A vicc, hogy még a horvát kormány is előbb lépett ebben a kérdésben, mint a magyar. Egyébként a Pannergy megvétele mind a MOL-nak, mind az MVM-nek csak kerekítési hiba lenne, valamiért mégsem teszik. Egyelőre.
A MOL szerintem csak fúrni fog, ha van kapacitása és megfizetik. Aztán, hogy hogyan és ki üzemelteti majd a geotermikus fűtési rendszert az más kérdés.
Osztaléknak néz ki, de Panny tulajdonost érhetnek meglepetések: 1., Levegőből egy új projekt és akkor növekedési. 2., osztalék se lesz. Kettesre már nem látok esélyt, egyesre kicsit.
Egyébként a Panny dolgaihoz képest minuszos hír kellene, hogy legyen. 35 fokos termálvízzel fűteni? Arra rá kell segíteni, csak annyi az előnye, hogy nem 12 fokos talajvízzel fűtenek, mondjuk az is számít, cserébe jobban kell figyelni a cuccok anyagkárosodására az ásványtartalom miatt. Azért érdekes a hír, mert 35 fokkal is próbálkoznak, mi itthon meg 80-al se. Bár lehet ott is ez csak egy újságírói nyalóka az olvasóknak, mittudomén, de ha nem, akkor érdekes.
Én is felvetettem, még a nagy gázár bumm előtti időszakban amikor már éveken keresztül semmi növekedéssel kapcsolatos hír nem jött a Panny felől. Itt a többség azon a véleményen volt, jól van ez úgy ahogyan van, nem is kell növekednie, majd kapunk jó osztalékot. Azután, hogy felment a gáz ára, meg az EU szankcionálta az orosz olajat, gázt és a legtöbben úgy gondolták a megújuló zöld energiáé a jövő és mint kiderült a Panny is szeretne itthon bővíteni meg is lódult a részvény ára. Aztán, hogy elmaradt, illetve tolódik a dolog, így sokan eladták a részvényt. Még jó, hogy a cég veszi. Ahogyan én látom a cég vezetői nagyon óvatosak, ami egyrészről jó nekünk részvényeseknek, de másrészről mégis hiányzik a sztori ahhoz, hogy új befektetők, vevők felhúzzák az árat. Egy szlovén vagy horvát projekt híre biztos meglökné az árfolyamot. Mindkettő EU tag, elvileg összejöhetne, de sajnos azt látom hogy egyes tagállamok inkább betartani igyekeznek a másiknak minthogy együttműködni. A magyar kormány pedig a Pannyt még a hazai bővítésekkel kapcsolatban sem segítette eddig kellőképpen, ezért a külföldi növekedés főleg nem érdekli.
PANNERGY