Orbán (Viktor és Balázs), Szijjártó, Kövér mind a kádárista elveket követik, ez nekik a békepártiság. Grúziában ezt is kimondták, ruszkik cselédei ezek, mind egy szálig.
1956-ban a kádárista szutykok pont így ellenezték a forradalmat. 1956-ban a pufajkások voltak azok, akik szerint nem kellett volna kivívni Moszkva haragját, a békepárti erők, akik szerint hiba volt az, hogy a magyarok kiálltak a szabadságukért, a szuverenitásukért. A pufajkások mondták azt, hogy éljenek a magyarom szolgasorban, és tudjuk azt is, hogy ezeknek a békepártiaknak mit is jelentett a béke: koncepciós perek, kivégzések, gulág, Szibéria.
"saját igazságodat valóségként eladni" - mondod Istvánnak, a Valósághajlítás meghirdetőjének képviselőjeként, miközben ellentmondások tömkelegét rovod föl DDD. Pályatársaink elhúztak mellettünk, mindenki elhúzott mellettünk, ez nem filozófiai kérdés, statisztika. Kollégád erőskezű fasiszta vezér létjogosultságát bizonygatja. Szerinted nincs itt semmi látnivaló, csakis a valóságról nincs közös definíciónk, csak ez a problémaDDDD
És orbánék jövőre 6%-os emelkedésről álmodoznak. Orbán azt mondta, hogy jövő év elején sokan csodálkozni fognak a magyar gazdaság teljesítményén. Az biztos, hogy lesz nagy csodálkozás a karmelitában, még nagy márton és varga misi is tátva fog maradni, annyira síralmas lesz ez a teljesítmény.
Nem fogynak jól az elektromos autók, sorra bocsátják el a magyarországi gyárak a munkaerőt
Szijjártó: "Georgia nem akart második Ukrajna lenni, a nép erről világos döntést hozott a választáson,.." azaz nem akarta az oroszok haragját kivívni, inkább maradjon az oroszpártiság. . Aztán így folytatta: " hogy ha bárhol egy választást a nemzeti, szuverenista, békepárti erők nyernek, akkor azonnal hatalmas támadások jönnek." . Ugye nem kell körbemagyarázni, mennyire nemzeti, szuverenista az a párt, amelyik belenyugszik az orosz befolyába. Röhej. Szijjártó elég gyakran követ el harakirit.
Nem olvastam, hanem tanultam, szigorlatoztam belőle, és ez megfelelő alapot biztosít arra, hogy meg is értsem, azaz helyesen értelmezzem, amit olvasok most is, nem az innen-onnan összeszedett wikis szövegre hagyatkozva írok olyanokat, amik már önmagukban is ellentmondásosak. Te szerintem jobb, ha nem beszélsz politikai elfogultságról. Ha már a végzettségedre vonatkozóan hallgatsz, akkor legalább ne próbáld meg mindenáron saját igazságodat valóságként beállítani, mert az mosolygásra készteti azt, aki legalább egy kicsit ért hozzá. Ezt a vitát a magam részéről lezártnak tekintem, mert a galambokat ugyan kedvelem, de nem ülök le velük sakkozni. :) További kellemes, szép napot és jó fórumozást kívánok, amit talán eulerrel eredményesebben tudsz lefolytatni. :)
MP-nek "még nincs kormányzati teljesítménye", de annak, akit le akar váltani, van, ha azt teljesítménynek lehet nevezni, hogy lényegében csalással, lejtő pálya kiépítésével sorra nyeri a választásokat és gazdaggá tette a környezetét. Viszont én a kormányzati teljesítményt aszerint mérem, hogy az országért mit tett: és az látszik, csúszunk lefelé a lejtőn a környező országokhoz képest. A jobboldali tábor ezelőtt 15 évvel lenézte a románokat, akkor nagy szégyennek tartotta volna, hogy a románok beelőznek bennünk, ha ez a baloldal kormányzása alatt történt volna, óriási nemzeti szégyennek lett volna mondva, sorra renndezték volna a tüntetéseket, népszavazásokat követeltek volna. MP előélete nem makulátlan, de Orbán "előélete" hozzá képest egy az egymillióhoz arányú.
Lehet, hogy te olvastál viszonylag többet filozófiából, de a helye alkalmazást nehezíti nálad, hogy nem pontosan érted a lényegét az elméleteknek, másrészt a politikai elfogultságodnak (elvakultságodnak) megfelelően szelektálsz, átértelmezel dolgokat. És persze, a fölényeskedés is egy eszközöd arra, hogy az érvelésedben lévő hiányosságokat kompenzáld.
Mindaz, amit leírtál azt bizonyítja, hogy neked pragmatikus igazságelméleted van, amit saját egzisztenciád, egzisztenciális érdeked vezérel. Olvass egy kicsit több Machiavellit, értő olvasással, és majd rájössz, hogy a politika, a politikai morál nem azonos a köznapi morállal. Azt írod, hogy a tapasztalat alapján alakítod ki a politikai értékrendedet, aminek ellentmond az, hogy most éppen azt támogatod, akinek még nincs kormányzati teljesítménye, stb. Az pedig, hogy mennyire korrupt és mennyit hazudik, simán átjön - a személyiségi problémáival együtt - a NER-es tevékenysége, a Diákhitel Központ vezetésével kapcsolatos tevékenysége tükrében. Azt pedig nem kell ecsetelni, hogy mennyi igazságtartalma van annak, amit mond, amire néhány példa: nem ülök be be a jól fizető, kamu EP-be, nincs szükség mentelmi jogra, stb. - Ja, és mindenről a Tóni tehet. :)
Nem is tudtam, hogy filozófiából is komoly, tudományos tevékenységed van, ez azonban a hozzászólásaidból nem látszik, sőt, egy hozzáértő számára nevetséges, amit próbálsz összeeszkábálni a saját logikád alapján, megfelelő alapok nélkül. Egyébként összeesküvés-elméleteket te szoktál gyártani, ami ugye jelenthet egymással nem szükségképpen kapcsolatban álló bizonyítékokból álló érvelést is. A koherencia igazságelméletnek azonban sok előnye is van, ha esetleg nem tudnád! Ez egy olyan, intuitív elmélet, amely könnyen érthető és alkalmazható, rugalmas elmélet, ami többféle igazság lehetőségét különböző
összefüggésekben való értelmezését is lehetővé teszi. Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem, hogy milyen végzettséged van? Ha nem válaszolsz, az is beszédes lesz!
Te nagy tévedésben vagy, soha nem támogattam itt (a való életben se nagyon) baloldali pártokat. 10-ben még a Fideszre szavaztam, mint legkisebb rosszra, aztán LMP-re, aztán Momentumra. 18 óta, amióta itt vagyokjónéhány dologban még védtem a Fidesz politikáját, másokban már akkor is kritizáltam, leellenőrizhető. A Fidesz téámogatást Signal néhányszor már a szememre is hányta. Az én politikai értékrendem kb. középenálló és aszerint szavazok, hogy kiben csalódtam, ki mennyiben ugyanaz tettekben, mint ideológiában (mennyit hazudik), mennyire korrupt, ki milyen kormányzati teljesítmnyt nyújtott. A politikáról komplexen kellene mindenkinek gondolkodni, nem hívőként, nem egy ügyűként.
Addig Orbánnak se volt baja Sorossal és azzal, hogy támogatásával egy társadalmi rendszert, a szocializmust akartak megdönteni. Most már van, amikoris Orbán autokratikus rendszerét kritizálják civil szervezetek külföldi támogatással. Miközben az Orbán szerint rendben van és nincs mit kivizsgálni, amikor 10 milliárdokból folyik az ellenzék lejáratása és a kormány dicsőítése (Megafon).
Nekem hányadik párt a Tisza, amit "támogatsz"? Ez egzisztenciális kérdés? A Tisza előtt még full baloldali pártokat támogattál. Politikai értékrend, következetesség annullálva? Talán most már érted a pragmatikus igazságelv lényegét! Nem védem eulert, mert az ő topicjából mindenhonnan - szerintem ok nélkül - kitiltott, de legalább következetes! MP-t nem kell "rombolni", az one man show-k szükségszerű következménye a bukta. Emlékszel a Milla népszerűségére, ami üstökösből meteorittá lett.
Bocsi, de ez trollkodás megint, nyilvánvaló hogy a korrespondencia elv a fontosabb, egy összeesküvéselmélet is lehet koherens, lehet logikailag rendben lévő állítások láncolata, de attól még lehet hamis, a tényeknek, a valóságnak nem megfelelő. Le kellene szoknod a fölényeskedő, terelést célzó tudományoskodó kommentjeidről, amikről sorra kiderül, hogy nem felelnek meg az arisztotelészi igazság definíciónak.:)
Több olyan, politikailag nem elkötelezett civil szervezetet ismerek, amelyek köszönik, nagyon jó elvannak anélkül, hogy a politikai rendszert akarnák megváltoztatni. Mert amit írsz, abból néhány szó hiányzik, ami az értelmét megváltoztatja, nevezetesen azok érzik "fojtogatásnak" a jelenlegi helyzetet, akik ingyenélő politikai kalandorokkal dolgoznak, akiknek más céljuk nincs, mint a politikai rendszer megváltoztatása, amihez "mikroadományokat" gyűjtenek egymáshoz tapadt, egymást követő számozással ellátott külföldi valutában.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!