Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Én azt néztem most, hogy ilyen nagy spread a konszenzusos célár és az árfolyam között nem volt jellemző az elmúlt években (most 2020 február óta mutatja a chart a marketscreener-en), és ebben a három évben azért elég sok durva dolog történt. Kb. 1 éve, a háború kitörésekor volt 39% 2022.02.28-án (a pánikban), és 2022. szept. 28-án volt megint 39% (lent volt az árfolyam, és akkor célárat emeltek, ha jól látom). Ekkora különbségek után viszont mindig szűkült, és nem hiszem, hogy most az idei célárakat hoznák lejjebb, tehát az árfolyamnak kell felfelé mennie. ;-) (A chartokhoz én nem nagyon értek (csak minimális szinten), döntéstámogatásban hasznosak lehetnek, én is köszönöm azoknak, akik betesznek néha elliotot formációkkal, fibokkal és leírják a fel- le lehetőségeket. De a 7000-7300-as szintek meglátogatásában nem hiszek rövid távon, ahhoz szerintem érdemi negatív piaci- vagy konkrét céges eseményeknek is kellene történnie.)
Megértem. Minél tovább tökölődik így annál inkább önbeteljesítő lesz, hogy mindenki a fej-váll célárat kezdi nézi, mielőtt belevesz. Ha többen öntik és gyenge a vételi oldal úgy meg nehezen fog pattanni.
Előző negyedávi jelentés előtt is ez volt, MA-200-ról fodult akkor.- 11:30 kor dobtal be 25K valaki,elég is volt 7900 ft alá verni az árat.- Lehjet a certi kiütésre mennek?
Jó lesz a jelentés, emelkedett a vraylar értékesítés, jó volt a deviza nyeresége tavaly. Elemzői célár konszenzus átlag 10.900 . És itt tartunk 3000-rel alatta.. kész vicc
Ezt mire alapozod ezt a kijelentést? Mert a két hét múlva esedékes jó jelentés lesz ezt nem támasztja alà. Mert jôvőhéten jönnek az elemző házak jelentései.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.