Szerintem két kockázat van: management és likviditási. Ezek összefüggnek. Maszatolás van a jövőről, hogy "lehet hogy valamikor lesz valami" és ezért nincs osztalék és /vagy normális SRV. Az állami tulaj ( Eszköz Gazdálkodási Zrt) pedig tök passzív. Nekik mindegy hogy nincs osztalék és hogy nem emelkedik az árfolyam? Jó gazda az állam egy ilyen statégiai ágazatban mint az energetika. Megújuló energia? Tök passzívak. Mi a tulajdonosi érdekük? Venni akarnak? Eladni? Ülnek a közgyűlésen mint egy tök semleges aktorok . Mi a nemzeti érdek paks 2 ?
Minden kisrészvényesnek ML féle felvásárlás lenne a legjobb. Az biztosan kilőné az árfolyamot. Júliustól ujabb cégfelvásárlások jönnek az opusnál. Szerintem nagy az esélye a pannynak. Mindenkinek tartásra javaslom a papirt. Sok sikert nektek.
Több eltérő érdek ütközik, a Warren Buffett topikban a friss beírások ezt a témát boncolgatják, 233-236. alatt: https://forum.portfolio.hu/topics/warren-buffett-aranykopesei/25480 "az, hogy egy srv-akció értékromboló vagy értéknövelő hatású-e a bentmaradó részvényesek számára, teljességgel a visszavásárlás mindenkori árfolyamától függ." A Pannergy esetében nem az a kérdés, értéknövelő hatású-e a srv, mert ezen a szinten az, hanem hogy miért forog tartósan a belső értéke alatt a papír, vagy miért kerülik a befektetési alapok? Tessék megkérdezni a közgyűlésen!
Nem az a kérdés, hogy a SRV folytatódik-e hanem az hogy hogyan. A most hatályos szerint is van felhatalmazása az IT-nek de nincs kötelezve. Ezért akkor, annyit és úgy vesz ahogy akar. Ennek a következménye a mostani állapot: sem mennyiség nincs sem árfolyam felhajtó hatás csak "immel-ámmal " vétel... Persze jöhet a magyarázat erre hogy gondos gazda módjára járnak el, de nem biztos hogy ez a tulajdonosi érdek.
szerintem a rekord termelési jelentésre várnak :) De lehet a kgy-re, kiderül hamarosan. Bux-t a blue-k húzzák az OTP vezetésével, más kategória, de amúgy már OTP-vel is sokkal jobban jártam volna, mint ezzel, így jártunk. Mondjuk én már 2 éve úgy gondolom, h túlárazott az OTP, de mindig meglep és új ATH.
Szépen tartja a 692-t, miközben a BUX új csúcson zárt. Egyértelműen kivárnak a befektetők, hogy folytatódik-e az srv májustól vagy sem. Ha nem akkor itt decemberig uborkaszezon lesz.
én se értem, de szépen tartja a 692-t, még a végén 700 is lehet belőle. Azt hittem ma lezúzzák 670-re, de egyelőre várnak az eladók (és a vevők is sajnos).
PANNERGY