Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SeldonKuper 2024. 08. 30. 09:24
Előzmény: #62718  Lowrider
Neked csak saját tényeid vannak, amik közelében sincsenek a valóság tényeinek! 
Nem is tudtam, hogy neked olyan tényeid vannak, amik megfellebbezhetetlenek!
Maradjunk abban, hogy csak "tényszerű"!
SeldonKuper 2024. 08. 30. 09:21
Előzmény: #62711  Shortelek
Jaáájj! Hol tanultál politikai, (háborús!) szociológiát? Ja nem tanultál, értelek!
Lowrider 2024. 08. 30. 09:20
Előzmény: #62716  SeldonKuper
Köszi, hogy igazoltál. Tényszerű felvetésre megint hoztál egy nulla véleményt. Példákat meg sehol.
SeldonKuper 2024. 08. 30. 09:18
Előzmény: #62707  Lowrider
Kaptál válaszokat, de téged az nem érdekel!
Mit gondolsz, hogyan foglalta el Kelet -Európát a NATO? Ja nem volt egy puskalövés se!
SeldonKuper 2024. 08. 30. 09:11
Előzmény: #62706  Lowrider
Ez az "amerikai" narratíva!
Sosem volt fenyegetést gyártanak maguknak, és veszettül kezdik a fenyegetést megállítani.
Én nem mondom, hogy vak vagy, de nem látod mi történik veled, amikor ilyen badarságokat fogalmazol!
Murdoch 2024. 08. 30. 08:05
Előzmény: #62713  Shortelek
Ezt akkor írd, ha én az ukránokról azt írom, amit te az oroszokról, kínaiakról. No de ilyen nem lesz.
Placi82 2024. 08. 30. 08:02
Előzmény: #62701  Aljoscha
És?? Azt hiszed USA elit nem tudott arrol hogy Kurszki tamadas lesz full nyugati fegyverekkel, full nyugati USA, raketakkal,, felszereléssel, taktikaval, hirszerzessel?? Tetenyleg azt hiszed ezt az ukránok szerveztek, hát hanyadik vörös vonal hogy Himarsal lőnek már nem csak orosz  falvak át, hanem atomeromuvet is?? Ukrajna ha ily jó szervezokeppesegu lett volna a múltban akkor USA vagy Svájci szinten lenne. De nem volt sose. Tetszikerteni mire célzok,vagy még most se....??? Ergo a szervezés és tervezés, és taktikai kivitelezés USA kezet dicséri szerintem. 
Most 2 lehetőség van a múlt alapján, mint anno a Németek betoresekor anno orosz földre 
1 Fázis a kaosz, kapkod mindenki, mert erre nem készültek. Mint anno 80 éve. 
2. Putyin bele bukiik mert ez az Orosz nép már más orosz nép mint 80.eve és most elegük lett, és behodolnak. Jön  a következő USA  Navalnij báb Putyin helyett, ki békét hoz és visszavonul a régi határok mögé megalazo békét és kártérítést kötve. 
2. Putyin próbálja valahogy kikerulni az eszkalaciot mert reménykedik hogy a Nyugat gazdasagi elit  is véget járja, és kihoz egy patt helyzetet és puffer zonat. 
3. Mint anno, a kezdeti fejetlenség után a II VH ban beindul az orosz gozhenger, de oda már egy drasztikusabb, vezető kell, nem Putyin, aki próbálja minimalizálni a vesztesegeket. Különleges művelet jogi státusza az hogy csak zsoldosok harcolhatnak Donbaszban. De oroszi föld elleni támadás esetén viszont mehet a  mozgositas jogilag. 
A lényeg, hogy az USA gazdasági hegemoniajat , a dollár hegemoniat, a egypolusu rendet bármi áron akár még egy Világháború árán is fenn kell tartani. Ez van. Putyin és majd Xi, BRICS bukasa, bármilyen áldozatot,, akár emberek szazezreinek halálát megéri  Nem nekem, én ellenzem, hanem "Valakiknek" . Ahogy a dolgok állnak készülni kell a nem atom, hanem sima 3 ik világhaborura.Ez van. semmit se tehetünk ellene. 
Shortelek 2024. 08. 30. 07:33
Előzmény: #62712  Murdoch
Te beálltál már a muszkákhoz, jó trollként tegyél is valamit?
Murdoch 2024. 08. 30. 07:29
Előzmény: #62711  Shortelek
Állj be önkéntesnek, ne habozz.
Shortelek 2024. 08. 30. 07:25
Előzmény: #62710  Murdoch
"És véletlenül jellemzően mindig az oroszok és Kína körül. "
A két legagresszivabb ország, egyszer el kell majd intézni õket.
Murdoch 2024. 08. 30. 07:21
Előzmény: #62707  Lowrider
Ugyan, ne viccelj, az ENSZ-nek az országok a tagjai, nem a NATO. Nem volt ez közel sem egyértelmű.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Legitimacy_of_the_NATO_bombing_of_Yugoslavia
A mostani ukrán helyzetnél meg csak azért nem támadja hivatalosan és ‘megelőző’ jelleggel az oroszokat a NATO, mert abból atomháború lenne. Na de ezért vannak a proxyk, kiszervezve a melók a tagországoknak. És véletlenül jellemzően mindig az oroszok és Kína körül. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 08. 30. 06:51
„Nem fogja megúszni” – a korábbi lett belügyminiszter szerint következményei lesznek Orbán politikájának
https://www.szabadeuropa.hu/a/orban-kulpolitika-orosz-putyin-kina-europai-unio/33094095.html
"Hiába tűnik úgy, hogy Orbán orosz vagy kínai érdekeket szolgál ki, elsősorban saját rendszerének túlélése vezérli a külpolitikában és akkor is, amikor az Európai Uniót próbálja gyengíteni. Szakértők szerint viszont az EU egyre keményebben fog fellépni az uniós fősodorral szembemenő Magyarországgal szemben."
...
„senki nem tudja, hogy Orbán milyen mértékben képviseli a saját érdekeit és mennyire az orosz, illetve kínai érdekeket. Az viszont biztos, hogy a túlzott közeledésnek Moszkvához és Pekinghez megvan az ára, mégpedig az, hogy Magyarország egyre távolabb kerül a fősodratú EU- és NATO-tagországoktól, és ezzel Orbán is tisztában van.”
Aljoscha 2024. 08. 30. 06:48
Előzmény: #62702  SeldonKuper
э?
Lowrider 2024. 08. 30. 02:33
Előzmény: #62704  SeldonKuper

A NATO védelmi szervezet, utoljára a balkáni háborúban vállalt szerepet, azt is ENSZ felkérésre tette.
Ja, és mondj egy példát egy NATO háborúra, légy szíves! Persze erre sem várok választ, mint ahogy az EU -ban 20% -kal is lehet többségi kormányozni állításodra feltett kérdésemre sem kaptam azóta sem.
Lowrider 2024. 08. 30. 02:30
Előzmény: #62695  totoro
Nyilván, de ettől még Kína és India igenis katonai hatalom. Délkelet-Ázsiában még az USA sem merne velük ujjat húzni. És veszettül fejlesztik a képességeiket, hogy a sereget bárhová el tudják vinni a világon. A hírszerző képességeikről nem is beszélve. Aki ezt nem látja, az szerintem nem csak vak.
SeldonKuper 2024. 08. 30. 01:15
Előzmény: #62693  Murdoch
Persze a volt gyarmataikon és francia törvényekkel kikényszerítve!
Mali minden szerződést felmondott a franciákkal és a francia katonák el is húztak onnan 3 nap alatt!
Egyébként hol találtál kínai katonai bázist, Kínán kívül?
SeldonKuper 2024. 08. 30. 01:10
Előzmény: #62694  Lowrider
Tényleg nem katonai hatalmak! A statisztikai adataiddal meg egyáltalan nem katonai hatalmak.
Nem is háborúznak a földkerekségen. Nem úgy mint "amerika" a NATO-jával!
Hányszor kell még leírni neked is, hogy a NATO puskalövés nélkül kényszeríti az "elfoglalt" országait arra, hogy most már támogatniuk kell a szövetségüket, akkor is ha senki nem támadta meg őket!
Eléggé elavult felfogásod van a katonai hatalmak megjelölésére. De folytasd, hátha találsz még indokot az elméletedre!
SeldonKuper 2024. 08. 30. 00:59
Előzmény: #62695  totoro
Na és azt is tudod, hol támadhatna az az amerikai haderő elsöprő támadást?
 Még csak a CIA hirszerző tevékenységét sem említetted!
SeldonKuper 2024. 08. 30. 00:49
Előzmény: #62701  Aljoscha
Neked tényleg szomorú lehet a valóság, ha nincs valós informaciód! Mondhatjuk, hogy fogalmad sincs miket hordtál össze! 
Mivel itt tetted mindezt a porton , megértem, hogy egyoldalú informaciók alapján akarod égetni az egyik hozzaszólót az orosz viszonyokkal.
A haborúban nemcsak orosz katonák halnak, akkor is, ha nincsenek neked Kurszkban valós ismerőseid! Még az ukránok sem tudtak 600-nál több elfogott orosz katonát felmutatni, nem beszélve halottakról, mert nem találtak ellenaállást. Mivel egy szabad ország határait lépték át az ukránok (nincs is kijelölt határ az orosz-ukrán határon!) azóta az ukránok a nemzetközi jog szerint is agresszorok!
Tudom neked az informacióid mindenek felett állnak, ezért hívtam fel a figyelmemet, van más is, amiről nem beszélhetsz.
Aljoscha 2024. 08. 29. 23:02
Előzmény: #62700  Placi82

Ne haragudj, de fogalmad sincs az orosz viszonyokról.
Ismersz valakit, aki jelenleg ott él, például Kurszkban vagy éppen Moszkvában, Szentpéterváron?
Ne az állami tévé által sugárzott véleményeket add vissza, hanem az emberekét!
Putinnak nagyon rosszul jött, kezd a nagyoknak elege lenni belőle, de a nép is azt érzi, hogy átverték, nem erről volt szó! Még mindig nincs felelőse a történteknek! Putin gyengül!
Most orosz sorkatonák "pusztulnak el", nem zsoldosok. Most sok sorkatonát kényszerítenek arra, hogy aláírja a zsoldos szerződését és viszik a frontra, képzetlenül, kikényszerítetten!
Beszélgess el olyanokkal, akiknek a gyereke éppen a kurszki régióban szolgál! 
Én beszéltem, lehangoló, szomorú a valóság!
Olvastalak, a 3 napot is, amit írtál (de már három hete!!!!), lásd be a helyzet súlyosabb, sokkal súlyosabb!

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek