Rendes árjegyzés mellett ez így szépen működne, de ez sajnos nem az. A héten volt olyan, hogy vételin az árjegyző felett két szinttel is voltak összesen 8-10k körül, az eladóin mégis a legelején állt az árjegyző, pedig felette két szinttel volt csak az első eladó és 2k-t venni árjegyzőn kívül még három szintet kellett volna felfelé menni. Az árjegyző itt csak a saját pakkjának átlagára alapján áll be és kevésbé nézi a könyvet, így napon belül nem tudsz az általad leírtak alapján kereskedni. Én próbáltam és beragadás lett belőle, másnap pedig már 2 Ft-al rosszabb volt a helyzetem
Félreértesz, nem az eladással van a baj, hanem a módjával. Ilyen mérsékelt forgalomnál így semmi értelme. Tegnap 706-on állt robi, felette alig volt eladó tétel, majd fogta és benyomta a négyezer darabját 700-ra. Tuti volt hogy nem fogja eladni, hanem azonnal elindítja lefelé, 5 perc múlva már 696-on alatta állt robi a 7000 darabjával és vége is volt a napnak, ma reggel meg már 714 volt a legjobb eladó. Persze szomorú hogy annyira alcsony a forgalom hogy ennyivel meg lehet akasztani, de most sajna ez van. Az 500 darabokat szépen felszívja a piac, de ha valaki több ezer darabot akar egyben eladni az engedje fel az árfolyamot és dobja rá robira. Legalább használjuk értelmesen az árjegyzőt ha már van.
ujra 3 M felett a sajat reszveny. Ha az SRV folytatodik ujabb 1 milliarddal (remeljük valaki atveri a közgyülsesen hogy egyböl aprilistol), akkor meg egy 800as beker atlaggal szamolva is fel lehetne menni 1 ev alatt 4,25 M SRre, mivel VROP nem csökkenti ennyi is marad. Lehet hülyebaromul szamolom (meg eleve böven durva kerekitesekkel), nem vagyok szakertöje a temanak, nyugodtan javitsatok ki. Az idei eredmenyre szamoljunk ra 10%ot (mert miert ne...Q1ben jo lesz, egesz evben huz mar a magasabb atveteli ar, talan oktober sem lesz extrem meleg), adjunk hozza meg 300 Mt (ennyi volt amit kb sajat penzböl (nem hitel, nem tamogatas) az uj kutra költöttünk). A visszasajtolo visszavasarlasa full hitel lesz szerintem (ugy is volt valahol irva hogy a teljes vetelar adossag), a megnövekedett hiteltörlesztöt meg a szamolasomban (lehet full nem 1 nagysagrend) 1az1ben kiegyenlitem az visszasajtolo miatt megnött bevetellel (nem extra kiadassal). Szoval lesz nalam nagyon kerekitve 730 M eredmeny 17 M közkez reszvenyre. Az 43 Ft eredmeny/reszveny. Modos D is 42vel szamolt 2019re. Ez ~85%os emelkedes lenne 2018hoz kepest. Nagy baromsag ez igy?
Ja, de rögötn megjött 700-ra a tegnapi idíóta is a négyezres pakkjával. Pedig tegnap is szépen elkezdték csipegetni. Remélem nem akasztja meg a mai napot is.
PANNERGY