Van humora a názának (napi 52 milka us-dodóért)...:)) "...A landolási helyszín Octavia E. Butler sci-fi írónőről kapta a nevét, az első afroamerikai nőről, aki Hugo-díjat és Nebula-díjat kapott,..."
Akkor elvileg arra is emlékezned kellene (még az íliászos korszakodból), hogy miért is lett az eredetileg rövidre tervezett zsidó honfoglalásból végül 40 évnyi bolyongás...
Én soha nem vontam kétségbe az állításaidat, csak a csúsztatások voltak zavaróak.............ha nem hiszed el,amit mondok, akkor ennyi ------soha senkit nem csaptam be, mindenről a legjobb tudásom alapján alkotok véleményt. Magánvélemény: Vágodjon be a nyári villám!
"... pedig az Iliász mellett az első olvasmányaim egyike volt..."
:))
csak azért nem kell ilyen átlátszóan füllentened, hogy bevágódj nálam...:)))... (ha "tényleg" kb. tízévesen "olvastad" utoljára a Bibliát, akkor az itteni "tudományos" szereplésed már teljesen érthető).
Ha megnézed Mózes (interneten is fellelhető) életrajzi adatait, akkor te is ki tudod számolni az ujjaidon... (na jó, lehet h. a lábujjaidra is szükség lesz hozzá...)
Írtam: "...2000 év óta pedig már teljességében is ismerhető."
Itt egyből meg is kell állnunk, hiszen attól, hogy 2000 évvel ezelőtt óta (elvileg) teljességgel ismerhető, még egyáltalán nem jelentette azt, hogy ismerték is 2000 év óta... pitcairn szaki találóan elhíresült kifejezését plagizálva: a "cezaropápista modell" Magas Szék-be jutott képviselői a Kr.u. VI. századtól kezdve egészen a XVIII. századig hatékonyan intrikáltak az ellen egész Európában, hogy a Biblia teljes egészében kijuthasson a "nép közé"... (lásd a késő középkorban hivatalosított úgynevezett kat. miserendet, azaz: "perikópa" rendszert). A pórnépnek fel sem tűnt (mivel fel sem tűnhetett), hogy mindig az előre gondosan kiválogatott, azaz "nihil obstat" igehelyeket keringtették a kat. misék folyamán évszázadokon át... míg az Írás nagyobb része közben végig ismeretlen maradt az emberek előtt.... a "két gyászruhába (zsákruhába) öltözött tanúbizonyság" képe pont erről szól Krisztus Apokalipszisében, melyet Csontváry meg is festett.
Basszus.........erre nem gondoltam, pedig az Iliász mellett az első olvasmányaim egyike volt. Hogy jön be a 3500 év?.........az még akkád, és ó-egyiptomi korszak........szó sincs judeáról, kánaánról?
"Phylaxia kartársnak" pontosan ezért ajánlottam a Krónika c.sorozatot, ahol még élő szemtanúk számolnak be történelmünk nagyon gyászos eseményéről, melyet nem lehet szépíteni, bár Szakály Sándor megpróbálta: simán megcserélte az elhunytak létszámát, a túlélők gyűjtőhelyi létszámával (68 ezer).......valahol az origon . Várom az "üdvterv" -et.........
Szívesen, hiszen ma már semmit sem kell (titokban) "megosztani" belőle, ugyanis 3500 év óta fokozatosan és részleteiben, 2000 év óta pedig már teljességében is ismerhető. Úgy hívják: Biblia.
Bárhol, bárkitől, bármit is hallasz vagy hallanál az "üdvtörténet" kifejezés kapcsán, csak a Biblia alapján állókat vizsgáld meg alaposabban. De itt is fontos eszköz a józan (azaz megkülönböztetni képes) ész: nem minden üdvtörténeti exegézis adekvát, amelyik a Biblia alapján magyaráz... viszont az adekvát üdvtörténeti exegézis kizárólag Biblia-alapú lehet.
Tudomány és Csillagászat