Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
ERSTE: A Richter és a Mithra licencmegállapodást kötött a Donesta kereskedelmi forgalomba hozatalára A decemberi szándéknyilatkozatot követően a Richter és a Mithra Pharmaceuticals licencszerződést írt alá a Donesta forgalmazásáról. Az esztetrol alapú hormonpótló készítmény a postmenopauzás tünetek kezelésére szolgál. A szerződés értelmében a Mithra 55 millió euró mérföldkő bevételre jogosult (melyből 5 millió már a szándéknyilatkozat aláírásakor kifizetésre került, 50 millió pedig most esedékes), és további 15 millió euróra az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó szakaszokhoz fűződően. Ezen kívül a Mithra sávos royalty bevételekre is jogosulttá válik, amelyek alacsony kétszámjegyű tartományban mozognak a nettó értékesítés függvényében a szerződés 20 éves hatálya alatt. A Richter felel a Donesta kereskedelmi forgalomba hozataláért Európában, a FÁK-országokban, Latin-Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon. A megállapodás jól illik a Richter portfoliójába, de várható volt, így nem számítunk érdemi piaci reakcióra.
ez nem szent irás de LD után semmi kép nem zig zag lenne elvárt hanem a reszelés után flat korrekcio ... ahol most tartunk a elözö zászlo 4es hullámáig jött tejesen jo c kisebb mint a reszelös c diagonálnak tünik a hulláma impulzus ez is lehet jo mérete is lehet jo már de ha arányosáágra törekszik még játszik a kék trend vonal illetve a 7550 es körzet mielött a nagy x hullámra rá kanyarodunk... ezek igy a legvaloszinöübbek... a valoszerütlenmeg a 6800 azt inkább a teljes formácio végére vagy akkor se.... regulra flatet rajzoltam fel de lehet tovba halado is akkor x b hulláma fog elakadni a vál vonalban .. és c hullám marginálisan ugy csucsra is mehet...
Üdv skacok, nézegettem a fej vállas történeteket, nos én is szoktam vele foglalkozni kontextust mellé rakva vannak már vele tapasztalatim... anyit hozzá tennék a sztorihoz h mélyen elemeztem a richtert a tözsdére lépése óta.. és sok féle konzekvenciát levontam abbol hogy milyen hullám után milyen strukturát épt ha igény van rá elmagyarázom a meglátásaimat egy videoban ami nem tudom 15 perctöl egy orásra is nyulhat a chartra nem tudok mindent rá irni, de minden tudásom megyfigyelésem alapján anyit szögeznék le hogy 6900 9200 közötti sávozás éf körülbelül abbol 6-12 mulva várható a kitörés a következö szintre. és a diagonálbol semmiképp nem számitanék egy gyors zg zag-os fordulatra... alább be dobtam h kb mi az elképzelés https://www.tradingview.com/x/DnvX1kvt/
A forgalmi adatok mindig fontosak. A 2. váll felmenő szakaszában a forgalomnak kisebbnek illene mint a korábbi felmenő szakaszokban, és ez sajnos teljesül is a Ricsinél. Lényegében azt jelenti, hogy 3. emelkedő próbálkozás már erőtlenebb mint a korábbiak.
Egy észrevétel fűznék hozzá! Nem tudom, hogy jól gondolom e, de a fej/váll alakzatnak a második vállnak alacsonyabbnak kell lennie, de semmi esetre se magasabbnak! Nálad alacsonyabbra rajzoltad, de a charton igazából magasabb. Mondom is miért lenne lényeges a pontos szerkesztés. Az alakzatnak trendfordító jellege van. Jelen esetben emelkedő trendben esést prognosztizál...! Persze nem sokat érnek, de ez jobb statisztikával rendelkezik! A másik dolog, hogy a nyakvonalat a fej szárai adják meg. Jelen esetben emelkedő és nem vízszintes. Ez azért lenne lényeges, mert a célár számításnál a nyakvonal az egyik számítási pont! Kicsi alakzatnál kicsi, nagynál nagy lehet az eltérés.. Ez is egy scenario...:)) https://invst.ly/-9-5i
Az is jó ha segít támpontot adni neked. Nézőpont kérdése ki hova húz be vonalakat. Ezért szép a tőzsde. Ahány ember,annyi gondolat. Én azért írtam a 7750et mert hetes grafikonon ott van az 50 hetes mozgóátlag, de mint mindig, alászúrhat és mehet 7650ig is akár
Ez már nem az első ese az utóbbi napoknban záró előtt 15-perccel dobtak be 70K-t. Ez spekulációs short talán? De én nem merném,így jelentés előtt. Nagy intézmény ilyen hírtelen beadást nem csinál,elosztva adja, a legjobb ár miatt. Az a kérdés ki ilyen bátor innem shortot indítani.
Mivel ma napi minimumon zárt, az nem támogatja az első gondolatom, én a 2. scenariot tartom legvalószínűbbnek, de nagyon bennem van a félsz a fej-váll miatt.
Így hogy 2 hét múlva Q4 és valszeg jó számok jönnek, te melyik scenáriónak mennyi esélyt adsz? Én a fejvállnak a legkisebbet, pont emiatt. És mert vételre ajánlja mindenki a papírt, célárak átlaga 10.900 Ft. Ha eltűnne ez a lenyomó innen, lehetne még az 1-es is. Nem tudjuk mennyi papírja van még. Én is tanácstalan vagyok, és fejvakarás mi legyen. Ha 7800 alá zár, akkor van szerintem gáz, addig a trendvonal még kitarthat. De nagyon meleg most már a pite, kellene egy leszúrás, majd egy giga 5 milliárdos nap, az meg tudná fordítani. De először csak fogyna el már a papírja a nyomorultnak. Én a kettesre szavazok, legyen egy lefelé szúrás, TL35 kiütés, csak aztán utána pattanjon mint a golyó felfelé.
Richter napi: zárás után átfutottam a lehetőségeket, hogy mi jöhet szóba. 1. scenario - ezt tartom most legkisebb esélyűnek, hogy befejeződött az ABC korrekció, ami hetes grafikonon a negyedik hullámot jelentette és most jöhet az ötödik hullám 10ezer ft célárral. Ehhez csoda kéne és a héten felpattanni. 2. scenario - ABC korrekció van, de megnyúlik a 200 napos mozgó alá és 7750ig lemegy, majd onnan fordul, mivel trendvonalba ütközik és túladott lesz a részvény. 3. scenario - kialakult a fej-váll alakzat és megindult az alakzat letörése és irány a 6900-7000-res zóna és majd csak innen indulhat az emelkedő. 1.scenario: https://invst.ly/-9yx1 2. scenario: https://invst.ly/-9yww 3. scenario: https://invst.ly/-9yv0 Régi Chart 01.12: https://invst.ly/-00rh
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.