Most már vagyok :) A másik SPX-es bejegzésemhez még képet is raktam fel.
Az olaj trend délnek lassulgat, de még mindig van elég ereje új aljat elérni. Viszont a lassulás miatt akár heteken belül elkezdhet egy nagy sávot. Azt pedig még nem érdemes találgatni, hogy az oldalazás bázsiépítés lesz felfelé fordulathoz, vagy konszolidáció egy újra letöréshez.
Valami ilyesmi. Szíriát az oroszok miatt nem sikerült úgy átalakítani ahogy szerették volna.
Oroszország és Irán számára legnagyobb veszélyt a katari földgáz jelenti és ebben a játékban Szíriának központi szerepet osztottak.
elemzők: A szíriai polgárháború nem szól másról, mint arról, ki uralja majd az európai gázszállításokat.
Na ebben igazodj ki...:)
A lényeg- új helyzet van. A szaudi uralkodóháznak bukta, ha marad az olcsó oil. Hagyják?
A királyi családon belül is konfliktusok vannak az olaj miatt, ha a jelenlegi uralkodót megpuccsolják belülről, akkor olaj kilő. Mai hír:
"A kiszivárogtatott dokumentumban is szó esik az esetleges puccskísérlet híreiről is, ám a hercegi tanácsadók leszögezik: a királyi családban várható határozott és döntő jelentőségű változásokról szóló hírek korántsem okoznak válságot. A szaúdi polgárok modernizálódást áhítanak, írja a dokumentum, s úgy fogalmaz: „a sajtó a királyi családon belüli válságról ír, de közben elfeledkezik arról, hogy kifaggassa a változást és reformokat kívánó szaúdi népet. A nép a királyság ”újrafogalmazását„ szeretné, olyan új alapokon, amely lehetővé teszi, hogy az ország gazdaságilag erősebb legyen. Ez azonban nem történhet meg személyi átalakítások nélkül – szögezi le a kiszivárogtatott dokumentum."
És még hülyeséget is írtam. A szaudi költségvetési egyensúlyhoz 106 dolláros olajár kell! Van egy óriási olajalapjuk, ami most havonta sok milliárd dollárral apad.
Hiába 20 dollár a szaudi önköltség, ha a GDP egyensúlyhoz 70 kell. A gond csak az hogy Szaud A-ban már a jelenlegi olajárak miatt is brutális a GDP hiány, és nő a társadalmi feszültség, miközben nem úgy néz ki, hogy a világ olajkitermelése érdemben csökkenne és a konkurensek sorra mennének csődbe. Sokáig nem tudják már húzni, akár a december eleji OPEC csúcs is hozhat egy nem várt fordulatot. Én már longba álltam volna, csak az a fránya dollár erő zavar, most éppen az kergeti lefelé az árat sajnos, és nem látszik benne a fordulat.
Egyelőre pattantunk 40-től, amint zártam a longjaim többségét..:) (ok, shortot is zártam legalább). Murphy papa a legjobb tőzsdei karmester.
Meglepődnék azért, ha nem látogatnánk meg hamarosan az augusztusi alj környékét.
Nem hihetetlen, de nem örülnék neki. Egyelőre többet termelnek a felhasználásnál, pár hónap múlva remélhetőleg jelentkeznek a beruházás visszafogás hatásai, vagyis a csökkenő kínálat.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.