Igen, szerintem ez a fordulat jele, talán most már nincs messze a felfelé való kitörés. Holnap átgörgetés is lesz, ahogy azt már Chuck Berry is megénekelte. :D https://www.youtube.com/watch?v=LvcROx4cxng Ha jól emlékszem, a határidős kontraktusokban is akkor volt legutóbb, amikor a certifikátokban.
25-én lesz rollover? Aznap mire számítasz? Én úgy látom mintha ma aljat fogott volna, elkezdtem visszvenni certit.. no ilyenkor szokott még egy jó nagyot esni... hogy holnap is tudjak venni.. :)
Lehet, hogy a heti készletadatokra hivatkozva manipulálnak 'buy the rumour sell the news' alapon, valószínűleg bearish-ebb lesz a vártnál. Megtörtént ez már 2 hete is. Szerintem ennek az egy adatnak egyébként nincs valódi jelentősége.
A január 3 óta kiépített trendvonalat törte, azzal biztos sok kisbefektető stopját összeszedték. Szerintem egy-két napig még itt leszünk, aztán lesz egy ugrás 4,0-ra.
-ISHARES- MSCI EMERGING MARKETS INDEX - ETF:-EEM, napi: A 40,63-as szintről visszafordult a görbe.
A piros vastag trendvonalat is törheti, ami továbbra
is adhatna még teret felfelé.
A 43,75 környékén van egy kisebb ellenállás.
Short zárási jelekre utal a görbe, egy magasabb
mélypont esetén pedig fordulós mintát alakítana ki,
ami erős fordulatot okozhatna.
Ellenállások: 46,88; 48,43; 50.
Támaszok: 40,63; 39,06; 40,63, 39,06, 37,5.
Havi chart: A 100-as mozgóátlag volt a legfontosabb az elmúlt 10 évben. 2014 augusztusában elvesztette, mint támaszt, és 2021 márciusában nyerte vissza. 2022 tavaszán tetőzött, és elindult lefelé, az 50 havi kétszer megfogta, de idén augusztusban elvesztette. Most a nagy, 100 havi támaszt tesztelte szeptember-december között, és felette maradt. Heti chart: A 200 heti mozgó támasz volt az év első felében, augusztusban elvesztette, és ezen a héten is ez a szint verte vissza, fordított kalapáccsal. Napos: Túlvett, bollingerből is kiment, 50 napi mozgóátlagtól eltávolodott. Jövő héten még azok a dolgok is volatilisan fognak mozogni, amik nem szoktak, az új elnök beiktatása miatt, aki állítólag 100 kész rendeletet tart már a fiókban. Nagyon sok bennfentes vásárlást láttam olajcégeken az elmúlt fél évben. MTDR, PBF, stb. Ezeket nem pár hétre veszik, hanem évekre, évtizedekre. Amit én várok: Esés, 72.4-74.50 közé, és onnan megindulhat felfelé. A 200 heti fölé kell törnie (ez jelenleg 80.18), majd visszaesnie rá és onnan megindulnia. Én az 5 óráson követem majd az eseményeket, és ott gyorsan változnak a dolgok, 2-3 nap alatt rajzolódnak ki új támaszok és ellenállások.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.