5%-al növeli az Opec a termelést és erre esik 5%-t (Opec mennyi is, kb 35% a súlya?)
Ez már tényleg annyira szarul néz ki, hogy mindjárt beszállok nagyban, eladom az asszonyt, házat, autót, kutyát, gyereket, tévét :).
Igen, a heavy metal részen már túl van, új alj, de konzervatív számítással az optimális kalkuláció. Valami 33-36 között elég lehet ahhoz, hogy nekiálljon nagyot korrigálni egy akár 12 hónapnál szélesebb sávban.
Éppen egy hónapos a helyzetértékelés, de miután nem állt meg a szaggatott csatorna határon és a tőle balra elhelyezkedő köztes minimumon (ami alternatív B lehetett volna), ezért továbbra sincs rá cáfolat. Viszont ez az előrejelzés úgy szól, hogy "kevéssel 36 alá".
Sok a minusz, de sajna ez nem kivánság műsor, én is amúgy 20-25 környékére várom...Amig nagyok el tudják hitetni a világgal hogy sz@rnak az árfolyamra, mások meg nem zárják be a kútjaikat hiába veszteséges addig, megyünk le a túltermelés miatt
A kapitalizmus tovenyei azert elobbutobb gyoznek. Egy ideig lehet szembe menni veluk, de sokaig nem.
Saud fiuk nyilvan szep short poziciokkal gazdagodtak ezen az oruleten: azert banyasznak ki tobbet, dolgoznak tobbet, hogy kevesebb penzt kapjanak (??) Ugyan.
Lassuk be: ami az olaj piacon tortenik, az ellentmond a kapitalizmusnak, ellentetes a jetekelmelet tanaival, es szembe megy a jozan esz elveivel.
Am, akik csinaljak, azok fenn kepesek tartani ezt az oruletet 1-2 evig; es akkor sokat kereshetnek rajta.
Aztan nem. Es epp forditva fog elsulni, mint ma sokan gondoljak: az lehet a vege, hogy most egy rovid idore meg lenyomjak 37 ala az arat.
Hadd lehessen olcson bevasarolni, es sokat. Aztan nem fogunk csodalkozni, ha 2 ev mulva 150 felett lesz? Nem bizony.
Törölt felhasználó2015. 12. 07. 19:48
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ugy fest a penteki fejlemenyek alapjan.. jo lenne vmi ertelmes short certi
Az Erste októberi tl33-as rollover-e, amely úgy tünt mintha kétszer forgatta volna át nem biztos, hogy a felügyeleti szervénél az MNB-nél is átmenne egy felülvizsgálaton.
Senkit sem érdekel egy bóvli ország gáz certije. Az csak útba esik az esésben, nem erre hajt minden spekuláns a világon.
Ha netán ma itt bezár s holnap 2.07 alatt nyit réssel le akkor arra kíváncsi leszek mit hoz össze az Erste.
Na most volt egy giga long olaj certis kötés a kiütött TL55-ben: 19978 db.
Na itt sok pénz eléghetett, még maradványértéken is 13.94 millió jött vissza, akkor mennyi volt betolva??
Hát okból kifolyólag nem érzek kockázatot az usdhuf-ban.
1. Ha közép vagy hosszú távon tekintem az eurusd árfolyamot, akkor inkább mutat a paritás felé a történet, mint északnak.
2. Csak és kizárólag rolloverig tartanék, illetve fogok tartani CFD-t, mert nem szeretnék a görgetésben mindenféle meglepetéssel szembesülni - még ha esetleg akár pozitívan és elsülhet.
3. Ha valaki itt a környéken vételben is gondolkodik, akkor - legalábbis magamból kiindulva - csupán felpattanásra spekizik. 1 hónap alatt 20%-ot estünk érdemleges korrekció nélkül. Ha valahol némi esély mutatkozik a visszapattanásra, akkor az itt a napos dupla aljon lehetséges (szerintem). benne van persze, hogy alaposan alámegy és kiráz minden stop loss-t itt figura alatt, de sok short itt fog záródni 38 környékén. Ha alá is bukik az árfolyam, hagy majd egy jó nagy kanócot 37/37,5-ig.
Én el fogok kezdeni itt pozíciót építeni, természetesen nem ész nélkül, kisebb csomagokban. Nyilván tudnánk példát mondani ehhez hasonló esésekre, tehát nem törvényszerű, hogy innen fordul, ezen az alapon eshet is még 4 dollárt, de szerintem ennek más lényegesen kisebb az esélye.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.