de remélem nem hiszed el ezt a 200 mrd galaxist! hisz ez a sátán írása, "tudományvallás" ahogy írtad pár napja! az az igazi valóság amit a mindenható és mindentudó isten sugallatára írtak a bibliában, azaz egy darab Nap, egy darab csillag létezik kerekevilágon!
Rengeteg önmagában mérgező hatású növény van, melyből gyógyszereket, gyógyteákat készítenek.
Az ember számára rengeteg rosszízű növény létezik, melyet különféle állatok jóízűen fogyasztanak...;)...Isten nem csak kifejezetten a te preferenciáidra gondolt a teremtéskor...:))
Te folyamatosan összekevered a "megvalósult" Földet az Édenkerttel, vagy az sem kizárt, hogy egyenesen a Mennyországgal (?)...:))... olvass kicsit több Genezis-t, utána egyből nem fogsz ennyire szemmel láthatóan tévelyegni...;)
És ezek mellett van egy csomó mérgező vagy ehetetlen vagy csak szimplán rossz ízű növény is, de azok biztos a sátán művei. Ja nem hisz mindent isten teremtett.
Törölt felhasználó2020. 02. 07. 12:26
Most olvasom, hogy a látható Univerzumban lévő galaxisok számát perpill 200 milliárd és 2 billió közé teszik az ezzel hivatásszerűen foglalkozó személyek.. a bennük "található" csillagok számát pedig 10^24-re saccolják (+áfa, ahogy a guruk mondanák...:)
Nos, azt nem tudják a becsüsök, hogy ez mennyi is "pontosan", de azt tudják, hogy a Földön található összes homokszemcse számánál azé' már jóval több...:)
Itt lehet kicsit pontokkal játszadozni, ha valaki nagyon ráér...
Mindezt úgy, hogy ezek az isteni fűszerek eleve nem közvetlen fogyasztásra lettek tervezve (teremtve), hanem a meglévő szubsztanciális táplálékok mellé mintegy akcidenciaként (azaz szabadon felhasználható, keverhető, vegyíthető járulékként... az arisztotelészi kategóriatan értelmében). Micsoda bölcsesség (és mekkora szeretet) az, mely mindezt így létrehozza??... hiszen a korábban említett leibniz-i dilemma értelmében Isten teremthetett volna kizárólag mongyuk krumplit vagy csak rizst is az Ember számára eledelül... ("ez van, osszátok be, ezt kell szeretni, különben is baromira spórolnom kell a teremtenivalókkal")...:))))
Pont valami hasonlón filóztam néhány hete, amikor épp a konyhában főztem valami mennyei finomat a családnak, hogy hogyan lehetséges az, hogy ilyen isteni fűszereink vannak itt a Földön? Részemről én még öt örökkévalóság alatt sem volnék képes őket így "kitalálni"...:)))... hogy ennyire finomak, ízben ennyire pont odaillőek, egymást ennyire harmonikusan kiegészítőek legyenek!!... ez is egy valódi csoda...;)
:D örülök hogy kezded kapisgálni a hasonlatot! látod így alakulnak ki a vallások, így jönnek vagy jöhetnek létre! ilyen könnyedén alakíthatnak ki vallásokat, akiknek ilyen-olyan érdekük épp azt kívánja! ---------------------------------------------------------------- egyébként mindenki nyugodjon le és meg az usa-ban már a "jedi-valláshoz" is lehet csatlakozni :DD
írhatnám erre hogy nekem meg az a logikus hogy a mikulás a világ elrendezője és a zsákjában hordozza az univerzumot, de mivel a valóság nem ezt igazolja vissza, ezért nem próbálom az "ezt az eméletet" logikusnak beállítani --------------------------------------------------------------------------------------------------- egyébként nem akarom megsérteni a hívőket, na nem azért nem, mert hívők, hanem mert ők is emberek, (de néha néha már kikivánkozna egy-egy erősebb megfogalmazás!) :D
Nem is tudod, milyen jót szóltál! Pontosan így van, jött egy valaki, Isten, aki minden tudással rendelkezik, és életet hozott erre a bolygóra. Aki behálóz, az Sátán, és aki őt követi, azt durván lefosztja, már ebben az életben is, de legkésőbb a túlvilágon, ami nem 120 év, mint ez az evilági "szorgalmi időszak". De aki Istenhez menekül, afelett hatalma nincs!
Folyton Isten jeleit követelik rajtam, a genetika elképesztő csodája ilyen, de akkor hozok még egyet, amit magam fogtam fel: Láttunk gyümölcstől roskadozó almafát? Hogyan lehet, hogy egy növény, ami cellulóz, fás, ehetetlen, egy olyan valamit fejleszt ki magából, ami sejtszerkezetre-anyagra-színre-kinézetre teljesen más, mint a gazdaszervezet, és semmi más funkciója nincs, mint hogy jóízűen megegyük? Válasz - magától sehogy! Ez bizony Isten gondoskodó ajándéka nekünk, embereknek. Vegyük észre!
röviden: "ufó hívők" , a sztorijuk egy közepes sci-fi nél is gyengébb, valamikor réges régen jött egy földönkívüli, aki minden tudással rendelkezett, és ö hozta az életet erre a bolygóra, vlmi "xanu" vagy mi a neve! és akiket sikerül behálózniuk azokat nagyon durván lefosztják, akár az összes vagyonukból kiforgatják!
Tudomány és Csillagászat