Ez egy egyszerű topic saját használatra ingatlant vásárlók részére élményeik, tapasztalataik megosztására, területek árszínvonalának megvitatására. Befektetői ingatlanvásárlókat várja a
"Az ingatlanpiaci emelkedés már a járvány előtt megállt. A koronavírus negatív gazdasági hatásai miatt pedig enyhén elkezdtek esni az ingatlanárak. Az alku átlagos nagysága a duplájára nőtt." https://novekedes.hu/elemzesek/no-az-inflacio-megeri-most-szuperallampapirba-fektetni Csokkennek az alberlet arak is. Kivancsian varom mi lesz holnap a hiteltorlesztesi moratoriummal.
Én is laktam erre. Ezért is lepődnék meg, ha árban ugyanitt lenne a József A telep. Ha igen, akkor azokban a panelekben valóban van simán -20%. De meglepődnék, ha ott kötési áron egy kétszobás panel bármikor elment volna 30-ért. Ha csak nem volt nagyon szépen megcsinálva, és valaki bele nem szeretett. Elég sok helyen laktam a városban (a bérlés átka), de oda pl. nem szívesen költöznék.
Bocsánat. Rosszul értettem. A gazdaság sokkal jobb helyzetbe van. Én egyszer leultem, és matekoztam. A gdp novekedesunkbol kivontam az EU tamogatasokat(a nettot ami bejon transzfer mínusz amit mi fizetünk be a közösbe). Az eur/huf romlasat . És mivel a gdp t hazai fizetoeszkozben számoljuk ezért az éves inflációt. (A valós infla amúgy nagyobb mint a hivatalos) Na akkor nekem majdnem stagnálás jött ki!!!! (ha a gdp növekedést euróban néznénk már az is más lenne) Bár elismerem hogy a hitelekböl eszközölt fogyasztás az tényleg nőtt. De ez érzéki csalódás, mármint a fogyasztas bővülés. Mert hitelből történik! A gazdaság szerkezete, szerintem nem túl jó! Ha külső környezet nem lesz támogató mint idáig, akkor a jövőben ebből probléma lehet, ami kihat minden szegmensre.
Inkább 30 lesz az... mondjuk megnézve a kínálatot, ennyiért már inkább mennék Budára, majdnem itt lehúztam pár évet, nem volt rossz: https://ingatlan.com/iii-ker/elado+lakas/panel-lakas/31657823 Itt mondjuk simán lehet 20-30%-os árcsökkenés, most csak a kínálat nő.
Na várj, mennyi lehet ma ott egy két szobás panel, 25 millió körül? Akkoriban kevésbé figyeltem a konkrét ingatlanokat, csak a statisztikák alapján megyek, de most akkor vagy nem lettek 3-4-szer magasabbak az árak, vagy 10 alatt mentek akkoriban a két szobás lakások. Azért 10 millió alatti árat egy budapesti ingatlanért nem kicsit irreálisnak érzek.
Nem volt brutálisan alatta ez hülyeség. Helyenként valamivel alatta volt de nem brutálisan. Akkor 10 millióert egy 50 es panel teljesen reális volt pl egy kulkeruleti. Egy József A telepi 2 szoba 12 millioért szinte realis volt.
Ott, hogy a 2013-as szinthez méred, ami brutálisan a fundamentumok alatt volt, egy borzasztó gazdasági és kamatkörnyezetben, ahol ráadásul mindenki rettegett a hitelektől. Ezzel szemben a gazdaság most sokkal jobb passzban van, még ha be is ütött a COVID. Emellett 2023-ig a jelek szerint minimum maradnak az alacsonyabb kamatok, amik valóban kissé túlnyomják az eszközárakat, csak ebben a jelek szerint nem lesz változás. Annyi az előnye, hogy legalább a jelzáloghitelek kamata is alacsony szinten most fixálható, így hiába "drága" az ingatlan, a nagyobb hitelnek sem lesz magasabb a törlesztője. Legalábbis én ezzel nyugtatom magam, ha már a korábbi rallyból kimaradtam...
Pénzügyi szakemberként, elarul ad, hogy hol tévedek? És kérlek ne gyere a világbajnok inflációval. Mert budapesten az elmúlt 5 évben minimum haromszorozodtak az lakás árak! Szóval van legalább egy évtized míg az infláció behozza az előre szaladt lakás árakat:)
Ha egészséges lenne a Budapesti ingatlan piac, akkor nem a nullahoz azaz a 0 hoz, konvergal annak a lakás eladások számai. És már 2019 4.negyedeveben is ez volt, amikor még nem volt covid! A Matolcsy felé 0%os tervezett lakás kamat, pedig annak szól hogy már tavaly nyár óta több mint egy éve nem mennek az új lakások. Aki nem hiszi annak ajánlom a KSH lakaspiaci jelentést! Nem indulnak az újabb projektek mert a beruhazo nem hulye, látják, hogy teljesen leallt az új lakaspiac, szoszerint nincs eladás valami 40 dbot adtak el a 2.ik negyedévben.
Az unokákok fálbuzdították az öreget hátha gyün valami nem normális örült aki kifüzeti ezt azon a kornyeken luxusháznyit. Addig is szépen karbantartják az oregnek aki a halála elott pár évvel mindent lélakik és egy felújítandó romhalmazt hagy maga megett úgy 25-30 év múlva.
Ha valakinek van 10 millio jatszos penze, azt be lehetne rakni. De jo esetben a bacsi meg evtizedekig elhet. Hallottam olyanrol, ahol a haszonelvezo tulelte a vevot :) Es ez olyan biznisz, ahonnan nem nagyon van kiszallas. Evtizedek alatt nagyon sok minden valtozhat. pl. most is csokkenesnek indultak az ingatlanarak Budapesten. Csokkeno ingatlanarak mellett raghatja az ember a kefet, hova tette a penzt.
Ekkora svindli. 40 az a felső határ amit egy kulteruleti kis ház megér és ott 70 éves aki akár 100 evig léhasznal mindent. Értéktelen max 10 million akinek van 30 ére lémondani a 10 million kamatárúl
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja
Lakás/Ingatlan árak topik