Nekem naposon,hetesen sőt havin is 2.900 a kulcs szint jelenleg gáznál.Igaz,hogy jelenleg down a trend,de 2.900-nál húzódik nagyjából az emelkedő vonal amit alább behúztam.Persze fordulhat innen 3.30-3.50 környékéről is északnak.
Azon az enyhe januári-februári télen 2018 elején két longcertinek is annyi lett.Mindkettőben benne voltam.Ha a gáz nem fordul holnap jelentés után dobom a kukába a longomat.Az a jó,hogy ma a nagyját lezártam.A maradékot brahiból megtartottam,pedig nyerőbe volt.Ezt bexívtam.Na majd holnap!Nagy nyerőt,jó éjt!
Ott a pont.Certizésnél a DT válalható kockázatosabb certivel,de napon túlra vinni nem igazán nyerő ötlet a közelebbi kiütésű certit.Swingre csak a távolabbi kiütésű certi alkalmas,de az is folyamatos kontrollt igényel.Így is nagy a rizikó benne,de ettől izgalmas az egész.Tényleg visszalehet hozni még akár 40-50%-s bukót is hasonló mértékű nyerőre csak oda kell figyelni.Ja és legyen égetnivaló pénz ami máshova nem kell.Nekem most hétvégén volt daxshortom amit azt hittem kiütnek a héten .Ehhez képest 25-30%-s nyerőben zártam.De volt olyan gázcertim is amit 2 ft hijján kiütöttek,végül 50 % feletti nyerővel zártam.Stb.stb....Végül is a játék a lényeg nem?XD :-))))))))
De akár simán lehet holnap egy 3.300as felhúzás és a mostani piros napi gyertya mellett egy zöld. Na megyek pihizni, holnap úton vagyok ismét.. ha tudok néha majd rápillantok. Mindenkinek sok sikert holnapra!
2018. Elején 3.63ról 2.53ig esett, szinte végig piros napos gyertya volt csak, nem hittem el, hogy nem fordul.. a vége KO lett. Csak példának írtam, hogy itt semmi nem túlzás sajna.
Igazad van, nem piszkálom, szerintem is átbacás... :) Lehet szerencséje valakinek, és a piramisjáték elején száll be, de általában a nagyja veszít. RFV-vel buktam nagyot... Néztük a Richter shortot, előtte szépen kicsapták az 6000 alatti kiütésű certit, aztán beesett. Gondolkodtam azon is, ha azt a certit kiütik, utána egy magasabb kiütésűvel shortolni. Certivel lehet keresni okosan, illetve folyamatos felügyelettel. Én már úgy kezelem a pozimat certiben, hogyha nagyon elindul a rossz irányba, akkor dobom, ha millás bukó akkor is, mert egy kiütés az totál nullázás, megtanultam párszor :) Nagyon rossz pozi után a tőke 60-70%ával lehet újra feltornázni, de 2-5%ával már nem...
Az ESTMÉDIA (volt econet) a legnagyobb buktát hozta el nekem korábban .400 ft-nál vettem annak idején és nem adtam el 418 ft-n.Aztán addig vettem minden esésben hígítva,hogy a végét 1.8 ft-n adtam el.Tolvajrészvény ez ma is.Nekem több millás bukót hozott anno!Másik kedvencem a Btel amiből most is van 4000 db a számlámon.Halottrészvény,már cég sincs.És a 3. a Pannonflax abból is volt nekem részvényem utána füstté nullává vált az is.Utána kezdtem csak a 4blue chippel játszani,most meg már csak a certi játszik.Szóval jól tetted,hogy nem vettél abból a xarból Magic! :-))))
Teszik lefelé keményen... A 2.5-ös kiütésű long certit nem is venném már, inkább majd a 2-est. A márciusi kontraktban már majdnem akkora a forgalom, mint a mostaniban. Ha nagyon bátrak leszünk, akkor pénteken lehet nyitni egy long pozit, mert hétfőn lehetséges lesz egy GAP UP, vagy felhúzás. A gizi jelenlegi cash ára 3.474!!! A csütörtöki adat után lehet bevállalok egy kamikaze longot pénteken.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.