Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 22. 22:43
Előzmény: #2331  Törölt felhasználó
Hát én azt gondoltam hogy a kérdésedre válaszoltam. Elégedj meg vele.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 22:43
Előzmény: #2398  upgrayeddAKS
mármint "Az ember tragédiája"-ban...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 22:41
Előzmény: #2394  Törölt felhasználó
No de ha elég erős a hited, nem tudnak megrendíteni, akkor meg mi a baj ezzel? Nem feltételezem komolyan, mert nem tűnik úgy, hogy ez a szcenárió igaz lenne, de tfh. csak azért "bánt" v. foglalkoztat az, amiket ide leírtál, mert valahogy gyengének érzed a hited erősségét, stabilitását... még 1x: nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet, de sokszor úgy viselkedsz. Ha megtéríteni akarod a "tévelygőket", ahogy "aposztrofálod" őket, akkor először meg kell értened őket, és TALÁN akkor ki lehet alakítani egy közös platformot, amiben van némi kompromisszum is. Csak 1 példa, de nyilván lehet még ezzel bíbelődni: közös platform lehet az is, hogy van isten, csak eltérően nevezzük, mi emberek. Eltérő tulajdonságokkal ruházzuk fel, stb. De ezeken felesleges összeveszni, mint ahogy a homousion-homoiusion vita is felesleges volt Madách-nál
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 22:40
Előzmény: #2388  Törölt felhasználó
Ez igazán frappáns volt, köszönjük!
Ennyike?
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 22:38
Előzmény: #2393  upgrayeddAKS
hűha... egy ilyen minden oldalon akkurátusan elvarrt coming out-ból egy végzős pszichomókus olyan diplomamunkát írhatna, hogy egyből a doktori címet is utána dobnák... :))))
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 22:34
Előzmény: #2386  offshort
Azt is meg kelle érteni, hogy KIKNEK az érdeke az egész szembenállás, szekértáborosdi... ne adjuk meg nekik az örömet, sőt...
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 22:31
Előzmény: #2389  upgrayeddAKS
Semmi gondom nincs az emberi tudománnyal ,a pár éves kisgyerek is bölcsnek gondolja magát,azzal sincs semmi gond ,az a természetes.Viszont míg a kisgyereknek van kihez fordulnia ha nem tud valamit addig az ateista kénytelen a kisgyerek szintjén saját "bölcsességére"apellálni,az pedig,hogy az mire elég,Offshort és társai jól megmutatták.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 22:31
Előzmény: #2391  Törölt felhasználó
szánalmas vagy... de tudod mit? Nem akarok mindig pálcát törni feletted. Nem tudom, milyen életed volt; nem tudom, mert nem is tudhatom, hogy apuci vert-e vagy sem, megkaptad-e az óvónénitől a pohár kakaódat vagy sem, netán valami más oka volt, hogy most „muszáj” trollkodnod. Megvertek a többiek vagy a postás bácsit rajtakaptad, hogy anyucidba tolja éppen, nem tudhatom... a lényeg, hogy HA AKAROK, sokkal jobban tudok trollkodni, mint ahogy álmaidban trollkodsz, mert még ebben is jobb vagyok a kb. 2x akkora IQ-mmal :) ez van, cumi :) aztán olyan következtetést vonsz le ebből, amit akarsz, én mindenesetre jól bírom a trollkodásodat, néha még szorakoztat is, néha csak szánakozom... elég ingerszegény környzeted lehet, ha nem vagy képes a normális diskurzusra, stb. - you have been warned :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 22:27
Előzmény: #2386  offshort
"viszont a "hívői" oldalról nem tapasztalok szinte semmi toleranciát a más vallásúakkal szemben , 
sem az ateistákkal szemben! "
Értem, hogy nem tapasztalsz, no de VALÓBAN harcoló ellenfelekről ill. szekértáborokról van szó, vagy inkább arról, hogy az egyik csapat a Tankcsapdát szereti, a másik meg az Ossian-t? Egy olyan dolgon akadnak fenn sokan, ami nem is igazán számít: ha van isten, és pont olyan, mint aminek ők gondolják, akkor nekik van igazuk, good for them, stb. Jó nekik, miegymás. Ellenkező esetben fordítva... na és? Úgysem fogjuk megtudni, legalábbis életünkben. Ez is csak egy mesterséges ellenségkép-keresés, amit gerjesztenek...
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 22:26
Előzmény: #2390  upgrayeddAKS
Ennyire felzaklatott a Brendel M.-es hsz-ed? Nem én írtam, hanem te... oszt' még én szégyelljem magam?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 22:20
Előzmény: #2387  Törölt felhasználó
jól van troll. te akartad... sajnállak :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 22:17
Előzmény: #2335  Törölt felhasználó
a tudománynak amúgy nem az a dolga, ill. nem a célja, hogy "leváltsa" az istent vagy bármit, hiszen nem is tudná... emiatt feleslegesen aggódsz/aggódnál, mert nem ez a célja, és a legtöbb "ateistának" sem az. (btw. nem mindegy, hogy ateista, agnosztikus, politeista valaki...) a tudománynak nagyon "szerény" céjai vannak: bizonyos betegségeket "leküzdeni", bizonyos szervi vagy egyéb problémákat megszüntetni, ORVOSolni, stb. vagy pl. eljutni a Holdra, meg ilyenek. Vedd úgy, hogy a tudományt is a jóistenke teremtette, pl. hogy mindenféle embernek elfoglaltságot adjon. Akárhogy is: az is az isteni TERV része, hogy legyen tudomány, máskülönben nem lenne... nem igaz?  
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 22:14
Előzmény: #2385  Törölt felhasználó
psszt... csöndesen!... csak valami rosszat álmodhattál...:)
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 22:11
Előzmény: #2384  upgrayeddAKS
Hát... aki Brendel M.-et egy-nek tartja "a hívők" közül... nos, ehhez a szinthez nem fegyverszünet dukál, hanem inkább tapintatos félrenézés...:)... persze ha az Egyetemes Ateista Egyház-on belüli hívőségre gondoltál, akkor úgy már offshort is érteni fogja... ;)
offshort
offshort 2021. 01. 22. 22:11
Előzmény: #2381  upgrayeddAKS
egyébként alapból egyetértek az álláspontoddal, hogy B.M. blogja túl durva! 
elsőre nekem is annak tünt, 
viszont a "hívői" oldalról nem tapasztalok szinte semmi toleranciát a más vallásúakkal szemben , 
sem az ateistákkal szemben! 
amúgy évtizedekig nem fogalkoztatott ez a kibaszott vallás, 
csak mióta visszahozta a fidesz a politikába, oktatásba , és munkahelyekre ,
azóta rühellem, 
ugye a "térdre csuhások" óta!
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 22:07
Előzmény: #2335  Törölt felhasználó
Kérdés! Van autód? Láttál már működő, robbanómotorral működő gépjárművet?
Akkor tudod, hogy levegő, és üzemanyag szükséges a folyamatos működéséhez.
Ha elfogy a levegő, vagy elfogy a gázolaj, akkor megáll a motor. (Fulladás, éhhalál analógia.)
Bármilyen más műszaki probléma=betegségek.
Egy Diesel motor addig megy, amíg van levegő és diesel a tankban. Az ember detto, levegő, víz és élelem.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 22:03
Előzmény: #2382  Törölt felhasználó
engem meg te arra a trollra emlékeztetsz, aki felett eljárt az idő, csak annyira sötét, hogy ezt észre sem vette még :)  ...ilyeneket én is tudok, szóval inkább hagyjuk egymást, amíg ki nem alakul egyféle fegyverszünet.... ha ez elfogadható, jelezd, és talán egy idő után normálisan fogunk diskurálni... addig csak alázásokat fogsz kapni tőlem, pedig nem szép dolog fegyvertelen trollal szellemi párbajt folytatni, de ha provokálnak, akkor megteszem... :)  szóval ha elfogadod, akkor kössünk egy fegyverszünetet, addig átgondolhatjuk külön-külön, hogy akarunk-e még egyáltalán diskurálni, ill. ha igen, akkor milyen irányban, stb. - mindenesetre terméketlen trollkodásokba nem akarom, hogy nagyon belemenjünk... (pedig a kakaskodó énem benne is lenne...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 21:59
Előzmény: #2375  offshort
továbbvive a 2381-et: ha nem megérteni akarod "őket" (jobb szó / kifejezés híján most ezt használom), akkor biztos, hogy egyféle "idegen test"-ként fognak kezelni, vagyis ők is meg akarnak majd téríteni... azonban egészséges kompromisszumokat lehetne kötni, és akkor nem ellenség lennél, meg ők sem számodra, stb. ------ btw. egy csónakban evezünk, akár vallásos, akár ateista/agnosztikus/panteista, stb. világnézetű emberekről beszélünk...
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 21:58
Előzmény: #2379  upgrayeddAKS
Te meg offshort kolléga erősen emlékeztettek a nagytermészetű, de bús képű lovagra és nem túl élesen vágó kísérőjére...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 21:55
Előzmény: #2375  offshort
szóval visszatérve az előzőekre: NEM MINDEN hívő azonos azzal a Brendel.M. -al... Brendel.M. csak EGY a hívők közül. Ergo nagyon káros (szerintem), amikor egy homogén csoportként kezeled őket. Talán azért lehet, mert "megtéríteni" akarod őket, és nem megérteni. De hát hogyan is tudnád megtéríteni, ha meg sem értetted őket? Amúgy is az "őket" egy nagyon durva le1xűsítés... 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek