USD/WTI 1M: link
Egy charton szerepeltettem USD indexet WTI-vel.
Ha jó az elképzelésem, akkor UDS a lila csatornában mozog. Kb 1 év alatt elérhet a csatorna felső vonalához, ez kb 114-es szintet jelent.
Ha megnézzük, hogy az elmúlt 30 évben 114-es USD index szintnél mennyi volt a WTI ára, jól látható, hogy 14,3-30,84 közötti értékeket kapunk. Ebbe a zónába mutat a szintjelzőm is, mint lehetséges WTI ATL az elkövetkező 1-1,5 évben.
Az olvasott OPEC nyilatkozatok alapján nekem úgy tűnik, hogy az oroszok belviszállyal fogják kinyírni az arabokat (felesleges háborúzni). Már nem kell sok hozzá. Még azt is el tudom képzelni, hogy céljuk elérése érdekében átmenetileg 30/20/15 dolláros olajárat is hajlandóak lesznek elviselni. Az orosz nagyon barátságos nép, de aki keresztbe tesz nekik, annak annyi!
Törölt felhasználó2015. 12. 03. 18:35
Üdvözlök mindenkit!
Holnapra 46-47 dolláros olajat kìvánok!!
Kitartás Minden minuszban lévönek!!
biztos igazad van, de én szeretem ezeket, megvárom amíg valamelyiket agyon alázták, és belkapok, persze figyelem a kiütést, pl itt a gáznál is megvártam a rollovert és az addigi minimumon vettem, sajnos jött egy kavarás, és tovább esett, pedig a gáz már emelkedett, erre behígítottam, amivel napon belül, visszajött a bukó, de nem adtam el, és egy hete csorog, csak az sp shortot merem megvenni közel a kiütéshez, de csak csúcsközelben, mert sokkal lomhább, mint a dax, én élvezem ezeket az izgalmakat, de néha azért sok, most az a baj, hogy olyan pénz is van benne amit nehéz volt megkeresni
Ha ez vigasztal, szerintem ezzel egyáltalán nem vagy egyedül. Ilyenkor a legnehezebb dönteni, hígítani vagy inkább mégse, zárni és visszavenni olcsóbban vagy inkább hagyom. Nincs jó megoldás. Aki mindezt eltalálja az jós. Írtam reggel, tök jó olaj pozim volt reggel, megindult, látszik hogy megtorpan, zártam. Visszajött 40,10, simán lehetett volna venni de inkább hagyod mert nem akarsz befürdeni, és tessék: feljebb van mint ahol zártam :) Kereskedhetetlen. Legalábbis én nem láttam meg a jeleket. Szóval szerintem kitartás, talán elkezd emelkedni, és amint ki tudsz szállni és reméljük megmenekül a lóvé, engedd el a certiket és köss valami normális termékkel nyersanyagot. Ez a maradványérték, meg kiütés, meg rollover, meg dupla rollover, mi is történik tulajdonképpen?! Érted... :)
köszi a biztatást, de jelenleg 5-600 000 ezen a pozin a bukó, de valahogy tudok aludni, nem izgulok annyira, sokszor voltam ilyen helyzetben, sajnos amikor elolvad a mínusz pici nyerővel menekülök, pedig akkor szokott jönni az igazi nyerő
A heating oil vezeti a mezonyt felfele, es bizony kovetni fogja WTI es Brent is. A gaz persze talan az utolso less a kovetesben; de egyre gyulnek a pozitiv jelek.
Megvan az 5 hullamos eses, a piac tele bear hangulattal, oriasi a short allomany, es megvannak a katalizatorok is a fordulathoz.
a gáz jelentős részét az ipar használja, főleg áramtermelés, és csak nő az aránya, míg számos cég csődben, csökken a kutatás, és a fúrás, a világ többi részén meg többszörös áron jegyzik, ki kell hogy lőjön, csak addig éljem túl a pozit 2,4 már álom katagória
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.