Igen, én bevallom azt hittem felfelé lesz az irány a bullish-nak is interpretálható adat miatt, ezért zártam a shortot 40.75 körül. Mondjuk certisként ebből a leöntésből amúgy is kimaradtam volna, holnap reggelre remélem összeszedi magát kicsit.
A tegnapi API készletbecslés kicsit jobb lett a vártnál, ha erre ma hivatalosan is ráerősítenek (bármilyen jelképes mennyiségről van is szó), akkor egy rövidd rally elképzelhető szerintem, de ellenkező esetben megnézzük mi van 40 dolár alatt (decemberig még kell a nyomás az OPEC-nek). Egy biztos, annyira nem megyünk le, hogy kiüssék a longcertit mert bukóban kidobtak a zömét és az ilyen húzásaim általában nem jönnek be..:)
igen ezek is hatnak rá
sok mindentől függ az olaj ára ez tény
ami kimaradt és a legfontosabb sztem, hogy a gáz felhasználása folyamatosan nő főleg az usában, valamint az alternatív energia az ami lendületes növekszik évek óta
6. Dollár erősödés/gyengülés
7. Iráni olajembargó vége - óriási készletek ömölhetnek jövő év elején a piacra
8. Szaudi belső feszülttségek
9. OPEC beavatkozás lehetősége
Csomó tényező, egyik erre, másik arra hat, nehéz okosnak lenni
több ellenhatású dolgok vannak amik hektikus mozgást okoznak
1- idén az usa kutakat állítják le sorra már ami drágán termeltek
2 nagyobb beruházásokat sorra mondják le és nem csak ott egy éve
3 opec szerint a kereslet jövőre kisebb lesz
4 arabok/oroszok nyomják tovább a kínálatot mert kell a pénz
5 egyéb politikai/háborús tényezők
WTI-ben én is lassu fel-t várok , ez a visszacsorgás 40 közelébe, már nem olyan erős, és szerintem ez a Kamatemelés ( ha lesz ) is túl van már árazva...
Egyik ismerősömmel beszéltem ma erről. Ő szerinte az alacsony olajár arabéknak jó. Elárultam neki, hogy nagyon nem az, esik szét a parti, Putyint is kiütik a sakktábláról, ha így marad egy ideig.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.