leírhatja persze söt, ha leírja 100x-szor, akkor már akár többségben is lehet egyedül a többi 20-30 fórumozóval szemben populista trükk, de nem esszük meg
Ezt a rendszerváltás utánról szóló litániát muszáj mindig leírni. Már csak minden harmadik mondatodat szoktam elolvasni ezekből. A lényeg, amit megint nem látsz, hogy az rendszerváltás 2010 után (NER, illiberális politikai rendszer, stb.) ugyanolyan "rendszerváltás", mintha ezt a visszacsinálja valaki (NER, illiberális rendszer megszüntetése).
Ja, és ezek nem "hülyeségek", csak olvass Romsics Ignácot, Győri Szabó Róbertet, mindketten akadémikusok és az 1956-os forradalomról és szabadságharcról sok tanulmányuk megjelent, korabeli magyar és szovjet levéltárakban felkutatott anyag felhasználásával. Ahogy írod, a tájékozatlanság valóban emberi butaság! :)
Sok mindenről lemaradhattál, mert többször is kinyilvánította az általad elvártakat - csak a saját youtube csatornáján lévő videóiba kellene betekintened.
Ezt látom itt is, folyamatosan: "Tájékozatlanság, emberi butaság." De ugye azt tudod, hogy ezzel kétségbe-vonod azt, hogy minden embernek - saját élethelyzete, tapasztalata, vallása, stb. alapján - lehet saját véleménye, azaz másként láthatja a dolgokat, és ez alapján kialakíthatja saját igazságát. Ez nem igazán demokratikus és toleráns magatartás - ugye tudod!
Már variálod a dolgot, valójában nem is választáson való legyőzésről kell beszélni szerinted, hanem egy kíméletes hatalomátadásról. Ez is csak egy teória. Egyelőre a Fidesz minden eszközzel támadja MP-t, nem úgy néz ki, hogy át akarja adni a hatalmat. Orbán egója nem engedi, hogy lecseréljék és pont most, amikor Trump miatt emelkedőben a nemzetközi ázsiója, csak úgy lemondjon erről a dicsőségról.
Ha az ember nem figyel oda, még el is hiszi, amit állítasz, de te is tudod, hogy ez nem így van, ennek ellenére nyomod az ellenzéki mantrát. De nem gond, mindenkinek meglehet a saját véleménye még akkor is, ha az irányított vélemény például nálad. Így szép az élet és színes a politikai paletta! Elmondhatjuk, leírhatjuk, stb. :)
"a demokratikus ellenzéket sikeresen szétverte Magyar." Nem volt mit szétverni, mert igazából csak azért szimpatizáltak velük, mert a fideszen kívül még ők voltak a legkisebb rossz és valakire szavazni kellett. Ez a "demokratikus ellenzék" is áltauk kitalált fogalom. Én nem tudom, hogy a keleti partról miért akarsz bennünket irányítani. Abszolút nem vagy komolyan vehető, mert nem élsz itthon és gyanítom, sem te, sem a gyerekeid nem itthon képzelitek a jövőtöket. (Lenne rohadt nagy törés az életetekben, ha vissza kellene költözni.) Nem személyeskedésnek szánom.
Ezeket a hülyeségeket vajon ki találta ki? A munkások azért keltek fel, mert szerettek volna végre egy gyártulajdonost a fejük fölé? Badarság! Ezért nem értem én most sem, hogy miért szavaznak dolgozó emberek magukat jobboldalinak mondó pártokra, mint a Fidesz-Kdnp is például. Hogy szétverjék az érdekvédelmet és kiszolgáltatott helyzetbe hozzák a munkabérből és nem tőkejövedelemből élőket? Tájékozatlanság, emberi butaság. Miután meg hatalomba juttatják őket, csodálkoznak, hogy nem nő munkaarányosan a jövedelmük, mert eladták őket rabszolgának.
Azt értem, hogy miért mondta, de az csak politikai szlogen volt, mivel a rendszerváltoztatás úgy történt meg, hogy a '90 előtti pártnomenklatúra nagy része a privatizációban fillérekért kivásárolta a nemzeti vagyont, milliárdossá lett, néha Apró kis segítséggel, '90 előtti embereik rátették a kezüket a médiumokra, vagy baráti nyugati cégeknek eladva a médiumokat (TV2, RTL KLUB) frekvenciái, vagy a megyei médiumok hibrid megoldása a WAZ-gal, stb., valamint az alakuló társadalmi szervezeteket is gyámság alá vonták. Persze, akkor is a hivatkozott rendszerváltoztatás megvolt, de nem volt teljes, a politikai hatalmat az elvtikék gazdasági és médiahatalommá változtatták.
Ezt még semlegesítem: A fidesz ellenében akkor lehet győzni ha engedi, netán támogatja. Miért? Pont a saját túlélése miatt. Ha egy baráti erőnek tudja átadni a rezsim működtetését, aki feles többséggel semmire se megy annak lebontásában, viszont 4 évig sikertelenül próbálkozhat vele, aztán kormányváltás. (Új rendszerváltáson pedig az Orbán-rendszer/rezsim felszámolása értendő.) . Várnám egyébként konkrétan, számokkal bemutatva, hogy mik a feltételei egy ellenzéki kétharmados győzelemnek. A lesújtó eredmény - szinte lehetetlen a kétharmad - borítékolható. (Talán egy választási szakértő majd felvállalja ezt a kellemetlen feladatot - itt erről eddig se lehetett racionálisan beszélgetni.)
Szerintem a jogállamisággal kapcsolatos karakteres hozzáállásnál fontosabb, hogy megdőljön az Orbán-rendszer és 30-ban valóban szabad választások legyenek lehetségesek, amikoris minden párt egyenlő feltételekkel hirdetheti az ideológiáját.
Ebben - a forradalom és szabadságharc első részét illetően - valóban a komcsik vesztek össze, mivel a moszkoviták nagy része - kivéve Nagy Imrét - Sztálin legjobb magyar tanítványának, a Rákosi-féle kemény diktatúra fenntartását látták továbbra is célravezetőnek, ugyanakkor a nem moszkovita komcsik látták, hogy lazítani kell egy kicsit, de ők is fenn akarták tartani az egypártrendszert, a társadalmi tulajdont és a kommunista blokkban maradást. Hruscsovék részéről akkor keményítettek be, amikor ezen más túlmutatott a nép követelése, amivel Nagy Imréék is sodródtak, mert már plurális demokráciát, kapitalista társadalmi berendezkedést és semlegességet követeltek, tehát a Szovjetunió által vezetett kommunista blokkból történő kilépést. Szóval amit állítasz, az csak a forradalom (társadalmi, politikai és gazdasági rendszer megváltoztatásán) kívül a szabadságharc (Szovjetuniótól és a kommunista blokktól függetlenedést) céljai is megjelentek a követelések között, amit azért a nem kommunista magyar nép kényszerített ki, és Nagy Imréék sem tehettek mást, mint ennek az élére álltak.
Ebben nekem idealista a hozzáállásom: azt remélem, oyg a fideszesek többsége is szeretne jogállamot (még ha nem is tudja, mi az, de pl azt, hogy a nyomozások, eljáraások függetlenek legyenek a hatalomtól), nem tartja normálisnak, hogy az állam százmilliárdokat költ a médiapiacon, stb. Azaz: ha van egy értékrendjében elfogadható jelölt, aki megtartja, ami jó, és kész kijavítani a fidesz gányolásait, akkor leszavaz rá. Viszont attól félek, hogy a többségük már ott elakad, hogy MP-t nem fogja megfelelö értékrendünek találni, a propaganda gondoskodik erröl.
Ezt én is várom és remélem, hogy sokkal tisztábban fog idővel viszonyulni ehhez. Ezt a isztább viszonyulást lassítja az, hogy honnan jött és az is lassíthaja, hogy a Fidesz peremvidékéről is szerezni akar választókat, és a tisztább hozzáállás ezeknek a peremvidéki választóknak egy liberális álláspont lenne és ez taszítaná őket.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!