Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 01. 23. 01:46
Előzmény: #2439  upgrayeddAKS
Gimiben, egyetemen mindig azoktól a tanároktól tanultam a legtöbbet, akik nem pusztán "leadták" az anyagot, hanem átadták... még jobb szóval: áthagyományozták ránk. Az ilyen oktatók 3 random órai kiszólásából többet tanultam, mint a "hivatalosak" akár duplaóra alatt ledarált lélektelen bullshiteléséből. Nekem máig ők az etalon. Tudom, hogy ez a fajta kommunikáció nagyon irritál téged, de hát ez a te problémád és nem az enyém.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 23. 01:28
Előzmény: #2438  Törölt felhasználó
Konklúzió: ha AKARNÁL, piszkosul JÓL tudnál építeni. Hogy helyette miért rombolni akarsz (sokak számára ez úgy látszik, mert pl. nem érvelsz, sokkal inkább kinyilatkoztatsz, stb.), azt csak NBA/U/Multiverzum/istenek tudják :) meg még talán te is tudod, de ebben nem vagyok biztos... nekem az a gyanúm, hogy valamit nagyon nem értesz a "hitetlenekkel" kapcsolatban. Pl. azt, hogy ex cathedra kijelentésekkel nem fogod meggyőzni őket, sőt csak még jobban a "hitetlen" irányba fogod terelni a gondolkodásmódjukat. Szerintem így a XXI. sz. 3. évtizedében ideje lenne egy közös platformra a "hitetlenek" és a hívők között... kompromisszum, miegymás...
Törölt felhasználó 2021. 01. 23. 01:20
Előzmény: #2437  upgrayeddAKS
itt vagyok... figyelek. :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 23. 01:17
Előzmény: #2426  Törölt felhasználó
"amit írtam, az kétségbevonhatatlanul úgy van ahogy írtam" Én elfogadom, hogy úgy van a hited, ahogy írod. Nem is vontam soha kétségbe. Mindösszesen egyetlen alkalommal céloztam az imént rá, hogy ellentmondásban vagy a ker. tanok egy részével.  " folyamatosan előadott one-man-show része, mint nálad." Itt is tévedsz, szokásodhoz híven :) Én egy vitába keveredtem veled, amiben persze volt bőven személyeskedés, a körülmények pedig ismertek, hogy honnan eredt pl. a személyeskedés. Lehet, hogy rosszul csináltam a dolgok pedagógiai részét, de alapvetően bele akartam verni az "orrodat a saját piszkodba", hátha akkor megérzed, hogy micsoda kupacokat szoktál idepotyogtatni. Nem muszáj elismerned, de ezt teszed, nem is ritkán. Kötözködsz a fórumozókkal, nem a "békességet" keresed, hanem provokálsz, mint egy tipikus troll. Még amikor nem illeted jelzőkkel a fórumozókat, még akkor is minősítgeted, lesajnálod őket, mintha felettük állnál és "kiosztod" őket, főleg azzal a "taknyos" mintázattal, amiről már írtam. Én meg eléggé olyan vagyok, mindig is voltam és leszek, hogy felvállalom az olyan feladatokat is, amiket mások nem akarnak/tudnak, stb. Ez ebben az esetben az lett volna, hogy valami közös nevezőre hozzunk ezt-azt. Nem sikerült, hát tempót váltottam: láttam, hogy benned 0 tisztelet van mindenki más iránt, ergo úgy döntöttem, hogy én is egy kicsit kioktató leszek, amilyen szoktál lenni. Talán abból tanulsz, miegymás. Nevezheted ezt one-man shownak, csak ezzel az elméleteddel van pár bökkenő... pl. az, hogy mindenki mással meg el tudok diskurálni kifejezetten jól. Hm.... Aztán az is bökkenő, hogy (nem túl pontos) hasonlattal élve megpróbálsz itt mindenkit "bullying"-olni, nem túl szép átirattal élve. Nálam meg ez nem nyerő dolog. Szóval tömören fogalmazva: nem én vagyok itt a probléma, hanem te. Pontosabban nem is te, hanem a vislekedésed. Természetesen a fórum írott szabályait betartod (nagyjából), így nincs ok a kitiltásodra, ami szerintem összességében kár is lenne, mert az nem megoldja a problémát, az csak a szőnyeg alá seprés... (folyt. köv.) fene essen ebbe a fórummotorba
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 23. 01:15
Előzmény: #2435  upgrayeddAKS
"amit írtam, az kétségbevonhatatlanul úgy van ahogy írtam" Én elfogadom, hogy úgy van a hited, ahogy írod. Nem is vontam soha kétségbe. Mindösszesen egyetlen alkalommal céloztam az imént rá, hogy ellentmondásban vagy a ker. tanok egy részével.  " folyamatosan előadott one-man-show része, mint nálad." Itt is tévedsz, szokásodhoz híven :) Én egy vitába keveredtem veled, amiben persze volt bőven személyeskedés, a körülmények pedig ismertek, hogy honnan eredt pl. a személyeskedés. Lehet, hogy rosszul csináltam a dolgok pedagógiai részét, de alapvetően bele akartam verni az "orrodat a saját piszkodba", hátha akkor megérzed, hogy micsoda kupacokat szoktál idepotyogtatni. Nem muszáj elismerned, de ezt teszed, nem is ritkán. Kötözködsz a fórumozókkal, nem a "békességet" keresed, hanem provokálsz, mint egy tipikus troll. Még amikor nem illeted jelzőkkel a fórumozókat, még akkor is minősítgeted, lesajnálod őket, mintha felettük állnál és "kiosztod" őket, főleg azzal a "taknyos" mintázattal, amiről már írtam. Én meg eléggé olyan vagyok, mindig is voltam és leszek, hogy felvállalom az olyan feladatokat is, amiket mások nem akarnak/tudnak, stb. Ez ebben az esetben az lett volna, hogy valami közös nevezőre hozzunk ezt-azt. Nem sikerült, hát tempót váltottam: láttam, hogy benned 0 tisztelet van mindenki más iránt, ergo úgy döntöttem, hogy én is egy kicsit kioktató leszek, amilyen szoktál lenni. Talán abból tanulsz, miegymás. Nevezheted ezt one-man shownak, csak ezzel az elméleteddel van pár bökkenő... pl. az, hogy mindenki mással meg el tudok diskurálni kifejezetten jól. Hm.... Aztán az is bökkenő, hogy (nem túl pontos) hasonlattal élve megpróbálsz itt mindenkit "bullying"-olni, nem túl szép átirattal élve. Nálam meg ez nem nyerő dolog. Szóval tömören fogalmazva: nem én vagyok itt a probléma, hanem te. Pontosabban nem is te, hanem a vislekedésed. Természetesen a fórum írott szabályait betartod (nagyjából), így nincs ok a kitiltásodra, ami szerintem összességében kár is lenne, mert az nem megoldja a problémát, az csak a szőnyeg alá seprés... (folyt. köv.) francért nem küldi el...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 23. 01:15

Törölt felhasználó 2021. 01. 23. 00:50
Előzmény: #2432  upgrayeddAKS
Gerne. De most jó éjt kell mondanom... látom offshort cimboránkat is már 4-nél elragadta az álom...:)... hiába, az ateistáknak rendszerint kevés kitartása van az apologetikához.
Törölt felhasználó 2021. 01. 23. 00:45
Előzmény: #2431  upgrayeddAKS
igen... képzeld, "elsőre" értettem a hsz-edet... viszont nekem pedig az anonim dallamok feldúdolós kereshetőségére lett volna már többször is égető szükségem.... (ez az általad vázolt alap-problematika Murphy-féle "kiterjesztése" lett volna részemről.)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 23. 00:39
Előzmény: #2428  Törölt felhasználó
ok, de nekem meg ez jutott eszembe ezekről... danke :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 23. 00:38
Előzmény: #2429  Törölt felhasználó
nem azt írtam, hogy nem tudja a google "feldúdolás" után megtalálni, hanem azt, hogy rákerestem, és  egy halom olyan változatot találtam, ami nem az, ami kellett volna... valószínű, hogy leszedték vagy ilyesmi, de nem ragozom.... van egy hasonló élményem a kazettás korszakból is, de hagyjuk :)  amúgy a google felettébb hasznos kereső, de bizonyos esetekben meg ultragagyi találatokat ad, hiszen csak egy gép, egy béna algoritmus... sokkal durvább limitációkkal bír, mint az úgynevezett tudomány :) de nem lehet minden olyan limitek nélküli, mint a Nagy Boltzmann Agy / istenek / Univerzum / Multiverzum :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 23. 00:31
ez a hsz.-em sok minden volt, de durci nagyon nem... btw. "  Az ész önmagában vak és romboló, amíg nincs a neki adekvát "irányba" állítva.... "  na, bakker, itt a fórumon szinte csak én építettem kettőnk közül, de talán még bele lehetne venni ebbe a halmazba még sok más hsz.-t is, és még úgy is én építettem... vagy a legtöbbet, vagy egyenesen a "móduszt"....  nem muszáj elismerni, nincs rá szükségem, és tudod, miért? mert rohadtul elégedett vagyok *NÉHA* az építő munkámmal.... sajnos nem mindig.... építhetnék többet is, pl. pár éve egy jótékony szervezetnek dolgoztam, felajánlottam nekik önkéntesként a munkámat, de külön kértem, hogy jó nehéz fizikai meló legyen, ne finomkodjanak...  szerencsére találtak is, de nem eleget, mármint nekem nem volt elég (el is kezdtem alternatívákat keresni)... de nem azért, mert "jóemberkedni" akartam, a környezetem jelentős része nem is tudott róla btw. - hanem azért, mert önző ge..i vagyok, és jól esett alkotni, jól esett építeni. jól esett úgy segíteni, hogy a megsegítettek JELENTŐS része még csak nem is tudott róla, de ezzel a kicsivel is hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy az igazán rászorulóknak jobb legyen, úgymond érezzék a törődést... de hozzáteszk még egy hiperge..i   dolgot: ilyenkor az is motivál, hogy nem csak másoknak segítek egy élhetőbb világban, hanem magamnak is. nem várom el, hogy visszakapjam, valószínűleg nem is fogom, de nem érdekes... hanem az érdekes, hogy elmozdulunk a (mondjuk így) barbarizmus irányából egy civilizáltabb, mondhatni: emberibb világba. Egy olyan világba, amihez én is hozzájárultam a magam kis apró "lego"kockáival, nem csak vártam, hogy a sült galamb... stb. Ha felhagynál a kényszeres "mások fikázásával, pocskondiázásával, trollkodásával" és egyéb, nem éppen építő jellegű ténykedéssel, akkor láthatnád, hogy a másokkal való kommunikációm erről szól, mi több: talán az élet maga erről szól... arról, hogy megpróbáljuk azt a kutyasza..os metaforikus parkot, amit megörököltünk egy olyanná formálni, amiben a lehető legtöbben jól érzik magukat - és nem csak a politikusok, szupergazdagok, stb. Ez nem egy naiv elképzelés, bár tény, hogy utópisztikus, mert az emberiség hozzá van szokva, hogy kutyasz..van a parkban, egyesek nem tartják be a szabályokat, mégsem ütik meg a bokájukat, vagy hogy "ketteseknek" mindent be kellene tartaniuk betűről betűre, stb. Ezeken az elba...ott állapotokon fokozatosan haladva lehet javítani, apró kis lépésekkel... 
Törölt felhasználó 2021. 01. 23. 00:29
Előzmény: #2427  upgrayeddAKS
ez tényleg még ma is felettébb irritáló hiány a Google eszköztárából, hogy egy valaha hallott dallamtöredéket, melynél sem az előadó, sem a dal címe nem ismert, nem képes megtalálni egyszerű "feldúdolás" után... szégyen... (és ez most sem trollkodás.)...:)
Törölt felhasználó 2021. 01. 23. 00:18
Előzmény: #2425  upgrayeddAKS
kutya nem beszélt a "te" kéziratodról...:)... shifteljük ezt a marhaságot, bitte... az "Ateista és a Jehovás" nagy képzeletbeli történetéről Hollywood már lerágta a lerágnivalót... ennyi lett volna az üzenetem és nem több.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 23. 00:14
Előzmény: #2419  Törölt felhasználó
Hát a jó könyvet bizony valahol el kell raktározni, mert így jár az ember... én egy Metallica-feldolgozással vagyok úgy, hogy nem fogom már megtalálni, pedig k..va jó volt. A Die Krupps vagy melyik banda dolgozta fel a Battery-t, aztán azóta sem hallottam, csak mindenféle korcs változatot meg néhány jót, de nem pont azt. Régebben kicsit idegesített, hogy nem találom, de lesz..om, mert annyi jó zene van. Olyan a jó zene, mint a fincsi p..nci: ha azt hiszed, hogy "ez az egy" van, akkor tévedsz, beszűkül a tudatod, stb. Minden párkapcsolatom monogám volt, nem kerestem más nőket, de ettől még régóta tudom, hogy nincs "igazi", csak olyan, aki hol jobb, hol rosszabb "match", egyezés, de a lényeg úgyis az, hogy meg kell találni azt, akinek én vagyok az "igazi" vagy hasonló. (Azok a nők, akik még hisznek az ilyenekben, és őket így lehet szeretni, azokkal a legjobb...) De visszatérve a könyvekre: a döntő többségükben van minimum néhány mondat, ami jó, hasznos, remek, tetszik... csak kevés könyvben van olyan, hogy szinte minden tetszik benne. A-tól Z-ig. El kell fogadnunk, hogy a vallásos embereknek ilyen pl. az ó- és/vagy újtestamentum...
Törölt felhasználó 2021. 01. 23. 00:13
Előzmény: #2424  upgrayeddAKS
Nem értem mire ez a nagy durci megint... amit írtam, az kétségbevonhatatlanul úgy van ahogy írtam, nem pedig a folyamatosan előadott one-man-show része, mint nálad. Azt soha nem állítottam, hogy nincs eszed, mivel esze a zsebmetszőknek is van... nem is kevés. Az ész önmagában vak és romboló, amíg nincs a neki adekvát "irányba" állítva.... ld. "philosophia ancilla theologiae"...;)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 23. 00:03
Előzmény: #2420  Törölt felhasználó
szuper, hogy tanultál Jungról (én is, bár nem a kedvencem, sőt... képzeld, elismerem: nekem bőven van mit pótolni bizonyos tudomány-területekből, főleg a humán tárgyak...) szóval itt nagyon mellélőttél, soha nem volt ilyen kéziratom, az ötlet ugyanis úgy pattant ki a fejemből, hogy ma elkezdtem fórumozni, és mindenféle fórumozókkal diskuráltam :)  (tudom, hogy nem állítottad, hogy lett volna, csak igyekeztél sejtetni, de mellément ez is, mint annyi minden más...)  btw. volt már olyan ötletem, amit filmvászonra vittek, és örültem neki, képzeld.... tudod, miért? hogy nem nekem kell vele töltenem az időt (mármint a megvalósítással), aztán a mémek mégis eljutnak a célközönséghez.... sőt még JOBB is volt a film, mint amit én ki tudtam volna belőle hozni (ill. inkább más, de én inkább úgy ítélem meg szubjektíven, hogy jobb) háevvan :) sokszor mondtam már (nem itt) hogy én nem a várható érték vagyok, hanem a (reziduális) szórás :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 22. 23:55
Előzmény: #2417  Törölt felhasználó
hát persze... azt hiszem, most megint magadból indultál ki... már megbocsáss, de elég szánalmas egy életed lehet, ha ELVILEG a kereszténység nézeteit vallod magadénak, aztán mégis élből és dacból visszavágsz a téged ért megaláztatásokért, amiket eleve önmagadnak köszönhetsz... engem soha nem zavart, hogy te vagy a gyengébb, ezt elismerem, de: ha ki kellett osztani a tockost, hát megtettem, de ez nem azért volt, mert te voltál a gyengébb - nem könnyű célpontot kerestem. sőt, amilyen takonygerincű hsz-eid vannak, nyugodtan elmondhatjuk, hogy igenis nehéz volt rajtad fogást találni :) még azt is leszögezem (érted, leszögezem, mint a lómaiak lóbelt ledfoldot, vagy mi...) hogy trollkodásban volna mit tanulnom tőled, ha akarnék... talán még a bibliai témában, ógörög stb. is... mondjuk azt nem nagyon tudom, hogy mitől nem minősül kacatnak szerinted az olyan téma, amihez pl. ógörög tudás kell (nem utaltál rá egyértelműen, hogy tudnál valamicskét erről, de feltételezem, hogy igen... valószínű, hogy ELTE BTK-n vagy hol még tanultál is iyleneket, ami amúgy sztem fontos a maga nemében, azoknak is magvan a maguk helye... én nem értek egyet azzal a nézettel, hogy automatice lapátra kell tenni mondjuk az egyiptológusokat, kopt tanokat kutatókat, vagy netán az ógörög-szakot végzetteket... pl. Puzsér Robinak is van jó és értékes mondanivalója) na mindegy... a lényeget amúgy is csak kis eséllyel fogod megérteni, és ez talán az én hibám, hogy nem kommunikálok egyértelműen... elvégre ez egy fórum, és nem akadémiai székfoglalókat írunk ide, hanem megpróbálunk "eszmecserélni".... bizonyos esetekben még tanulni is egymástól, mert képzeld, hogy én ezt senki esetében nem szoktam kizárni... na mind1  
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 23:54
Előzmény: #2418  upgrayeddAKS
"...majd rákeresek, ha lesz ennek jelentősége..."

Isten ments, ne töltsd ezzel a drága műsoridődet...:)... a taxisgyuszi nicknév ihletett történetét másutt, más alkalommal már megírtam... annyira "magyar" volt a sztori, hogy egyszerűen magamra kellett öltenem a nevet:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20040419/taxis-gyuszi-reszletes-tanuvallomast-tett-kinek-szallitotta-az-elsikkasztott-milliokat-a-taxis-40083
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 23:52
Előzmény: #2416  upgrayeddAKS
Az eskü az eskü,mindegy,hogy hívő vagy hitetlen valaki,ha valaki úgy esküszik ,hogy tudja,hogy hazudik az valóban szégyellni való.Most,hogy ezt leírtam bűnt követtem el ?
Nem,mert azt is hozzá teszem,hogy egészen addig amíg meg nem tér,nem más biztatására,hanem saját lelkének a vágyának engedelmeskedve,ez a szégyen ott fog tüskeként maradni végig a lelkében.
Törölt felhasználó 2021. 01. 22. 23:51
Előzmény: #2420  Törölt felhasználó
Ez létező jelenség, többször tapasztaltam. Általában a találmányok is egyszerre jutnak eszébe jó pár embernek szerte a világon, az lesz az első, aki a leghabarabb beér a szabadalmi hivatalba. :)

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek