De sztem nem is kell ilyen "bonyolult" területre (mint a genetika) merészkednünk ahhoz, hogy a Természet (azaz minden Létesült) aprólékos tervezettségét beláthassuk.
Vegyük csak az Embert...aki a Biblia állítása szerint "Isten képmására teremtetett". El tud-e érni bármit, el tud-e jutni bárhová az ember a mindennapi életében tervek nélkül? Tud-e bármit építeni tervek (tervdokumentáció) nélkül? El tud-e jutni a geográfiai céljához, ha nem tervezi meg az útvonalát? Vagy ha akadály van a tervezett útvonalon, akkor el tud-e jutni úgy a céljához, ha nem "tervezi újra" az útvonalat? Egy szoftverfejlesztő létre tud-e hozni bármilyen működő programot, ha nem tervezi meg előtte, hogy mit szeretne kifejleszteni??...stb. stb. stb... :))
Igen, a Korán, mint utolsó kinyilatkoztatás, utolsó figyelmeztetés az emberiségnek. Olvasd el esetleg, appban is letölthető, neten is megvan, angolul azért jó tudni.. Ne keverd a cuccost a genetikai kóddal. Az univerzalitás azt jelenti, hogy egy bázishármas (kodon) ugyaqnazt az aminósavat kódolja minden élő szervezetben, nagyon kevés kivétellel. Ami eltér, hogy ezek milyen sorrendben helyezkednek el a DNS-ben, ettől lesz valami muslinca vagy kék bálna. Na meg hogy hány kromoszóma van, ugye. Ez is egy olyan bonyolult valami, hogy külső szabályozás nélkül szétesne - ill. eleve ki sem alakult volna. Ha felcserélkődik a sorrend, nem fehérje lesz az aminósavakból, hanem értelmetlen molekulahalmaz. Kár, hogy Czeizel már nincs, jobban el tudná mondani..
Nem állítottam, hogy "érvénytelen" a pont, sem azt nem állítottam, hogy nem lehet alkalmazni a pont ideáját praktikusan, csupán annyit szerettem volna bizonyítva látni (bárkitől itt) hogy "benne van-e a pont a térben?"...:))...de sajnos csak a terelés ment és megy azóta is...;))
Mielőtt újabb "bizonyítékok" elővezetését fontolgatnád, figyelmedbe ajánlom Gödel második nemteljességi tételének elmélyült tanulmányozását: "Ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó, formális-axiomatikus elméletben az "ez az elmélet ellentmondásmentes" mondatnak megfelelő formális kijelentés nem bizonyítható." :))
Nézd én az elején elmondtam, hogy az axiómák azért nem tételek, mert nem bizonyíthatóak. Azért léteznek, hogy le tudjuk írni a világunk működését matematikai alapon. Erre épül a fizika is. A fény természetével sokan foglalkoztak és ezt Einstein alkalmazta, hozzátéve a saját értelmezését. Bizonyítjuk? Igen, azóta is. De mindez az axiómákon alapul. Tehát, ha azt állítod, hogy az egész érvénytelen, mert a kiindulás nem bizonyított, akkor a fejlődésünk is érvénytelen. De ezzel azt is állítod, hogy nem lefelé esnek a dolgok a bolygónkon. :)
Hát... részemről erre a néhány, sietősen odavetett sorra elég könnyelmű dolog volna bárminek a bizonyítékaként tekinteni...:))...főleg úgy, hogy nem is a felvetésemre válaszoltál...:))))
Mondod te rájuk kívülről, ki tudja, hogy ők meg mit mondanak rád. Korán?????? És ez a genetikai kód bizony többé-kevésbé eltér, pl. a mienk és a majomé sem egyforma. Az alapok viszont tényleg ugyanazok és rögtön fel is merül a gondolat, hogy akkor mi is van a "mi egyedileg lettünk teremtve" állítással.
Egyértelműen. A hullámok függvények. A függvényekről pedig lentebb írtam. Az 1/x gyönyörűen bizonyítja a kiterjedés nélküli pontot, amiből kiindultál. :)
Istenben hiszek, ő maga a világmindenség. A logika szót azért használtam, mert, nekem nem logikus, hogy ő ne lenne ebben benne. Márpedig, ha ő teremtette és nem ő maga az, akkor nincs benne. Ennyi. :)
Másban hisznek - főleg a pénzben. A többistenhit, a társítás, a legnagyobb bűn a Korán szerint, büntetése a Pokol, bűnbocsánata nincs. Genetikai kód: "A kevés kivételtől eltekintve az összes szervezet teljesen ugyanazt a genetikai kódot használja, ami a földi élet monofiletikus (közös leszármazási vonalhoz tartozó) eredetére utal." - Wiki, nem az ujjamból cumiztam.
A szcientológia is egy vallási közösség, ugyanolyan mint a tied, csak ők másképp és másban hisznek (mondjuk sokat nem tudok róluk). A többistenhit a legnagyobb bűn? Hát azért az egyiptomi vallás cirka 3500-4000 évig elvolt, ez kb. a duplája a kereszténységnek, honnan tudod, hogy a kereszténység is lesz ennyi ideig és nem fog eltűnni ugyanúgy? Genetikai kód univerzális? Építőelemek ugyanazok, de az eredmény más és más, pl. az elefántoknál kevesebb a rák, mint nálunk (bár ha minden egyed 60-80 évig élne, ki tudja mennyi lenne, hisz erős összefüggés van a sejtek öregedése és a rák kialakulása között) viszont nekik van pl. agyaruk és ormányuk.
a scientilogiát ugyanolyan hazugságokon építették fel szélhámosok, mint a te ókori vallásodat! ha kialakult volna a "hivőknél" valamiféle kezdetleges logika , akkor észrevehetnétek a párhuzamot!
Na ami a Szcientológiának elnevezett sátánista MLM-piramis bűnszövetkezetet illeti, ebben nagyon osztom a véleményed! A végső idők egyik jele, hogy veszedelmes tévtanok terjednek el a Földön. Na ez egy ilyen, meg az oltásellenesség. Görög, római? Ezek többistenhitűek voltak, ami a legnagyobb bűn, a társítás, ugye..El is tűntek szépen mint birodalmak. Én is úgy tudom, hogy a vadállatok is lesznek rákosak. Miért? Gőzöm sincs. A cápák és az elefántok kapják el igen ritkán. Pedig igen sok sejtjük van. A genetikai kód tudtommal minden élőlényre univerzális! Akkor meg? Nincs más magyarázat: ez is Isten jele (ha már az kell folyton:)))
Értem... tehát ha "megszámolok" 12 tojást vagy 53 embert, akkor tkp. "kiterjedés nélküli pontok"-at számoltam meg??... (ezt szeretted volna közölni?)...:))
minek használod a "logika" szót, ha csak a bizonyitatlan állításokban hiszel?, ráadásul a topik elején már szó esett a többi istenről , egyiptomi, görög, római! azokkal mi történt ? kipusztultak ?, eltüntek? vagy hova lettek? nem beszélve a maják istenéről , vagy a "nagy manitu"-ról ! és nem beszélve a hitgyüliről, vagy a mérhetetlen ostobaság legujjabkori vallásáról, a scientologiáról? ez is nagy tömegeket bevonzott!
Tudomány és Csillagászat