hubertus_bigend

Regisztráció: 2019-12-19 21:17:05

Hozzászólások száma: 29

Utolsó hozzászólás: 2024-05-13 23:53


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

PANNERGY 2024. 05. 13. 23:53
Írok én néha, de csak ha van mit. Amikor van érdemi közlendőd, akkor egyébként a te véleményedet és nézőpontodat is érdeklődéssel olvasom. Az a baj - olvasatomban -, hogy egy ilyen bejegyzésedre jut 15 olyan, amikor épp nincs mondandód, mégis írsz. Én jobban örülnék, ha ez az arány kedvezőbb volna, de hát ki vagyok én az igényeimmel, ugyebár. :) Na mindegy, elnézést, offtopic voltam.
PANNERGY 2024. 05. 13. 20:48
Előre is elnézést, de már most kénytelen vagyok megfogalmazni, hogy tíz éve, mióta Panny részvényesként ezt a fórumot aktívan követem, nem volt még ilyen gyötrelmes fogyasztani ezt a threadet, mint mióta ideszoktál. Elképesztő. Kéne neked egy hobbi, mert az nonszensz, hogy unalmadban szétspammeled ezt a topicot a napi hangulatjelentéseiddel.
Természetesen ez egy nyilvános topic, tehát csinálhatod kedvedre, de a többi topiclátogatónak meg lehet erről véleménye, és már bocsánat, de eddig tudtam magamban tartani.
Amúgy a legjobbakat kívánom, mind részvényesként, mind civilben, de valami heti hozzászóláskvótát bevezethetnél magadra nézve, a nagyobb közjó érdekében. :)
De hogy ne legyek teljesen offtopic: ami a Pannergy teljesítményét illeti, nekem a legjobb vételeim 300 Ft környékéről vannak, nagyjából tíz évvel ezelőttről. Figyelembe véve a mostani árfolyamot, ez évi átlag 16-17%-os hozamot jelent stabilan, abból az érából is, amikor nem olyan volt a kamatkörnyezet, mint most. Szerintem ez mindenféle konzervatív szemlélet szerint is elég jónak mondható.
És mielőtt azt mondaná valaki, hogy oké, könnyen mondja az, aki 300-ért vette, valójában az árfolyam éves átlaga nagyjából követte ezt a trendvonalat, tehát aki nem az éves maximum vette, bármikor is vette, nagyjából hasonló eredményről számolhat be.
És kérdésedre válaszolva, hogy mikor/hogyan lesz 1900: az árfolyam nagyjából 1-2 éves késéssel követi a mindenkori célárat. Az imént említett éves 16-17%-os átlaggal számolva nagyjából két év múlva reális az 1900 körüli árfolyam szvsz. (Bár ezt az új miskolci kút még befolyásolhatja akár pro, akár kontra, attól függően, hogy sikeres vagy sikertelen lesz a fúrás, és hogy sikeres fúrás esetén ennek mekkora lesz az eredményre gyakorolt hatása a következő fűtési szentól számítva, de ez reálisan optimista scenario szerint sem hiszem, hogy 5-10%-nál nagyobb hatással lenne majd a várható eredményre)
PANNERGY 2023. 07. 18. 09:48
Ha nézel egy időben szélesebb chartot, akkor megfigyelhető, hogy a panny évek óta kiszámíthatóan mozog: a fűtési szezon elején éri el általában az éves csúcsát, valamikor október és december között. Nyáron pedig duplán pang, egyrészt mert fűtési szezonon kívül vagyunk, valószínűleg pszichológiailag ilyenkor senkit sem érdekel egy távhőszolgáltató cég (leszámítva azokat, akik a jó vételi lehetőségek miatt pont hogy szándékoltan ilyenkor veszik), másrészt a nyár egyébként is inkább uborkaszezon a BÉT-en (sell in may and go away)
Nagy meglepetés tehát nincsen, a papír most is azt csinálja, amit az elmúlt 3-5 évben. Az izgalmak majd ősszel jönnek, beleértve a hatósági ár meghatározását, amire sajnos nem emlékszem, hogy pontosan mikor is kerül sor, de itt a fórumban visszakereshető, hogy utoljára mikor volt esedékes.
PANNERGY 2022. 07. 22. 18:07
A szomszéd kertje mindig zöldebb.Nyilván mindenki más időtávon gondolkodik, így más és más szempontok érvényesülnek, amikor a papír teljesítményét értékeljük.Aki rövid távon gondolkodik, annak biztos rossz nézni, hogy más papír éppen jobban emelkedik.Ugyanakkor, mint az már többször többek által leírásra került, a SRV program szempontjából a mérsékelt/ésszerű árfolyam egyáltalán nem kártékony a tulajdonosok számára sem, hiszen a cég annál olcsóbban veszi magát. Hosszú távon ez is egy kifizetődő dolog. Persze akinek sürgős lenne, annak ez sovány vigasz, bár az igazat megvallva, azokat eleve eltanácsolnám a Pannergytől.A másik dolog, ami gyakran és visszatérően elhangzik, hogy a cég nem promózza magát megfelelően.Erről nekem az jut eszembe, hogy én emlékezni vélek arra az időszakra, amikor a Pannonplastból Pannergy lett, és az újrapozicionálás során, és utána az első egy-két évben a csapból is a Pannergy folyt. Megjelentek minden gazdasági műsorban, interjú hegyek, a fényes jövőről való értekezés, időtávok, árfolyamok repkedtek, ez a jövő, hangzott el sokszor. És bár az utóbbiban nyilvánvalóan nem tévedtek, de az időtávokban azért jócskán, ahogy az egyik sikertelen projectet is aligha látták előre, satöbbi. Én azt gondolom, hogy akkor meg volt marketingelve a cég elég rendesen, de ez többet ártott, mint használt, hiszen akiket akkor beszéltek rá a nagy ígéretekkel a papír vásárlására, azok sokan egy életre megfogadták, hogy nem nyúlnak ehhez többé.
Magánvélemény, lehet semmi alapja nincs, de nem tartom kizártnak, hogy a cég szándékosan tartózkodik ettől azóta. Én ezt nem bánom: beszéljenek az eredmények, a jelentések. Ezek alapján mindenki levonhatja a saját következtetéseit, nagy titkok nincsenek.
Emlékszem arra a közhangulatra is, amikor a papír a 280-300-as történelmi mélységében járt. Nem sok hurráoptimizmus volt errefelé, ami érthető, a korábbi évek történései alapján, pedig akkor az már egy nevetséges árfolyam volt, kész és működő beruházásokkal. Mégis sem akkor, sem utána évekig nem hitte el senki, hogy ez emelkedni fog - pedig akkor már tevőlegesen emelkedett. Lassan, de biztosan teszi azóta is, botrányok nélkül, prudens és ésszerű gazdálkodás mellett.
Ez egy nyugodt, kiszámítható, meglepetések nélküli papír az elmúlt 7-8 évben. Hogy ez jó, vagy rossz dolog, azt mindenkinek magának kell mérlegelnie, vérmérséklete szerint.
PANNERGY 2022. 07. 20. 14:08
Úgy vélem, hogy a kilátások egyáltalán nem rosszak. Szeptemberben jön az első fűtési szezon, amikor a rezsidémon részben eltépte láncait. Őszinte érdeklődéssel várhatjuk, hogy a jövő évi hatósági árak megállapítása vajon hogyan alakul.
A jelentések rendben voltak, a célár változatlan.
Ha pedig azt nézzük, hogy osztalékfizetés után a 180 és 360 napos átlagár felett folyik épp a kereskedés a papírral, miközben látjuk, hogy a BÉT egésze ehhez viszonyítva hogyan teljesít, akkor azt hiszem a Pannergy felülteljesít, már persze a hosszútávú befektetőknek. Ráadásul az SRV keret közel nyolcvan százaléka is még elköltésre vár.
Én a magam részéről az osztalékot Pannergyre költöttem, de ennek többszöröséért vettem még ezen kívül is az elmúlt hónapokban a 980-1020 sávban.
Véleményem szerint az idő nekünk dolgozik. A korábbi években a Pannergy árfolyama sokkal jobban hullámzott. Néha egy-egy rövid hírre kitörés után folyamatos, hónapokig tartó akár 10-20-30%-os lecsorgások voltak. Ehhez képest a mostani kedvezőtlen külső környezet ellenére is stabilabb az árfolyam, ami szerintem jelzésértékű.
Természetesen mindezt masszívan pozícióból mondom, de ha mindezt nem így gondolnám, akkor nem is lenne folyamatosan növekvő pozícióm lassan tíz éve.
PANNERGY 2021. 10. 01. 08:27
Köszönöm, ezt érteni vélem, viszont én abban a hitben voltam, hogy az átvételi ár nem a konkrét termelőre van szabva - pl Miskolcon, ahol ugyanabba a rendszerbe termel be a Pannergy, és a MIHŐ is, ezek szerint ők helyben más-más átvételi árat kapnak, csak mert más az előállítási mód, és annak a költsége? Ezt nem gondoltam, hogy ez teljesen termelőre van szabva, bevallom.
PANNERGY 2021. 09. 29. 13:17
Ami a hatósági ár kérdéskörét illeti, én idén a lakossági fogyasztók tekintetében nem hiszem, hogy emelésre számíthatunk. Tény, hogy a földgáz ára elszállóban, ezzel szemben viszont a külgaz miniszter épp most örvendezett, hogy mi nagy sikerrel újítottuk meg a hosszútávú szerződésünket, és gyk. olcsóbban fogunk gázt venni, mint eddig, ráadásul jövőre választási év lesz, és a rezsiharc folyamatos téma. Ennek értelmében én nagyon meg lennék lepődve, ha itt jelemtős elmozdulás lenne a tavalyi árhoz képest.
Ennek ellenére az árfolyam nagyon szépen alakul, ahogy a számok is, én minden szempontból bizakodó vagyok, az idő, a cég, a klímaszorongás, ez mind olyan tényezők, amik nekünk dolgoznak hosszú távon.
PANNERGY 2021. 07. 08. 14:58
vélhetően arról van szó, hogy még mindig sokkal több részvénye van, mint amennyit szeretne, hogy legyen, ezért inkább adná, mint venné. Erre utal az is, hogy vevői oldalon csak hatodikként áll a könyvben, míg eladói oldalon legelsőként.
Mtelekom 2020. 12. 28. 11:44
 Én igazán nem szeretném a kollégák hangulatát elrontani, de a #224132 hozzászólásban linkelt hír, az egy fogyasztóvédelmi ügy. Ez a cégnek, illetve tulajdonosainak inkább rossz hír, mint jó, hiszen arról szól, hogy a fogyasztóknak szándékozik a jogalkotó további eszközöket kezébe adni a szolgáltatóval szembeni jogérvényesítés céljából.
Ugyanakkor, a hírnek értelmezésem szerint semmi relevanciája nincs a tulajdonosokra, és azok jogaira nézve.
PANNERGY 2020. 09. 05. 13:15
Azért szerintem fontos hozzátenni, hogy mindez akkor igaz, ha a cég az általa megvásárolt srv-t a végén bevonja.
Márpedig tudomásom szerint erre egyelőre még csak ígéret sem született, nemhogy kötelezettséget vállaltak volna rá.
Egyelőre annyi történik, hogy veszik az srv-t, de nem tudjuk, hogy mi fog vele történni.
Márpedig ez egy kockázat, és ilyen értelemben én értem, hogy miért van, aki az osztalékot preferálná: azt a pénzt már senki nem veszi ki a zsebéből.
Ellenben itt még megtörténhet az, hogy most vesznek srv-t, aztán nem történik vele semmi, elücsörög rajta a cég határozatlan ideig, aztán, valami mód ezek a részvények újra elvándorolnak valahova - mondjuk részvénnyel fizetnek valakinek valamiért, vagy meghirdetnek egy új opciós programot... Mindegy is, a lényeg az, hogy arra egyelőre semmi garancia nincs, hogy a megvásárolt részvényeknek hosszú távon mi lesz a sorsa, így egyelőre az, hogy ennek értéknövelő hatása lesz vagy sem, szintén kérdéses.
Nem mondom, hogy ez lesz, csak azt mondom, hogy igazából nem tudjuk, hogy mi lesz, mert erről nem beszél a cég. Szép dolog az srv, az igazán szép dolog az lenne, ha kimondanák azt is, hogy ezeket be fogják vonni.
Mondom ezt úgy, hogy évek óta poziban vagyok, szóval én aztán nem vagyok érdekelt a lebeszélésben. De ez így egyelőre a hoztunk is ajándékot, meg nem is esete. Persze az srv legalább támasztja most az árfolyamot ezekben a bizonytalan időkben, az sem rossz dolog.
GSPARK 2020. 05. 13. 17:42
Szerintem nem olyan rossz az, hogy a 4000-es mélypontról vissza tudott jönni 4700-4800 környékére.
A helyzet az, hogy szerintem sokan beültek a hintába 5000-5300 körül, amikor az eredeti előterjesztés napvilágot látott az aukcióról, és hogy milyen árszintig lesz hajlandó a cég maga visszavásárolni. Bevallom, én is bővítettem 5000-5300 között, mert hát, viszonylag logikusnak, és akkori tudásunk szerint kockázatmentes dolognak tűnt.
Azóta sok minden változott, és aki akkor spekulatív jelleggel megvette, nem kizárt, hogy most ezeken az árszinteken inkább szabadul tőle, mert attól fél, hogy ha kivárja az osztalékot, akkor utána összességében még rosszabb kondíciókkal tudna csak kiszállni.
Masterplast 2020. 04. 02. 22:37

Én csak egy dolog miatt találom érdekesnek: az elmúlt években minden Masterplast vezetővel készült interjúban az szerepelt célkitűzésként, hogy növeljék a közkézhányadot, hogy nőjön a részvény forgalma, hogy szeretnének meghatározó papír lenni a béten. Nem annyira régen, talán 2 éve lehetett tőlük jegyezni a nagytulajok által jegyzésre bocsátott, ha emlékeim nem csalnak kb 3,5-4%-nyi részvényt, és akkor úgy emlékszem, azt mondták, a terv az, hogy később is piacra dobnak még papírt.
Ehhez képest a visszavásárlás pont a másik irány.
Aztán persze lehet, hogy csak úgy gondolják, hogy most akciós a papír, és ilyen áron bőven megéri nekik visszavenni, és később majd drágábban újra eladni annak, aki megveszi, ezzel is tulajdonosi értéket teremtve. Ha így van, akkor az szuper.
Viszont ez a 3 millió darab, ez nagyon sok. A teljes részvényállomány 14,6 millió, és jelenleg a közkéz picit több, mint 30%. A 3 millió részvény, ha mindet megvennék, akkor ~20%, a jelenlegi közkéz kétharmada, alig maradna piacon papír. (Miközben értem, hogy ez csak a maximum, egyáltalán nem biztos, hogy meg akarnak venni ennyit.)
Szóval mindenképpen érdekes.
PANNERGY 2019. 12. 19. 21:34
csak nagyon lazán kapcsolódik, de Budapesten is aktívan fejlesztik a távhő hálózatot:
https://index.hu/video/2019/12/18/hogyuru_budapest_tavho_futes_olcso/
Ami a Pannyt illeti, én megértem, hogy vannak, akik elégedetlenek. Ha az ember néz egy éves chartot, akkor nehéz megtalálni, hogy éves távlatban minek kéne örülni: a tavalyi SRV bejelentés után nagyon hirtelen sávot ugrott a papír, utána viszonylag gyorsan visszacsorgott, és azóta nagyon-nagyon lassan oldalazva-csordogálva jön felfelé, de még távolról sem érinti a tavaly ilyenkori szinteket. Ez nyilván nem túl jó, tekintve, hogy nincs semmi negatív fordulat.
Persze türelem rózsát terem, a cég nem lett rosszabb, mint előtte volt, az elmúlt négy évben az ATL-től szépen építkezik felfelé, csak akkor elkeserítő a helyzet, ha az ember mondjuk megnézi, hogy ugyanebben az idősávban mi történt mondjuk az OTP árfolyamával, hogy ne valami speka papírral vessük össze.
Valószínű, hogy sok kisbefektető eldobálja, másra vált, mert elfogy a türelme. A befejezett projectek óta nem látszik, hogy mi lenne a cég hosszú távú víziója, a kötelező marketing szövegen kívül mást nem kapunk. És jó, hogy a cég stabilan termeli a pénzt, de azt valószínűleg egy befektető sem szereti, ha nem érti, nem látja, hogy mi lesz ennek a pénznek a sorsa, márpedig ez ugye momentán nem látszik, nincs kommunikálva, pedig az új projecteken kívül lehetne egy csomó minden, amit valószínűleg jól fogadna a publikum, legyen az hitel előtörlesztéstől kezdve bármi, ami kicsit is konstruktív, és arra utalna, hogy a management aktívan dolgozik azon, hogy értéket teremtsen valami mód.
A nagy csend két dolgot jelenthet, az egyik, hogy tényleg nem nagyon történik semmi, a másik, hogy bármin ügyködnek is, nem akarják, vagy nem merik kommunikálni, amíg nem atombiztos minden.
Nem tudom, hogy lesz-e SRV növelés, de ha nem lesz, akkor tudnám méltányolni, ha ezt is kommunikálnák, megindokolva, hogy miért az a döntés születik, ami. Jó lenne, ha a befektetőket partnerként kezelné a cég, és akként is kommunikálna feléjük, túl a törvényi kötelezőn.
Poziból beszélek, én szerencsés vagyok, mert ATL környékén gyűjtögettem főleg, és azóta ülök benne, és figyelem aktívan a cég tevékenységét (és a fórumot is), de tény, hogy a győri beruházás elkészülte óta nem vagyunk különösebben elkényeztetve információval a jövőre nézve, és ez mindenképpen szomorú.
PANNERGY 2018. 01. 31. 11:32
Túllihegik szerintem a kollégák ezt az árjegyző kérdést. Az árjegyző nem tudja befolyásolni a kereskedést, hiszen ő kizárólag ajánlatokat tesz. Az, hogy ezeket az ajánlatokat bárki elfogadja-e, nem rajta múlik. Magyarán az, hogy felfelé, vagy lefelé megy az árfolyam, továbbra is kizárólag azon múlik, hogy az egyéb szereplők inkább adnak, vagy vesznek-e. Az pedig, hogy nyertünk egy szereplőt, aki legalább ajánlati szinten folyamatosan jelen van, kimondottan üdvös kéne legyen a kisbefektetőknek egy olyan papírban, ahol az elmúlt években rendszeres volt, hogy napi szinten nem volt kötés, vagy max 1-2 kötés pár százezer forint értékben, és ha valaki el akarta volna adni a kisebb pakkját is akár, nem volt rá képes, vagy ha igen, akkor rá kellett öntenie a piacra, adott esetben egy szimpla, apró tranzakcióval 10-30 Ft-os elmozdulásokat okozva az árfolyamban. Ehhez képest, ha valaki most el akar adni, szépen odaadogathatja közel piaci áron a botnak, hasonlóképp, aki vásárolni akar, viszonylag reális áron csipegethet a bottól. Mi ezzel a baj? Nagyjából semmi.
A papír két éve még 300 Ft körül esett-kelt, egy éve 450-nél, de akkor még mindenki arról beszélt a pár racionális jelenlévőt leszámítva, hogy ebből soha nem lesz semmi, csak a broki tulajok meghúzzák, aztán majd sírás lesz, ha beöntik 200-ig, stb. Most meg tényleg azon aggódnak az urak, hogy 850 után visszanéz 800 alá?
Ne csinálják már, mert megeszem a nem létező kalapomat, olyan kezd lenni a topic, mint egy tőzsdepszichológiai állatorvosi ló! :)
GSPARK 2017. 09. 21. 12:19
Kicsit az az érzésem, hogy poziból beszélnek az urak. A cégvezető ne mondjon semmit, mert még veszélybe sodorja a befektetésemet - és ez érthető. Az viszont nagyon szomorú lenne, ha olyan országban kéne élnünk, ahol egy cégvezető ne mondhatná el a véleményét, mert attól kéne rettegni, hogy a "hatalmasságok" esetleg hoznak egy személyre szabott törvényt, hogy mostantól az x négyzetméternél nagyobb irodaépületeket mondjuk különadóval sújtjuk, mert ez nem a mi kutyánk kölyke, és egyébként is, olyat mondott, ami nekünk nem tetszik.Az utóbbira ugyan országunkban jelenleg reális esély van, csak erre nem az a megoldás, hogy akkor mindenki maradjon csendben, és rettegjünk együtt, mert az semmi jóra nem fog vezetni hosszú távon. Illetve, pontosan lehet tudni, hogy az hova vezet.Mondom mindezt én is poziból.
PANNERGY 2017. 07. 04. 11:42
Azért annyira nagy meglepetés nincs abban, hogy a nyári uborkaszezonban korrekció történik a Pannyban. Tavaly is így történt, az előtt is így történt.Plusz, akik itt ekézik a Pannyt, feltehetően közben pont ők azok, akik eladták, hogy átvigyék a tőkéjüket az M. féle mutyi részvényekbe, ezzel saját maguk megindítva a korrekciót a Pannyban.Én őszintén szólva sokkal nyugodtabban alszom Panny tulajként, mint aludnék másképp. A Panny tudjuk mit csinál, tudjuk miért csinálja, és sejtjük, hogy mik a kilátások.Az Opimus/Konzum párosban én nem látom, hogy mi a mögöttes tartalom, azon kívül, hogy kinek az érdekeltségébe tartozik. A forgalom ami a semmiből keletkezett benne azt sugallja, hogy minden speka kézzel-lábbal tépi, mert nem akar kimaradni az óriás nyerőből. A tőzsdei logika azt diktálja, hogy amikor már ennyire megy, és mindenki látja, akkor már rég késő beszállni, mert bármelyik pillanatban lefordulhat, amikor a spekulatív tőke realizálni kezd, és hirtelen mindenki menekülőre fogja.A magam részéről ez a Panny korrekció kiváló lehetőséget nyújtott némi bővítésre, amivel éltem is, aztán ősszel majd meglátjuk, hogy miből élünk.
PANNERGY 2016. 09. 05. 21:43
abban szerintem rengeteg igazság van, hogy hiába szörnyen pici a magyar piac, a bluechipeken kívül senki nem foglalkozik semmivel, mint ha azon a négyesen kívül más nem is lenne.
Illetve de, csak nagyon egyoldalúan: a rossz hírre mindenki ugrik.
Az egy dolog, hogy a Portfolio csak akkor ír cikket, amikor rossz hír van, ez egy védhető dolog, amennyiben ugye a negyedéves jelentés az apropója.
De én pl rendszeresen hallgatom a Millás Reggelit (meg az összes jogelődjét).
Érdekes, hogy ott is csak akkor esik szó kispapírról, amikor szakadás van.
Az elmúlt hetekben, amíg a Panny folyamatosan emelkedő forgalommal kitört, és emelkedett, valahogy nem jött szóba, pedig emlékeim szerint volt olyan nap, amikor 25-30 milliós forgalommal egy nap alatt 3-4%-ot ment a papír.
Ma, hogy a gyorsjelentésre szakadt, természetesen rögtön téma volt.

Az is biztos, hogy mivel ez egy kis papír, elemzők nem követik, nagybefektetők nem veszik, nagyon sok benne a kisbefektető, illetve a speka.
A kisbefektető hirtelen pánikra hajlamos dobni (aka. remegő kezű), a speka meg érthető okokból dobja, ha nem az az irány, amit akar.

A mai esésben szerintem is a nagy forgalom az, ami bizakodásra ad okot, hiszen az a jelentős papírmennyiség, amit itt szétdobáltak, ezt bizony fel is szívta a piac, bőven négyszáz felett. Azért szerintem ez egy nagyon is biztató jel, egy olyan papír esetén, aminek az elmúlt egy éves, forgalommal súlyozott átlaga 370 körül van, illetve pár hónappal ezelőtt a napi jellemző forgalma 1-3 millió forint körül volt.

Szóval ha ma épp korrigált is, látszik, hogy az érdeklődés nő, az eredmények javulnak, de a nép egyik fele megijedt az eséstől, a másik fele meg attól, hogy hiába nő a bevétel, nem termelődik nyereség, csak hát mi a francot nézegetik a Q2-es jelentést... Aki a most következő Q3-Q4-Q1 eredményei nélkül dobálja szét a papírt, az pont a termőre forduló gyümölcsöt nem akarja megnézni, hogy mennyit fog majd érni. Lelkük rajta!
PANNERGY 2016. 08. 16. 10:57
félreértés ne essék, te a másik véglet vagy a mókás céláraiddal, nagyot álmodással, stb. :) Jó dolog a lelkesedés, de azért na. :)
PANNERGY 2016. 08. 16. 10:49
Azt kell mondjam, egyre gyászosabb, ami itt folyik.
Ha egy-két forintot esik az árfolyam, jönnek a károgók, hogy "na ugye, mi megmondtuk!", illetve jön az összes megy az etetés, beültetés, szar az egész, esni fog a pokol kénköves bugyraiig, és társaik komment.
Ha véletlenül emelkedik az árfolyam, akkor ugyanezek a károgók jönnek sikítva, hogy "úristen, túlvett, világvége, machináció, és úgyis lefordul!"
Érdekelne, hogy mi kéne történjen ahhoz, hogy ne menjen a fölösleges pánikkeltés.
Ha néztek egy chartot, szépen látszik, hogy az árfolyam másfél hónapja megindult felfelé, növekvő forgalommal, különösebb korrekció nélkül.
2 hét, és szeptember, nyakunkon a fűtési szezon.
Sajátos párhuzamos univerzumban élhetnek itt egyesek.
PANNERGY 2016. 03. 13. 17:31
Annyira azért nem tűnik titokzatosnak, hogy hogyan hoztad ezt össze: tévedésből "limit" megbízást adtál "stop limit" helyett, szóval pont ellenkező irányú megbízást, mint szerettél volna, és tekintve, hogy a reálnál kisebb árat adtál meg, így azonnal teljesült.

friss hírek További hírek