#63477 "Szerinted Oroszország agresszor vagy csak egy állam, ahol az oroszok élnek?" Ezek szerint erre az a válaszod, hogy nem agresszor? https://www.youtube.com/watch?v=0ndu5mhU1bw Orbán: 56 miatt is kötelességünk világosan beszélnünk az orosz agresszióról. Te melyik Orbánnal értesz egyet? Ha szilárdan ingadozol Orbánnal, akkor a mai Orbánnak van igaza és nem a réginek. Nekem elveim vannak és a régi Orbánnal értek egyet. A múlt században éltem a megszállt Magyarországon. Többet is, mint valaha akartam. Azt hittem, hogy az egész életemet megszállt országban fogom leélni. Tényleg jó volt. Emlékszem arra, hogy 3 forint volt a keverék, 4 forint a normál benzin és 5 forint a szuper. A jó uráli és olcsó(!) olaj. Mindössze ennyi volt a szabadságunk, a függetlenségünk és a szuverenitásunk ára.
Első mondatod hamis állítás. Meg a második is. Nem tilos kereskedni az agresszorral, de célszerű azokat a bevételeiket visszafogni, amelyekből az agresszor a háburúját. Szerinted Oroszország agresszor vagy csak egy állam, ahol az oroszok élnek? Orbán kedvenc és sületlen szavával nem is állam, hanem nemzetállam.
Orbán nem dörgölödzik sehova.Csak nem kell a brent típusú kőolaj meg a cseppfolyósított földgàz. Ha azt akarjàk hogy ne kereskedjünk az oroszokkal,rendben de akkor fizessék ők ennek költségeit.
Semmi kivetnivalót nem látsz abban, hogy Orbán Putyinhoz dörgölőzik. A több mint két éve tartó háromnapos villámháborúj egyik fő célja éppen az ukrán kormány fölváltása volt egy bábkormánnyal. Senkihez nem kell dörgölőzni. De nem kell aggódnod. Orbán nem törődik azzal, hogy szerintem és a választók szerint mit kellene és mit nem kellene csinálnia. Az idei ep-választás eredményeire gondolok.
A legrosszabb szint, ha az ember önmagát csapja be, mert aztán az ajtót be fogja rúgni a valóság. Sokan szeretnek hivatkozni a bp-i memorandumra, aminek azért van egy önvédelmi kitétele. https://www.securitycouncilreport.org/atf/cf/%7B65BFCF9B-6D27-4E9C-8CD3-CF6E4FF96FF9%7D/s_1994_1399.pdf Most arról megint végtelenségig lehet vitatkozni, hogy volt-e megállapodás a NATO keleti terjeszkedésével kapcsolatban. Volt. Az, hogy nem egy 78 pecsétes, aláírt dokumentum, az igaz, de ilyen sose lesz, hát nem hülyék a yenkik. Az oroszokat palira vették, de ezt már a minszki megállapodások kapcsán is beismerte Merkel, nekem mondjuk úgy tűnik, hogy ezt afféle jóindulatú gesztusként tette Putyin felé. De a lényeg, hogy az oroszok mind a nato bővítést, mind az orosz kisebbség vegzálását, a yenki katonai jelenlétet Ukrajnában, a katonai bázisok építését egyfajta támadásnak értelmezte. Innentől kit érdekel a bp-i memorandum, az egy papír. Ugyanilyen papír volt Irak ellenében, ahol nemlétező tömegpusztító fegyverek önvédelmi kamuja alatt ment az olajlobbi intervenciója. Jugoszlávia bombázása is önvédelem volt ugyebár, nagyon nem is piszkálták. Aki tehetett volna vmit az ügy érdekében, az egy tökös kétkapura játszó ukrán kormány, hát tök az volt, csak nem holmi oktávokat kellett volna játszani vele.
"amit végképp nem értesz" ... és itt fölsoroltál egy csomó mindent. Értem én ezeket az állításokat és jól el tudom dönteni, hogy melyik igaz és melyik hamis. A többségük hamis. Itt a feloldhatatlan ellentmondásokra hívtam föl a figyelmet. Orbán régen utcai harcoként határozta meg magát, aztán hirtelen (vélhetően szavazatmaximálási céllal) fölvette a békepárti jelmez, de úgy, hogy a Corvin közben fegyverrel is harcolna a megszálló oroszok ellen. Értem én Putyin legalapvetőbb követelését, hogy Ukrajna nem lehet nato-tag. A szuverenista Orbánnak ilyenkor nem is lehetne más választása, mint az ukránok mellé állni. Hogy fest az, hogy Putyin egy másik állam dolgaiba ugat bele? Ráadásul fegyverrel! A békepárti Orbán kerüli azt, hogy szembeszálljon az agresszorral, ehelyett dörgölőzik hozzá és nyalogatja.
ő (shortelek) sem azért van itt, hogy "felébredjen".. a portfolio.hu fóruma sok éve tele van fizetett beírókkal, akik nem fórumozók, hanem politikai aktivisták
A nyugat saját magát támogatja, az ukránokra tojik. Mindig is így volt, mindig is így lesz. Neked egy kötelességed lenne, szívből drukkolni, hogy minden ukrán elmeneküljön a Z-féle rezsim kényszersorozásai elöl. https://life.karpat.in.ua/?p=218952&lang=hu Valaha fel fogsz ébredni? Mert most már tényleg minden mindegy, már nem is leplezik a dolgot, ha szíveskednéd böngészni a sajtót. Leírtam sokszor, hogy egy bizonyos pontig lehet hazudni, utána már felesleges.
"a nyugat lehet hogy azt hazudta neki akkor, hogy "annyi pénzt és
fegyvert kap korlátlanul amennyit csak kér és amennyi szükséges ahhoz,
hogy Oroszo got legyőzze" A nyugat most is támogatja Ukrajnát, de nem elégséges módon és mennyiségben, amit állítasz kamu, szimplán muszka-orbán propaganda.
elírtam: legalább 100 évre vitte szarba és katasztrófába az országát+adósrabszolgaságba és szögezzük, le itt cseng a fülünkben a nyugat és az usa meg az Eu összes ócsak hazugsága: "addig kell támogatni Ukrajnát (az oroszok ellen), amíg szükséges".......... - ti pedig beszoptátok ezt az ócska propagandát, ennyi...
ezt még hozzáteszem: zeller ügynöknek max. egy mentsége lehetne arra, hogy nem fogadta el a kompromisszumos megoldást: a nyugat lehet hogy azt hazudta neki akkor, hogy "annyi pénzt és fegyvert kap korlátlanul amennyit csak kér és amennyi szükséges ahhoz, hogy Oroszo got legyőzze" nos, ha Zeller annyira hülye hogy ezt a kamu hazugásgot elhitte, akkor esetleg , talán még meg is lehetne éretni őtt. csakhogy: a hülye is tudhatta és láthatta-gondolhatta már akkor is, hogy 1. az atommal rendelkező Orosz got nem lehet lgyőzni már csak tecjnikailag sem és 2. emberanyagban sem - max csak világháború árán lehet ezeket megtenni, de úgy meg nem érdemes, ugye? konklúzió: Zellernek nincs mentsége arra, hogy árulóként maradt a hatalomban és eladta , adósrabszolgaságba juttatta és vágóhídra azaz demográfiai akatsztrófába vitte a saját népét, legalább 10 évre! ez a legócskább, legszarabb, legaljasabb és undorítóbb hazaárulás sokszorosan minősített esete amit ő elkövetett, ok?!
Maximálisan félreérted (te is) az egész orosz-ukrán kérdést,
meg a magyar 56-ot is.
az más kérdés, hogy O Balázsnak volt egy félreérthető
nyilatkozata, de amit mondani akart, abban semmi kivetnivaló nem volt
tartalmilag.
O Balázs mit akart mondani: azt, hogy Zeller ügynök (és
ukrán ál és bábelnök) elárulva a hazáját, nem fogadta el – persze tudjuk hogy
angol-amerikai nyomásra és parancsra, hiszen jó hazaáruló és ezért fizetik, meg
juttatták hatalomra amerikai pénzen (5 mrd dollár befektetésébvel ahogy V
Nuland ezt évekkel ezelőtt beismerte – hogy: kompromisszummal zárják le a
háborút: https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/11/26/elismertek-az-ukranok-hogy-oroszorszag-kesz-volt-befejezni-a-haborut tehát O Balázs azt akarta mondani: egy magyar vezetés – ha minket
támadtak volna meg így - inkább belement
volna egy ilyen kompromisszumba azért, hogy ne haljon meg feleslegesen több
százezer magyar a semmiért, ok?
O Viktornak igaza van: 1. nálunk 56-ban egy spontán
népfelkelés volt, nem pedig egy külföldről dekára megvett magyar hazaáruló (az
ukránoknál ez Zeller ügynök) vitte bele az országot a szovjettel egy fegyveres
konfliktusba és 2. minekünk pár nap alatt világossá vált 56-ban, hogy külső
segítség nélkül esélyünk sincs legyőzni a nagy SZU-t, a forradalmunkat gyorsan
vérbe is fojtották és aki tudott elmenkült, stb., ezt tudjuk
ÉS amit végképp nem értesz: OV nem rendeli alá a mygar
érdeket egyik nagy birodalom érdekének sem -
megpróbál amennyire tud és lehet, lavírozni a kettő között: nem szeretne
neked is 4-5 szörös áron az orosz gáz helyett amerikai lng-t venni, meg az
olcsóbb orosz olaj helyett nyugatit vagy egyebet se venni.
és ellenáll annak, hogy az Usa meg a neki árulóként
alárendelt és szintén dekára megvett (meg a korrupt sms-ben intézett
vakcinabeszerzés miatt zsarolt és fogott) VD Leyen néni vezette EU vezetés bele
akarja kényszeríteni Mo.-got abba, hogy az Usa helyett fizessük mi, magyarok is
az ukrán álllam lélegeztetőgépen való tartását, érted?
és amit legelegesleginkább nem értetek még így bő 2 év
elteltével sem: az Usa szándékosan provpkálta ki az orosz támadást azzal, hogy
nem volt hajlandó elfogadni Putyin legalapvetőbb (és teljesen érthető)
biztonsági követeléseit: azt, hogy 1. Ukrajna nem lehet Nato tag és 2. az Usa így
nem telepíthet oda nagyhatótávú rakétákat (ahogy Kubának se engedte meg az usa 62-ben
hogy oda a SZU olyan rakétákat telepítsen amikkel Floridát símán lőni lehetett
volna ), és 3. hogy a büdös primitív köcsög ukránok ne szívassák-gyilkolják
tovább az ukrajnában élő orosz kisebbséget ( de a magyar kisebbséget is csak
szívatják 30 éve, tegyük hozzá és lássuk be, ismerd el).
az Usa ezeket az orosz követeléseket szándékosan nem fogadta
el, mert 1. gyengíteni akarja Oroszo-got (ha már a természeti kincseit nem
tudja lenyúlni, pedig nagyon szeretné), és 2. azért tette adósrabszolga bábállamává
Ukarjnát, hogy őt viszont kifoszthassa mindenéből (termőföld és bármimás,
amiből ott pénzt tud csinálni, majd ellopni).
Orbán Viktor: Ha a történelem úgy fordulna, Orbán Balázs velünk harcolna a Corvin közben. Orbán: Nincs semmi közös 1956-ban és az ukrajnai háborúban _________ rakjunk rendet az Orbánok fejében! _____________ Ha Oroszország megtámadna bennünket, akkor a kormányfő nem vinne bele minket egy háborús védekezésbe. Viszont amikor Orbán fölfogná, hogy az oroszok már elfoglalták Hatvanpusztát is és megint eljutnak Pestre, akkor abban a sokkal siralmasabb helyzetben már fegyverrel is ellenállna. Magyarország elemi érdeke, hogy az orosz-ukrán háborúban egyértelműen Ukrajnát támogassa az agresszorral szemben. Orbán előszeretettel szokta magát Magyarországgal azonosítani, de a külpolitikáján inkább az látszik, hogy a magyarok érdékeit alárendeli az orosz érdekeknek anélkül, hogy erre magyarázatot adna. Így csak találgathatunk, hogy zsarolják-e, megfizetik-e olajrubelekkel vagy mindkettő igaz egyszerre. Feloldhatatlan ellentmondás feszül Orbán két állítása között, de abban igaza van, hogy Kádár népével ezt is megteheti egy darabig vagy akár a végtelenségig.
OROSZ-UKRÁN háború