olvasouzemmod

Regisztráció: 2019-04-10 11:22:15

Hozzászólások száma: 127

Utolsó hozzászólás: 2019-10-14 10:09


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

4IG részvény hétfő, 10:09
https://konferencia.infoter.eu/Programok/
A támogatók közt is, alul.
4IG részvény hétfő, 09:24
Szerdán kezdődik az Infotér konferencia, amely a közigazgatás és az állam legnagyobb, éves infokom rendezvénye. Érdemes megnézni a programot, hogy mely rendszerintegrátor cégnek milyen szerepe lesz...
És ezen a helyi önkormányzati események sem változtatnak sokat még évekig. 
 
4IG részvény csütörtök, 09:13
Lehet, hogy abban is, aki berakta...basszus, 800-t akartam! Aztán persze, ki tudja.
Mindenesetre sokan leírták - ettől persze még nem biztos, hogy igaz is -, hogy a T-Systems beárazódott már. Az elmúlt napoknak hála, akkor most kiárazódott? Szóval ha az aláírt előszerződésből szerződés lesz, akkor rali? Válasz nem kell, ezek csak költői kérdések... Meglátjuk.
4IG részvény szerda, 10:11
Hát, ha 200 lesz, minden nyugdíjpénzem beletolom, mert hogy utána visszamegy, és jobban hoz, mint a klímaváltozási portfólió, az tuti még legalább 3 évig.
4IG részvény 2019. 10. 03. 14:27
Nekem pusztán pénzügyi okokból, és nem tőzsdei elemzések alapján, az a véleményem, hogy a tulajdonosoknak fontos lehet a részvényárfolyam mindaddig, amíg a legnagyobb akvizíciók, forrásbevonások (pl. kötvénykibocsájtás) le nem zárulnak. A cégérték, kapitalizáció előnyt jelenthet.
Utána viszont bármi lehet, amit a pillanatnyi érdekek diktálnak.
4IG részvény 2019. 10. 03. 12:58
Az a helyzet, hogy az álló óra napjában kétszer telibe találja a pontos időt....
Mindez nem zárja ki, hogy a 4IG az opus sorsára jusson, de nem is támasztja alá.
4IG részvény 2019. 09. 19. 12:01
Igen, a sztori még hosszú lesz, ahogy a beruházások listája is. 
A T-Sys az egyik legnagyobb állami beszállító volt az elmúlt évtizedekben, állami szervek rendszereit szállította, kizárólagos szerződésekkel felügyeli, fejleszti. Logikus lépés volt, hogy egy cég, amelyik most az állami megrendeléseken hízik, de hosszú évtizedekre hivatott biztosítani egy egész politikai közösség háttérországának bevételeit, megkerülhetetlenné akarja tenni magát a hazai informatikai piacon. A T-Sys felvásárlása ehhez megfelelő lépés. 
A Telenor a 4IG-nek nagy falat. Na meg más a mobil, és más a vezetékes. Vezetékest lehet kispályásként (szaktudás és tőke szinten értem) kezdeni, mobilt nem. A Diginek még tőkéje is van hozzá, mégis elbökik újra és újra. 
A Telenor az Antenna Hungáriának is nagy falat lenne, de a belengetett 25% első lépésként ok, a további lépésekhez viszont szakmailag, cég működés szempontjából is sokat kellene fejlődniük. Mert a Telenor és a vezetése nemzetközi profi, az AH-é hazai szinten jó átlagra tudna fejlődni, ha hagyják őket.
Hogy mi lesz a vége, az nagy kérdés, de ezt ez a cikk nem igazán akarja kibontani, csak ködösít és és próbál rettenetesen titokzatosnak tűnni.
 
4IG részvény 2019. 09. 19. 11:31
A lényeget ez a drága Yvette már az elején elmondja:"Ez pedig nemcsak versenyjogi problémákat vet fel, hanem akár a választások legitimációját is megkérdőjelezi."
Azaz ha bármi okból nem a HVG számára megfelelő eredmény születik, az nem legitim, mert...csaltak. Alig szavaz majd rájuk bárki, de elcsalták megint, pedig minden otthon maradt ellenük szavaz. Naponta kétszer.
4IG részvény 2019. 09. 19. 11:26
Ebben aztán minden van: valós tények valós színben (T-Systems megbízások, 4IG önállósodás, beszerzések), valós tények hamis színben (ki-kivel, mit enged és mit nem, fondorlatos tervek), és légből kapott baromságok, több hónapos hírek felmelegítve, újracsomagolva. 
Amerikaiak nem engedték a Telekom balkáni terjeszkedését...hahaha, a Telekom a német DT tulajdona és stratégiai beruházása. Amikor úgy tartja érdeke, akkor a Magyar Telekomon keresztül terjeszkedik, pl. Montenegróban (amit azóta átkerült egy másik DT érdekeltség alá), Macedóniában. Amikor közvetlenül akar terjeszkedni, akkor megveszi a román és horvát telekom céget. 
A Balkán távközlés annyira amerikai felségterület, hogy az hihetetlen, hiszen tele van AT&T, Verizon és hasonló érdekeltségekkel....ja nem, nincs. Az amerikaiak tök jól elvannak a hazai piacon, ami sokkal kevésbé szabályozott, mint az EU-s piacok, nagyobb az EBIDTA ráta, nem kell átadni a hálózati szolgáltatásokat, beengedni a versenytársakat, magasabbak az árak, sok helyen szarabb a szolgáltatás, mert csak ott kell fejleszteniük, ahol megéri nekik, és senki sem kötelezi őket, hogy eldugott kis helyekre méregdrága optikát építsenek. 
Ja, és tényleg alig vannak távközlési cégek a világon, csak néhány nagy...jajajajajaj, erre már hadd ne mondjak semmit, az elmúlt 20 év pont arról szólt, hogy ne így legyen. Na meg a nyílt interneten keresztül nem lehet ám kommunikálni, meg bluetoothos privát hálózatokon (lásd hong kongi tüntetők).
Felhő alapú szolgáltatások a 4IG-től: jelenleg a legnagyobb hazai felhőszolgáltatók közt több ismert cég is van, pl. az Invitech, amivel már most is szerződésben állnak a nagy hazai szolgáltatók, de többségüknek van saját csoporton belüli is, mert minek venne igénybe bármit pl a Telekom a 4IG-től, ha ott az össze európai DT csoport, vagy a Vodafone group. 
Az állami intézmények pedig alaphelyzetben az állami felhőszolgáltatótól, a NISZ-től vesznek igénybe ilyen szolgáltatásokat.
A szavazatszámlálók közt ott van az összes ellenzéki párt ellenőre, így nap végére pontosan tudják, melyik körzetben ki hol végzett.
4IG részvény 2019. 09. 13. 09:58
A legtöbb új megrendelés először jelentős közvetlen és közvetett költségekkel jár, ahogy a projektek általában. Emiatt egy-egy új projekt első éve simán lehet veszteséges is, ami aztán kifutja magát, mert később a költségek csökkennek, a bevételek egyre nagyobb hányada lesz profit. 
Ez látszik a T-Systemsnél is, ahol az ebitda most magasabb volt, de azért, mert egyre kevesebb az új megrendelés, így a költségek csökkentek, a meglévő projektekből pedig jön a pénz. De ez rövid távon jó csak, mert hosszú távon a bevételek is csökkennek majd. 
A 4IG, mint rohamosan növekvő cég, épp fordított helyzetben van. 
4IG részvény 2019. 09. 06. 10:05
Hogy mikor lesz konszolidált jelentés, azt nem tudom, mert ahhoz össze kell tolni a cégeket, addig csak csoportszintű kimutatásokban lesz változás.
Másfelől érdekesség, hogy a Telekom EBIDTA értéke nagyot nőtt a közvetlen költségek csökkenése miatt. És mitől csökkentek a közvetlen költségei? Hát az egyre kisebb rendszerintegrációs és IT projekt bekerülési költségek miatt, tehát csökkennek az ilyen jellegű új projektjei, megrendelései, csökkennek a költségek, de a kifutó szerződésekből még jön a bevétel. Ez elég egyértelmű helyzet, hogy most kellett eladnia a T-Systemst, mert kihúzták alóla a piacot.
4IG részvény 2019. 09. 06. 09:28
Telekom prezentációból részlet:
"T-Systems Magyarország Zrt. várható eladása 
A Magyar Telekom Nyrt. bejelentette, hogy előzetes megállapodást írt alá a T-Systems Magyarország Zrt. 4iG Nyrt. részére történő eladásáról. A TSystems Magyarország Zrt. kis- és középvállalati értékesítési üzletága, valamint egyéb kevésbé jelentős tevékenységei nem képezik az ügylettárgyát, ezek a tranzakció lezárását megelőzően átkerülnek a Magyar Telekom Nyrt.-hez.A vételárat tartalmazó szerződéses feltételrendszer véglegesítése és a kötelező erejű jogi dokumentáció aláírása a T-Systems Magyarország Zrt. átvilágítási folyamatától, a Magyar Telekom Nyrt. Igazgatóságának végső döntésétől, valamint a szükséges hatósági engedély(ek) megszerzésétől függ.A felek közötti irányadó megállapodás értelmében az előzetes vételár nem kerül nyilvános közzétételre. Az ügylet pénzügyi hatását még nem lehet megbízhatóan megbecsülni. A tranzakció zárása 2019-ben várható.
Értesítés szerződések megszüntetéséről
A beszámolási időszakot követően az egyik fő beszállítónk értesítette a T-Systems Magyarország Zrt.-t, hogy az általános szerződési feltételek szerint megszünteti a szerződéseit a T-Systems Magyarország Zrt.-vel. Jelenleg folyamatban van a pénzügyi hatások értékelése.
A lényeg: 2019-ben lezárul az eladás, benne lesz az eredményekben a pénzügyi hatás, és VAN konkrét, előzetes megállapodás, tehát nem szándéknyilatkozat, nem tervek, hanem előzetes megállapodás (ezt egyes opus rajongók miatt hangsúlyozom).
4IG részvény 2019. 08. 16. 08:55
Nem csak a konkrét számok érdekesek a javaslatokban, hanem a szövegbeli módosítások is. Előzetes jóváhagyási kötelezettségeket törölnek, pl ezt itt, ha jól értelmezem:
"Az Alapszabály 14.4. pontja törlésre kerül: „A Felügyelőbizottság előzetes hozzájárulására van szükség olyan szerződés létrejöttéhez, melyet a Társaság az alaptőke 10 %-át elérő szavazati jogot megtestesítő, névre szóló részvénnyel rendelkező részvényesével vagy annak közeli hozzátartozójával köt. Törölve” 
Illetve az is feltűnt, hogy az alaptőke emelése névértéken 3 milliárdra mintegy 60%-os emelés, ugyanakkor a felemelt alaptőkének a kibocsájtott részvények már csak 37%-t képezik. Ennek a 37-nak nagy részét, a felhatalmazás alapján, a cég saját maga meg is veheti,ha éppen akarja. A vételár pedig a piaci ár +/- 30%.
4IG részvény 2019. 08. 13. 15:09
MOL Bubi
4IG részvény 2019. 08. 13. 15:08
Azért ezt illene tudni...
4IG részvény 2019. 08. 13. 14:22
Persze, hogy veszteséges, különben már rég csődbe ment volna! Nem világos? :-D
4IG részvény 2019. 08. 12. 15:26
Ezt bizonyára láttátok:
https://hirlevel.egov.hu/2019/08/11/kozpontositas-johet-a-szoftverlicencek-beszerzeseben/
Érdekes az egybeesés a Microsoft bejelentésével.
4IG részvény 2019. 07. 30. 14:37
Több napos hír, fenn volt az eGov hírfolyamon is. Nyert még valahol 3 milliárdot is, ha jól láttam pár napja, de mivel napokig nem írtam, azt hittem, ezek ismertek.
4IG részvény 2019. 07. 30. 14:29
Szerintem nem jól érted :-). Van egy tőzsdei cég, amelyik úgy vesz meg egy IT céget, hogy annak tulajdonosa lesz a tőzsdei cég többségi tulajdonosa. Tehát a Delta az Esten keresztül megveszi a saját cégét.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek