Még valami halàlos baleset is történt ott akkoriban. Egy munkagödör nem volt megfelelően biztosítva és valaki belehajtott biciklivel, aki meg is halt. Úgy emlékszem.
Persze! A Benji megvolt, ők vették amikor a miskolci fúràssal mindig valami probléma merült fel és csúszott a határidő, meg persze csökkent a részvény àra is. Juhàsz a főnök, a nevére nem emlékeztem. Ők a baràtaink azt hiszem. (Bàr Cézàrba is belemàrtotta a kést Brutus.)
Akkoriban màr volt részvényem (azóta is megvan), de csak arra emlékszem, hogy mintha elkezdett volna emelkedni az àr, miutàn nyilvànossà vàlt az MVM tulajdonlàsa. És valóban a fórumon akkoriban arról forgott a szó, hogy szakmai befektető jött. Aztàn azóta bebizonyosodott, hogy ők semmit nem csinàltak sem pro sem kontra a Pannynàl. Juhàszt azt nem tudom ki, de Rencsàrról nemrég kiderült, hogy az egyik - hanem legnagyobb - NERes strómanja, akinek le kell adnia az útépítő cége nyereségének nagy részét és a jaktbizniszbe is be kellett lépnie. Köszönöm, hogy segítettél vàlaszoddal!
A manyup beszántásakor a manyupokban lévő 8%-os pakk az államra szállt, de nem adták el, az MNV "kezelte". Majd egyszercsak (talán 2018 májusában, ha jól emlékszem) az MNV-től átkerült a pakk az MVM-hez. Az oka nem lett megnevezte. Szóval kb. történelmi okai vannak, hogy az MVM részvényes és egyenlőre nem stratégiai oka, bár 2018-ban sokan reméltük. A Juhász és a Rencsár barátok, talán ezért lett a Rencsár is idővel részvényes.
Kérdezném, hogy az M V M miért tulajdonos? Rencsàr útépítő (stróman) miért tulajdonos? Egyik több mint 8, màsik több mint 9 százalékkal? Mi lehet a céljuk? Én is tulaj vagyok, nekem az a célom, hogy többért eladjam a részvényem, mint amennyiért vettem. Anyagi haszonra tegyek szert. De az MVM meg Rencsàr tuti nincsenek arra ràszorulva, hogy a Panny részvények àrfolyamkülönbségén gazdagodjonak. Ők mit kereshetnek itt?
További teendő a távhő modell ellátási és szolgáltatási modelljének újragondolása.
Ennek keretében az árszabályozást a piac új jellegzetességeihez
szükséges igazítani, és egy gyorsan reagáló rendszert kell létrehozni, e
tekintetben azonban máris jelentős eredmények vannak - utalt az elnök a
nem lakossági tarifa megnegyedelésére. A termelői portfolio átalakítása
szintén napirenden van, a földgáz mellett a geotermia, az ipari
hulladékhő és egyéb új források, bevonásával is. A hivatal dolgozik a
nagyobb megújuló arányt és jobb versenyképességet biztosító fenntartható
finanszírozású rendszer kialakításán, amihez rendelkezésre állnak jó
példák is - mondta.
Aki nem így làtja, a lelke mélyén az is így gondolja, de az útàlkozàs megint csak a magyar ember lényegi része, (mint ahogyan az írígység is). Ha valakit útàlunk, az mondhat bàrmit, akkor is útàlatos marad. Sztereotipizàltam, de így működünk.
PANNERGY