https://www.tradingview.com/x/DYMDjGrt Amugy ez erdekes a maxok illeszkednek a vonalra szoval ellenallas. Akkor 21 az alja egyelore csokkeno haromszog .
Rosszul számolod. 990 volt tavaly, idén 1100 várható. Ez kb 2000 mrd. Ebből fizettek idén 150 osztalékot illetve 60 srv meg még 60 srv kezdett. Szóval 270+tavalyyi osztalék 120 körül = 390 mrd összesen. Szóval rossz esetben is marad 1700 mrd körül, ha ebből kifizetnek 800-1000 milliárdot luminorra, akkor is marad 700 osztalékra. Megjegyezném cash flow szempontból még ott van Q1 és Q2 profit ami várhatóan 500 mrd. Szóval felveti a pénz a bankot..... a saját mutatóit rontaná ha így hagynák. Szóval költeniük kell, csak nincs mire így marad az oszti.
Pszichológia csak szerintem. Bár usaban tényleges oka is van :D Ott vannak olyan árú részvények hogy ihajj.... Berkshire rv talán 100k usd fölött van. Apple is darabolt már talán , tesla is. Mol valami 20 fölött darabolt talán ugye.... na mis is ott vagyunk.
az indikatív vételi ajánlatra 'félretettek' kb. 800 mrd huf-ot + idén megtermelnek kb. 1000-et amiből szintén maradhat tippre valami 500-600 mrd a kettő együtt saccra 1300-1400 mrd h ebből nem fizetnek nagyobb osztalékot kockáztathatnak egy ellenséges felvásárlást...tehát a vagy az RV up vagy az oszti nagy...ha egyik se...jön pl. egy usa bank és megveszi pl. 30000-en mindenkitől az RV-ket :)
pont ez jutott eszembe, tizedelés után meglódulhat az árfolyam, ha bejelentenék, már az is megpörgetheti.. de először legyen meg a luminor vagy a + oszti :)
Csak kora délutánig tudtam követni, de miután elfogyott, csak egy 500-as kötés volt, amit még épp láttam, aztán a maradék 300 db volt mindössze. Valakik mégis kiszálltak. De volt vagy 6k vevő bent, amit még láttam, szóval lehet, hogy nagyobb árat adott, aki megvette azt a pár száz darabot. Amúgy szép nap volt ez is. Kedden épp benézett a napos RSI 70 alá, ma ismét felette vagyunk 73 körül, de már nem extrém a túlvettség. A felső Bollinger már 21.800 felett, a közép pedig már 19.800-ig jött fel, gyorsan emelkedik. Nem mindennapi az elmúlt 2 hét teljesítménye.
Kár, hogy nem tudtál, de erre volt most a legrövidebb idő. Szerintem is esélyes innen, hogy lehet idén 22k felett. Gondolom, most el fog telni egy kis idő, hogy erőt gyűjtsön. 21k értéket jelenleg egy támasznak gondolom, a tegnapi nap alapján, talán 20.920-ig szúrt le. Ha marad 21k felett, kimondottan erős lehet az év vége. Talán nem kell kapkodnod az eladással se.
10 óra előtt én is tudtam venni 1000db-ot 2402Ft-on 9 óra 10 perckor de az 500db-os következő vételem nem jött össze pedig 2450 alatt áltam be 10 körül és volt kötés efelett délután. (Ezt mondjuk én sem értem.)
OTP részvényesek ide!