Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler 2023. 07. 04. 12:07
Egyre gyorsabban süllyedünk.
.
"Önmagában ez szinte bármilyen csoport története lehetne, akik megpróbálják érvényesíteni az érdekeiket egy autokratikus rendszerrel szemben, és nem sikerül kellően szervezetten fellépniük.
A tanárok esetében viszont arról van szó, hogy amikor őket ütik, azzal rögtön a diákokat is eltalálják. Hiába fognak hiányozni a most felmondó tanárok a rendszerből, hiába tesz majd rosszat az oktatás minőségének az, hogy még jobban elnyomott emberek tanítják a gyerekeket - a tiltakozás leverése olyan fontos volt a kormánynak, hogy nem számított, milyen károkat okoznak ezzel Magyarország jövőjének. 
Erre nyomtak igent a kormánypárti képviselők július negyedikén a parlament rendkívüli ülésén."
Az ország, ami törvényt hozott a saját jövője ellen
euler 2023. 07. 04. 10:43
Előzmény: #6958  badsector1
A "műszaki-technikai problémák" inkább az alvállalkozók levonulását jelentheti.
Ki lettek vajon fizetve? 
Két éve folyik a kivitelezés, őszre be kellene fejezni. Ha voltak is ilyen problémák azok már régen kiderültek és megoldódtak.
badsector1
badsector1 2023. 07. 04. 09:19
Előzmény: #6956  euler
Már a fideszbirkak sem mernének azon a vonalon vonatozni.
euler 2023. 07. 03. 22:56
Apa kezdődik ...
Leállította Mészáros Lőrinc cége a Szeged–Röszke vasútvonal felújítását.
Június 30-tól határozatlan időre „a kivitelezés során felmerült műszaki és technikai problémák” miatt kell abbahagyni a munkát.
https://www.szabadeuropa.hu/a/leallitotta-meszaros-lorinc-cege-a-szeged-roszke-vasutvonal-felujitasat/32486724.html
euler 2023. 06. 30. 08:11
Propagandafigyelő 20.
Az M1 Híradó 2023. június 28-i, 18:00-as kiadása (25 perc). 
A témák megoszlása műsoridő szerint:
A brüsszeli elit bírálata: 5p 23mp 
Az ellenzék lejáratása: 9p 5mp
Ellenzéki pártok véleménye: 1p 34mp
Gazdasági sikerek és pozitív kormányzati intézkedések: 1p 46mp
Lángok és káosz Nyugaton: 2p 9mp
.
A Híradóból kimaradó témák:
HVG: Nem kér a főváros az esetleges soroksári vegyianyag-elosztóból, még a Fidesz is megszavazta Karácsony javaslatát444: „Amíg én vagyok Soroksár polgármestere, addig ez az elosztóközpont nem fog megépülni”HVG: Feljelenti a Momentum a Fideszt a nekik kampányoló Megafon és CÖF miattNépszava: Egyre kevesebb a tűzoltó Magyarországon, a hivatásosok inkább a vállalatokhoz menekülnek az alacsony fizetés és a veszélyes munka miattNépszava: Matolcsy György nem spórol, kétmilliárdért nyaralnak az MNB-sek. Kétszer annyiba került tavaly az MNB-székházak fenntartása, az új luxusnyaraló is viszi a pénzt, miközben a veszteség óriási.24.hu: Schadl György édesanyja betört a felszámolói piacra444: A huxit a fideszes szavazókat is csak módjával izgatjaMagyar Hang: Újabb tízmilliókat költenek a Mészárost gazdagító felcsúti étteremreSzabad Európa: Három hónapja próbál szerződést kötni egy hulladékszállító a Mol cégévelPortfolio: Visszaeső gazdaság, elcsúszó költségvetés, újabb kiigazítások – Mi vár Magyarországra?
badsector1
badsector1 2023. 06. 29. 14:38
Előzmény: #6951  Dehogynincs
"már nem teljes értékű demokrácia, hanem választási autokrácia hibrid rezsimje"

így teljes mogyoróország minősítése.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 06. 29. 13:33
Előzmény: #6950  badsector1
Magyarország már nem teljes értékű demokrácia - megszavazta az állásfoglalást az EP
https://hu.euronews.com/my-europe/2022/09/15/magyarorszag-mar-nem-teljes-erteku-demokracia-megszavazta-az-allasfoglalast-az-ep
Az Európai Parlament nagy többséggel elfogadott egy állásfoglalást, amelyben kimondják, Magyarország többé már nem teljes értékű demokrácia, hanem választási autokrácia hibrid rezsimje.
badsector1 2023. 06. 29. 10:00
Előzmény: #6948  Dehogynincs
"de nem teljes értékű demokráciában gyűlnek"

szerintem nincs olyan, hogy  nem teljes értékű demokrácia, vagy demokrácia vagy nem
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 06. 28. 12:04
Előzmény: #6945  prime777
Ezek a kétharmadok gyűlnek ugyan, de nem teljes értékű demokráciában gyűlnek. Abban igazad lehet, hogy nem a választók fékezhetetlen demokráciavágya miatt bukik Orbán, hanem külső okok miatt: a háborúban oroszbarát, az eu-ben leprásnak számít és nem jönnek azok az eu-s források, amit a többi kormányfő szinte kivétel nélkül meg tudott szerezni a saját országának és nem feltétlenül saját magának.
minort 2023. 06. 28. 10:02
Baszki most olvasom az Origon csődbe ment az EU.  Most erre mit mondjak?Tényleg nem tudom sirjak-e vagy nevessek?:))) Istenem hova kerültem:)
euler 2023. 06. 28. 09:53
Előzmény: #6945  prime777
A bukást azért kell vizionálni - rossz hozzáállás, tenni érte - mert minden idők legaljasabb, az országnak és a magyarságnak mérhetetlen károkat okozó banda bitorolja a hatalmat, egyre durvább diktatórikus eszközökkel, saját zsebre dolgozva. Egyre leválthatatlanabbul.
.
A bukás ugyan kódolva van az ilyen rendszerekbe, egy repülő se maradt még fenn örökké, de nem mindegy, hogy leszáll vagy becsapódik a földbe. Ez utóbbira egyre nagyobb az esély, jó lenne elkerülni, vagy legalább mérsékelni a károkat. Mert a nermaffia utáni újrakezdés önmagában se lesz egy diadalmenet. 
prime777 2023. 06. 28. 09:33

Én nem értem, hogy miért vizionálják ezt ennyien - mármint a bukást.
A fidesz támogatottsága nem csökkent, az ellenzék a kert végében sincsen. továbbra sem.
De nem is csodálom, az ilyen Tordai Bencékkel meg Kunhalmi Ágnesekkel az élen.
Gyurcsány meg még mindig megosztó ember, és az is marad - már akinek az ellenzéki oldalon van valami karizmája, meg ért is a politikához.
Mert a többiek csak kutyaütő megélhetési emberek - na jó, mondjuk aki még értelmes, az mondjuk a Z. Kárpát.
És akárhogyan is, a Mi Hazánk Mozgalomból Toroczkai és Apáti is eléggé ügyesek.
Amúgy azon kívül, hogy "orbánoznak" a parlamentben, valaki hallott már valami ütőset az ellenzéktől, mármint ami javítana az ország helyzetén?
Én nem akarok kötözködni, de ezt a bukást szerintem már évek óta halljuk, aztán a 2/3-ok meg csak gyűlnek.
euler 2023. 06. 28. 09:21
Előzmény: #6937  Mississippi
"– A hatalom személyiségtorzító hatása közismert. Romboló hatása annál súlyosabb, minél „egyszerűbb,” kevésbé differenciált személy kezébe kerül. Még a legkiválóbbak is csak korlátozott mértékben immunisak vele szemben ...
– Én azt hiszem, hogy ő nagyon fél. Ahogy valószínűleg minden zsarnok fél. Egyre nő a hatalomtól, miközben egyre többen tudják, hogy ez színjáték. A világ valóban professzionális, valódi hatalommal rendelkező emberei összesúgnak mögötte, ha meglátják. Emberünk ezt mélyen elrejtve maga is sejti. Sokszor a viselkedésén is látható ez ...
– Tartok tőle, valamilyen módon meg fog roppanni ez az ember, mert a képességeihez képest hatalmas terhet cipel. Amit csinál, az a világ szempontjából periférikus dolog, de az ő személyiségéhez képest ez sok. Nagyon fontos dolog lenne, hogy ezt felismerjék az emberek."
https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/sancho_panza_kiralysaga
cintanyer 2023. 06. 27. 22:55
Előzmény: #6941  euler
https://rtl.hu/kulfold/2023/06/27/forgalmas-pizzeriat-raketaztak-az-oroszok-ukrajnaban
OV terrorista barátja most éppen belvárosi pizzériákra vadászik.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 06. 27. 22:18
Előzmény: #6941  euler
eddig is lejaratta magyarorszagot de most mar nyiltan csinalja.
euler 2023. 06. 27. 20:29
Előzmény: #6932  cintanyer
"A szombati ÓRIÁSI politikai presztízs-veszteség után a Kreml nem állhatott ki az európai sajtó elé, kijelentve, hogy Putyin pozíciója stabil.
A kármentéshez befolyásolási ügynökök kellenek. Rögtön ugrott is az emberük.
 Kijelentései nagy vihart kavartak az ukrán közösségi médiában és jegyezték az európai kancelláriákon is. Újra fellobbantak a hangok, hogy Mo-t két lábbal rúgják ki az EU-ból.
Már párszor mondtam: OV ebben a kiélezett geopolitikai helyzetben már egyértelműen a MAGYAR NEMZETI ÉRDEK ellen dolgozik, hogy megfeleljen az orosz információs hadviselés napi feladatainak. 
 Lejáratja a végtelenségig saját hazáját, hogy védje a muszka mundért." 
(Káncz Csaba fb)

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek