Javaslom ugorgyunk! - Ahogyan az általatok is jól ismert Pósalaky bácsi mondta a Légy jó mindhaláligban. Koncentráljunk szeretett részvényünkre a Pann Energyre!
Nah, ez a két mínusz (lesz több is) már a topikot és nem engemet mínősít! Megírtam, hogy egy személynek szánom a hozzászólást! Elnézést kértem! Erre két kötsög mínuszolásba kezd. Egyébként pont azért kezdtem kommunikálni hubertussal, mert ő megírta őszintén, hogy a mínuszok nem az általam leírt tartalomnak, hanem a személyemnek szólnak! Gondolkadjatok már ti is el azon, hogy egy személyt utáltok, vagy azt a tartalmat amit megjelenít!
Most valóban offolnák, ez csak személyesen neked szól, mintha egy kocsmában, két sör elfogyasztása közben beszélgetnénk és fehoztad a Spár pénztáros és a trágárkodó vásárló példáját. (Csukja be mindenki más a fülét!) Néhány éve történt. Stuttgartban állok a sorban a Kaufland pénztáránál. Néhány ember előttem. Felkaptam a fejem, mert magyar szót hallottam: "Pfú de kinyalnám azt a vérvörös cuncidat cicuskám!" - mondja egy feltételezésem szerint magyar vendégmunkás a pénztárosnőnek. Mire a csaj: "Csak nyalnál? Baszni már nem is tudsz?" Srác zavarba jött, elpirosodva gagyogott, hogy nem gondolta, hogy magyar, érti amit mond. - Csaj megvetően mosolygott és tette tovább a dolgát.
Hubertusnak címezted, de nekem szólt minden mondatod! Lehet szerinted nem etikus, de rossz szokásom, hogy válaszolok a hozzám intézett hozzászólásokra. Szerintem ez nem off, nem trollkodás, hanem vélemény kifejtés! Más topikokban ez természetes! Mint írtam, mefontolom gondolataidat, de annyit eddig is leszűrtem belőle, hogy szerinted itt mindenki szent, a topik szakmai és szuper, az egyetlen rossz és üldözendő én vagyok Talán meg is késelnétek, ha személyesen találkoznánk! Sajnos ez lett Magyarországból, de nem folytatom, mert az nem ebbe a szaktopikba illő!
Az ordenáré hozzászólásoknak salaxx fórumtárs a szakértője, ebbe nem mennék bele. Elnézést, hogy segítő szándékkal belinkeltem neked, hogy milyen a helyzet az amerikai részvényekkel kapcsolatban. A témàt te hoztad fel, én nem érzem, hogy trollkodni akartál, ahogyan én sem a belinkelt cikkel.
Kedvesem! Mivel közel egykorúak vagyunk , meglehetősen jól ismerem az embertípust akit képviselsz. Sem gyerekkorunkban sem manapság semmi közöset nem vállalok ezzel a bolsevik ( kb 1% ) mentalitással. Szóval rám mindig számíthatsz sosem olvasom el amit írsz, de a mínuszt mindig meg kapod. Egyébként ez megint ilyen felsőbbrendűségi komplexus, azt hiszed, hogy a negatív az valami ördögtől fakadó büntetés. Szó sincs erről. Aki negatívat ad az egyszerűen- részben , vagy egészben- nem ért egyet a leírtakkal. Ez pedig a demokráciában természetes. Sőt az egészséges véleménykülönbség az esetek többségében előre visz. Búcsúzom tőled. Inkább bogarássz a kertben, én is így teszek !
Én is még utoljára hozzászólnék, aztán jó szokásomhoz visszatérve visszavonulok csendes érdeklõdõ/megfigyelõ üzemmódba: Amit hubertus írt, azt én egy jogi analógiával egészíteném ki. Sok minden van, amit a jog megenged, nem büntet, de nem etikus. Valóban igaz, hogy amíg a moderálási szabályokat nem szeged meg, addig tképpen azt csinálsz itt, amit akarsz, csak nem etikus szétverni egy fórumot. Nem etikus azokkal szemben, akik a fórumot annak valódi értelme és célja szeretnék használni és olvasni. A nekem írt válaszodra én voltam az egyik pozitívan reagáló, de félek, hogy sem amit írtam, sem a gesztus nem segít. Adogatom szépen lassan a részvényeimet, remélem marad az emelkedõ trend, bejön a tervbe vett nyereség, hamar elfogy, és akkor nem kell többet a fórum színvonalán bosszankodnom. Uff !
Nyilván te is tudod a választ: azért, mert te írtad. Ezek a minuszok már a személyednek, több havi tevékenységednek, hozzászólásdömpingednek szólnak, afféle protest szavazatok.A probléma pont az ilyesmi, mint ez: "Hozzászólások száma, sorrendisége tudomásom szerint egyik topikban sincsen korlátozva." - attól, hogy valami nem explicit tilos, attól még nem ajánlott. Van ez az ún. józan paraszti ész, amire szintén lehet hallgatni. Például: "Vajon jó ötlet-e egymás után öt egymondatos offtopic hozzászólást írnom?" - ha erre a válasz az, hogy nem, akkor valószínűleg jobb nem csinálni. Például a SPAR pénztárossal sem tilos ordenáré módon beszélni, de attól még nem biztos, hogy jó ötlet, és mindazok, akik látnák, véleményt formálnának az ügyről. Itt sem más a helyzet. És már megbocsáss, de életkorodból fakadóan ennyi bölcsesség remélhetőleg ragadt rád menet közben, hogy erről ne velem kelljen értekezned, meglehetősen hülyén is érzem magam, mert nehéz azt gondolni, hogy nem trollkodsz részben vagy egészben. Az amerikai piacokkal kapcsolatos linket formailag köszönöm, de észrevételezném, hogy ez ismét egy off-topic hozzászólás volt a Pannergyt illetően. És mivel jelen hozzászólásom is maximálisan kimeríti ezt, és biztos mindenki unja, ezért most akkor egy újabb fél évre visszavonulnék megfigyelői pozíciómba. Szép napot!
Így, már közel a hetvenhez nem pörög úgy az agyam, mint fiatalabb koromban. Kételkedem abban amit írtál. Talán néhányan egyerértenek velem is, csupán félnek jelezni!
Tisztelt Uram! Sajnálatos, hogy Ön még mindíg nem veszi észre, hogy ezen a fórumon Önt Persona non grata-nak tartják. Meg kellene értenie, hogy a sok mínusz ennek szól! Jószándékú embernek tartom, de vegye már észre , hogy sokszor gyermeteg megnyilvánulásai kiverik a biztosítékot azoknál, akik szeretnék ezt a fórumot szakmainak megörizni.Kérem legyen bólcs és legyen tekintettel másokra! Kérem!
Szia! Pénteken tettem utalást a megbékélésre. Ezek szerint olvastad. Mi rosszat írtam benne, hogy 18 mínuszt adtatok? (Talán azért, mert azt kértem vállalja mindenki a véleményét, ne csak mínuszoljon?) Hozzászólások száma, sorrendisége tudomásom szerint egyik topikban sincsen korlátozva. Amikor belinkelek körítés nélkül - mondhatom jó szándékkal - egy ilyen hírt, arra helyes dolog részetekről bármilyen indoklás nélkül 6 mínuszt adni?: "oldrider 2024. 09. 27. 12:28https://www.portfolio.hu/uzlet/20240927/ujabb-rekordok-a-tozsdeken-712605 0 6" Valóban vannak más részvényeim és egyéb befektetéseim is, azokról ebben a topikban már régen nem írok, durva elutasítás miatt, más topikokban szívesen és érdeklődéssel fogadták, azokat. Stílusommal lehet baj, elnézést kérek, ha sértőt vagy bántót írtam valamely fórumtársamra! Nekem is az a jó, ha a Panny emelkedik, de nem tudok lelkesedni minden cselekedetükért. Köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat és nem csupán mínuszokkal reagáltál. Természetesen sok hasznos tanácsodat el kell, hogy fogadjam!
Most én is troll-nak érzem magam, mert ez nem a topic témája. Engedd el ! Valakik nem szeretnek. Engem sem szeret egy csomó ember, nem velük foglalkozom, hanem azokkal akik szeretnek. 'Your Life Is Not Yours If You Care What Others Think' Ha megtisztelsz azzal, hogy az én lenti gondolataimra is válaszolsz, azt megköszönöm.
Zolito fórumtárs már megfogalmazta, de sajnos a hasonlatod nem szerencsés, több okból sem. Ez nem egy műsor, ide informálódni járunk. Ezt nem segíti, ha szét van offolva a topic, és semmi meglepő nincs abban, ha vannak, akiket ez frusztrál. Hiszed, vagy sem, én egyébként egy rendkívül béketűrő ember vagyok, a magam részéről azon vagyok meglepődve, hogy erre ragadtatom magam úgy egyáltalán. Ez itt egy közösségi platform, ahol mindenki megszólalhat. De aki megszólal, az vállalja az ezzel a nyilvánossággal járó következményeket is: az egyik ilyen, hogy a többi jelenlévő gondolni fog valamit ezekről a hozzászólásokról. Nem hiszem amúgy, hogy örülnél annak, ha mindenki más felállna, és itthagyná a "műsort", mert akkor kénytelen lennél egyedül fórumozni. A kinek mennyi részvénye van, és mióta kérdés szerintem teljesen irreleváns, minden értelemben. Te talán úgy véled, hogy akinek több, vagy régebb óta van, annak a hozzászólása relevánsabb, vagy többet kéne nyomjon a latban? Ha nem, akkor miért számít, hogy mennyi, és mióta? Vagy akinek nincs részvénye, annak rálátása sem lehet? Egyáltalán nem gondolom, hogy helyes gyakorlat lenne ebből kiindulni - egyébként más szempontok szerint sem hiszem, hogy szerencsés ilyen információk megosztása, de persze ezt mindenki eldöntheti saját hatáskörben. Én remélem, hogy nem Signalra célzol, mert a 10+ éve, mióta a Pannergy topicot követem (mióta Pannergy részvényes vagyok), az ő álláspontja az egyik legkövetkezetesebb - bár nem hiszem, hogy a védelmemre szorul, a hozzászólások mindenki esetében magukért beszélnek. De hogy mondjak valamit a témáról is: őszinte érdeklődéssel várom, hogy mit hoz a következő pár hónap. Őszintén szólva én azért olyan nagyon hurráoptimista nem vagyok: a saját sokéves megfigyelésem, hogy a Pannergy árfolyam elég következetesen ugyanazt az éves mintát követi jó ideje: a fűtési szezon elején óvatos emelkedés, január vége felé éves csúcs, majd márciustól a következő fűtési szezonig lecsorgás, korrekció. Ami most történik, egyelőre szerintem teljesen illik ebbe a sémába, az egyetlen ok, ami miatt ettől eltérhetünk a nagy mennyiségű SRV, feltéve, hogy piaci megbízások formájában történne, de az emelkedés így is felülről korlátos, tekintettel a maximális vételi árfolyamra. Ha nem lesz olyan hír, esemény, ami ezt érdemben befolyásolná, én nehezen hiszem, hogy idén másképp viselkedne majd az árfolyam, de persze ne legyen igazam. (Értem, hogy megváltozott a távhő elszámolás, ami csökkenti a kockázatot bevételi oldalon, de ez az aktív Panny részvényeseken kívül aligha érdekel bárkit is, nem hiszem, hogy ettől befektetői hordák jelennek meg a küszöbön. Az érdekesebb kérdés, amit már pedzegetett valaki, hogy miért lett ez a változtatás ennyire a Pannergyre szabva, de lehet, hogy emögött sincs misztikum) Ráadásul, a helyzet még sokkal szomorúbb is, ha a Pannergy árfolyamot az utóbbi két-három év inflációjával diszkontálnánk - lehet kiderülne, hogy reálértéken nem is vagyunk előrébb, mint voltunk. Mivel nekem a Pannergy volt az egyik első részvényem, szentimentális okokból (és mert egyébként egy viszonylag kockázatmentes, kiszámítható részvény) kitartok mellette, de összességében be kell valljam, hogy a Forint árfolyamkockázatának csökkentése, és a szűkös magyar piac miatt én lassan de biztosan egyre inkább az amerikai piac irányába allokálok az utóbbi években.
Azt gondolom, ez egy nagyon korrekt hozzászólás zolito1 részéről a fórum használatával kapcsolatban. Az árfolyam most épp 1615, de a két oldal 1600/1610. Sok éves maximum körül vagyunk, így elvileg mindenki örülhet. Ami viszont engem is bizonytalanságban tart salaxxhoz hasonlóan, az a cég hiányzó kommunikációja a saját részvény vásárlásról és a fúrás eredményéről, státuszáról. Október közepén mindenképp vártam volna egy közleményt legalább ez utóbbival kapcsolatban.
PANNERGY