Topiknyitó: Tésztavirág 2020. 08. 18. 15:55

Saját használatra ingatlant vásárlók topicja  

Ez egy egyszerű topic saját használatra ingatlant vásárlók részére élményeik, tapasztalataik megosztására, területek árszínvonalának megvitatására. Befektetői ingatlanvásárlókat várja a

Lakás/Ingatlan árak topik
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2022. 04. 09. 08:09
Előzmény: #3525  fogpaszta
#3527
Megyek!
berlini
berlini 2022. 04. 09. 08:09
Előzmény: #3524  fogpaszta
#3526
Kösz!
Gaguse-t is felesleges volt felfüggeszteni.
fogpaszta
fogpaszta 2022. 04. 08. 15:29
Előzmény: #3516  berlini
#3525
közben biztos láttad Hathor visszahívott a másik topikba.

Menj/ gyere vissza!
fogpaszta
fogpaszta 2022. 04. 08. 15:28
Előzmény: #3523  Hathor
#3524

nem olvastam mi miat törölted berlini 2 hozzászólását, DE
-berlini szerintem messze a leglogikusabban gondolokodó forumozó az ingatlanos topikban és soha nem láttam volna, hogy átlép egy olyan vonalat ami miatt ki kellene őt tiltani vagy hozzászólásait törölni...
 - 
Ha ő nincs ott maga a topik szinvonala csökken! 
Hathor
Hathor 2022. 04. 07. 09:50
Előzmény: #3513  berlini
#3523
Atjottel, mert toroltem ket hozzaszolast, ami kakaskodas volt, es csititottam a kedelyeket? Masik kollegat nemitottam le, nem teged. Nyugodtan visszajohetsz.
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2022. 04. 07. 09:47
Előzmény: #3521  berlini
#3522
Egyetertunk, lesznek kulonadok es vegul az aldi lidl is cba aron forgalmazza majd a termekeket. Kivonulni szerintem nem fognak, max engednek a profit varakozasokbol, bizni fognak benne, hogy ez csak atmeneti 4 ev lesz.
 
Az Aldi Lidl ereje a big data, illetve ahogy irod, a jol mukodo beszallitoi halozat. Nezd meg a Lidl Plus appot, kulfoldon evek ota gyujtik mindenki vasarlasat, finomitjak az ajanlott kuponokat, el fog jonni a pont, hogy tudni fogja a Lidl app, mikor fogysz ki tejbol, rizsbol es ad majd egy 100 Ft-os kupont, vagy valamit es 100% hogy ujra oda fogsz menni. Ez az ereje es ezt soha senki nem fogja tudni utanuk csinalni, mivel nincs ra akarat.
 
A magyar vizugyben a regi kommunista rendszer emberei (es utodaik) ulnek, ez az utolso nagy hivatal, amihez senki se mert nyulni 32 eve, olyan sulyos alakok ulnek benne. A fo celjuk, hogy barmilyen bejovo viz minel hamarabb elhagyja az orszagot. Latvan a felmelegedes, elsivatagosodas utemet, trendjet, most azonnal el kene kezdeni visszaepiteni a fok rendszert, tarozokat, hatalmas vizgyujtoket, hogy lehessen mibol locsolni 30 ev mulva. Mert locsolni kell, az biztos. 
berlini
berlini 2022. 04. 07. 09:26
Előzmény: #3520  JeGeMeLOV
#3521
Egyetértek.
Azzal a megszoritással, hogy Aldi, Lidl már perelt a különadó diszkriminativ bevezetése ellen pár évvel ezelőtt és veszitett az európai biróságnál.
Igy nem látom akadályát, hogy az itélet után ujra bevezetett adót megemeljék.
Van olyan adó szint ami fölött minden multi inkább kivonul és máshova koncentrál.
Ha a NER arra spekulál, hogy olcsón megveszi a kivonulók által hátrahagyott üzletláncokat akkor ismételten bebizonyitják, hogy ehhez sem értenek.
Nem az infrastruktúra az érték ott.
Hanem a beszállitói hálózat az egész világból.
Pld. Auchan.
Megveszik a többségét.
Milyen áron szállit a nagy Auchan a kicsi magyar Auchannak onnantól?
A fene sem tudja pontosan, de az biztos, hogy jóval magasabban mint amin a magyar leány eddig kapta az árut.
Az egyik kimondott cél a magyar aruk arányának növelése.
Nos ezt azzal kellene kezdeni, hogy a magyar mezőgazdaság szinvonalát kellene emelni.
Ameddig zsebkendőnyi területen minitraktorokkal versenyeznek a magyar parasztok amerikai farmerekkel a gabonaknál, addig abból nyereség csak úgy lesz hogy támogatjuk őket. (Olyan pénzzel amire máshol lenne szükség, hogy a pedagógus ne minimálbéren oktasson.)
Ameddig egy vizzel bőven ellátott Kárpátmedencében nem egy kifejezetten sok észt és munkát igénylő magasabb szinvonalú növénytermesztés folyik addig kár bármiről is beszélni. (50 éve nem tudunk elszabadulni a jonatán almától miközben a Pink Lady és társai tizszeres áron adhatóak el.)
Kár a kiskereskedelemben próbálkozni a magyar feldolgozott élelmiszeripari termékek árának növeléséről beszélni, ameddig az élelmiszeripar is a béka feneke alatti szinvonalú. Ott kellene kitalálni hogy mi a teendő.
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2022. 04. 07. 09:03
Előzmény: #3519  berlini
#3520
Aldi, Lidl, Penny szerintem tul kemeny dio lenne, biztos perelnek, biztos eljaras indul es biztos nagy lesz a nepharag, ha nem lesz olcso elelmiszer. Mert az nem a CBA, koopban van, de nem is a realban.
 
Orbaneszku meg fogja probalni, kudarcba fullad, mint az osszes tobbi haboruja, de talan az Auchant "ki tudjak rugni", magyarul felvasarolja a ner. Ez a tortenet ennyi lesz. A Tesco meg amugy is a csod fele rohan, majd mutogatjak, hogy orbi legyozte a tescot :)
 
Ingatlan ado nem lesz, a teljes ner ingatlanban uldogel. A sokadik lakas se lesz megadoztatva, sot szerintem a lakas vasarlasokat terhelo adokat teljesen lenullazzak. Ramennek viszont az airbnb-re es a kulfoldi kezben levo ingatlanokra valamilyen modon. Kulfoldi = elleneseg. Kiveve, ha orosz. 
 
Kulon adok: Aldi, Lidl teljesen biztosan. A feltetel: sarga-kek logo miatt, hiszen az ukran tamogato es Ukrajna jelenleg az ellenseg es haboruban allunk veluk az oroszok oldalan. Kb ennyit a fidesz ideologiai magassagarol. 
berlini
berlini 2022. 04. 07. 08:53
Előzmény: #3518  berlini
#3519
Kiváncsi vagyok a különadóknál mi újat tudnak még kitalálni
Mindenesetre amig nem jönnek konkrétumok addig a piacok bizonytalanságban maradnak.
Márpedig ez nem tesz jót a gazdaságnak.
Pld. belengette a mikro napóleon hogy kiszoritják a kiskereskedelmi nagy cégeket a piacról.
Ezek után milyen fejlesztéseket várhatunk ezektől miközben a helyzetük bizonytalan?
Nem lesznek új boltok, boltokban fejlesztések, de lesznek erős áremelések, hogy amig lehet a profitot maximalizálva kivigyék.
Vajh ki lesz ennek a vesztese?
berlini
berlini 2022. 04. 06. 17:54
Előzmény: #3512  berlini
#3518
2 órával később orbán megerősitette a 3. pontban leirtakat.
Azaz a fő vásárlóerő növelő és ingatlaár felhajtó u.n. családsegitő intézkedések maradnak, he kell emelt különadók kiszabásával
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2022. 04. 06. 15:59
Előzmény: #3516  berlini
#3517
a legtobb forumon idegbetegek a modik, vagy hianyzik az anyanyelvi ismeret
berlini
berlini 2022. 04. 06. 15:49
Előzmény: #3515  JeGeMeLOV
#3516
Nem!
Csak utálom, ha törlik a hozzászólásaimat. (betartottam a fórum előirásait, igy ezt igy ott nem folytatom.)
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2022. 04. 06. 15:47
Előzmény: #3514  berlini
#3515
ki vagy tiltva a masik ingatlanosbol? 
berlini
berlini 2022. 04. 06. 15:03
#3514
Orbán sajtótájékoztató:
- szerinte a jogállamiság kérdésében nincsen valós konfliktus a Bizottság és magyarország között (kivéve a genger kérdést
- Magyarország a NÁTÓ és az EU tagja és az is marad
- családtámogató intézkedési körben várhatóak bővitések
- Magyarország jól áll az államháztartási hiányt és az államadóságot illetően. Mindkettő csökkent tavaly.
Nos én nem kaptam semmilyen utalást arra vonatkozóan, hogy a kormány megszoritásokat tervezne és az uniós jogállami vitát a végsőkig vinni szándékozik.
Igy aki arra számitott, hogy ma elsül a startpisztoly és egyfajta nadrágszijmegszoritás kezdődne és ez rátenne egy lapáttal arra, amit Orbán sem tud még, hogy az orosz-ukrán helyzet milyen irányba viszi az európai konjunktúrát, az csalatkozott.
Igy számomra marad az amiről előzőekben spekuláltam már (tul) részletesen.
berlini
berlini 2022. 04. 06. 14:13
#3513
A kulcskérdés, hogy mit lépnek a jegybankok.
Az USA-ban egyszerűbb a helyzet.
Ott a háború nem fogja vissza a gazdaságot és ráadásul az infláció és magasabban van mint Európában. Igy a kamatemelés már megindult és negyedszázalékos mértékben menni is fog felfelé ebben az évben, de ez messze nem jelenti azt, hogy eléri a mai infláció szintjét.Az ugyanis most kb 8% és amit a FED inkább néz, a maginfláció pedig 5% körüli.
Utóbbi valószinűleg marad ezen a szinten és a FED az alapkamattal idén max. 3%-os magasságba kerül, ami a gazdaságot nem fogja vissza.
Az EKB már inkább bajban van.
Van olyan eurós ország ahol a múlt hónapban már 14%-os inflációt mértek.
A háború itt szétszakitott fontos gazdasági kapcsolatokat, megdrágitotta az energiát és itt a recesszió réme valósabb a 2. félévre.
Igy a kamatemelés szinte kizárt.
A recesszió elkerülésének árát továbbra is azok fizetik akik pénzeszközökben tartják vagyonukat.
Kérféle folytatás lehetséges:
1.
Remélem viszont hogy a béke már csak pár hét kérdése.
Ha ez bejön akkor a szankciók folyamatosan fel lesznek szabaditva és ekkor jön egy váratlan előny.
A rekord szintű energiaárak bázisként szolgálnak majd a következő év inflációjánál, tehát ha a gáz és oljaár visszaáll a tavaly nyári szintre, akkor akár defláció is lehet ősszel a rekord inflációból.
2.
ha viszont egy stabil háborús-szamlciós állapot marad, akkor semmi sem ment meg bennünket egy recessziótól legkésőbb ősszel. Akkor sem a kamatemelés fog bennünet súlytani. Az infláció a csökkenő fogyasztás, a gyárak csökkenő termelése és igy energia fogyasztása miatti energia ár csökkenés miatt fog )ha nem is gyorsan mint az első remélt scenárióban) valamikor jövőre normalizálódni.
berlini
berlini 2022. 04. 06. 11:47
#3512
Merre mennek az ingatlanárak?
Tény, hogy a gazdaság állapota meghatározó.
Az elmúlt évek folyamatos áremelkedését meghatározó tényezők hogyan alakulnak egy recesszióban?
1.
folyamatosan növekvő nettó pénzügyi megtakaritás, főként a felső 30-40%-nál, akik amúgy is (eddig is) szóba jöttek mint vevők. Recesszióban ők sem gyarapodnak, de a kezdetén még igen. (és ma még itt sem tartunk)
2.
infláció, illetve az a tény hogy már évek óta negativ reálhozamosak a kockázat nélküli befektetések. Recesszió elején ez nem változik. Később amikor a megtakaritások már a tehetősebbeknél is eltünnek és norminálisan is csökken a pénzügyi vagyon, akkor az infláció már hiába ösztönöz a biztosnak tűnő ingatlanbefektetés irányába. (De ez, ha bejön is inkább 2023-ban érezteti hatását.)
3.
 állami demográfiai csomagként prezentált már 7 éve egyre erősödő ösztönzők. (ÁFA, CSOk-csoport, zöldhitel) Mindenki azt várta hogy a választások eredményétől függetlenül itt erős törés lesz, az egy éven belül kifutó intézkedéseket nem hosszabbitják meg. Nos az MNB már bejelentette a Zöldhitel 100 milliárdos bővitését. Megkockáztatom, hogy orbán utolsó kiadáscsökkentő intézkedése lenne (ha már egyéb ötletekből kifogyott) hogy a csomag többi tagját kivezesse. Előbb vezet be, vagy növel különadókat és elhiteti a néppel, hogy az őket nem fogja érinteni. Igy én ezzel az ártámogató pillérrel továbbra is számitok
4.
 Uniós pénzek: ezek elvileg eddig sem az ingatlanpiacot támogatták, de miután a többségét ellopták, ez mégis egy komoly oka volt annak, hogy a haszonélvező NER-lovagok (meg sleppjük) gyarapodása az ingatlanpiacon csapódott le, emelve az árakat. Recesszióban különösen fájhat, ha ezek a jogállamisági eljárás következtében időlegesen vagy véglegesen eltünnek. Ez akkora pénz, hogy a NER erről nem tud lemondani. Az elmúlt 12 évben ha volt valahol fejlődés, azt ezeknek a sokezer milliárdoknak köszönhetjük. (Mert azér fele-harmada tényleg hasznosult.) Ma már az egész gazdaság NER kézben van. orbán nyugodtan csatlakozhat az Uniós ügyészséghez, mert a továbbiakban már nincs szükség folyamatos közbeszerzési csalásokra. A közbeszrezési szabályok betartása ma már biztositja, hogy csak a kormányközeli cégek rughassanak labdába. (Aki ismeri a rendszert az igazat ad ebben) Nem lesz 50%-os profit a beruházásokon, de már nem pár milliárdos hanem ezer milliárdos lesz az ML cégek forgalma, igy kisebb haszonkúlccsal is megélnek. Tehát szerintem lesz kompromisszum, különösen az ukrán események miatt is mindkét félnek ez lesz az érdeke. A magyar demokráciát magas ivből lesz@rja majd mindenki.
5.
 hitelkamatok: egyre magasabbak lesznek idén még, de furcsa módon én itt nem számitok arra, hogy az inflációt meghaladóak lesznek. Igy lesz egy kör (akik az idén még inflációt meghaladóan többet keresnek) akiknél a kamat-infláció különbözet még vásárlásra ösztönöz
6.
épitőipari bekerülési árak: folyamatos 2015-19 között az infláció kétszeresét is meghaladó emelkedés hajtotta (egybek mellett , lásd fent) az árakat. ha lesz idén recesszió, ha nem a háború legsúllyosabb következménye az energiaár robbanás a legjobban az energia igényes épitőanyag gyártást drágitja. Ehhez még hozzájön, hogy drága lesz, de ráadásul még el is tűnik a piacról az ukrajnából jött fa és acélárú. Amelyik beruházó teheti leáll és kivár. Igy arra számitani, hogy (várakozásommal ellentétben) eltünnek a vevők és tömegével eladatlanul állnak majd lakások nemigen lehet. Ha minden rosszul alakul, akkor idén akár 20-30%-kal drágább lesz egy lakás megépitése mint tavaly. Ez nem az árcsökkentés irányába hat. Miután a fentebb emlitett ösztönzők az új lakások felé hajtják a paramétereket teljesiteni tudó vevőket, a kevesebb de marha drága lakásokra is lecsapnak. Meg sem tudom jósolni, hogy milyen csillagászati áron. A többiek (akik még idén is gyarapodnak) egyre inkább a használt lakásoknál kénytelenk körülnézni. Ezek ára messze nem megy fel az újlkaásokhoz hasonló mértékben, de a jelenlegi körülmények között csodálkoznék, ha az áremelkedés nem haladná meg idén az inflációt.
Összegezve:
Idén mégha az év második felében recesszióba fordulunk is (követve az Uniót) idén még ez inkább erősebb ingatlanár emelkedést válthat ki.
Ha a recessziót nem sikerül gyorsan megállitani, akkor jövőre végre eljön a sokszázezer ember által várt kánaán.
vagyis talán még sem.
Mert a recesszióban fizetésük reálértéke csökken, 
sokuk elveszti a munkáját,
megtakaritásaik elolvadnak
és hiába lehet nominálisan kimutatni egyes területeken akár 10-20%-os ingatlanáresést ők ezt csak szomorúan fogják az oldalvonal mellől figyelni
balentum
balentum 2021. 10. 30. 21:23
Előzmény: #3510  Törölt felhasználó
#3511
Esetedben az eladó saját magától ajánlotta fel a 2%engedményt, melyet te elfogadrál. Esetünkben a vevő "kényszerítette ki az "engedményt". A két szituáció teljesen más, de hagyjuk nem ér ez ennyit.
Törölt felhasználó 2021. 10. 30. 21:11
Előzmény: #3509  balentum
#3510
Első lakásomat vettem, adtam ajánlatot, elhajtottak, hogy van másik vevő, majd 2 hét múlva kerestek, hogy nem jött össze, és kb 2%-ot engednének az ajánlatomból még, ha megveszem. 
Ennek tükrében én nem érzem pofátlannak azt a 250 ezret, főleg, hogy valószínűleg a vevőjelölt már izzította az ügyvédet stb.
balentum
balentum 2021. 10. 30. 20:19
Előzmény: #3508  Törölt felhasználó
#3509
Az egyszer már erősen áralatti 14,5 m után "bosszúból" még lehúzni 250 ezer forintot az eladóról olyan nagy hőstett? Ha egyszer már a 15, a 14,5 is jó ár, akkor miért kellett levetkőztetni valakit?? Hol van itt a win-win szitu? Élni és élni hagyni, vallom én.
Törölt felhasználó 2021. 10. 30. 19:49
Előzmény: #3507  balentum
#3508
Engem nem zavar, ha valaki áron alul tud venni. Nem vagyunk egyformák.
Egy nyaraló kényszer eladása az nem jó dolog, de nem mondanám komoly szerencsétlenségnek sem.
balentum
balentum 2021. 10. 30. 19:40
Előzmény: #3506  Törölt felhasználó
#3507
Van aki veszít, van aki nyer. Így van ez itt a tőzsdén is, de az oda vezető út már nem biztos, hogy mindenki számára morálisan rendben van. Szerintem az a jó ha mindkét fél úgy érzi jó üzletet kötött. Más szerencsétlenségéből gazdagodni nem biztos, hogy "dicsekvésre" méltó dolog.
Törölt felhasználó 2021. 10. 30. 19:30
Előzmény: #3505  balentum
#3506
Pánikban eladni valamit az veszteség, de az eladás máshol megmenthet egy nagyobb veszteségtől. Nem volt varázsgömbje és eladta. Ez nem gond, az egyik fél, a másik bátor, van ez így. Az, hogy nem tartotta a szavát, azért pedig szerintem megérdemelte azt a fél milla buktát. Nyaralórôl volt szó, nem a lakhatása került veszélybe.
balentum
balentum 2021. 10. 30. 19:14
Előzmény: #3504  Törölt felhasználó
#3505
Nem erről van szó. Nyilván a vevőre és eladóra tartozik miben állapodnak meg kölcsönösen egymással. De nem biztos, hogy ezt a megállapodást el kell mondani, mert morálisan kissé aggályos és az én értékrendem szerint semmi esetfe sem pozitív a leírtak alapján. Természetesen ez csak az én véleményem, de tegyük fel, hogy az eladók az én ismerőseim.
Törölt felhasználó 2021. 10. 30. 18:59
Előzmény: #3503  balentum
#3504
Miért, te fizetnél 18-at ha megkapod 14-ért? Főleg úgy hogy elsőre nem tartotta a szavát? És nem volt más vevőjelölt. Nanemár.
balentum
balentum 2021. 10. 30. 13:05
Előzmény: #3495  zsoltee77
#3503
Gratulálok büszke lehetsz magadra, sikerült kihasználnod más "gyengeségét" és megvenni valamit 14-ért mikor "állítólag" 18-20-at ér. És ezzel még el is dicsekedsz.Bravó.
Törölt felhasználó 2021. 10. 30. 12:38
Törölt hozzászólás
#3502
stock33
stock33 2021. 09. 28. 13:26
#3501
napelemmel hogy vagytok?
.
tervezek egy ilyen beruházást
egyelőre csak használati áram + fűtés
megéri már egy ilyen?
Tésztavirág 2021. 08. 23. 16:03
Előzmény: #3493  Placi82
#3500
Te merre építesz egyébként?
Én is gondolkodtam rajta, de vagy aranyáron vannak a telkek, vagy olyan helyen hogy oda költözzön családdal akinek..
Törölt felhasználó 2021. 08. 22. 09:06
Törölt hozzászólás
#3499
Tésztavirág 2021. 08. 21. 12:17
Előzmény: #3494  Tésztavirág
#3498
Így jár aki kisgyerekesként keresleti piacon akar vásárolni, hogy legyen egy kis kert ahova a gyerekeket kicsaphatjuk, hogy gyalog tudjanak majdan iskolába menni és ne legyek életem végéig taxis… emellett volt másik tényezőnk is ami a környékre hajtott minket, és ami miatt ha egyszer levetjük a horgonyt akkor ott maradunk egy időre… ez azonban nem realizálódott… de ez már egy másik történet…
Tésztavirág 2021. 08. 21. 12:12
Előzmény: #3495  zsoltee77
#3497
Egyébként mi is annyit ajánlottunk végül érte amennyit max kigondoltunk, nem gondoltuk igazán hogy van másik vevő, főleg hogy tavaly már megégettük magunkat ezzel, hogy nem hittük el… de látod adott szó ennyit ér. Mi péntek este kilenckor meg szombat reggel tízkor csesztettük az ügyvédet, hogy hétfőre minden meglegyen…
VUK1980
VUK1980 2021. 08. 21. 10:02
Előzmény: #3495  zsoltee77
#3496
Nagyon tetszett ez a cikk. Igazi piaci feelinget írja le. Itt egyébként elég jól megjelenik a ár kieggyensúlyozása. Ez egyébként Amerikában egy árverésen teljesen természetes, vagyis a rendszer velejárója.
Remélem a nyaralóból befolyt pénz jó helyre megy.
zsoltee77
zsoltee77 2021. 08. 21. 09:39
Előzmény: #3490  Tésztavirág
#3495
nekem is van egy jó sztorim.
Télen a covid kellős közepén léptünk a tettek mezejére, hogy nyaralót vegyünk. Megnéztünk többet kívülről és az egyikbe feleségem bele is szeretett. Figyeltem a hirdetést, gondoltam, most nem tolonganak a vevők. Úgy is lett. 17ről leengedték 15re. Áhhá, gondoltam, itt sürgős a dolog.  Felhívtam a tulajt, hogy megnéznénk. Fia jött megmutatni, tetszett nagyon. Mondtam neki, hogy a ház tetszik, az ár magas. Faterral beszéljünk. Mondom ok, hívom a tulajt, hogy fussunk össze személyesen, hogy megbeszéljük. MEgint a fia jött, de én már vittem magammal 500eFt foglalót. Keményen alkudtam volna, de ugye a srác nem volt kompetens. Hívtam az öreget, mondtam neki h érdekel, de nem az irányáron, max 14et adok érte. Fél órás telefonos küzdelem után megegyeztünk 14,5ben és ott hagynak minden bútort meg gépet. Mondom akkor adnék foglalót, de a gyerek nem akart pénzt magához venni, az apja meg azt mondta, hogy most nem fontos, megegyeztünk, 2 nap múlva rá ér, találkozunk, rendezzük az anyagi részét. Deee mondom nyugodtabb lennék, ha adnék pénzt most. Erre, hogy az ő szava többet ér 500eFtnál, legyek nyugodt, 2 nap múlva úgyis találkozunk. Mondom jó. 2 nap múlva hívom az embert, nem veszi fel. Akkor már gyanús volt. NÉzem a hirdetést, vissza emelték 17re. Hívom a fiát, ő felvette, mondom most akkor mi van? Hááát, hogy az anyja azt mondta 17 alatt nem eladó. De mondom jógyerek, 15ért volt fenn. Hát de eredetileg 17ért. Mondom tudom, addig nem is telefonáltam. Mondtam neki, akkor faternak üzenem, hogy a szava 0Ft-ot ér, sok sikert. Nagyon bántott a dolog, mert ez Karácsony előtt volt, feleségem is el volt keseredve. Eltelt 2 nap, hív a tulaj. Háttt, ő nagyon rosszul érzi magát és bocsánatért esedezik, de az asszony bekavart. Viszont megtartotta az eligazítást otthon és ha még mindig érdekel, akkor 15ért a mienk. Mondtam neki, hogy 1. Átvertél. 2. 14,5be egyeztünk. Hát akkor mi legyen? Mondom semmi, nézünk másikat, sok sikert az eladáshoz. Hát azért gondoljam meg, és ha a másik nem tetszik hívjam fel. PErsze nem hívtam. Hív 3 nap múlva, hogy néztünk-e, mondom néztünk, de ők se tudják mennyi a reális ára. Hát, hogy arra gondolt, hogy akkor a kialkudott 14,5be mégis oda adja. (telefonban hallom a háttérből az asszony rikácsol, hogy megmondtam, 15 alatt nem adhatod oda!!! :D ) Na mondom, most jön a bosszú. Hát figyelj, a történtek után engem max 14ért érdekel. :D
Hu hát ne legyek ilyen, találjunk vmi megoldást. Mondom gondold át, csörögj vissza. Hívott 10 perc mulva, hogy akkor legyen 14,25. Mondom ok, legyen, de mondom akkor mai napon találkozunk adom a foglalót, intézem az ügyvédet. Hát így lett. Azóta eltelt időben kipucolták ezen a helyen az összes valamire való ingatlant és a szembe szomszéd nyáron ledöbbent, hogy tulajváltás történt és ígért érte 18at. Mondtam neki felejtős, mostanában ez nem lesz eladó, vagy csak nagggyon jó áron. Másik utcában szögre ilyen nyaraló 20ért ment el kettő is a nyáron. :)
Tésztavirág 2021. 08. 21. 08:02
Előzmény: #3493  Placi82
#3494
85
Placi82 2021. 08. 20. 15:19
Előzmény: #3490  Tésztavirág
#3493
Ez a mediterrán haz mennyibe fájt volna.? Ha publikus? 
Tésztavirág 2021. 08. 20. 12:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#3492
Mi lakni nézelődtünk. Annyi pénzünk nincs hogy befektetni is vegyünk, és én nem is szeretnék befektetés célra ingatlannal foglalkozni. 
Néztünk péceli házakat is, de Pécel annyira nem nyert meg minket. Gödöllőt ismerjük és két gyerekes családként az oktatási infrastruktúra elég fontos számunkra, amit ott nagyon jó. De a kínálat az egész városban rémes.
Törölt felhasználó 2021. 08. 19. 22:23
Törölt hozzászólás
#3491
Tésztavirág 2021. 08. 18. 16:00
#3490
Leírok egy rövid sztorit.
Gödöllőn nézegettünk újépítést meg használtat. Újépítések rettentő vegyes környékeken, akár olyan szomszéddal, hogy szkafanderben sem mernél hazamenni, mert a patkányok meg a svábbogarak fognak rádugrani, esetleg félnél hogy megesznek a szomszédok egy téli este... vagy csak simán vacak elrendezéssel. Esetleg majd a világvégén fog épülni egyszer. Volt egy klassz használt, nagyon jó környéken, jó áron. Nem véletlen volt jó áron. Az utcafronti falról csúszott le az enyhe lejtőn az épület többi része. Repedés mindkét merőleges falon. Látta statikus, már nem csúszik... ytong szerkezetű ház. Milyen lehetett az alapja, lepkefingból volt?
Vecsésen néztünk egy 13 éves ikerházat zöldmezős beépítésű lakóparkban. "Régi típusú" ikerház közös fallal mediterrán stílusban, de érintkező falon csak földszinten van egy WC mindkét lakásban előtétfallal, egyébként csak lakóhelységek érintkeznek. Kert elég (~470nm), nagy, fedett terasz, gyönyörűen kialakított burkolatok, nagyon otthonos és minőségű beltér minden téren. Meg akartuk venni. Ok, van másik vevő. Ok, ráígérünk. Ok mienk. Ok, utaljatok át fél millát és írjunk alá egy hevenyészett vételit, ami akkor töltött le a tulaj. Nem azt így nem. Ekkor péntek este. Beszéltünk ügyvéddel, hogy akkor szerződés stb. Bekértünk mindent. Amíg a megosztási nincs meg, addig egy petákot se. Közben kiderült, hogy a szomszéd lakás tulaja korábban eladott némi telekrészt, aztán meg kiderült, hogy közben ő el is adta a saját részét. Úgy tűnt minden ok, ügyvéddel hétfőn folyt köv. Erre vasárnap este telefon. Itt volt a másik vevő, lerakta a fél millát meg aláírta a papírt, jó keresgélést... egy kicsit megborultunk, mert nagyon otthonos volt a ház és csak be kellett volna költözni ha az előző tulaj kiköltözik...
Tésztavirág 2021. 08. 12. 09:08
Törölt hozzászólás
#3488
Törölt felhasználó 2021. 07. 19. 17:47
Törölt hozzászólás
#3487
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 20:58
Törölt hozzászólás
#3486
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 14:48
Törölt hozzászólás
#3485
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 14:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#3484
A közjegyzőhöz is velük mentél? :D :D 
Egyébként ha eladást is nézünk, akkor a nyócker garzonomat hiteles vette meg tőlem is.
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 14:22
Törölt hozzászólás
#3483
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 13:35
Előzmény: törölt hozzászólás
#3482
Nekem is volt már eddig 5 lakáshitelem 14 év alatt, de ezzel az ismeretlen 3-ik tényezővel még nem futottam össze.
Majd lehet a 6-iknál.
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 12:44
Törölt hozzászólás
#3481
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 12:39
Törölt hozzászólás
#3480
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 12:20
Törölt hozzászólás
#3479
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 12:07
Törölt hozzászólás
#3478
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 11:38
Törölt hozzászólás
#3477
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 10:23
Törölt hozzászólás
#3476
Törölt felhasználó 2021. 07. 10. 10:21
Törölt hozzászólás
#3475
Toniba 2021. 07. 09. 22:24
Előzmény: törölt hozzászólás
#3474
Az van a szerződésben, hogy a folyósítási feltételek teljesítése után 2 napon belül folyósítanak?
Ha teljesítettél minden feltételt, akkor menj be a bankba és verd ki a balhét.
Ha te nem fizetsz időben, egyből rádverik a késedelmi kamatot.
Törölt felhasználó 2021. 07. 09. 09:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#3473
Na most mit talált a bank, ami eddig nem jutott eszébe? Mondtam, hogy nem fog simán menni, neked nem, te vagy az állatorvosi ló.
Törölt felhasználó 2021. 07. 09. 06:14
Törölt hozzászólás
#3472
Törölt felhasználó 2021. 07. 08. 22:54
Előzmény: #3470  Törölt felhasználó
#3471
Vagy ig, vagy tól, á, fáradt vagyok, sry! :D
Értem, te azt prognosztizáltad, hogy júli végén birtokba kerülsz...
Törölt felhasználó 2021. 07. 08. 22:53
Előzmény: #3469  Törölt felhasználó
#3470
Ja két hónapJa full üres, ok!
Törölt felhasználó 2021. 07. 08. 22:52
Előzmény: törölt hozzászólás
#3469
Jáj.
Felmondtad az bérleményed úgy, hogy a másikban is laknak?
Why?!
Törölt felhasználó 2021. 07. 08. 22:11
Törölt hozzászólás
#3468
Törölt felhasználó 2021. 07. 08. 22:09
Törölt hozzászólás
#3467
Törölt felhasználó 2021. 07. 08. 19:43
Előzmény: törölt hozzászólás
#3466
Na porog latom a berleti piac is.
A felcsoves lakotarsaddal talalkozott az uj lako?
Az is ilyen agrolszakadt?
Az uj lakasban nem laktak?
Toniba 2021. 07. 08. 19:14
Előzmény: törölt hozzászólás
#3465
A szerződésben mi szerepel?
Mikor utalják a pénzt?
Törölt felhasználó 2021. 07. 08. 14:33
Törölt hozzászólás
#3464
Törölt felhasználó 2021. 07. 08. 13:42
Előzmény: törölt hozzászólás
#3463
Ja egyebkent mivel kozvetlenul a te szamladrol utaljak, ezert elvileg akar azonnal ertesulsz majd, ha megtortent, ha az ertesitesek ugy vannak beallitva a szamladhoz.
Törölt felhasználó 2021. 07. 08. 07:16
Törölt hozzászólás
#3462
Törölt felhasználó 2021. 07. 07. 23:27
Előzmény: #3460  Törölt felhasználó
#3461
Na de ezek még a boldog békeidők voltak, áprilisban le is zárult ez a story úgy, hogy ugye én kekeckedtem, nem Ők :D
Az én arcomat pl egyik résztvevő, bank, ugyvéd, eladó se látták, mert én az utcán is rendesen betartottam a maszkviselést, ha ott is találkoztunk :)
Most mikor már napi faárak vannak ki tudja mit tartogat a holnap...
Törölt felhasználó 2021. 07. 07. 23:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#3460
Még túl gyorsan is, az eladó ráközetkező hét keddi utalást kért volna, de még pénteken kiutalták, mikor megvolt az önerőigazolás.
Törölt felhasználó 2021. 07. 07. 10:15
Törölt hozzászólás
#3459
Törölt felhasználó 2021. 07. 06. 16:47
Törölt hozzászólás
#3458
Törölt felhasználó 2021. 07. 06. 14:09
Előzmény: törölt hozzászólás
#3457
fenn van az az ingatlan.com-on is
Törölt felhasználó 2021. 07. 02. 14:59
Törölt hozzászólás
#3456
Törölt felhasználó 2021. 07. 02. 14:59
Törölt hozzászólás
#3455
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2021. 07. 02. 14:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#3454
Milyen csoport, küldj linket legyszi 
Törölt felhasználó 2021. 07. 02. 11:36
Törölt hozzászólás
#3453
Törölt felhasználó 2021. 06. 14. 14:58
Törölt hozzászólás
#3452
Törölt felhasználó 2021. 06. 14. 14:57
Törölt hozzászólás
#3451
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2021. 06. 14. 13:52
Előzmény: törölt hozzászólás
#3450
Koszonom, kerestem, keresek, egyelore mar csak nezegetem, nagyobb adag penzhez csak 2024-ben ferek hozza, szoval foloslegesen idegesitem magam. Ez a haz jo esetben meger 40-et, a tobbi az aktualis trend felara, amit nem sajnalok a tulajtol, de ezt nem tolem fogja megkapni. Ez a haz teljesen felujitando. 250k/nm ra lehet kolteni. Kemeny. Koszonom mindenesetre, johet meg, ha latsz valamit, ami normalis. Ez egesz jo, csak nem most es nem ennyiert :)
DAXHU 2021. 06. 14. 13:42
Előzmény: törölt hozzászólás
#3449
Micsoda hirdetés. Részben felújítandó?? Ez? Ez teljesen felújítandó. 25 millió minimum., ha így nézzük és mondjuk 65-ért odaadják, akkor 90 m-ba van plusz 2 misi illeték és a jogi ktg. Agyament.
Törölt felhasználó 2021. 06. 14. 13:38
Törölt hozzászólás
#3448
Törölt felhasználó 2021. 06. 09. 15:15
Törölt hozzászólás
#3447
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2021. 05. 29. 09:28
Előzmény: #3443  infin
#3446
Anno kifejtettem, hogy szerintem miért "lehetetlen küldetés" számára a lakás vétel, és főleg anyagi okokat láttam. Sosem kételkedtem benne, hogy dönteni tud, mert azzal indította a fórumos karrierjét, hogy eldöntötte, maxi hitellel vesz valami nagyon kicsit és olcsót. Örülök, hogy sikerült, bevallom izgultam kicsit. Szimpatikus, normális embernek tűnt és ezért drukkoltam neki. 
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 05. 28. 23:56
Előzmény: #3444  infin
#3445
Inkább veszek még és az egyéb jövedelmeink / megtakarításaink mellett majd a kiadásból tengetjük az asszonnyal a nyugdíjas éveinket egy kellemes klímájú uniós földrajzi ponton ahonnan utazgatunk majd. Ha meg kicsekkolunk akkor a gyerekek ölébe pottyan az ingatlanvagyon.
infin 2021. 05. 28. 23:07
Előzmény: #3434  PusztaPutyin
#3444
Eladást tervezel majd valaha? Mondjuk ha ilyen olcsón veszed, 500e/nm a mai árak mellett valszeg nem buksz rajta eladáskor sem.
infin 2021. 05. 28. 23:06
Előzmény: #3439  JeGeMeLOV
#3443
Nahát azért ez nekem fura. Felnőtt ember, miért ne tudott volna végül dönteni? Akár jó áron veszi akár nem
Törölt felhasználó 2021. 05. 28. 14:23
Törölt hozzászólás
#3442
Törölt felhasználó 2021. 05. 28. 14:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#3441
Ez végül akkor nem a zuglói lett, hanem?
Törölt felhasználó 2021. 05. 28. 11:46
Törölt hozzászólás
#3440
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2021. 05. 28. 11:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#3439
Gratulalok a sikeres ingatlan vetelhez. Bevallom, en nem hittem, hogy osszejon, de orulok, hogy tevedtem! Erezd benne jol magad es hajra elore az eletben! :)
Törölt felhasználó 2021. 05. 28. 09:23
Törölt hozzászólás
#3438
sarkanyolo2 2021. 05. 28. 08:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#3437
Mire gondolsz?
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 05. 28. 08:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#3436
Én cashben vásárolok mert a megtakarítást forgatom bele, a mostani darálók meg megbízhatóan teszik a dolgukat. A besorolás nem lakás, de az nem érdekel különösebben :)
Törölt felhasználó 2021. 05. 28. 08:01
Törölt hozzászólás
#3435
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 05. 28. 07:39
Előzmény: törölt hozzászólás
#3434
Kiadásra vettem, de már egy másikat is beszereztem ugyanott szűk másfél éve, ismerem az állapotokat. Van az alagsori szintnek nem beépített része ahová be tudtam menni és láttam hogy minden nagyon csecse, semmi vizesedés, tök száraz az épület. Ugye ez szokott lenni a fő baj a szuteréneknél, a beázás, vizesedés. Na ez itt nincs. Ráadásul a kivitelező az átlaghoz képest szokatlanul tisztességes munkát végzett. A lokáció is kifogástalan, úgyhogy jobbat nem is foghattunk volna ki. Fény is elegendő van, annyi az össze nyűg egy fenti lakáshoz képest hogy van a wc-nél egy átemelő daráló meg a mosott ruha kiteregetésekor érdemes beindítani egy páracsökkentő készüléket (kemény bruttó 40.000 forintba fájt amit most az újonnan vett lakásba vettem és odaadtam a bérlőnek hogy használja ha kell). Kiadni meg majdnem annyiért lehet mint a fenti lakásokat amik dupla annyiba kerülnek.
Törölt felhasználó 2021. 05. 28. 07:19
Törölt hozzászólás
#3433
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 05. 27. 22:45
Előzmény: törölt hozzászólás
#3432
Hello. Grat neked, remélem meglesz a számításod. Mi tudtuk mit veszünk, már boltoltunk a tulajjal, 10/10, ritka pozitív, amilyennek lennie kéne minden eladónak. Kb fél milla volt a lakás négyzetmétere, ami a felszíni lakásokhoz képest olcsó, de a helyi irodaállomány miatt rengeteg kereslet lesz rá azokhoz képest 10%-kal olcsóbban. És sok fos szuterént láttunk, mielőtt ezt megvettük, szintén elmentünk megnézni egy halálfos példányt frissítésnek, ez mindenben kategóriákkal azok felett van.
Törölt felhasználó 2021. 05. 27. 22:28
Törölt hozzászólás
#3431
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 05. 27. 22:27
Előzmény: #3429  PusztaPutyin
#3430
rákerestem a jazzosra, impotent volt az, most milyen néven fut?
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 05. 27. 22:24
#3429
Na helló emberek, nem emlékszem hogy hívták itt a felét éri, minden szar, én mondjuk palotában lakom nicket (jahh, jazzos környék, ezt szerette mondani), hülyézett hogy tavaly vettem egy váci út melletti szuterént. Közbeszúrom hogy én is fázom a szuterénektől de ez szenzációs minőségű kivitelezés, porszáraz, csodálatos minőségű 95 éves házban. Üzenem a kollégának hogy megvettem a mellette lévő lakást is és mindjárt bérlővel együtt, ő már nekem csenget egy picit álmában. Évi 6,5% hozam a beesett bérleti díjszinten. Öt lakás van ott összesen, úgy döntöttem, mindet meg fogom venni, egyszerűen csúcs.
Törölt felhasználó 2021. 05. 27. 22:11
Törölt hozzászólás
#3428
lohran 2021. 05. 20. 19:42
Előzmény: #3420  Törölt felhasználó
#3427
Akkor Tihamér egy befektető zseni ha mápba tesz olyan ami veszteséget hoz Neki
lohran 2021. 05. 20. 19:33
Előzmény: #3424  csdy
#3426
Ahol Te nem látod a szitut oda még a lábát se tegye be az ember
Törölt felhasználó 2021. 05. 20. 17:09
Törölt hozzászólás
#3425
csdy 2021. 05. 20. 17:02
#3424
Ismer valaki építészt, aki vállal lakásnézést, ha komolyra fordulna egy vásárlási szándék, akivel ki lehet menni házhoz és felméri az ingatlant?
Törölt felhasználó 2021. 05. 20. 12:03
Törölt hozzászólás
#3423
Törölt felhasználó 2021. 05. 20. 11:46
Törölt hozzászólás
#3422
Benzedrine
Benzedrine 2021. 05. 20. 11:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#3421
Utólag be lehet tenni szellőzőt a műanyag ablak alá/fölé?

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek