Eddig sem vettek fel hitelt "a kisbefektetők kárára". Miért jó neked, hogy nevetségessé teszed magad? Viszont olyan erőszakos lebeszélő vagy, hogy a következő 1 hónapban veszek még 8000 db részvényt. Ezt sikerült kiváltanod belőlem.
Én azt gondolom, hogy 1400-ig azért fel fog menni amint jönnek a hírek a nyertes projektekben történő előrelépésről. Aztán a többi majd a befejezésen, ill. a sikeren múlik. Ez viszont nekem már hosszú idő és nem fogom megvárni. Egyértelmű, hogy a kormány minden nyereség jórészét lefölözi, ill. csak az oligarchákat engedi gazdagodni. A kicsiknek nem fogja engedni, hogy a tőzsdén gazdagodjanak. A nyereség adót is fel fogja emelni. A lopás tovább folytatódik. Engem megszopatott Orbán az OTP-vel, MOLlal, 2 napja a Richterrel. Ezek a sarcok véglegesek lesznek, lehet a nevük változik és még emelkednek. Nem adok el bukóval semmit, de csökkentem a tőzsdézésre fordított pénzt, van több más lehetőség is a pénz forgatására, több olyan is ahol a személyes felkészültségem jobban érvényesíthető.
Nem nőtt a 2017 év végihez képest, nagyságrendileg ugyanakkora (2017 év
végi-16 milliárd, 2022 félévesben 15,8 milliárd a kötelezettségek, ha a halasztott
bevételeket nem számoljuk (az nem hitel, csak a könyvelés miatt jelenik
meg ott), akkor 2017-11,8 milliárd, 2022-12,2 milliárd). Azóta volt
győri új kút, kisebbségi részesedés megvásárlása (Miskolc), 1,8 millió
saját részvény vásárlás, osztalékfizetés, valamint azt is meg kell
jegyezni, mivel a hitelek egy része euróban van, azok értéke forintra
számítva nőtt. Összességében a saját tőke értéke 9 milliárdról 10
milliárdra nőtt, miközben ez jóval kevesebb részvényre osztódik le.
Ez ellen egyszerű érvelni: a jövőt senki sem látja, így te sem. Amit itt tudunk: csinál évi 3,5 milliárd EBITDÁ-t, aminek a felét hiteltörlesztésre, másik felét srv+osztalékra költi. A társaság értéke így évi 3,5 milliárd Ft-tal emelkedik, és ez egyre kevesebb részényre oszlik, azaz az 1 részvényre jutó cégérték dinamikusan emelkedik. Hab a tortán, hogy ismét van növekedési story, ugyanis támogatást kapott fúrásra, Miskolcon pedig kapacitásbővítésre. Azt meg gondolom nem kell magyarázni, hogy a geotermia, mint alterntív fűtési mód nagyon vonzó és olcsó lett az elmúlt 1,5 évben, tehát nem csodákoznék azon sem, ha a Panny ajtaja előtt magáncégek állnának sorban, hogy hőt vásároljanak.
Atya ég! Mi volt itt tegnap? Ez a bohóc csak ezért beregisztrált karácsony napján hogy ezt az 5-6 okosságot itt megossza velünk. Gondolom megint valakinek a sokadik klónja. Boldogok a lelki szegények....
PANNERGY