Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 2024. 10. 02. 21:21
Előzmény: #8339  signal2
a fszerdőbe a dk,mszp,lmp,momentum sétált be.
mp-t 4 évnyi kormányzás után kellene megítélned.
signal2
signal2 2024. 10. 02. 20:55
Előzmény: #8338  ngergo1985
Megtartom a határozott véleményemet, hogy az önkori és EP választások kreténség volt a tiszára szavazni, illetve az elmúlt választásokon bőven lehetett MP-nél jobb emberekre szavazni. És huszonharmadszirnisnleírom, hogy 26-ban sajnos a tiszára fogok szavazni.
Tehát nem értem a görcsös magyarázkodást. 
De ha már bementél a faszerdőbe, azt is megismétlem, hogy MP sokkal rosszabb, mint bármelyik LMP-s, jobbikos, momentumos, mmm-s politikus. Neki a mai rendszer felépítésének és hű szolgálatának a bűne, inkluzíve a giga nagy korrupciót. Siralmas ez a szerencsétlen ország, hogy egy ilyen embertől vár lényeges változást azok helyett, akik egész életükben tisztességesek voltak.
ngergo1985 2024. 10. 02. 20:02
Előzmény: #8329  signal2
Igen, 20 évig szolgálta a fideszt. Felteszem a milliós kérdést: ma, 2024-ben, ki, honnan érkezhetne a magyar politikába úgy, hogy nincs politikai múltja egyik oldalon sem, aki hiteles lenne, aki ha kiállna pl egy március 15.-ei rendezvényen, vagy egy 1.5 orás telex interjúban, és fél év alatt 1.5-2 millió ember állna mellé az eddigi politikai elit ellen? Mennyi realitása van ennek ma, hogy egy tök semleges,független vezéregyéniség megjelenjen valós alternatívaként,mikor a fidesz ural mindent, és sem a vállalkozói rétegben nincs(enek) olyan valaki(K), akik tömegesen állnának ki a fidesz ellen, kockáztatva mindent? Meséljetek már? Szinte törvényszerű volt, ezt a fidesz maffiát, ezt a polipként az országra telepedett rendszert csak belülről lehet megbuktatni (ha meg lehet), ezt nem egy ellenzéki összefogás, nem egy koalició, nem egy GyF, nem egy momentum, nem egy mkkp fogja megdönteni! Innentől kezdve két lehetőség van: 1. Vagy beketörődik az a kb 50-55% nem fideszre szavazó, hogy a fidesz marad 2/3-dal a jelen játékszabályok alapján, 2. Ha megjelenik mégis belülről valaki, akkor ebbe bele kell állni, és össze kell szedni azt az 50-55-60%-ot, aki nem akar fideszt, és le kell váltani! Nincs 3. opció, nézd meg jelenleg hol tart ez a totálisan leuralt ország, látva mit meg mernek tenni nap mint nap. Lehet itt bullshitelni, vágyakozni koalíciós kormányokról, de amíg a maradék ellenzéki erők között GYF-ek, meg Toroczkaik vannak, akik 15 éve asszisztálnak ehhez a rendszerhez, addig nincs kikkel összefogni. És ne gyere momentummal, lmp-vel, mert egyik pártba sincs 1 olyan kaliberű ember, akivel bármit lehetne kezdeni a fidesz ellen! Most akkor mi felett hunyjunk szemet azért, hogy Orbán és a fidesz eltakarodjon végre? Vagy hány évig nézi még a relatív többség, amíg végérvényesen tönkreb@sszák ezt azt országot, és totális diktatúra nem lesz itthon? Megsúgom, a java még csak most jön, lesz itt olyan keménykedés az elkenzék ellen, főleg a Tisza ellen (mai 24.hu-s kamerás megfigyelős cikk), hogy nem lesz más lehetősége az ellenzéknek, mint hogy nem fog senki elindulni a Tisza ellen, nehogy menjen a levesbe az a 10-15% a kis pártokra.
badsector1
badsector1 2024. 10. 02. 19:03
Előzmény: #8328  signal2
"Ha az ellenzeéki szavazók azt hiszik, hogy ez a mostani felállás nagyon más, és jelentösen módosítja a kimeneteli valószínüségeket, akkor nagyon tévednek. "

gyurcsány nélküli felállás még nem volt.
ha mondjuk határontúli szavazókörök és ehhez hasonló ötleteket fog beépíteni orbán a választási rendszerbe, akkor  ezt a választást is behúzza a fidesz, egy ilyen látványosan elcsalt választás utána már csak tényleg egy forradalom segíthet, ehhez mp-nek megvan a támogatottsága
Vali 2024. 10. 02. 18:52
Előzmény: #8335  euler
- Talán majd az MP takarodj topikban, és versenyt szidjuk.
- Kösz hogy fáradtál. Ne mond, hogy nem szórakoztató, hogy sheldon Nyugati Félnyt idéz :))
euler 2024. 10. 02. 18:05
Előzmény: #8334  euler
Visszanéztem a 20 hsz-edet, látom már múlt hétvégén is bőszen "euler gazdáztál", pedig jeleztem, hogy nem leszek fent. Meg a többi nagy része is nekem szól, mondjuk hogy klasszikus Vali-stílusban.
Egészen szórakoztató ezek után, hogy egy "jót" akarsz velem beszélgetni. :)
Itt a PONT!
euler 2024. 10. 02. 17:44
Előzmény: #8332  Vali
Részemről nem is erőltetem a "jó beszélgetést" :)
Majd talán '26 után.
euler 2024. 10. 02. 17:41
Előzmény: #8331  signal2
Pontosan!
Majdnem mindig írom, hogy jelenleg, a jelenlegi állás szerint stb., ami azt jelenti, hogy ezeken változtatni kellene és akkor elfogadható a  projekt.
Egy egyszerű vállalkozási szerződésbe is rengeteg garancia van beépítve, amik nem teljesítése a szerződés felmondásához és kártérítéshez vezethet. Itt se kellene ezeket hanyagolni, hiszen mégiscsak egy ország  vezetésére keresünk embert, aki egyébként szolga (kellene, hogy legyen). 
Annál is inkább mert a magyarok nem nagyon bizonyították, hogy jól állnak a demokráciával (történelmi hátrány), de hajlamosak 4 évre választani, aztán tűrni 4 évig, majd megint bedőlni az ígérgetéseknek újabb 4 évre.
Vali 2024. 10. 02. 17:27
Előzmény: #8321  euler
Olvastam mindkettőt. Te olvastad a másik oldalt? Vagy maradsz a szinteden, hozzászólókat minősítgetve sheldonkuper-style, aki egyébként nagy tisztelőd. Igaz te meg tudod tűzdelni egy kis macsó sexista felhanggal. Emlékszel még? "Nők meg az érzéseik" - mikor úgy egy éve felvetettem, hogy a választás érzelmi dolog, akárhogyis racionalizálja az ember. Valahogy azóta sem sikerült egy jót beszélgetnünk.
signal2
signal2 2024. 10. 02. 17:21
Előzmény: #8330  euler
Ellenben lehet terelgetni a TISZÀ-t is. Pl ki kell mondatni vele, hogy megválasztása esetén azonnal arányossá teszik ismét a választási rendszert, megszünteti a veszélyhelyzetet, kijavítja az Alaptörvény jogállaméllenes passzusait, stb. Az is egy jel, ha ezeket nem mondja ki.
euler 2024. 10. 02. 17:17
Előzmény: #8326  euler
Megelőzve a visszakérdezést, hogy akkor mi a megoldás, megint csak vissza kellene olvasni egy kicsit, legalább addig ahol "az utcáról való nyomásgyakorlás" és Jakab Péter neve felbukkan. Akiről nem sokat tudok, de ez egy épkézláb ötlet volt. És nem azzal kellett volna visszaverni, hogy "fel akar kapaszkodni a tisza vonatra", mert nem erről volt szó a kérésében.
.
A "soha senkivel" hozzáállás maga jelenti az egypártrendszert. Ill.jelentené, de a fidesszel szemben csak akkor lehetséges ha maga a fidesz menne bele a kétpólusú rendszerbe. Ez se zárható ki sajnos, mint egy békés hatalomátmentés, aztán 4 év múlva való visszatérés.
Szóval ne akarjunk mindenáron való váltást, mert 2010-re még mindenki emlékezhet. 
signal2
signal2 2024. 10. 02. 17:00
Előzmény: #8327  ngergo1985
MP 20 évig szolgálta a fideszt, ami összehasonlíthatatlanul nagyobb bün, mint kényszerböl kötni egy váslztasi egyezséget. Tehát azu az állításod, hogy a nagyon nagy bün felett húnyjunk szemet, míg a kényszerböl hozott "bün" KO-kritérium.
signal2
signal2 2024. 10. 02. 16:51
Előzmény: #8325  bigyula
Azzal még kiegészíteném, hogy az emlúlt 4 választáson a legkülönfélébb variációkban próbálkozott az ellenzék. Ha az ellenzeéki szavazók azt hiszik, hogy ez a mostani felállás nagyon más, és jelentösen módosítja a kimeneteli valószínüségeket, akkor nagyon tévednek. 
ngergo1985 2024. 10. 02. 16:51
Előzmény: #8323  signal2
1.Az LMP, Jobbik,PM, Momentum,MMM (MZP ) miatt duplán támadható a fidesz által, mert anno többször is összeálltak a DK-val! 2. Ezek a pártok anno miért nem csináltak mondjuk legkésöbb 2022-re egy DK mentes koaliciót? Mi akadályozta meg őket, hogy a DK-t kihagyva kináljanak alternatívát? Ezzel szerintem,és ezek szerint az ellenzéki szavazókban olyan hibát vétettek, amivel a hitelességüket elvesztették. Hiszen a többség azt gondolja, hogy ő miattuk is van még a fidesz hatalomban 14 év után is.
3. Ki akadályozta meg ezeket a pártokat, hogy országjárjanak, vagy hasonló módon (pl Tisza szigetek) építsenek vidéken is egy bázist? Hibák tömkelegét követték el ezek a pártok! 4. úgy látszik, és én is azt gondolom, hogy 2024-ben eljutottunk oda, hogy tisztességes politizálással nem lehet ezt a fideszt megközelíteni sem! Bár felteszem a kérdést, hogy a Tisza és MP politizálásában mik a nem tisztességes dolgok? 5. a Fideszen kivül minden pártnak van programja, még a tiszának is.  6. mint az előző hozzászólásomban is irtam, hogy nem kell minden felett szemet hunyni MP-nek,én sem teszem, sok minden nem tetszik, de nekem mindennél fontosabb,hogy a fidesz takarodjon el. De itt sokan, már nem kritizáltok, hanem ostoroztok,minden HSZ arról szól,hogy MP így, MP úgy. 
euler 2024. 10. 02. 16:46
Előzmény: #8322  ngergo1985
Szép ez a hitvallás, de itt vélemények és tények hangzanak el, és egy-két tiszás kirohanás. (Nem Rád gondoltam.)
Senki sem akar meggyőzni, hogy nincs Isten, de engem se akarjon senki arról meggyőzni, hogy van!
.
Ha visszaolvasol többször volt szó pl. 
a választási rendszerről, ami teljesen a fideszre van szabva és még barkácsolhatnak is rajta '26-ig. Kevés a 45 % a kétharmadhoz,  nem elég csak egyforma szavazási lehetőséget biztosítani a határon túl élő magyaroknak. Kevés az egyéni körzetekből 54-et elhozni, amit a Tisza megcélzott, kizárva a "visszaléptetős játékokat", tehát egyedül. Ez a biztos bukás receptje, jó esetben feles győzelem...,  de olvass vissza.
Kevés a rendszerváltást adózás útján való elszámoltatással megvalósítani, és az uniós ügyészséghez való csatlakozással. Így valóban csak a kínlódás lesz meghosszabbítva 2030-ig. 
Nem kellene együttszavazni a fidesszel orosz- és ukrán ügyben, 
A fővárosban nem a fidesz végső jelöltjével kellene keresni a szövetséget, mert csőd lesz a vége.
A jogalkalmazás se lehet szelektív és a cél se szentesíti az eszközt, 
.
de inkább idelinkelem amit az előbb írtam, még ha csak a második része passzol is ide némiképp.
Próbáljátok már helyén kezelni a dolgokat és mellőzni a személyre szóló következtetéseket, mert annak aztán semmi értelme. 
Nem ezen a fórumon múlik a rendszerváltás.
Előzmény: #145789  euler
bigyula 2024. 10. 02. 16:39
Előzmény: #8323  signal2
 "másokat tisztességesebbnek tartok MP-nél"
.
Ez magánügy. Én is, de a rendszer begbuktatása 14 év alatt nem sikerült ezzel.
.
"mások sokkal többet küzdöttek a rendszer ellen, mint MP"
.
Így van .Mit értek el vele? Maradt orbánc és a fitgyesz.
.
"tudom, mit akarnak, mert van programjuk"
.
A választókat 2010-óta nem érdekli a program. Főleg, ha a nyertes tök mást csinál, mint amit meghirdetett.
.
"így sokkal szívesebben szavaznék rájuk"
.
A kérdés, hogy kinek van egyáltalán esélye. Jelenleg úgy tűnik, hogy MP-nek és a TISZA-nak van. Aztán persze kiderülhet, hogy ez sem jött össze.
sztanil 2024. 10. 02. 16:10

tldr, de igazad van :)
Olyan választási rendszer kéne, amiben a nem szavazás is szavazásnak számít egy üres székre.
Így a passzívak és finnyáskodók simán összehozhatnának egy 2/3-ig üres parlamentet és akkor legalább nem süllyedne tovább az ország a fertőbe.
De jelen választási rendszerben az egyetlen megoldás, ha beb@sszuk a botot a küllők közé. Ha MP felvállalja a bot szerepét, akkor nem kezdünk el azon lamentálni, hogy de hát ez a bot egy kicsit görbe, mert soha nem fogunk megfelelőt találni.
signal2
signal2 2024. 10. 02. 16:05
Ezzel szemben az LMP, Jobbik, PM, Momentum, Kutyák, MMMM, stb soha nem volta hatalmon és 9 év alatt nincs talán annyi gyanús ügyük, mint MP-nek 9 hónap alatt. Akkor miért nem inkább rájuk szavzunk? Illetve lehetett volna 2018-ban és 2022-ben is.  
Nég egyszer: én simán leszavazok a TISZÀ-ra 2026-ban, hogy legyen kormányvás, de:
 - másokat tisztességesebbnek tartok MP-nél, 
- mások sokkal többet küzdöttek a rendszer ellen, mint MP,
- tudom, mit akarnak, mert van programjuk,
- így sokkal szívesebben szavaznék rájuk.
Ami meg júniusban történt, az tényleg nonszensz. A fövárosi önkormányzatban és az EP-ben tényleg jól dolgozó ellenzéki képviselök voltak, teljesen értelmeteln volt leváltani öket. A tiszás szavazó kiválóan igazolták, hogy valójában leszarják, hogy egy képviselö jól dolgozik-e.
+1: attól még hogy jelenleg sajnos a tisza az esély a kormányv´latásra, hadd lehessen már bírálni! Ahogy bíráltam a többi ellenzéki pártot is, amikor hülyeséget csinált. Nonszensz az a hozzáállás, hunyjunk szemet a tisza és MP minden rossz húzása felett, csak mert az a legtámogatottabb ellenzéki tömb éppen. Erre semmivel több indok ninc, mint korábban nem bírálni a DK-t pl.
ngergo1985 2024. 10. 02. 15:56
Tudjátok mi a legtaszítóbb ebben a topicban, és az úgynevezett "ellenzéki" médiában? Hogy 2024-et írunk, MP és a Tisza 1 percet nem volt még hatalmon, mégis arról megy a kutakodás,értekezés az ellenzéki sajtóban, és itt is 1-2 ember között, hogy MP miben füllentett, vagy hazudott, vagy netán nem mondott igazat az elmúlt fél évben, és hogy elvileg miket "csinált" amíg a NER kegyeltje volt. Tegyük fel, hogy aláírt olyan szerződéseket, amiknek az össz értéke 100-200-400 millió ft-volt, és strómanokhoz, ki tudja kikhez vándoroltak. Szép dolog? Nem! Tudjuk hogy ő akarta szándékosan azokat a szerződéseket, vagy csak az orra alá dugták,hogy ird alá, csináld azt amit mondunk? Nem tudjuk! Aggályos? Igen! Oké, akkor most vegyük elő mind a 199 embert a parlamentből,és kezdjük el sorolni az elmúlt 20 évük hibáit, vétkeit! Mert nekik aztán főleg van, mert döntő többségük az ellenzéki oldalon is voltak hatalomban az elmúlt 20 évben! Akkor kire szavazzuk 2026-ban? Mutasson már akár itt a fórumon is valaki okos 1 olyan politikust, pártot, akinek makulátlan a múltja, amiben akár csak 1 embernek sincs kétes családi, vagy politikai ügye?! Gyerünk! Nem értem továbbra sem, hogy miért kell egy olyan valakit támadni minden nap 0-24-ben, akinek végre reális esélye van legyőzni a fideszt? Ti akarjátok egyáltalán azt, hogy a fidesz le legyen váltva, és eltakarodjanak a sleppjükkel együtt a hatalomból/közéletből? Ha nem, akkor fúrjátok csak minden fórumon (internet,baráti,családi, munkahelyi társaságokban) továbbra is azt, akinek esélye lenne legyőzni, hogy ne legyen esélye legyőzni. És nem azt mondom, hogy szemet kell hunyni minden baromsága felett MP-nek, de én úgy vagyok vele, hogy számomra a legfontosabb, hogy az fidesz veszítsen 2026-ban, ráadásul 2/3-dal, és ehhez 1: mindenkit meg kell győznöm a környezetemben a magam módján (család, barátok, rokonok,kollégák stb), hogy érdekelje a napi politika, gazdaság, mert az ő bőrére is megy a játék. 2: mindenki el is menjen szavazni ezek közül 2026-ban, és lehetőleg a Tiszára, nem 1-2-3%-os kamu,leszerepelt,esélytelen és csak a fideszt hatalomban tartó elveszett szavazatokat jelentő pártokra. És ha ez megtörténik, na akkor lesz az, hogy árgus szemekkel fogom figyelni azt hogy MP és a Tisza hogyan fog viselkedni a hatalomban! Akkor majd  ha ő is átver, ha nem azt fogja többségében csinálni,mint amit ígért, na akkor majd én is napi szinten kritikus leszek, sőt többet nem is fogok rá szavazni! Az, hogy lopni fognak, hogy a haveroknak,és családtagoknak fognak valamennyi lóvét juttatni, ebben biztos vagyok, ők sem lesznek különbek, ilyen az emberi természet, de rohadtul nem mindegy a mérték! Nem mindegy hogy 100 millió lesz ellopva, vagy 10000 milliárd! De azt kellene már megérteni Euler neked is és mindenki másnak is, hogy az rohadtul nem használ, hogy ha azt ütjük ellenzékiként, aki most a kihívó! persze ha ellene vagytok a változásnak! Konteokban,összeesküvés-elméletekben nem hiszek, ha hinnék, akkor a Mi Hazánkra szavaznék! Majd kiderül ha így van, hogy MP és a TISZA sem lesz jobb mint a fidesz, de amilyen legalja helyzetben van már ez az ország, ennél már bárki jobb lehet, de erre a bárki szerepre most 2026-ban a TISZA tud lenni az egyedüli jelölt! Kire fogsz szavazni 2026-ban? 
euler 2024. 10. 02. 14:23
Előzmény: #8318  Vali
Micsoda észrevétel! Hozod a szintet.
Itt még nem volt téma Magyar "ruhadarabja", (bár újabban egy kóbor(?) macska a lelkendezés tárgya Magyar fb oldalán, legalábbbis a hölgykoszorúnál :)
.
Rá is kerestem az átlátszón, hogy ki viszi ezt a témát, úgy látom inkább Katus Eszter. Róla valami irreleváns megállapítás esetleg?
https://atlatszo.hu/?s=katus+eszter+di%C3%A1khitel
.
Vagy Hadházyról?
Fölösleges és túlárazott – a Diákhitel Központ szerződései 2. rész

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek