Thomas küldi:
WTI:
A rúdhoz mérten túl hosszú zászlóból letört, pedig a lobogtatás még emelkedő háromszög is volt.
Ebben a lekörben lejjebb vártam volna, a tavaly augusztusi 40 $-os aljnál készültem vételre, nem ment addig.
47--54, 44--52 felpattanásokat figyelembe véve 49 $ környékéig kellene most mennie.
Olaj-gáz mozgását nagy mértékben befolyásolja a túl sokan egy irányban állást követő stopp vadászatok, ez a gázban lehet jobban megfigyelni, amikor az időjárás a fűtés által nem befolyásolja semennyire az árfolyamot. Volt benne amikor 6 hétig változott felváltva a hetes gyertyák színe, hétfői réssel föl nyitást egész hetes esés, utána réssel le követően emelkedés jött, azon a héten adtam nullában még márciusban, meg a roll-overes árfolyam elugrások a certiárhoz képest, ami szélmalomharcá teszi a veszteséges pozi nyerőbe fordulását.
MOL:
Már sokadszor babrál ki velem, mert fundás értékelés szempontjait túlzottan veszem figyelembe. Az EPS 1/4-ét fizették osztaléknak csupán, ami így is 3% hozam a mostani záróár alapján, Zwack, ANY, szinte fullra fizet, meg ott az P/EPS 10 fölött, MOL 7,5, továbbra is alulértékelt az OTP-vel szemben is.
Szimmetrikus háromszög 2000 HUF-os függőleges magasságára vettem először 22-őn, utána még 2x higítottam. 21,500-as talppal látszik csökkenő háromszög, meg a szimmetrikusból is lefelé lépett ki, mind a kettő 20,000-re mutat, csak bízni tudok benne, hogy nem hozza a célárat.
Richter:
$-Rubel gyengülés ellenére is tudott emelkedni, szintet tartani, továbbra is évi 600-800 HUF árfolyam emelkedésre számítok 2022-ig, mert addig kitart az originális pirulák forgalmának növekedése. ObamaCare eltörlésével kapcsolatos gyógyszertámogatás, lefaragás jelent az árfolyamra veszélyt.
TA-san semmi különös az emelkedő trend sértetlen.
OTP-ben elmaradni látszanak a beharangozott akvizíciók, anélkül nem fog tudni 9400 fölé menni, a fundamentumok nagyon erősek, NPL90 lefedettsége páratlan, ha értékesítenek a bedőltekből, vagy 20% szabadul fel a profitsorra a 90% fölötti céltartalékból.
A két 9400-as csúcsból a duplát elképzelhetetlennek tartom, a hati shortosok arról ábrándoznak, sávozást feltételezek 8750-es aljjal.
Longgforevernek, köszi!
Longgforevernek, köszi!
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.