Neki volt 1500-os célára 2009-ben. :) Aztán összeveszett a Panny és az Erste. Eltelt pillanatok alatt 13 év, Bokorovics pihenni ment, Miró ajánlása megérkezett.
Ezek szerint orbánék megint pont lesz.rták a szakmai javaslatokat. Egyelőre akkor ez nem tűnik jó hírnek (mármint, hogy a bányafelületet kapta a jogit, ill. a szakmai észrevételeket is figyelmen kívül hagyják).
A mai Magyar Közlönyben jelent meg a törvénymódosítás, ami geotermikus energia kitermelésének engedélyeztetését a bányafelügyelet kezébe adja. De ahogy átfutottam, az anyagi ösztönzésről (nyereségtényező növelés, állami támogatás új erőműhöz, hitelprogram új erőműhöz) egyelőre nincs szó. A 2023-as átvételi árak sincsenek még meg.
"Az üzlet részben érintené a budapesti távhőt is, hiszen az Alteo Nyrt. leányvállalata az Alteo-Therm Kft., amely 2021-ben 20 milliárd forintos forgalmat bonyolított. Még 2019-ben ebben a cégben olvadtak össze az alábbi társaságok:
Két pusztán spekulatív feltételezés az ügyletről: a) szuper környezet az Alteonak, amíg ez fennmarad, a triumvirátus élvezi a hasznát. Amint elromlik, átpasszolják a MOL-nak és ennyi volt, lásd mátrai erőmű, vagy b) túl jól megy a MOL-nak mostanában, neki "belefér", hogy viszonylag hamar jóval drágábban megvegye a másik két alap csomagját és majd akkor szorítja ki a többieket.
Jogállamban? Jogállamban Tiborcz már évek óta sitten rohadna. Az OLAF Tiborcz féle jelentése részleteiben bemutatta az orbáni korrupt rendszer működését. Az OLAF vizsgálata nem nyomozás eredménye volt, ahol telefonokat hallgatnak le, dokumentumokat foglalnak le, razziáznak, gyanúsítotti kihallgatásnak vetnek alá szarrágó bűnözőket, hanem csak pár bekért doksit néztek át. És már ezekből kiderült, hogy hogyan is működik a maffia. Mi volt erre a magyar ügyészség reakciója? Még csak meg se hallgatták az érintetteket. Sőt, még csak be se kérték azokat az anyagokat, amiket az OLAF megvizsgált. Jogállam? Ha itt beüt a jogállam, akkor azt is hevesen tagadni fogod, hogy valaha hallottál a fideszről.
"Itt egy kicsivel nehezebb dolga lenne szerencsére, mert a közkézhányad nagyobb, de ha itt is ilyen ajánlatot adna a mol, mint az alteóra, akkor menjenek az an..ukba." . Márpedig ugyan miért tenne jobbat? elmúlt 180 nap tőzsdei átlaga és kész. Persze elötte az állam majd belenget egy geotermiás különadót a biztonság kedvéért. Addig jó nekünk szerintem amíg az ilyen "radaron" kívül vagyunk.
TVK esetében én nekem nincsenek szép emlékeim MOL kiszorításról. Hát most én is mg vagyok lőve hogy most eladjam vagy kivárjak vele. A 3040 alacsony ár. De kiindulva a múltból és hgy Tiborcz is bekerült képbe lehet a mostani 3150 körüli árral mégis lehet jobban járok mintha kivárnék hogy kivezetik vagy sem.
PANNERGY