A gáz azért emelkedik, mert december közepén kicsi bukóval egy nappal a fordulat előtt kidobtam a longcertimet, ami azóta kb. háromszor többet érne. Minden más (készletek, agyonütöttség, tél ámerikában) ehhez képest csak másodlagos tényező.
Törölt felhasználó2016. 01. 07. 21:30
Előzmény:
törölt hozzászólás
Készülnek az új világra. Megszorítások és privatizáció.
A gáz piacát nem figyelem, érti valaki, hogy miért emelkedik? Kösz.
Ja, a gáz jól itthagyott minket. Azt a hülye rollovert figyeltem, de előbb indult meg. S a rolloverben sem volt semmi trükk most. Ez szívás. Így most belekostóltam az olajba. 30$ alatt veszek megint :))
a gáz is lassan eléri a céláram nélkülem, most richter shortom van 5550-ről, és ebben a pánikban is bukta, olajat sem merek venni csak 30 alatt, vettem ezüstöt, hogy az arany felment, abban most reménykedem, és eont
A certik nem végtelen mennyiségben állnak rendelkezésre, hanem adott db számot indít el az Erste. Na most Mol certiknél tudom hogy 300 ezer db-t, de az olajnál nem. Tegyük fel hogy 100 ezer db-t.
El kezdik venni a kicsik, pláne ilyen lejtmenetben s egyszercsak megvették mind a 100 ezer db-t. Na akkor tűnik el az eladási árjegyző s csak vételi van. Tehát kiszállni ki lehet de venni nem tudsz direktben hanem be kell állni az árjegyző elé hogy kaphass a többi kisbüfitől ha valaki eladna. Ha nincs bent senki akkor a vételen álló árjegyző kapja. Majd bizonyos visszavett db szám után újra megjelenik eladáson az árjegyző s akkor mindenki vehet amennyit akar újra, míg el nem fogy.
Szóval állj be piaci vételre s reménykedj hogy dob neked valaki. Csak sajnos az a helyzet hogy mindenki a nagy fordulatot várja, nem nagyon fog senki se dobni. Persze akik benne vannak azok már mind bukóban ülnek, ez egyértelmű. Jó ideje nincs már eladási àrjegyző s azóta csak esett az olaj.
Elhiszem, de tegnap azt néztem, hogy piros hurkapálca nap után, a gyertya testében jár a következő nap az árfolyam, nem lett volna nagy kockázat akcióba lendülni.
Outsiderként is megpróbálhattam volna.
Óráson, 33$-nál látszott, hogy fordult.
Nyugi, nem ez volt az olajár alja. :)
Ész nélkül termel mindenki, esély sincs összefogásra az árak kontrollálása érdekében.
Ha valaki visszafogná a termelését, azonnal betöltené más az űrt.
Már az USA is exportál, felkészül Irán, Kína lassul, a benzin mint üzemanyag visszaszorul stb... Te is tudod. :)
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.