Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler 2024. 09. 30. 18:08
Egy korrekt írás, nem keményvonalas tiszásoknak:
.
"(...)Ahogy már fent is említettem, alapvetően a gyűlölet a kiindulási pont. Gyűlölet minden és mindenki iránt, aki másként gondolkodik, aki nem akar beállni a sorba, aki máshogyan képzeli el az Orbán utáni jövőt. Egy plurális, azaz többpártrendszerre épülő demokráciában ez a konkurencia-irtó gyűlölet elképzelhetetlen, de sajnos egyre inkább bizonyságot nyer az az elkeserítő tény, hogy a magyar választópolgárok jelentős része egyszerűen nem érti a demokrácia lényegét. Egy többpártrendszerű demokráciának pont az a lényege, hogy a a politikai palettán több párt mozog. Ezek különböző értékeket képviselnek bizonyos kérdésekben, egyben azonban mindenki egyetért: a jogállam, a fékek és ellensúlyok többek között csak úgy garantálhatóak, ha mind az ellenzékben, mind a kormányban több párt van jelen. 
Tapasztalatból kellene már tudni, és okulni abból, hogy az egypártrendszer, a hatalom egy kézben tartása diktatórikus rendszert szül. Senkinek nem szabadna abban gondolkodnia, hogy egyedül kormányozzon. Természetesen vannak kétpólusú rendszerek is, de azoknál más biztonsági mechanizmusok vannak kidolgozva arra, hogy a fékek és ellensúlyok a helyükön maradjanak. A Fidesz ezt lebontotta, tehát aki egy új egypártrendszerben gondolkodik, az nem akarja garantálni a kontrolmechanizmus visszaállítását, pusztán az öreg meztelen királyt szeretné lecserélni egy fiatalabbra. 
Nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy nem a Tisza megjelenésével van a baj, hanem azzal, hogy a pártelnök politikai genocídiumot hirdetett. És ez a párt támogatóit olyan módon hergeli, hogy szinte kifordulnak emberi mivoltukból.
Miközben minden ellenzéki pártnak egy a célja, mégpedig az Orbán-kormány leváltása és a NER lebontása, amihez lássuk be, nem elég kormányt váltani, de kétharmad kell. Ennek a vágyott kétharmados győzelmnek az esélyét csökkenti, vagy akár teljesen el is lehetetleníti az, hogy Magyar Péter semmilyen együttműködésre nem hajlandó. Elsődleges célja a többi ellenzéki párt kiirtása. (...)
A Tisza-szigetek valójában elszigetelik magukat azoktól a választóktól, akik kormányváltást akarnak ugyan, de mégsem szeretnének belépni a TISZA pártba. A magyaristák szinte hadjáratot folytatnak leginkább a dékások ellen, több helyen olvasni, hogy fő céljuk, hogy a DK eltűnjön a föld színéről. Ilyet egy valódi plurális demokráciában nem csinálnak. (...) 
Magyar támogatóinak azt kellene megérteni végre, hogy a NER-t csak koalíciós partnerekkel lehet legyőzni. Tehát ne a potenciális partnereket akarjuk már kinyírni, hanem a programunkkal, konkrét jövő-víziónkkal győzzük meg a választókat. És ezt kikényszeríteni Magyar Péterből a Tisza támogatóinak a feladata és felelőssége.
A szabadság elsősorban a választás szabadságát jelenti, és ehhez az kell, hogy legyen miből választani és, hogy arra szavazhassak, aki engem meggyőzött. Ha a Tisza, akkor a Tiszára, ha DK, akkor a DK-ra, ha a Momentum, akkor a Momentumra. Ha a választópolgár tudja, hogy az általa favorizált pártok hajlandóak lesznek együttműködni, akkor legalább az ellenzéki térfélen meg tud szűnni a gyűlölködés. Ellenkező esetben még ennél is nagyobb károkat tud okozni a társadalomban ez a végtelenül megosztó, gyűlöletkeltő propaganda. Hajlandó Magyar ezt a felelősséget bevállalni? Vagy utána a vízözön?
Persze, tudom. Most következik az elmúlt 14 évezés, és az, hogy akkor bizonyítson a többi is. Ebbe most azért nem megyek bele, mert ennek a „nem csináltak semmit” vádnak a cáfolata már tételesen le lett írva, továbbá ezt csak az állítja, aki vagy egy kő alatt élte az elmúlt éveket, vagy direkt nem akarta észlelni, hogy mi folyik körülötte.

Magyar Péter nyerni akar, de verseny nélkül. Úgy szeretne a 100 méteres síkfutásban győzedelmeskedni, mint a Diktátor című filmben Aladden Admirálist alakító Sacha Baron Cohen, hogy a mellette futókat egyszerűen lelövi. Ha nincs versenytárs, nem kell legyőzni senkit, ilyen egyszerű. Ugyanez motiválja a vita kérdésében is. Ha nem vitázik senkivel, nem tud a vitában alulmaradni. Természetesen elviekben nem zárja ki a vita lehetőségét, de mindig olyan emberrel akar vitázni, aki vele nem, és ezt pontosan tudja, vagy olyan feltételeket szab, amiket nehezen lehet teljesíteni. De ha mégis teljesítik, akkor talál más kifogást. Emlékezzünk csak az EP választások idején, hogy először a köztévén akart vitázni élő adásban, utána megígérte, hogy megy az ATV-be, RTL-be és a Blikkbe is. Megtörtént a köz(röhejes)tévés vita, aztán mégsem ment vitázni sehova. Pedig a vita, egy egészséges demokráciában a kampányok elengedhetetlen, sőt egyik legfontosabb része. Olyan nem létezik, hogy az egyik főszereplő mindenféle mondvacsinált indokokkal egyszerűen mindig elbújik előle. Ezt bizony, a tiszásoknak ki kell követelni, különben bízni sincs joguk abban, hogy Magyarral egy új kor köszönt majd ránk (...)
A teljes poszt: 
https://www.facebook.com/photo?fbid=122112891710409256&set=a.122099722886409256
euler 2024. 09. 26. 22:14
Holnap kezdődik egy hosszú hétvégém sűrű szabadtéri programmal, családdal unokákkal, így nem fogok itt pörögni.
De azt se akarom, hogy elszabaduljanak az indulatok, vagy tele legyen a topik betűkből rajzolt cicikkel, így inkább ideiglenesen lezárom.
Van lehetőség máshol is a fórumfüggőknek.
Békés hétvégét mindenkinek!
euler 2024. 09. 26. 22:09
Miért miért nem, Kertész Ákos híre mondata jutott eszembe:
"Csaknem tíz éve annak, hogy Kertész Ákos író az Amerikai Népszavában leírta híres mondatát: „A magyar genetikusan alattvaló!” A szélsőjobboldal (beleértve a Fideszt) azonnal felkapta és kiforgatta a mondat jelentését. A „genetikus” szónak a „genetikai” jelentést adva, fajelméletet kreáltak belőle. A magyar fajgyűlölő antiszemiták tudtak mutatni egy zsidót, aki a magyar fajt gyalázza. A hamisítás olyan gyűlölethullámot indított el, hogy Kertész Ákos emigrált, menedékjogot kért és kapott Kanadában. Az íróval Németh Péter készített interjút a Hírklikk oldalán,
euler 2024. 09. 26. 21:56
Előzmény: #8296  Vali
Ennyire nem kell leegyszerűsíteni, de ha jól látom kezdesz ráérezni a demokrácia lényegére. :)
Nálam több és keményebb kormány- és Orbán kritikát pedig kevesebben nyomnak itt mint én. Populistábbat azt többen, talán ezért sem látják egy esetleges MP kormány árnyoldalait. Esetleges, mert szerintem nem lesz MP kormány, de szórakoztat a bírálata, ill. az erre zúduló rajongói szintű óvás/védés inkább. Egészen elképesztő a magyarok vaksága.
(Egyébként mint most is, én az értelmiség felelősségét szoktam hangsúlyozni, nem a népét.)
Vali 2024. 09. 26. 21:41
Előzmény: #8295  euler
másik topik fideszes trollja szerint is az ellenzéki értelmiség  a hibás az elmulasztott rendszerváltásért. Ennél sokkal megkapóbb az a gondolatmenet, hogy nem az aktuális kormány a felelős a ballépésiért, hanem a nép, amelyik nem buktatja meg azonnal.
euler 2024. 09. 26. 21:21
Előzmény: #8294  Peterbond
De akkor most mi is van?!
Valami bűnt követett el?
Én akkor találkoztam először a nevével amikor az idézett két "célcsoport" leírását olvastam tőle. Annyira találónak éreztem, hogy belinkeltem. Ennyi.
.
És mégegyszer kérdezem: honnan ez a veszett düh a dk ellen, hogy ennyit képes voltál dolgozni rajta, bizonygatva egy irreleváns dolgot? Akkor is legális párt volt a dk és most is az.
Soha nem voltam dk-s, de fideszes se! Gondolom ez az ősgyűlölet egykori fideszesekre jellemző. Újra felszabadulhatott bennük MP hatására. Megtalálták a bűn forrását Gyurcsányban, hiszen már nem csak Orbán mondja ezt hanem Magyar is.
Pedig itt legnagyobb felelőssége az un. értelmiségnek van, aki elszabotálta a rendszerváltást és gumigerinccel állt be mindenféle kétes hatalom mögé, de minimum szolgalelkűen elviselte. Nehéz lesz innen felállni, ehhez kevés egy kormányváltás.
Peterbond 2024. 09. 26. 20:53
Előzmény: #8292  Peterbond
Ja és a "messiásozás sem új dolog. ez ment tőle már MZP wesetében is.
.
"Dobrevtől is úgy fél Orbán, mint a tűztől. Ezért kellett betolni a startvonalra a vezetői képességek, tudás, tapasztalat tekintetében deficites, de önmarketingben túlteljesítő MZP-ét. Ezt maga HEGEDŰS ZSUZSA ismerte el őszinteségi rohamában (MZP élre tolása fideszes hátszéllel). MZP és az őt toló balgán okos liberális kör így tudtán kívül megint Orbán helyett dolgozott Gyurcsány ellen. Hát nem zseniális? És most mi történik a brutális mértékű vereség után? Elgondolkodtak egy percre is önnön balgaságukon? Felülvizsgálták hamis messiásuk alkalmasságát, vállalhatatlan kommunikációját?"
.
Egyre erősíti bennem azt az érzetett hogy a még kitartó DK-sok legnagyobb siráma nem abban van hogy van egy Messiás a másik oldalon. Hanem hogy nem az Ő messiásuk lett az. A fenti hölgy is simán átugrik a felet hogy ha valaki hát pont a DK volt aki kinyírta a 2022-es össz ellenzéki nyerés bármi sikerét. és a DK volt aki először be akarta darálni az összes ellenzéki pártot maga alá és egypártként kiállni a Fidesz ellen. Szóval nem ezzel van a gond a Tisznál hanem az hogy nem a DK teheti ezt meg.
.
Azért elkeserítem őket. Ha nincs MP a DK akkor se tudta volna ezt véghezvinni. nem azért mert nem akarta vagy nem próbálta volna meg. Hanem mert azt hiszi a Gyurcsány azért negatív brand mert a Fidesz lejáratja. Nem a Fidesz pont ogy ezt a brandet használja MÁSOK lejáratására amihez a DK igenis segédkezik ezerrel.
badsector1 2024. 09. 26. 20:52
Törölt hozzászólás
Peterbond 2024. 09. 26. 20:48
Előzmény: #8291  euler
Már bocs de aki ezt írja Gyurcsányról az talán ne kritizáljon most messiásozással. Ennek a hölgynek láthatóan már 2006 elött megvolt a maga messiása és ezt vetíti ki inkább másokra.
.
"Tehát én azt gondolom, hogyez a drága jó, magát mindenkinél okosabbnak gondoló, ámde politikai értelemben szuicid hajlamú és butácska értelmiség sokkal inkább dolgozott Orbánnak az elmúlt 16 évben, mint a rendszere megdöntése ellen.
Ez az ellenzéki értelmiség igenis felelős a gyurcsanyofóbia elterjesztéséért, sokkal jobban, mint a "sehallselát" fideszes, szektásított szavazók.
Orbán tehát gazemberi éleseszűséggel magával az ellenzékkel végeztette el a piszkos munkát, anélkül, hogy az okos balgák ennek a felismerésnek birtokában lettek volna!
Hát nem zseniális?
Ha egyetlen egyszer meghallgatná vki azt a ragyogó vitát, amit anno 2008-ban folytatott Gyurcsány Békesivel, Vértessel és Hamecz-cel Fridinél, akkor megvilágosodna és rájönne,hogy egy ízig-vérig demokrata és államférfi állja ott a sarat, olyan, aki nem kis mértékben konyít a témához!!!"
euler 2024. 09. 26. 20:31
Előzmény: #8290  badsector1
Ha úgy is van, a dk még jelenleg működő legális párt és nem én vagyok Barthalas.
Próbáld ezt a bugyuta pankrátorkodást máshol gyakorolni!
Részemről lezárva, bármit hantázol rá.
badsector1
badsector1 2024. 09. 26. 20:23
Előzmény: #8288  euler
remélem nem most fog leesni neked a tantusz, hogy barthalas dk propagandista, és ha jól emléxem, egyszer véletlenül barthalas fb-jére mint sajátodra hivatkoztál. :))
Peterbond 2024. 09. 26. 20:04
Előzmény: #8270  realmadrid
"Szerinted az átállt dk, momentum, MSZP szavazók hirtelen jobboldaliak lettek?"
.
A momentumiot nem tudom minek sorolod ide pl. De amúgy is a vicc az hogy az ellenzék között valószinűleg többségben vannak a valódi jobboldaliak míg a fidesznél többségben a valódi baloldali gondolkodásúak. Persze az MSZP szavazók java baloldali és a DK többsége is de az ellenzék és a Tisza szavazóinál én már nem lennék olyan biztos hogy baloldali többség lenne. már MZP mögött sem 80% baloldali volt hanem jóval kevesebb. 
euler 2024. 09. 26. 19:54
Előzmény: #8287  badsector1
Azt nem olvasom. A topikodba se onnan raktam be, ahol 2 napot ért! Előzmény: #6679  euler
Olcsó volt, ahhoz képest, hogy  "tothotto" aki leírta, hogy Magyarnak  "Hantás" volt a beceneve az egyetemen  5 évet kapott. :)
badsector1
badsector1 2024. 09. 26. 19:04
Előzmény: #8286  euler
Ez csak dk-s propahanta a nyugatifényről.
euler 2024. 09. 26. 18:20
Előzmény: #8284  badsector1
"A célcsoport egyébként a külsőségekkel, megjátszott empátiával elvarázsolt nők (tinilányoktól a nagymamákig) 
és a trikolór zászlókkal, nacionalista rigmusokkal etetett férfiak, akik pedig pont a dúvadságot, a bárdolatlanságot, verbális agressziót, pökhendiséget, a nyers bun.kó.ságot eszik meg, mert ebben látják az erőt."
badsector1
badsector1 2024. 09. 26. 18:15
Előzmény: #8283  euler
naugye :))
badsector1
badsector1 2024. 09. 26. 18:12
Előzmény: #8282  euler
ez a szint is elég volt a te szintedhez.
euler 2024. 09. 26. 18:11
Előzmény: #8282  euler
minőségbe
euler 2024. 09. 26. 18:09
Előzmény: #8281  badsector1
Ez nagyon gyönge, még egy politikai pankrátor szinthez képest is.
Nem kell ám az összes topikban felszínes hsz-ekkel pörögni, a mennyiség nem megy át mennyiségbe.
badsector1
badsector1 2024. 09. 26. 18:01
Előzmény: #8280  euler
- már nem tiltakoznak a követők az oroszok melletti és az ukránok elleni EP szavazás miatt
a tartozkodás nem oroszok mellett is ukránok ellen sszavazás
- nincs gondjuk a jogállammal (elég az uniós ügyészséghez való csatlakozás)
remélem is, hogy nincs gondjuk a jogállammal.
- elszámoltatás helyett elfogadják a lopott vagyon adóztatását és Orbán száműzését az Unió élére
ez hazugság, hogy a lopott vagyont "csak" megadóztatni akarják
- habzó szájjal gyurcsányoznak, már a fideszeseken is túltéve
ha mp is megállapítja a fidesz mellett, hogy gyurcsány egy hülye ilyen előfordul
- nem zavarja őket Karácsony szapulása, a fideszes Vitézyvel való készülődő szövetség
mpnek mi köze karácsonyhoz?
- van szerintük kis korrupció amit el lehet nézni ha MP követi el
tegyél feljelentést 
- Hadházy már lassan Szarházy a szemükben ...
hadházy félti a pozicióját, hogy ha 2026 után nem lesz korrupció. 

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek