Daxturbo

Regisztráció: 2005-03-25 10:57

Hozzászólások száma: 664

Utolsó hozzászólás: 2008-10-26 11:18


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 3
Népszerűség: 2


utolsó 20 hozzászólás

Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap? 2008. 10. 26. 11:18
3 disznot, és csinálmék belõle kolbászt :))
OTP részvényesek ide! 2008. 10. 10. 10:15
1, az otp piszkosul nem magyar tulajdonú
2, minden esik, az egész világ, és nem Veres miatt
3, a tőzsdén a trendet követve lehet pénzt keresni, csak a balek keresi a trendfordulót, és hiszi hogy majd ó tudja a tutit és megtalálja az alját valaminek

OTP részvényesek ide! 2008. 10. 07. 10:02
azért a választástol ne várjunk nagy csodát. amerikában megszorításra van szükség mert tovább nem finanszírozhatják magukat hitelből, és bármelyik elnökjelölt is nyer a ciklus elején fog belekezdeni
OTP részvényesek ide! 2008. 09. 23. 15:28
6800?
köszönnyük emese...
OTP részvényesek ide! 2008. 09. 23. 15:23
ha eső a trend olyankor shortolni kell, nem venni, és akkor kevésbé érdekli az embert hogy hol a támasz ami nem fog semmit...
ma 500-nál már simán látható volt hogy aki bele ad annak sok baja nem lehet belőle
OTP részvényesek ide! 2008. 09. 23. 10:35
na vajon mennyit tölt be a résből? valaki szeretne tippelni?
OTP részvényesek ide! 2008. 09. 19. 16:36
gondoltam, gondoltam, de ezt azért nem gondoltam...
7000Ft
OTP részvényesek ide! 2008. 09. 19. 15:44
szerintem reggel sokan beszáltak napiba, tekintve hogy még a rádió is bemondta emelkedés lesz...
kérdés hogy felszívja e tőlük a piac így délutánra
MOLly tulajok topikja 2008. 09. 19. 12:59
Bár már lassan 8 éves az írás, de azt hiszem nagy okosság mindenkinek, Vakmajomtól, és szerintem újfent aktuális:
A tőzsdei diskurzusokat nyugodtan lehetne ezzel a köszöntéssel kezdeni és befejezni: a trend legyen veled! Trend úr. Trend uraság. Kicsoda Ő? Kevés hatalmasabb úr lakik a spekulációs vidéken.
A balek harcolni próbál a trenddel, a füveken aratott sikereitől megrészegülve fakarddal megy neki a döngőléptű gigásznak. A józan vagy kitér előle, vagy alázatos hódolattal az udvartartásába lép. A józan inkább lesz Trend uraság utolsó szolgalelkű talpnyalója, mint izgágán ugráló hérosz vérvörös szeme célkeresztjében. Áldassék Trend uraság hatalma, halleluja!
A terminológia, azaz a szóhasználat uralja a gondolkodásunkat, és nem fordítva. A szavaknak elemi ereje van. Ezért sokkal célszerűbb emelkedő vagy eső trendről beszélni, mint medvéről vagy bikáról. Hogy miért? Ha azt mondjuk, hogy medvék vagy bikák vagyunk, esetleg nehezebben vesszük észre, hogy a trend megváltozott, hiszen még ott cseng a fülünkben a szó: medve van, bika van. Az eső trend, emelkedő trend sokkal szenvtelenebb kifejezések. És sok mindenre szükség van a spekulációban, türelemre, merészségre, és megintcsak türelemre, de egy dologra biztosan nincs: szenvedélyre. Ha szenvedély köt egy pozícióhoz, ott valami baj van. Ez üzlet. Mit keres az üzletben a szenvedély? Kell-e szenvedélyesen szeretni a szoftverfejlesztést vagy a bányarobbantást? Lehetünk szenvedélyes horgászok, bélyeggyűjtők, szenvedélyes szeretők. Kimehetünk a partra minden reggel, és pazarolhatjuk az etetőtanyagot. Nem fogunk semmit? Na bumm. A vidék gyönyörű, a hajnal varázslatos, a hal meg hadd ússzon a vízben. Tán vesztettünk valamit? Nyilván nem. Csak nyerhetünk minden szenvedéllyel.
Ellenben aki a spekulációban szenvedélyes, az az érzelmeire bízza az irányítást. Persze emberek vagyunk, tele hibákkal és indulattal, az indulat ellen pedig, ahogy már Hérakleitosz is megmondta, nehéz harcolni. Ezért érdemes a szókészletünkben is minimalizálni az érzelemmel telített kifejezéseket. Medve? Villog a foga és véres a körme. Félelmetes állat, a félelem pedig a legerősebb érzelmek egyike. Bika? Lebírhatatlan, megállíthatatlan erő. Ezért célszerűbb eső, emelkedő trendekről beszélni. A két legveszedelmesebb szót pedig, hogy "olcsó", vagy "drága", kiradírozhatjuk a szótárból. A fényes livermore-i mondattal élve: az árak sosem túl magasak venni, és sosem túl mélyek adni.
A trendek igazi tömegpusztító fegyverek. Valamiért mindig úgy alakul, hogy a balek szembenáll a trenddel, és ott piknikel a trend útjában. Ezért a trend addig tarol, míg a fakardosok majd az utolsó szálig el nem hullanak. Olykor valóságos irtóhadjárat zajlik a piacon. A két pusztító tőzsdei alapszenvedély, a félelem és a kapzsiság kábítószerként vakítja el a balekot, s belőve az ellenfél irtóztató erejét fel sem ismeri. Szomorú dolog ez? Az egyéni sorsokat tekintve minden bizonnyal az. De nem kötelező a félelem vagy a kapzsiság rabigájába esni. Trend uraságnál mindig akad szabad talpnyalói állás. Tessék betölteni. Épp eleget lehet tévedni, azaz bukni szenvedélymentesen.
A balek egész jól elvan, amíg Trend uraság csak a körmeit reszelgeti vagy szunyókál a lugasban. Egy lapos piacon, ahol nincs igazi irány, nem lehet se nagyot bukni, se nagyot akasztani. Ezt a mocsárt könnyű belakni, és kisebb terepismerettel jól elbóklászhatunk a zsombékosban. Sokszor szigorúan befelhősödik, de aztán kiderül. Néha bokáig besüllyedünk a sárba, de aztán hamar szárazat fogunk. Ez volna az időszak, amikor a lehasznosabb semmit sem csinálni, nyugodtan várakozni és lesni Trend uraságot. Amíg alszik, aludjunk mi is. Amíg nem moccan, nagy dolgok úgysem történnek. Ha viszont fellármázták, megéhezik, és felkel a helyéről, kotródjunk az útjából és igyekezzünk nagyon gyorsan a háta mögé kerülni, esetleg felcsimpaszkodni a gatyaszárára. Nem érdemes leugrani néhány szem málnáért. Ha szerencsénk van, magától elvisz a nagybani piacra. Úgysincs nála biztonságosabb szállítóeszköz, a rendőr meg se próbálja leinteni a pirosnál.
Miért van az, hogy iszonyú mennydörgésnél a balek a meteorológusokat szidja és szikrázó napsütésről beszél? És miért szorongatja a sílécet, miért van dupla bundabugyiban, amikor majd megolvad az aszfalt? Trend uraság legalább olyan erős, mint az évszakok. Roppant izomzatának nem feladat elkapni akár a legnagyobb fegyverzetű intézményeket. És mindig azt hiszik róla, hogy kipusztult, mint a dinoszauruszok. Sosem fog kipusztulni, mert mindig lesz tápláléka: a mélyben ott hömpölyög a fundamentális változás, és a változások mentén, az ármozgások tápanyagban gazdag talaján dúsan terem a kapzsiság és a félelem.
A közhiedelemmel ellentétben nem a spekuláns bukik nagyot a tőzsdén. Az edzett spekuláns fürge, mint a nyúl -nem úgy a nehéztürséggel ellátott intézmények. Mire az intézmény kiássa magát, és harcállást változtat, rég csatatér a vidék. Az intézmény leteszi a voksát valami mellett, befészkeli magát, és ha tévedett, akkor is kitart: inkább elbukja az egészet. A könnyű fegyverzetű spekuláns gyorsan elmenekülhet egy rossz üzletből. Ha a Nagy Balekről beszélünk, az intézményre gondolunk. Sokkal, de sokkal többet buknak, mint a spekulánsok, Trend uraság pedig a nagy, zsíros cupákokkal szereti teletömni a hasát -persze bekapja a bolha spekulánst is, ha az nem pattan le időben a lomha intézményről.
Ha pedig már Trend uraság jóindulatú, melák ikertestvére gombászgat fütyürészve a romok közt a mezőn, a spekuláns az, aki a sírhantokon szépen termő pereszkék közül elsőnek szemezhet. Ilyenkor néptelen a vidék, de ha felhő jönne, Trend uraság a tenyerére emel, becézget és még nyálas puszit is nyom hatalmas szájával a kobakunkra: rettentő sok foga neki is, de vegetáriánus a lelkem. Kedveli a társaságot, de oly kevesen mernek az egyébként is szinte lakatlan vidéken a közelébe jönni. A megmaradt lakosság körében rémtörténetek járják a rettegett Trend famíliáról, és messziről nézve az ikrek sziluettje bizony megtévesztésig hasonló. Pedig kábé annyira veszedelmes, mint Süsü, sárkány. Rettegnek tőle, pedig jámbor, dolgos és serény. Lassú építkezéssel rendberakja a tájat, veteményez, komposztál, metsz és permetez. Ha az inggallérján csücsülünk, láthatjuk, ahogy szép óvatosan megint emberi települések nőnek ki a földből, s először áhitatos vallásosság, majd kissé megint nekivadult religiók és pervezebb kultuszok jellemzik a vidéki életet. Végén már pipál az összes kémény, a kamrák roskadoznak a jóféle füstöltárútól. Valaki épp feltalálja a nyugdíjpénztárat. A jóindulatú Trend uraság szépen leszüreteli a termést és elmegy szunyókálni. Ikertestvére ott szuszog borostásan és elhanyagoltan az ápolt, mézillatú lugasban. A bozót megint hemzseg a nektárt szívott, fakardos ünneplőktől.
Közeledik a műszakváltás.
FOTEX topik. 2008. 09. 16. 14:49
én is inkább otp-be játszok, de egy kicsivel megpróbáltam, a piac eső, csodát nem várok, de jól néz ki a chart
FOTEX topik. 2008. 09. 16. 14:22
bocsáss meg :-)
csak 30-on rápróbáltam, és nehéz leplezni az örömömet
FOTEX topik. 2008. 09. 16. 14:02
ez a kis szar erős ám! és előbb 600 lesz itt nem ötszáz, érdemes megnézni egy heti chartot! bár kár volt ma 33 alá szurni
FOTEX topik. 2008. 09. 15. 15:36
megvolt az 533, innen jöhet egy kis korrekció fel 580-590-ig
MOLly tulajok topikja 2008. 09. 11. 14:11
Na ezt most nyakon lehet vágni ha akarják
MOLly tulajok topikja 2008. 09. 10. 14:08
a forgalom szikrája azért megnyugtató
MOLly tulajok topikja 2008. 09. 10. 11:01
ahogy én számolgattam 41,2 a mol és barátaié
kb 6,5 van magyarországon nypénztáraknál magánszemélyeknél,
20,2 az omv-é
amit 32% külföldinek hívnak ott meg van valami sunyizás
ilyen alacson forgalommal én nem hiszek el tul sok mindent
MOLly tulajok topikja 2008. 09. 10. 10:33
És ami a legérdekesebb,- és inkább erről lenne érdemes beszélni, nem arrol hogy milyen alakzatot lát valaki egy olyan papírban ahol a közkéz minimális- hogy ha az omv többségbe kerülésének nem lenne jogi akadálya, akkor is a moltol tudna csak annyi papírt venni amennyire szüksége van, a molnak pedig 1 csilliárdot is kínálhat darabonként akkor sincs jelentősége, mert annak fizetne aki a tranzakció után a tulajdonába kerülne a kifizetett összeggel együtt, és szintén visszatérve a mol az egyetlen aki rendelkezik akkora darabszámmal hogy eladhatna az omv-nek, de neki semmi érdeke nem fűződik hozzá, mivel a managment aki irányítja kifejezetten ellenérdekelt a tulajdonosváltásban, tehát a 32ezres árnak már akkor sem volt jelentősége mikor az felajánlották
MOLly tulajok topikja 2008. 09. 10. 10:11
csak egy olyan papirban ahol a cég nagyrésze a cégé, egy kissebb része pedig egy olyan cégé aki matematikai okokból sem kerülhet többségbe, felesleges technikailag elemezni azt a minimális részvényszámot ami a piacon szüttyög oktalan, mivel ha valaki mindet felszívná akkor se tudna mit kezdeni vele
MOLly tulajok topikja 2008. 09. 10. 10:02
eső a trend én nem vitatom, de egy kunkori baromságba ne magyarázzunk már bele fej-vállat mert az nem így néz ki
MOLly tulajok topikja 2008. 09. 10. 08:04
normál piacon a doji trendfordulót lenetene, na most ez nem normál....