Én az ellenzék helyében pénteken nagy ívben elkerülném a Parlamentet. Így ez 100% fideszes törvény lenne, ami kommunikációs szempontból sem rossz: a fityesz a pedagógusok és az oktatás ellensége.
Reálisan belegondolva KórBán és holdudvar régen megrajzolt terveibe! Rettentően megszedni magukat ükunokat távon, magukra iratni aminek van értéke, csak annyit számit a nép, hogy ezt valahogy kibirja. Na utána simán lemondanak, erősen hivatkozva hazudozással a vezetésük akadályozására, stb. Leszegényedett ország, és lekosság mehet másik országvezetésnek, bruhahahah kisérettel.
Lezárják a Parlamentet pénteken, amikor a képviselők a státusztörvényről szavaznak. Aznap nem engedik be sem a turistákat, sem a parlamenti pártok vendégeit, és nem érvényesek a korábban kiadott napi belépők sem – utóbbi akár azt is jelentheti, hogy a sajtó képviselőit is kizárják. . Az ellenzéket még beengedik. Kérdés be kell-e menniük.
A pegagógusok jogállását átszabó, kritikusai által „bosszútörvénynek” nevezett jogszabályon kívül az állami tulajdonú műemlékek és kastélyok kiszervezéséről szóló javaslatot is a pénteki rendkívüli ülésen tárgyalhatják. . Semjén levelének érvelése szerint a rendkívüli ülés összehívása az indítványok „mielőbbi elfogadása, illetve az ezt biztosító egyes eljárási szakaszok lezárása miatt szükséges” Rendkívüli ülésen pénteken tárgyalják a státusztörvényt | 24.hu
Romániában három hétig tartó tanársztrájk után a szakszervezeti vezetők is megerősítették a megegyezés hírét, azonban közölték, hogy a sztrájknak csak akkor lesz vége, ha a labinet jogi hatályú rendeletet tesz közzé vasárnap, nem pedig csak szándéknyilatkozatot. Azonnali 25 százalékos béremelést kapnak a tanügyi dolgozók Romániában júniustól, évvégéig pedig az országos átlag fölé emelik a bérüket.
Ez teljesen nyilvánvaló. A többség (és ez igaz a társadalom nagyjára is) bőven elvan a kis életével. Nincs jövőképe, életcélja, csak egy nap megy a másik után. A tanároknál sincs ez másképp...
A kockás ing nem a felmondásukat letétbe helyező tanárok megkülönböztető jelzése. Egyébként nincs jelentősége, mert a tanártársadalom képtelen lesz a tömeges felmondásra. Sőt, a tényleges munkabeszüntetésre sem.
Nem gondolom, hogy önmagába az gond lenne, hogy vannak ostobák. Ez a fejlett országokban is így van, ott is vannak. Viszont azt látom, hogy ha az ostobák nem tudják hol a helyük, és meghackelve a társadalmi szabályokat olyan szerepekbe kerülnek (pl. cégben vezetők lesznek) tömegesen, na onnantól megette az egészet a fene. És sajnos itt azt látom, hogy csupa tehetségtelen jut olyan pozícióba, ahol semmi helye nem lenne, s egy rakás tehetséges meg kiszorul olyan pozíciókba, amiből ugyan megél, de társadalmilag pazarlás...
Van ilyen jelkép. A kockás ing. Klinghammer István az Orbán-kormány felsőoktatásért felelős hajdani államtitkára találta ki. Az O1g sem a tehetségtelen ellenzéktől ered, hanem Simicskától.
annyira egyértelmű, hogy városi tapasztalatokat összegeztél sommásan. Falun sokkal rosszabb a helyzet. Ott annyire elképzelhetetlen butaság uralkodik nagyrészt, hogy egy cobra 11 epizódót nem tudna a legtöbb alkesz 1 perccel a rész vége után összefoglalni.
Dettó. Hitványnak tartom azt a tanárt, aki pályán marad. Fel kell mondani, s elmenni akár a Lidl-be. Kényelmesebb, nyugodtabb élet, többpénzért. A társadalom meg egye meg, amit kifőzött. Én felsőoktatásban dolgoztam, felmondtam. Életem legjobb döntése volt. Kár, hogy nem évekkel ezelőtt hoztam meg.
Asszem innentől én is kétfarkú szavazó leszek. Be kellett látnom, hogy a magyar társadalom ennyit tud mint amire most képes. Minden tekintetben. Balkáni mentalitás. Sajnos bárhogy is szerettem volna hinni, ez a társadalom a kádári ügyeskedők, nepperek, panelprolik társadalma. Mindenhol az ügyeskedés, megoldjuk okosba mentalitás. A 90-es években, meg a 2000-es években tizenévesen elhittem, hogy a társadalomnak kell a jólét, s ezért elfogadja a versenyt, a piacgazdaságot. Volt az egyetemen egy európai felzárkózás feeling. Ebből ma kb. semmi nem maradt. Erjedt kádárizmus, ügyeskedés, a 10 millió nike csuka országa. Ahol bőven elég, hogy kimész pincérkedni 1800 juróért ausztriába, vagy segédmunkáskodni. Vagy épp lehúzod a 8 órát a gyárban, ellépecolod a munkaidőt, hétvégén kicsit ügyeskedsz (mer a szomszéd tud kocsiról leesett tévét, stb.) Ennyi. Nyoma sincs az innovációnak, igény sincs rá. Se a teljesítménynek, arra sincs igény. Középszerűség és erjedés. Ez volt a kádárizmusban is, meg előtte is a kiegyezékor is, meg a török uralom alatt is. Az egész történelem, a mentalitás a fusizásról, ügyeskedésről, megoldjuk okosba mentalitásról szólt. Kiirthatatlan. Most meg sajnos már a politika sem (még az általam utált SZDSZ és MASZOP idején még volt egy nyugatias teljesítménycentrikusság, versenyszellem - persze ők is folyton bort ittak és vizet prédikáltak, mert okosba ők is megheckeltek mindent, de legalább mantra szintjén megvolt). Most meg a nagy erjedtség van, már szándék sincs, sőt a propaganda is totál versenyellenes. Hányadék az egész, lápos, büdös mocsár az egész társadalom...
Szóval? Nem látom az ok-okozati összefüggést. De. Orbán ellen szavazok. Kétszer az lmp, most pedig a kétfarkúak. Nem tetszik neked a negyedik kétharmados vereség, és engem hibáztatsz a tévhiteid miatt. Az nem elég ok nekem arra, hogy Gyurcsányékra szavazzak, hogy te még a negyedik kétharmados vereség után is Gyurcsánnyal akarsz nyerni.
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető