Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Bank of America (NYSE:BAC) stock rose 2.9% after the second-largest U.S. lender posted better than expected earnings, helped by strong bond trading and higher interest rates, even as it reported a drop in third-quarter profit as it set aside funds to cover potential soured loans.
" " bár ilyen egyszerű lenne..." " Hát igazad van, de nekem ilyen egyszerű, elolvasom a napi híreket és tudom, hogy így nincs értelme: pl.: vettem 100db OTP: (KOCKÁZAT !!!) és eladtam. Nyertem 30k-t (erste vagy 6k-t) és ez tiszta szerencs mert veszthettem is volna ugyan ennyit. Grafikon nélkül csupán olvasgattam előtte.
Az inflációról: éves átlagot mérünk az éves átlaghoz. Idén év elején még 10% alatt voltak (februárban 8,3%), majd rezsi infláció nélkül 14 körülre ment, rezsivel 20 fölé szálltunk eddig. A rezsiemelés hatása jövőre akkor marad fenn, ha a maradék kedvezményes mennyiséget is eltörlik, cserébe viszont, a kiszámíthatóság javulásával, mérsékeltebbek maradnak a világpiaci árak, és az ehhez igazított (szerintem 2 hónapos késéssel, ahogy fizetjük az oroszoknak) fogyasztói árak. Szóval ha idén átlagosan 14-20% közé esik majd, és az, ami ide emelte, jövőre nem emelkedik tovább (energia, üzemanyag, az élelmiszer árában hirtelen érvényesített inflációs és adózási hatások), akkor jövőre mérséklődhet az emelkedés üteme. Mi az, ami jövőre jelentkezik hatás, idén még nem volt, és áremelő. A műtrágya? Már most is drágán kapják az energiát, nyáron a tavalyi árak háromszorosán folyt a kereskedés, és csökken a kereslet. A gabonapiac lehet rosszabb az ideinél, és számítana annyit, hogy 20% fölé nyomja az inflációt? Szerintem nem. Azaz az árak magasak lesznek, de nem nőnek annyival tovább, hogy az infla 20% fölött maradjon. A felezés (10% körüli érték) ezért is tűnik reálisnak, hiszen idén kifutja magát, jövőre visszaesik a kereslet a magas energiaárak miatt (sarkítva: fogyasztani akar valaki vagy fűteni), tehát maga az infláció csökken a 20%-hoz képest. Persze még a 10% kva sok.
A cikk vége azért nem elhanyagolható: Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Hosszabb távon pedig úgy látja a szakember, hogy a medvepiac a 3 000-3 200 pontos szint körül érheti el a mélypontot - az alsó határ megvalósulása közel 17 százalékos további esést jelentene. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
valaki megmagyarázná, hogy sima technikai adatoknál, például árfolyamnál, ki és miért nyom és dislike-ot? ez azt jelenti, hogy nem kiváncsi rá, nem akarja tudni, fölöslegesnek tartja? vagy miért?
bár ilyen egyszerű lenne... még nem telt le az első 1 óra.Nincs meghatározott irány,pénteki napos zöld gyertyában mozgunk továbbra is. 8400 ellenállásként indult,mint hetes gyertya tető.
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!