Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2023. 06. 14. 11:09
Előzmény: #6897  euler
Én az ellenzék helyében pénteken nagy ívben elkerülném a Parlamentet. Így ez 100% fideszes törvény lenne, ami kommunikációs szempontból sem rossz: a fityesz a pedagógusok és az oktatás ellensége.
troli 2023. 06. 14. 08:40

Reálisan belegondolva KórBán és holdudvar régen megrajzolt terveibe!
Rettentően megszedni magukat ükunokat távon, magukra iratni aminek van értéke, csak annyit számit a nép, hogy ezt valahogy kibirja. Na utána simán lemondanak, erősen hivatkozva hazudozással a vezetésük akadályozására, stb.  Leszegényedett ország, és lekosság mehet másik országvezetésnek, bruhahahah kisérettel.
rockmaster 2023. 06. 14. 07:42
Előzmény: #6897  euler

Képviselőknek: legyetek bátorak! :)
133 bátor képviselő.....bruhahahahaha :))))
euler 2023. 06. 13. 21:58
Előzmény: #6895  euler
Lezárják a Parlamentet pénteken, amikor a képviselők a státusztörvényről szavaznak.
Aznap nem engedik be sem a turistákat, sem a parlamenti pártok vendégeit, és nem érvényesek a korábban kiadott napi belépők sem – utóbbi akár azt is jelentheti, hogy a sajtó képviselőit is kizárják.
.
Az ellenzéket még beengedik. Kérdés be kell-e menniük.
euler 2023. 06. 12. 18:05
A pegagógusok jogállását átszabó, kritikusai által „bosszútörvénynek” nevezett jogszabályon kívül az állami tulajdonú műemlékek és kastélyok kiszervezéséről szóló javaslatot is a pénteki rendkívüli ülésen tárgyalhatják.
.
Semjén levelének érvelése szerint a rendkívüli ülés összehívása az indítványok „mielőbbi elfogadása, illetve az ezt biztosító egyes eljárási szakaszok lezárása miatt szükséges”
Rendkívüli ülésen pénteken tárgyalják a státusztörvényt | 24.hu
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 06. 12. 08:32
Előzmény: #6890  euler
Figyelmetlenül olvastam. A kockás ing tényleg nem a felmondásukat letétbe helyező tanárok megkülönböztető jelzése.
euler 2023. 06. 11. 22:20
Előzmény: #6891  Madeinhungary
Romániában három hétig tartó tanársztrájk után a szakszervezeti vezetők is megerősítették a megegyezés hírét, azonban közölték, hogy a sztrájknak csak akkor lesz vége, ha a labinet jogi hatályú rendeletet tesz közzé vasárnap, nem pedig csak szándéknyilatkozatot.
Azonnali 25 százalékos béremelést kapnak a tanügyi dolgozók Romániában júniustól, évvégéig pedig az országos átlag fölé emelik a bérüket.
Madeinhungary 2023. 06. 11. 21:07
Előzmény: #6891  Madeinhungary
* egyik nap a másik után 
Madeinhungary 2023. 06. 11. 21:07
Előzmény: #6890  euler
Ez teljesen nyilvánvaló. A többség (és ez igaz a társadalom nagyjára is) bőven elvan a kis életével. Nincs jövőképe, életcélja, csak egy nap megy a másik után. A tanároknál sincs ez másképp...
euler 2023. 06. 11. 20:54
Előzmény: #6888  Dehogynincs
A kockás ing nem a felmondásukat letétbe helyező tanárok megkülönböztető jelzése.
Egyébként nincs jelentősége, mert a tanártársadalom képtelen lesz a tömeges felmondásra. Sőt, a tényleges munkabeszüntetésre sem.
himihumi 2023. 06. 11. 18:48
Előzmény: #6887  salaxx
Nem gondolom, hogy önmagába az gond lenne, hogy vannak ostobák.
Ez a fejlett országokban is így van, ott is vannak.
Viszont azt látom, hogy ha az ostobák nem tudják hol a helyük, és meghackelve a társadalmi szabályokat olyan szerepekbe kerülnek (pl. cégben vezetők lesznek) tömegesen, na onnantól megette az egészet a fene.
És sajnos itt azt látom, hogy csupa tehetségtelen jut olyan pozícióba, ahol semmi helye nem lenne, s egy rakás tehetséges meg kiszorul olyan pozíciókba, amiből ugyan megél, de társadalmilag pazarlás...
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 06. 11. 18:34
Előzmény: #6883  euler
Van ilyen jelkép. A kockás ing. Klinghammer István az Orbán-kormány felsőoktatásért felelős hajdani államtitkára találta ki.
Az O1g sem a tehetségtelen ellenzéktől ered, hanem Simicskától.
salaxx
salaxx 2023. 06. 11. 18:30
Előzmény: #6885  himihumi
annyira egyértelmű, hogy városi tapasztalatokat összegeztél sommásan. Falun sokkal rosszabb a helyzet. Ott annyire elképzelhetetlen butaság uralkodik nagyrészt, hogy egy cobra 11 epizódót nem tudna a legtöbb alkesz 1 perccel a rész vége után összefoglalni.
himihumi 2023. 06. 11. 18:05
Előzmény: #6884  signal2
Dettó.
Hitványnak tartom azt a tanárt, aki pályán marad. Fel kell mondani, s elmenni akár a Lidl-be. Kényelmesebb, nyugodtabb élet, többpénzért. A társadalom meg egye meg, amit kifőzött.
Én felsőoktatásban dolgoztam, felmondtam. Életem legjobb döntése volt. Kár, hogy nem évekkel ezelőtt hoztam meg.
himihumi 2023. 06. 11. 18:02
Előzmény: #6881  Dehogynincs
Asszem innentől én is kétfarkú szavazó leszek.
Be kellett látnom, hogy a magyar társadalom ennyit tud mint amire most képes. Minden tekintetben. Balkáni mentalitás.
Sajnos bárhogy is szerettem volna hinni, ez a társadalom a kádári ügyeskedők, nepperek, panelprolik társadalma. Mindenhol az ügyeskedés, megoldjuk okosba mentalitás. A 90-es években, meg a 2000-es években tizenévesen elhittem, hogy a társadalomnak kell a jólét, s ezért elfogadja a versenyt, a piacgazdaságot. Volt az egyetemen egy európai felzárkózás feeling.
Ebből ma kb. semmi nem maradt. Erjedt kádárizmus, ügyeskedés, a 10 millió nike csuka országa. Ahol bőven elég, hogy kimész pincérkedni 1800 juróért ausztriába, vagy segédmunkáskodni. Vagy épp lehúzod a 8 órát a gyárban, ellépecolod a munkaidőt, hétvégén kicsit ügyeskedsz (mer a szomszéd tud kocsiról leesett tévét, stb.) Ennyi. Nyoma sincs az innovációnak, igény sincs rá. Se a teljesítménynek, arra sincs igény. Középszerűség és erjedés.
Ez volt a kádárizmusban is, meg előtte is a kiegyezékor is, meg a török uralom alatt is. Az egész történelem, a mentalitás a fusizásról, ügyeskedésről, megoldjuk okosba mentalitásról szólt. Kiirthatatlan.
Most meg sajnos már a politika sem (még az általam utált SZDSZ és MASZOP idején még volt egy nyugatias teljesítménycentrikusság, versenyszellem - persze ők is folyton bort ittak és vizet prédikáltak, mert okosba ők is megheckeltek mindent, de legalább mantra szintjén megvolt).
Most meg a nagy erjedtség van, már szándék sincs, sőt a propaganda is totál versenyellenes. Hányadék az egész, lápos, büdös mocsár az egész társadalom...
signal2
signal2 2023. 06. 11. 17:54
Előzmény: #6883  euler
Én rég azt mondom, hogy inkább támogatni kell a tanárokbak állást találni. Mondjanak csak fel.
Shortelek 2023. 06. 11. 17:36
Előzmény: #6881  Dehogynincs
Gyógyíthatatlan vagy ennyi, senki nem akar gyúrcsánnyal nyerni, de van létezik, ezt kellene tudomásul venned, ennyike.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 06. 11. 12:11
Előzmény: #6880  Madeinhungary
Szóval? Nem látom az ok-okozati összefüggést.
De. Orbán ellen szavazok. Kétszer az lmp, most pedig a kétfarkúak.
Nem tetszik neked a negyedik kétharmados vereség, és engem hibáztatsz a tévhiteid miatt.
Az nem elég ok nekem arra, hogy Gyurcsányékra szavazzak, hogy te még a negyedik kétharmados vereség után is Gyurcsánnyal akarsz nyerni.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek