mivel nincs szemmel látható vételi erő, a könyvbe csak robi áll nagyobb pakkal, ergo aki ki akar szállni, 10-15-20 Ft-al lejjebb kell hogy adja. Majd ha robi 748-on nem kap már egy hete 1 db-ot se, akkor mondanám, hogy kiszáradt ez a szint. Szerintem ez még odább van, de legyen igazad, örülnék neki, ha hamarosan kitörne innen.
Mióta vagy itt részvényes? És ha felvásárolja valaki a céget, abból Neked/nekünk mi hasznod/hasznunk lesz? Ha eladod pl. 1200-ért, akkor levágtad az aranytojást tojó tyúkot. Az miért jó Neked?
Jómagam osztalékpárti vagyok, ezt itt már többször kifejtettem. A brutális kp-mennyiség manapság veszélyes (l. pl. CIG esetét, amit épp most vásárolnak fel), a felvásárlás egyáltalán nem jelenti azt, hogy a rv-esek is pénzhez jutnak - persze, ha időben eladod a rv-eidet (az árfolyam felszálló ágában), akkor részesülhetsz (bár ekkor meg lehet, hogy túl korán válsz meg tőlük) a felvásárlás előnyeiből, bár a BÉT-en lévő cégeknél nagyszámú technika került az elmúlt években bemutatásra a kisbüfik kisemmizésére, ha maradsz; és mi van, ha valaki huzamosabb ideig nem szeretne megválni a papírjaitól? Az emelkedő árbevétel szép és mint mindenki más, én is örülök neki; de: kérdés hogy ha nincsen osztalék, Te, mint kisbüfi, ebből mit profitálsz (ha tartod a papírokat, mert befektetésre vetted őket)?
előbb utóbb lesz osztalék. ha mégsem, akkor brutális lesz a készpénz mennyiség és ezért vanzó lesz felvásárlásra, ezért növekedni fog az árfolyam. ha egyik sem, akkor beruházás lesz és azzal nagyobb piac, árbevétel
A számokra ráismertem, csak itt az osztalékfizetésről felesleges álmodozni, mert a részvényesek nem szavazzák meg! Az srv meg csak akkor járul hozzá a részvényesi értékteremtéshez, véleményem szerint, ha begyűjtése után bevonásra is kerül és nem jut vissza a piacra.
PANNERGY