Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Kiegészítés a Citadella novemberi beszámolójával: "Jó hónapot zárt a Citadella Alap novemberben. A nyáron megnyitott dollár-vételi, és olaj-eladási pozícióink újból nyereséget hoztak, ám a hónap végére úgy láttam, hogy rövidebb távon ezekben a trendekben pihenő lehet, így a kitettség nagy részét lezártam. A nyár végén, ősz elején kiépített kínai részvénypozíciónk nagyobb lendületet kapott számos hír miatt. Egyrészt az árupiaci áresés kedvező Kínának, másrészt a kínai hatóságok tovább liberalizálták a tőkepiacukat, harmadrészt a pekingi jegybank is hajlandónak tűnik stimulussal támogatni a növekedést. Mindezek eredményeképp a kínai részvények árfolyama jelentősen nőtt. Az év vége felé ez maradt az Alap legnagyobb kitettsége. A jövő évben ismét szeretnék a dollár piacára fókuszálni, illetve jó esélyét látom annak, hogy komolyabb hozamemelkedés bontakozik ki az európai és amerikai állampapírok piacán." link
A TWD esetében november 21. volt a cégbírósági bejegyzés és ma, dec. 2-án megkeletkeztették a kötvényeket. link
Ez alapján nálunk sem kell már sokat várni és még decemberben megjöhetnek az új részvények.
Mután a tőkeemelés részvényei még nincsenek megkeletkeztetve, ebben a táblázatban nem szerepelhetnek (szavazati jog).
A havi jelentésből azonban kivették az ezzel kapcsolatos megjegyzést, ami arra utal, hogy abban már számoltak vele.
A bruttó beépíthető területből kiindulva 14-16 lakásos (100 m2) társasház is építhető.
Nagyjából 1-1,4 mrd bevétellel lehet számolni.
A telek beszerzési ára 200 millió.
A kettő közti résszel gazdálkodhatnak, lehetőleg minél nagyobb részt megtartva a tulajdonosoknak:)
Gondolom bankhitel is lesz, így max. 500 millió a saját erő.
Vagyis 100 millió az elvárt hozam:) éves távlatban.
feltételezem, (elolvasva az előző havi saját tőkéről szóló közzététel szövegét is,illetve vélelmezve, hogy a bejegyzésről nem vasárnap értesültek), hogy a november végi saját tőke adat, már a megnövelt részvényszámmal került meghatározásra.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)