Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Bár én eddig nem ismertem őket, az eddigi hozzászólásaik alapján, én is örülök nekik. Figyelemre méltó, hogy augusztusban a Citadella volt az egyik legjobban teljesítő abszolút hozamú alap. Alma és körte, de ugyanaz a kertész gondozza.
Kifejezném jó érzéseim azzal kapcsolatban, hogy xmann, tigus és 1702 is megjelentek a Plotinus topicban. Általam figyelemre méltó emberek egy általam figyelemre méltó cég topicjában. :)
Saját durva számolgatás szerint az utolsó 6 hónapban a tőzsdei ár és az adott havi ismert eszközárték különbsége átlagosan 301 Ft volt.
A 7-es ebitda szorzót mi alapján választottad meg?
A 12%-os kölcsönnel számolva jobban néz ki az autós üzlet, erre nem gondoltam, köszi.
Gerincklinika esetében ha 30 millió Ebitda-val számolunk, 7-es szorzóval, az 210 millió Ft-ot jelent, annak 96%-a 202 millió, vagyis 152 millióval több a könyvszerinti értéknél.
Ez részvényenként kb. 315 Ft.
Plotinus Autó esetében a saját erő (jelenleg) 50 millió, vagyis ha nem lesz tőkeemelés akkor ehhez az eszközértékhez még egyszer ennyi hitel kell.
HA
a megadott pretax ROA konszolidáció előtti,
és a Plotinus ad kölcsönt (12%-ra),
akkor csoportszinten már szép eredmény lenne.
De valójában az 5-8%-os (amennyiben a fenti kitételek nem teljesülnek) reálgazdasági eredmény mellett, a biztosíték miatti Plotinus részvény-(kötvény) igény, és részvény-(kötvény) tartási kötelezettség miatt hasznos ez az ötlet.
Igaz, de nem is egy bonyolult konstrukció. És biztos, hogy jót tesz az árfolyamnak, hiszen olcsóbb, ha valaki Plotinus részvényt vesz állampapír helyett fedezetként.
A Plotinus Autotól várt tőkearányos 5-8%-os adó előtti hozam nekem kissé alacsonynak tűnik. Ez nem sokkal magasabb a kötvények után (inláció + 4,5%) fizetendő kamatnál. Pláne ha az infláció is normalizálódik egyszer.
Érdekes, hogy milyen parázs vita volt, hogy hogyan kellene osztalékot fizetni (ha nagyanyám sárga volna, ő lenne a villamos), a tények meg nem érdekesek.
Ja, ez tényleg igaz, hiába nő a BVPS, az osztaléknak más az alapja.
A részvényindex helyett nekem továbbra is infláció vagy hosszú távú államkötvényhozam felülteljesítése lenne szimpatikusabb (vagy akár egy fix 2%), de mondjuk cserébe a 40% lealkudható 30%-ra.
Az 1 év túl rövid...mintha a forma 1-ben az kapná a kupát, aki a 23. körben nyújtja a legjobb teljesítményt, a többi kör meg le van ejtve :)
Az alacsony kockázatúnak pedig kisebb a hozama, mint a részvénybefektetéseknek, tehát kell némi prémium
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)