olvasouzemmod

Regisztráció: 2019-04-10 11:22:15

Hozzászólások száma: 379

Utolsó hozzászólás: 2021-05-18 09:41


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

4IG Nyrt reszvenyesek. ma, 09:41
Nem hiszem, hogy olyan gyenge tud lenni ilyen környezetben. Ennek más oka lehet.
4IG Nyrt reszvenyesek. ma, 09:20
Nagyon kíváncsi vagyok, ha a Digi ügylet végleges lesz, megmozdul-e az árfolyam. Mármint felfelé, tartósan, legalább 20%-t, tekintve, hogy az egy 200 milliárdos éves árbevételű cég. 
4IG Nyrt reszvenyesek. ma, 09:18
Miért mondod, hogy itt lesz a nyomda, hiszen megyünk 700 fölé, és aki addig nem tárazott be, majd kívülről lesi a pannon rakétát!
Amúgy meg, igen, értékét, működési mutatóit tekintve egyre jobb a cég, de hát az árfolyam szánalmas. Tudom, aki 44-en és 60-on vett, annak a 24Ft oszti is kb 50%, és van ideje várni, meg az a hülye, aki eladta 900 felett vagy 800-on, az olcsójános szélkakasok 700-on, mert ha vár, akkor év végére újra 700 felett lesz, ráadásul az osztit is bezsebeli! Azt hiszem, szmájlit már ki sem kell tennem...
4IG Nyrt reszvenyesek. hétfő, 16:02
Te csukod be a szemed, és azt akarod, hogy más se láthasson semmit, csak rózsaszín felhőket. 
Amúgy meg ez egy érdekes jelentés a DIGIről. Pl. a tavalyi ingyenes teszt felhasználók nagy része fizetős ügyféllé vált, ami azt jelenti, hogy ha a 4IG tényleg megveszi, akkor kapásból lesz 160+ ezer mobil efije. A magyarországi bevételei csökkentek 8%-kal, így 48 milliárdot realizált teljes ügyfélkörre 2021 Q1-ben, míg a működési ktg-ek 39,3 milliárdot tesznek ki, tehát nyereséges volt (8,8 md EBITDA).
A jelentés ír a 4Ig-vel kötött előzetes megállapodásról is, amelynek tervezett lezárása 2021 szeptember.  
4IG Nyrt reszvenyesek. hétfő, 09:55
Arra gondol, szerintem, hogy az akvik után részvénykibocsájtás lesz, tehát több rv kerül a piacra. Amit hozzá kell tenni, hogy az akvik után az új cégek értéke is bekerül a cégbe, nő az alaptőke, tehát nem fog hígulni a rv állomány, ha annyi rv-t bocsájtanak ki, amennyivel nő a cégérték.
4IG Nyrt reszvenyesek. péntek, 14:42
Van még Mol és Otp rv-m, és tényleg panganak. Ja nem... :-D
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 17:18
Na, szép volt a nap vége...
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 12:46
Pont ezt mondom, hogy ugyanannak a helyzetnek több olvasata is van. 
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 12:27
Úgy érted, hogy bevédték egy shortolástól a 600-as szintet? Mert azt IS jelentheti. 
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 19:40
Ennél a pontnál még nem érzem. Min 3 akvit éltem meg, ezek így működnek. Később lehet, de később még bármi IS lehet...
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 18:43
Milyen higítás? A HDT maga az apportált cég, ennek értéke beépül a cégértékbe. Vsn a tárcámban 5db 10000 forintos, aztán kapok mellé még kettőt. 7 db lesz a tárcámban, de nem hígul, mert az értéke is ennyivel nő. Akkor hígulna, ha a HDT a cég értéke felett jóval lenne apportálva.
4IG Nyrt reszvenyesek. kedd, 10:05
Reakció? Elindult a rv? Forgalmat generált a hír? Netán annyira érdektelen már, hogy nincs olyan hír, ami képes lenne felülírni a korábbi szivatásokat? Miért indul meg egy nem NER részvény kisebb állami megrendelésekre, és marad érintetlen ez (is) több nagyra? Pedig most volt két hír is, előtte a Digi szándéknyilatkozat, a jó jelentés, szóval ezekre nem is 700, de 1000 fölött kéne lenni, ha csak azt nézem, hogy ennél kevesebbre mennyit nőtt egy Masterp. Szóval nem a hírek, nem a bejelentések, nem a minimális érdeklődés irányítja az árfolyamot itt, hanem néhány ember pillanatnyi érdeke, és a bizalom teljes hiánya. Az utóbbival nehéz mit kezdeni, ahogy látszik az elmúlt hónapokból, az érdek pedig vagy megjelenik emelkedő árfolyamban vagy marad a 610-630 közti lábvíz.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 05. 10. 09:20
Gondolkodtam ezen a kérdésen a hétvégén. 
Ad1 Normális körülmények között nem sok realitása lenne, már a Digi ügyletnek sem. Van egy közepes rendszerintegrátor, aminek a rv forgalma minimális, nincsenek nagy intézményi befektetők, bizalom nullához konvergál, és politikai hátszélnek kitett. Szóval valahogy, hatósági nyomással, pü-i segítséggel, haverokkal összehoz egy Digit, de itt ki is fújt, mert már ez is erőn felül, szóval évek kellenek, míg összetolják a cégeket, kihasználják a szinergiákat, és újra levegőhöz jutnak.
Ad2 Hol vannak itt normális körülmények? A közpénzkút kimeríthetetlen, átlások nincsenek, csak politikai és törpe Duce szándékok. Márpedig mi ez a szándék a távközlésben immár 10 éve? Hazai nagy szereplő, vagy a Telekom megvásárlása révén, vagy sajátnagy céget gründolva. Haveri portugál (és mögötte részben hazai) befektető, MNB program, ha kell Lölö bank, stb, szóval Digi bejön, aztán kell még egy országos infrastruktúrával rendelkező cég, márpedig az csak az Invitech lehet a Telekom mellett. És aztán kell egy mobil láb is, tehát vagy saját frekvenciát kap majd, vagy megállapodik a 25% AH tulajdonú Telenorral. Addigra tulajdonosi kör kitágul, a portugálok mellett jön majd talán a China CEE vagy valamelyik hasonló cég, amely ugyanúgy egy ciprusi offshore-hoz vezet, mint most az Invitechnél. És végül a Telenor, ami ezer éve nézegeti a Digit és az Invitechet, és ha meg akar maradni a piacon, akkor lépnie kell a vezetékes irányba is. Ettől ez még egy NER okádék lesz, de ha megnyerik a 2022-es választást, létrejön, és odateszik az állami ügyfeleket is, stb. Szóval az Invitech ilyen logikával már totál reális lépés még idén nyáron, legfeljebb a konstrukció kérdéses. 
A kérdés csak az, hogy ez milyen hatással lesz az árfolyamra. Ha annyit számít, mint Opusnak a Tigáz, akkor abban sok köszönet nem lesz. Ha valami miatt fontos lesz a magasabb árfolyam/cégérték (üzleti okokból), akkor lehet rajta keresni.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 05. 07. 21:25
Nem is kell, ismert infók ezek. 
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 05. 07. 11:52
Az érdeklődésről én is hallottam, már tavaly is célpont volt, de az Invitech sokaknál célpont, csak megkérik az árát a tulajok, ami elriasztotta eddig a kérőket. Nem hülyék vezetik az Invitechet (mellette a Digi egy nagyra nőtt garázscég), igazi , vér profik, sok céget vettek és adtak már el. Konkrét szerződésről semmit nem hallani egyelőre, de ki tudja. Nem lenne akkora durranás, mint a Digi, de sokkal jobb célpont, szerintem sokkal fontosabb cég.
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 05. 07. 09:58
Van valami infód? Mert hírnek hangzik. Nem először csinálod, Telenor is volt már itt. Ha csak vágyálom, kérlek jelezd, mert így rosszabb vagy, mint madrid "a brókerem mondta" beírásai. Ezek alkalmasak befolyásolásra...
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 05. 05. 12:43
Nekem is van mindkettő. Otp ellensúlyozza a MOL veszteséget...
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 05. 05. 12:34
Én sem gondolnám, hogy nagyobb tulaj száll ki, csak valaki megunta, átmegy másba. A demoralizáláshoz ez olyan kisstílű, pár millával... Igaz, ilyen nulla forgalom mellett ez is elég lehet. 
4IG Nyrt reszvenyesek. 2021. 05. 05. 11:51
Én is eladnám fentebb, de nincs fentebb...
Akkor mi az oka ennek a mintázatnak? Nekem ez tűnt logikusnak, tekintve, hogy nem megy feljebb. 

friss hírek További hírek