SP vel kapcsolatban én is osztom totoro kolléga véleményét. Visszaesések lehetnek, de év végére optimistább világot várok. SiPivel nem szoktam játszani, maradok a jó öreg Gizinél :)
Én most már azt gondolom, hogy idén nem lesz esés. A kínaiak is a napokban 126 milliárd dolláros élénkítő csomag, oroszok pár napja 400 milliárd dolláros élénkítő csomag, USA köszöni szépen jól van, Trump nem hülye, jön a választás, fel fogja függeszteni addig az ellenségeskedést, sőt jönni fognak a nagy békülésről a jó hírek, ráadásul fájdalmasan sokan álltak be shortolni, a hátukon mehet felfelé egy szép kis év végi rally. Én fájdalmasan tanultam meg, hogy SOHA ne shortoljak (kivéve devizapárokat), a természetes irány mindig a fel, az ami kiszámítható és megjósolható, a lefelé az mindig hirtelen villámcsapás, soha nem akkor jön amikor várod, sokszor hiába látod jól, még megy ellened annyit, hogy elvérzel. A biztos pénz a longban van. Én most, amikor voltak esések, most is csak longoltam, még ilyenkor is kisebb vele a kockázat, a korrekciók sokkal jobban kiszámíthatók, a szintek jobban működnek, mint az esések megjósolásánál. Szerintem a shortolás nagy átlagban a jelen helyzetben mindig bukó lesz, mert mindig ott a nullás golyó, ami az, hogy az alap lejtése a pályának felfelé van, ha nincs hír, akkor ebben a hozamkörnyezetben maguktól, természetes mozgáskén felfelé mennek a részvények, hiszen a piacon szinte semmi más nem hoz hozamot.
Tudom mit érzel. Én egyszer a VWTS08-cal jártam így. 0,7 centtel fordult vissza kiütés előtt. Valahogy mindig a legrosszabb helyen van a kiütés. Mibe raktad a zseton? Csak a TS50 esett el eddig. Remélem nem a teljes pénzzell áltál benne.
Ebből mész el nyaralni buzi, amirét egy cseppet sem dolgoztál görény, dolgozz tegyél le valamit sz asztalra te nulla! Te nulla senkiházi kereskedő" fasz!!!
Erszte, szopjál le geci. Geci szopjál le, amit írtál a cetid kezelése után planáe. Dugd fel magadnak a pénzemet, pláne. Meg szopd ki a faszomat. Ennyi.
15-re tippeltem. 16-17-tel kiegyezem. Azért kíváncsi lennék, hogy ilyenkor melyik korláttal zárják. Egyébként egyszer elaludtak, mert egy Dax certit nem zártak, pedig átlépte a korlátot. Igaz kereskedési időn kívül, utána visszajött. És jéé, másnap kereskedhető volt.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.