hubertus_bigend

Regisztráció: 2019-12-19 21:17:05

Hozzászólások száma: 22

Utolsó hozzászólás: 2021-07-08 14:58


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

PANNERGY 2021. 07. 08. 14:58
vélhetően arról van szó, hogy még mindig sokkal több részvénye van, mint amennyit szeretne, hogy legyen, ezért inkább adná, mint venné. Erre utal az is, hogy vevői oldalon csak hatodikként áll a könyvben, míg eladói oldalon legelsőként.
Mtelekom 2020. 12. 28. 11:44
 Én igazán nem szeretném a kollégák hangulatát elrontani, de a #224132 hozzászólásban linkelt hír, az egy fogyasztóvédelmi ügy. Ez a cégnek, illetve tulajdonosainak inkább rossz hír, mint jó, hiszen arról szól, hogy a fogyasztóknak szándékozik a jogalkotó további eszközöket kezébe adni a szolgáltatóval szembeni jogérvényesítés céljából.
Ugyanakkor, a hírnek értelmezésem szerint semmi relevanciája nincs a tulajdonosokra, és azok jogaira nézve.
PANNERGY 2020. 09. 05. 13:15
Azért szerintem fontos hozzátenni, hogy mindez akkor igaz, ha a cég az általa megvásárolt srv-t a végén bevonja.
Márpedig tudomásom szerint erre egyelőre még csak ígéret sem született, nemhogy kötelezettséget vállaltak volna rá.
Egyelőre annyi történik, hogy veszik az srv-t, de nem tudjuk, hogy mi fog vele történni.
Márpedig ez egy kockázat, és ilyen értelemben én értem, hogy miért van, aki az osztalékot preferálná: azt a pénzt már senki nem veszi ki a zsebéből.
Ellenben itt még megtörténhet az, hogy most vesznek srv-t, aztán nem történik vele semmi, elücsörög rajta a cég határozatlan ideig, aztán, valami mód ezek a részvények újra elvándorolnak valahova - mondjuk részvénnyel fizetnek valakinek valamiért, vagy meghirdetnek egy új opciós programot... Mindegy is, a lényeg az, hogy arra egyelőre semmi garancia nincs, hogy a megvásárolt részvényeknek hosszú távon mi lesz a sorsa, így egyelőre az, hogy ennek értéknövelő hatása lesz vagy sem, szintén kérdéses.
Nem mondom, hogy ez lesz, csak azt mondom, hogy igazából nem tudjuk, hogy mi lesz, mert erről nem beszél a cég. Szép dolog az srv, az igazán szép dolog az lenne, ha kimondanák azt is, hogy ezeket be fogják vonni.
Mondom ezt úgy, hogy évek óta poziban vagyok, szóval én aztán nem vagyok érdekelt a lebeszélésben. De ez így egyelőre a hoztunk is ajándékot, meg nem is esete. Persze az srv legalább támasztja most az árfolyamot ezekben a bizonytalan időkben, az sem rossz dolog.
GSPARK 2020. 05. 13. 17:42
Szerintem nem olyan rossz az, hogy a 4000-es mélypontról vissza tudott jönni 4700-4800 környékére.
A helyzet az, hogy szerintem sokan beültek a hintába 5000-5300 körül, amikor az eredeti előterjesztés napvilágot látott az aukcióról, és hogy milyen árszintig lesz hajlandó a cég maga visszavásárolni. Bevallom, én is bővítettem 5000-5300 között, mert hát, viszonylag logikusnak, és akkori tudásunk szerint kockázatmentes dolognak tűnt.
Azóta sok minden változott, és aki akkor spekulatív jelleggel megvette, nem kizárt, hogy most ezeken az árszinteken inkább szabadul tőle, mert attól fél, hogy ha kivárja az osztalékot, akkor utána összességében még rosszabb kondíciókkal tudna csak kiszállni.
Masterplast 2020. 04. 02. 22:37

Én csak egy dolog miatt találom érdekesnek: az elmúlt években minden Masterplast vezetővel készült interjúban az szerepelt célkitűzésként, hogy növeljék a közkézhányadot, hogy nőjön a részvény forgalma, hogy szeretnének meghatározó papír lenni a béten. Nem annyira régen, talán 2 éve lehetett tőlük jegyezni a nagytulajok által jegyzésre bocsátott, ha emlékeim nem csalnak kb 3,5-4%-nyi részvényt, és akkor úgy emlékszem, azt mondták, a terv az, hogy később is piacra dobnak még papírt.
Ehhez képest a visszavásárlás pont a másik irány.
Aztán persze lehet, hogy csak úgy gondolják, hogy most akciós a papír, és ilyen áron bőven megéri nekik visszavenni, és később majd drágábban újra eladni annak, aki megveszi, ezzel is tulajdonosi értéket teremtve. Ha így van, akkor az szuper.
Viszont ez a 3 millió darab, ez nagyon sok. A teljes részvényállomány 14,6 millió, és jelenleg a közkéz picit több, mint 30%. A 3 millió részvény, ha mindet megvennék, akkor ~20%, a jelenlegi közkéz kétharmada, alig maradna piacon papír. (Miközben értem, hogy ez csak a maximum, egyáltalán nem biztos, hogy meg akarnak venni ennyit.)
Szóval mindenképpen érdekes.
PANNERGY 2019. 12. 19. 21:34
csak nagyon lazán kapcsolódik, de Budapesten is aktívan fejlesztik a távhő hálózatot:
https://index.hu/video/2019/12/18/hogyuru_budapest_tavho_futes_olcso/
Ami a Pannyt illeti, én megértem, hogy vannak, akik elégedetlenek. Ha az ember néz egy éves chartot, akkor nehéz megtalálni, hogy éves távlatban minek kéne örülni: a tavalyi SRV bejelentés után nagyon hirtelen sávot ugrott a papír, utána viszonylag gyorsan visszacsorgott, és azóta nagyon-nagyon lassan oldalazva-csordogálva jön felfelé, de még távolról sem érinti a tavaly ilyenkori szinteket. Ez nyilván nem túl jó, tekintve, hogy nincs semmi negatív fordulat.
Persze türelem rózsát terem, a cég nem lett rosszabb, mint előtte volt, az elmúlt négy évben az ATL-től szépen építkezik felfelé, csak akkor elkeserítő a helyzet, ha az ember mondjuk megnézi, hogy ugyanebben az idősávban mi történt mondjuk az OTP árfolyamával, hogy ne valami speka papírral vessük össze.
Valószínű, hogy sok kisbefektető eldobálja, másra vált, mert elfogy a türelme. A befejezett projectek óta nem látszik, hogy mi lenne a cég hosszú távú víziója, a kötelező marketing szövegen kívül mást nem kapunk. És jó, hogy a cég stabilan termeli a pénzt, de azt valószínűleg egy befektető sem szereti, ha nem érti, nem látja, hogy mi lesz ennek a pénznek a sorsa, márpedig ez ugye momentán nem látszik, nincs kommunikálva, pedig az új projecteken kívül lehetne egy csomó minden, amit valószínűleg jól fogadna a publikum, legyen az hitel előtörlesztéstől kezdve bármi, ami kicsit is konstruktív, és arra utalna, hogy a management aktívan dolgozik azon, hogy értéket teremtsen valami mód.
A nagy csend két dolgot jelenthet, az egyik, hogy tényleg nem nagyon történik semmi, a másik, hogy bármin ügyködnek is, nem akarják, vagy nem merik kommunikálni, amíg nem atombiztos minden.
Nem tudom, hogy lesz-e SRV növelés, de ha nem lesz, akkor tudnám méltányolni, ha ezt is kommunikálnák, megindokolva, hogy miért az a döntés születik, ami. Jó lenne, ha a befektetőket partnerként kezelné a cég, és akként is kommunikálna feléjük, túl a törvényi kötelezőn.
Poziból beszélek, én szerencsés vagyok, mert ATL környékén gyűjtögettem főleg, és azóta ülök benne, és figyelem aktívan a cég tevékenységét (és a fórumot is), de tény, hogy a győri beruházás elkészülte óta nem vagyunk különösebben elkényeztetve információval a jövőre nézve, és ez mindenképpen szomorú.
PANNERGY 2018. 01. 31. 11:32
Túllihegik szerintem a kollégák ezt az árjegyző kérdést. Az árjegyző nem tudja befolyásolni a kereskedést, hiszen ő kizárólag ajánlatokat tesz. Az, hogy ezeket az ajánlatokat bárki elfogadja-e, nem rajta múlik. Magyarán az, hogy felfelé, vagy lefelé megy az árfolyam, továbbra is kizárólag azon múlik, hogy az egyéb szereplők inkább adnak, vagy vesznek-e. Az pedig, hogy nyertünk egy szereplőt, aki legalább ajánlati szinten folyamatosan jelen van, kimondottan üdvös kéne legyen a kisbefektetőknek egy olyan papírban, ahol az elmúlt években rendszeres volt, hogy napi szinten nem volt kötés, vagy max 1-2 kötés pár százezer forint értékben, és ha valaki el akarta volna adni a kisebb pakkját is akár, nem volt rá képes, vagy ha igen, akkor rá kellett öntenie a piacra, adott esetben egy szimpla, apró tranzakcióval 10-30 Ft-os elmozdulásokat okozva az árfolyamban. Ehhez képest, ha valaki most el akar adni, szépen odaadogathatja közel piaci áron a botnak, hasonlóképp, aki vásárolni akar, viszonylag reális áron csipegethet a bottól. Mi ezzel a baj? Nagyjából semmi.
A papír két éve még 300 Ft körül esett-kelt, egy éve 450-nél, de akkor még mindenki arról beszélt a pár racionális jelenlévőt leszámítva, hogy ebből soha nem lesz semmi, csak a broki tulajok meghúzzák, aztán majd sírás lesz, ha beöntik 200-ig, stb. Most meg tényleg azon aggódnak az urak, hogy 850 után visszanéz 800 alá?
Ne csinálják már, mert megeszem a nem létező kalapomat, olyan kezd lenni a topic, mint egy tőzsdepszichológiai állatorvosi ló! :)
GSPARK 2017. 09. 21. 12:19
Kicsit az az érzésem, hogy poziból beszélnek az urak. A cégvezető ne mondjon semmit, mert még veszélybe sodorja a befektetésemet - és ez érthető. Az viszont nagyon szomorú lenne, ha olyan országban kéne élnünk, ahol egy cégvezető ne mondhatná el a véleményét, mert attól kéne rettegni, hogy a "hatalmasságok" esetleg hoznak egy személyre szabott törvényt, hogy mostantól az x négyzetméternél nagyobb irodaépületeket mondjuk különadóval sújtjuk, mert ez nem a mi kutyánk kölyke, és egyébként is, olyat mondott, ami nekünk nem tetszik.Az utóbbira ugyan országunkban jelenleg reális esély van, csak erre nem az a megoldás, hogy akkor mindenki maradjon csendben, és rettegjünk együtt, mert az semmi jóra nem fog vezetni hosszú távon. Illetve, pontosan lehet tudni, hogy az hova vezet.Mondom mindezt én is poziból.
PANNERGY 2017. 07. 04. 11:42
Azért annyira nagy meglepetés nincs abban, hogy a nyári uborkaszezonban korrekció történik a Pannyban. Tavaly is így történt, az előtt is így történt.Plusz, akik itt ekézik a Pannyt, feltehetően közben pont ők azok, akik eladták, hogy átvigyék a tőkéjüket az M. féle mutyi részvényekbe, ezzel saját maguk megindítva a korrekciót a Pannyban.Én őszintén szólva sokkal nyugodtabban alszom Panny tulajként, mint aludnék másképp. A Panny tudjuk mit csinál, tudjuk miért csinálja, és sejtjük, hogy mik a kilátások.Az Opimus/Konzum párosban én nem látom, hogy mi a mögöttes tartalom, azon kívül, hogy kinek az érdekeltségébe tartozik. A forgalom ami a semmiből keletkezett benne azt sugallja, hogy minden speka kézzel-lábbal tépi, mert nem akar kimaradni az óriás nyerőből. A tőzsdei logika azt diktálja, hogy amikor már ennyire megy, és mindenki látja, akkor már rég késő beszállni, mert bármelyik pillanatban lefordulhat, amikor a spekulatív tőke realizálni kezd, és hirtelen mindenki menekülőre fogja.A magam részéről ez a Panny korrekció kiváló lehetőséget nyújtott némi bővítésre, amivel éltem is, aztán ősszel majd meglátjuk, hogy miből élünk.
PANNERGY 2016. 09. 05. 21:43
abban szerintem rengeteg igazság van, hogy hiába szörnyen pici a magyar piac, a bluechipeken kívül senki nem foglalkozik semmivel, mint ha azon a négyesen kívül más nem is lenne.
Illetve de, csak nagyon egyoldalúan: a rossz hírre mindenki ugrik.
Az egy dolog, hogy a Portfolio csak akkor ír cikket, amikor rossz hír van, ez egy védhető dolog, amennyiben ugye a negyedéves jelentés az apropója.
De én pl rendszeresen hallgatom a Millás Reggelit (meg az összes jogelődjét).
Érdekes, hogy ott is csak akkor esik szó kispapírról, amikor szakadás van.
Az elmúlt hetekben, amíg a Panny folyamatosan emelkedő forgalommal kitört, és emelkedett, valahogy nem jött szóba, pedig emlékeim szerint volt olyan nap, amikor 25-30 milliós forgalommal egy nap alatt 3-4%-ot ment a papír.
Ma, hogy a gyorsjelentésre szakadt, természetesen rögtön téma volt.

Az is biztos, hogy mivel ez egy kis papír, elemzők nem követik, nagybefektetők nem veszik, nagyon sok benne a kisbefektető, illetve a speka.
A kisbefektető hirtelen pánikra hajlamos dobni (aka. remegő kezű), a speka meg érthető okokból dobja, ha nem az az irány, amit akar.

A mai esésben szerintem is a nagy forgalom az, ami bizakodásra ad okot, hiszen az a jelentős papírmennyiség, amit itt szétdobáltak, ezt bizony fel is szívta a piac, bőven négyszáz felett. Azért szerintem ez egy nagyon is biztató jel, egy olyan papír esetén, aminek az elmúlt egy éves, forgalommal súlyozott átlaga 370 körül van, illetve pár hónappal ezelőtt a napi jellemző forgalma 1-3 millió forint körül volt.

Szóval ha ma épp korrigált is, látszik, hogy az érdeklődés nő, az eredmények javulnak, de a nép egyik fele megijedt az eséstől, a másik fele meg attól, hogy hiába nő a bevétel, nem termelődik nyereség, csak hát mi a francot nézegetik a Q2-es jelentést... Aki a most következő Q3-Q4-Q1 eredményei nélkül dobálja szét a papírt, az pont a termőre forduló gyümölcsöt nem akarja megnézni, hogy mennyit fog majd érni. Lelkük rajta!
PANNERGY 2016. 08. 16. 10:57
félreértés ne essék, te a másik véglet vagy a mókás céláraiddal, nagyot álmodással, stb. :) Jó dolog a lelkesedés, de azért na. :)
PANNERGY 2016. 08. 16. 10:49
Azt kell mondjam, egyre gyászosabb, ami itt folyik.
Ha egy-két forintot esik az árfolyam, jönnek a károgók, hogy "na ugye, mi megmondtuk!", illetve jön az összes megy az etetés, beültetés, szar az egész, esni fog a pokol kénköves bugyraiig, és társaik komment.
Ha véletlenül emelkedik az árfolyam, akkor ugyanezek a károgók jönnek sikítva, hogy "úristen, túlvett, világvége, machináció, és úgyis lefordul!"
Érdekelne, hogy mi kéne történjen ahhoz, hogy ne menjen a fölösleges pánikkeltés.
Ha néztek egy chartot, szépen látszik, hogy az árfolyam másfél hónapja megindult felfelé, növekvő forgalommal, különösebb korrekció nélkül.
2 hét, és szeptember, nyakunkon a fűtési szezon.
Sajátos párhuzamos univerzumban élhetnek itt egyesek.
PANNERGY 2016. 03. 13. 17:31
Annyira azért nem tűnik titokzatosnak, hogy hogyan hoztad ezt össze: tévedésből "limit" megbízást adtál "stop limit" helyett, szóval pont ellenkező irányú megbízást, mint szerettél volna, és tekintve, hogy a reálnál kisebb árat adtál meg, így azonnal teljesült.
PANNERGY 2015. 12. 31. 12:36
szoktad itt szidni HedgeFundyt, hogy nonszensz célárakat dobál ide oktalanul - ebben bár igazad van, de ez a fröcsögés, amit csinálsz, ez teljesen értelmetlen, ésszerűtlen, és nem világos, hogy mások megtévesztésén, vagy lebeszélésen túl mire alkalmas.

Félve kérdezem, azt, hogy egy papírba érdemes-e beszállni, azt nem a jelenlegi árfolyam, a cég jelenlegi képe, és a jövőbeni kilátásai mentén kéne-e eldönteni?
A jelen helyzet szempontjából kinek, mit, és mennyit számít, hogy mennyi volt az árfolyam x évvel ezelőtt?
X éve 1000-ért ezek szerint drága volt, a kérdés viszont nem ez. A kérdés az, hogy 350-et, 360-at ér-e jelenleg.

Rendben, szerinted nem. De miért kell ezt naponta háromszor leírnod, széttrollkodva az egész topicot?
PANNERGY 2015. 12. 04. 19:31
nem tudom, miért pánikolnak az urak, hetek óta emelkedik, vagy stagnál/oldalaz. Várható volt, hogy nem nyíl egyenesen, esés nélkül fog emelkedni, ugyan, melyik papír csinál olyat, főleg amiben ált. ilyen alacsony a forgalom?
Nyilván lesznek napok, amikor az elégedettek realizálnak, kiszállnak.
Szerintem az itt jelenlévők többsége funda alapon "hisz" a Pannyban, és nem 1-2 hétre tervez, hát akkor nem édes mindegy, hogy pár napra esik-e pár tíz forintot a papper? Majd jövőre, Q1 jelentés után nézzük meg, hogy hogy áll az árfolyam, az adhat támpontot arról, hogy mit remélhetünk. Az, hogy ma valaki eldobálta a papírjait, az a részvényről és a távlatokról semmit sem mesél, max arról, hogy valakinek kellett a pénze.
MOLly tulajok topikja 2015. 11. 24. 23:46
...ráadásul magadat viszed be az erdőbe a mellébeszélős hozzászólásaiddal... megtévesztettek, becsaptak, összezavarodtál... téged idézlek.
Ez hülyeség.
Senki sem okosabb a piacnál, te sem leszel az soha.
Egy féle dolog van: rossz irányba vettél fel pozit. Mindenkivel megesik.
Ha megesik, minél előbb bukót kell reaálizálni, mert minél tovább ülsz a bukóban, annál kevésbé neked dolgozik a pénzed, és annál jobban be fogsz ragadni. főleg ha a hiteled kamata is ketyeg.
Daytradelni próbálsz, technikai alapon, de hagyod magad poziba ragadni. Szerintem ez nonszensz.
MOLly tulajok topikja 2015. 11. 24. 23:41
Balu!

ritkán szólok hozzá, inkább csak olvasom a fórumokat, de hidd el, igaza van azoknak, akik téged önvizsgálatra szólítanak fel, és hidd el, engem sem a bántó szándék vezérel, mikor ezt a hozzászólást megírom.

Bocs, hogy ezt mondom, de te függő vagy, és akármennyire bizonygatod, hogy nem vagy az, az, amit itt csinálsz, nem téged igazol.

Tegnap azt írtad, hogy már csak 2016. tudomisén, májusáig tőzsdézel, ha nyersz, ha vesztesz, abbahagyod.

Kétlem.

Szerintem mindenki emlékszik, hogy tavaly, amikor a MOL 11000 környékén járt, és hetek, hónapok óta ültél 13000 felettről a hiteles pakkodban, hogy hányszor vetetted papírra, hogy csak egyszer olvadjon ki a pakkod, és soha többé nem nyúlsz se MOL-hoz, se tőzsdéhez, de legalábbis soha többé semmi hitelből, mert tönkremész bele, és mert megtanultad.
Ehhez képest most megint ott tartasz, hogy hiteles MOL pakkokon ülsz, hol jobban, hol rosszabbul.
Magyarán, nem tanultál a saját tavalyi kínkeservedből.

Addig fogod kísérteni a sorsodat, hogy majd megint menthetetlenül beragadsz a hiteles pozijaiddal, jó mélyen, hogy már anyagilag képtelen legyél veszteséget realizálni.
Csak tippelek, de szerintem emberek így szokták az ingatlanjaikat eltőzsdézni, jobb szándékuk ellenére.

Könyörgöm, hagyd abba. Legalább a hiteles kereskedésről tiltsd le magad, mert hosszú távon ennek nagyon rossz vége lesz.
PANNERGY 2015. 11. 20. 23:05
nem tudom, hogy már linkelte-e valaki, csak elkerülte a figyelmemet:

link
PANNERGY 2015. 05. 24. 14:43
Kedves stock33!

A stílus maga az ember.
A személyeskedés, a lekezelő stílus egyedül oda vezet, hogy már az is mindegy, hogy mit mondasz. (értsd: tök mindegy, hogy igazad van-e.)
Szóval szerintem nyugodtan abbahagyhatod a sértett ámokfutást, a fórum szétoffolását, mert két kupac Pannergy részvényben lefogadom, hogy rajtad kívül ez senkit sem szórakoztat.
PANNERGY 2015. 05. 02. 14:55
ez egy igazán velős, és a lehetőségekhez mérten elfogulatlan összefoglaló, hálás köszönet érte!

friss hírek További hírek