Ez alapján van 3.018.133 részvény. Az SRV elött volt 2.634.637 darab. A különbség 383 496 részvény. Persze volt lehívás is de lényegében ez a 390 ezer növekmény az SRV vásárlás volt. . Ha feltételezünk egy 750-es átlagárat akkor 290-300 milliót költhettek SRV-re eddig. . Ha csak az eredeti 1 milliárdot szeretnék elkölteni erre akkor még minimum 2-szer annyi összeg van mint amennyit eddig elköltöttek. Ha 800-as árral számolnánk is még 875.000 darabot tudnának venni ami napi max 8000 darabbal is 109 munkanap azaz kb 150 naptári nap. Közel fél év.
Jól beszélsz. Miller-Modigliani tétele, hogy az osztalék nem befolyásolja a cégértéket, (azzal a kiegészítésemmel, hogy a bennmaradt pénzt az elvárt hozamon be tudja fektetni a cég - a CIG ezt nem látja biztosítottnak). Végső soron a részvényesek számára megtermelt szabad cashflow, és annak várható alakulása számít.
Szerintem lenne pénz osztalékra is, de ilyen árfolyam mellett jobban megéri az srv. Ezenkívűl az srv csak havi 50-80MFt kiadást jelent, míg az osztalék egyszeri kb 500MFt-os kiadást. CIG-nél is hiába a rekord osztalék mégsem veszik a részvényeket.
Mar amikor meghirdettek max aron napi 8000 rel is kb 600 milliora jott ki az egesz. Ennek szerintem kb a felet ha elkoltottek ra. Gyors becsles alapjan. . Szerintem minden adott a folytatasra sot . De majd meglatjuk.
Ellentmondana annak, hogy nincs pénz osztalékra. Erre van? Ugyanakkor igaz, hohy az idei bevételek jobbak lehetnek a tervezettnél, és a mostani srv keretet nem sikerült elkölteni. Így erre hivatkozva lehet, hogy lesz valami.
PANNERGY