Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 02. 07. 09:58
Előzmény: #778  Tagore
:)))... de sokszor olvastuk a gyerekeknek!... mindenki eldöntheti itt szabadon, hogy épp' melyik stációnál jár a saját Aromo-útján...:)))
Törölt felhasználó 2020. 02. 07. 09:51
Előzmény: #777  kispangit
De sztem nem is kell ilyen "bonyolult" területre (mint a genetika) merészkednünk ahhoz, hogy a Természet (azaz minden Létesült) aprólékos tervezettségét beláthassuk. 

Vegyük csak az Embert...aki a Biblia állítása szerint "Isten képmására teremtetett". 
El tud-e érni bármit, el tud-e jutni bárhová az ember a mindennapi életében tervek nélkül? Tud-e bármit építeni tervek (tervdokumentáció) nélkül? El tud-e jutni a geográfiai céljához, ha nem tervezi meg az útvonalát? Vagy ha akadály van a tervezett útvonalon, akkor el tud-e jutni úgy a céljához, ha nem "tervezi újra" az útvonalat?
Egy szoftverfejlesztő létre tud-e hozni bármilyen működő programot, ha nem tervezi meg előtte, hogy mit szeretne kifejleszteni??...stb. stb. stb... :))
Tagore
Tagore 2020. 02. 07. 09:48
Előzmény: #776  Törölt felhasználó
Olyan vagy, mint Aromo, a fékezhetetlen agyú nyúl a Hétfejű tündérből (Lázár Ervin) ...... Mindenkinél okosabb, mindenre van válasza ... minden versenyt megnyer, mert maga alakítja a szabályokat. Csakhogy a világ nem ilyen....Ajánlom: https://mosoly100.hu/content/arom%c3%b3-%c3%batveszt%c3%b5je-mese-feln%c5%91tteknek
kispangit 2020. 02. 07. 09:30
Előzmény: #771  Törölt felhasználó
Igen, a Korán, mint utolsó kinyilatkoztatás, utolsó figyelmeztetés az emberiségnek. Olvasd el esetleg, appban is letölthető, neten is megvan, angolul azért jó tudni..
Ne keverd a cuccost a genetikai kóddal. Az univerzalitás azt jelenti, hogy egy bázishármas (kodon) ugyaqnazt az aminósavat kódolja minden élő szervezetben, nagyon kevés kivétellel. Ami eltér, hogy ezek milyen sorrendben helyezkednek el a DNS-ben, ettől lesz valami muslinca vagy kék bálna. Na meg hogy hány kromoszóma van, ugye.
Ez is egy olyan bonyolult valami, hogy külső szabályozás nélkül szétesne - ill. eleve ki sem alakult volna. Ha felcserélkődik a sorrend, nem fehérje lesz az aminósavakból, hanem értelmetlen molekulahalmaz.
Kár, hogy Czeizel már nincs, jobban el tudná mondani..
Törölt felhasználó 2020. 02. 07. 09:20
Előzmény: #773  Phylaxa
Nem állítottam, hogy "érvénytelen" a pont, sem azt nem állítottam, hogy nem lehet alkalmazni a pont ideáját praktikusan, csupán annyit szerettem volna bizonyítva látni (bárkitől itt) hogy "benne van-e a pont a térben?"...:))...de sajnos csak a terelés ment és megy azóta is...;))
Törölt felhasználó 2020. 02. 07. 09:14
Előzmény: #773  Phylaxa
oh... elkéstem...:))
Törölt felhasználó 2020. 02. 07. 09:13
Előzmény: #772  Törölt felhasználó
Mielőtt újabb "bizonyítékok" elővezetését fontolgatnád, figyelmedbe ajánlom Gödel második nemteljességi tételének elmélyült tanulmányozását:  

"Ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó, formális-axiomatikus elméletben az "ez az elmélet ellentmondásmentes" mondatnak megfelelő formális kijelentés nem bizonyítható."

:))

re: amúgy az első Gödel-tétel se' rossz...:)))
Phylaxa 2020. 02. 07. 09:13
Előzmény: #772  Törölt felhasználó
Nézd én az elején elmondtam, hogy az axiómák azért nem tételek, mert nem bizonyíthatóak. Azért léteznek, hogy le tudjuk írni a világunk működését matematikai alapon. Erre épül a fizika is. A fény természetével sokan foglalkoztak és ezt Einstein alkalmazta, hozzátéve a saját értelmezését. Bizonyítjuk? Igen, azóta is. De mindez az axiómákon alapul. Tehát, ha azt állítod, hogy az egész érvénytelen, mert a kiindulás nem bizonyított, akkor a fejlődésünk is érvénytelen. De ezzel azt is állítod, hogy nem lefelé esnek a dolgok a bolygónkon. :)
Törölt felhasználó 2020. 02. 07. 08:59
Előzmény: #770  Phylaxa
Hát... részemről erre a néhány, sietősen odavetett sorra elég könnyelmű dolog volna bárminek a bizonyítékaként tekinteni...:))...főleg úgy, hogy nem is a felvetésemre válaszoltál...:))))
Törölt felhasználó 2020. 02. 07. 08:57
Előzmény: #768  kispangit
Mondod te rájuk kívülről, ki tudja,  hogy ők meg mit mondanak rád. Korán?????? És ez a genetikai kód bizony többé-kevésbé eltér, pl. a mienk és a majomé sem egyforma. Az alapok viszont tényleg ugyanazok és rögtön fel is merül a gondolat, hogy akkor mi is van a "mi egyedileg lettünk teremtve" állítással. 
Phylaxa 2020. 02. 07. 08:44
Előzmény: #760  Törölt felhasználó
Egyértelműen. A hullámok függvények. A függvényekről pedig lentebb írtam. Az 1/x gyönyörűen bizonyítja a kiterjedés nélküli pontot, amiből kiindultál. :)
Phylaxa 2020. 02. 07. 08:42
Előzmény: #761  offshort
Istenben hiszek, ő maga a világmindenség. A logika szót azért használtam, mert, nekem nem logikus, hogy ő ne lenne ebben benne. Márpedig, ha ő teremtette és nem ő maga az, akkor nincs benne. Ennyi. :)
kispangit 2020. 02. 07. 08:37
Előzmény: #767  Törölt felhasználó
Másban hisznek - főleg a pénzben.
A többistenhit, a társítás, a legnagyobb bűn a Korán szerint, büntetése a Pokol, bűnbocsánata nincs.
Genetikai kód: "A kevés kivételtől eltekintve az összes szervezet teljesen ugyanazt a genetikai kódot használja, ami a földi élet monofiletikus (közös leszármazási vonalhoz tartozó) eredetére utal." - Wiki, nem az ujjamból cumiztam.
Törölt felhasználó 2020. 02. 07. 08:16
Előzmény: #763  kispangit
A szcientológia is egy vallási közösség, ugyanolyan mint a tied, csak ők másképp és másban hisznek (mondjuk sokat nem tudok róluk).
A többistenhit a legnagyobb bűn? Hát azért az egyiptomi vallás cirka 3500-4000 évig elvolt, ez kb. a duplája a kereszténységnek, honnan tudod, hogy a kereszténység is lesz ennyi ideig és nem fog eltűnni ugyanúgy?
Genetikai kód univerzális? Építőelemek ugyanazok, de az eredmény más és más, pl. az elefántoknál kevesebb a rák, mint nálunk (bár ha minden egyed 60-80 évig élne, ki tudja mennyi lenne, hisz erős összefüggés van a sejtek öregedése és a rák kialakulása között) viszont nekik van pl. agyaruk és ormányuk.
Törölt felhasználó 2020. 02. 06. 21:26
"A cápák és az elefántok kapják el igen ritkán.."

Ezek vajon "bizonyítottan" vadon élő egyedek voltak??... vagy esetleg fogságban éltek a "modern ember" felügyelete alatt egy ideig?
offshort
offshort 2020. 02. 06. 21:23
a scientilogiát ugyanolyan hazugságokon építették fel  szélhámosok, 
mint a te ókori vallásodat! 
ha kialakult volna a "hivőknél" valamiféle kezdetleges logika , 
akkor észrevehetnétek a párhuzamot!  
Törölt felhasználó 2020. 02. 06. 21:22
Előzmény: #759  SilentSnail
Hízelgő ránk nézve, hogy a 7 hónappal ezelőtti regelésed után a legelső hsz-edet egyből a mi kis amatőr vitakörünkre pazaroltad!...:)).. Hajrá!!...;)
kispangit 2020. 02. 06. 21:17
Előzmény: #761  offshort
Na ami a Szcientológiának elnevezett sátánista MLM-piramis bűnszövetkezetet illeti, ebben nagyon osztom a véleményed!
A végső idők egyik jele, hogy veszedelmes tévtanok terjednek el a Földön. Na ez egy ilyen, meg az oltásellenesség.
Görög, római? Ezek többistenhitűek voltak, ami a legnagyobb bűn, a társítás, ugye..El is tűntek szépen mint birodalmak.
Én is úgy tudom, hogy a vadállatok is lesznek rákosak. Miért? Gőzöm sincs. A cápák és az elefántok kapják el igen ritkán. Pedig igen sok sejtjük van. A genetikai kód tudtommal minden élőlényre univerzális! Akkor meg? Nincs más magyarázat: ez is Isten jele (ha már az kell folyton:)))
Törölt felhasználó 2020. 02. 06. 21:07
Előzmény: #750  Phylaxa
"A valós számok kiterjedés nélküli pontok. .."

Értem... tehát ha "megszámolok" 12 tojást vagy 53 embert, akkor tkp. "kiterjedés nélküli pontok"-at számoltam meg??... (ezt szeretted volna közölni?)...:))
offshort
offshort 2020. 02. 06. 20:58
Előzmény: #755  Phylaxa
minek használod a "logika" szót,  ha csak a bizonyitatlan állításokban hiszel?,
ráadásul a topik elején már szó esett a többi istenről , 
egyiptomi, görög,  római! 
azokkal mi történt ? 
kipusztultak ?,  eltüntek? 
vagy hova lettek?
nem beszélve a maják istenéről , vagy a "nagy manitu"-ról ! 
és nem beszélve a hitgyüliről, 
vagy a mérhetetlen ostobaság  legujjabkori vallásáról, 
a scientologiáról? 
ez is nagy tömegeket bevonzott!   

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek