Nehéz dolog ez a certi. Én már eleve úgy veszem meg, h lélekben felkészülök a kiütéssel járó veszteségre (kb. 2/3-ot bukok), de semmiképp nem adom el, mert az sokkal bosszantóbb ha eladás után megindul felfelé. Így az a jó taktika ha kiütés közelében veszem meg és kis veszteség mellet nagy hason kecsegtet...
Ha nem kapaszkodik vissza 42 fole holnap reggelig akkor stopold ki, mert ki fog utni. Mar most is eleg gaz, szerintem menekulj ki belole, ne vard meg a kiutest! Sajnos nagyon adjak es ha nem mutat eletjelet, igy is marad es irany 40 ala. :(
Valahogy kurvára nem szeretnék még egy certikiütést átélni az augusztusi dax kalandom óta, az olajban eddig bejött, hogy nem tettem stopp losst, de várható volt, hogy megbosszulja magát.
Úgy látom pánikszerűen szállnak ki sokat a longcertikből komoly bukóban is. Csesszék meg a szaudiak, augusztusban a kínaiak vették el a pénzemet, most meg ők..:)
Nekem csak egyetlen egy bajom van, amivel az előbb szembesültem. Az adat a szokásos 17:00-kor érkezik. Magyarán még csak kistopolni sem tudom ha baj van... Nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet 8 óráig kötni, hiszen az Erste-nél az opciózás 8-ig az ügyeleten működik. A sok újítás közepette futhatna 8-ig a szerverterem és mondjuk hagyhatnák a termékek kereskedését a nap leglényegesebb időszakában.
(Úgy kell nekünk, ha szar certifikáttal kereskedünk...)
Sajnos technikailag nem nagyon lehet olyan rajzot találni, ami emelkedést vetítene előre, funda ldalról meg sokasodnak a negatív hírek (iraki olajszállítás, növekvő készletek, stb.) ráadásul valószínű az OPEC decemberi ülése előtt még jól beverik az árat, hogy fokozzák rajtuk a nyomást. Ezt a long kört valószínű alaposan elbuktam, ha kiesik az eddigi csatornából, túl korán higítottam, és a tüskéket nem használtam fel megfelelően kiszállásra. Abban bízom legfeljebb, hogy mivel nagyon sokan lefelé várják, egy kamurallyval még kiszedik a shortosok stoppjait.
Sajnos nem, mindig elfelejtem, hogy short oldala is van az éremnek. Most akartam megjátszani, amikor felszúrt 44-re, de csak egy longot zártam, a shortnyitást elcsesztem, lett volna rajta bőven pedig.
En is bent ragadtam. Most pedig mar bent is maradok. Nem tul nagy a minuszom, ugyhogy megkockaztatom a varakozast holnapig. Szerintem most szedegetik ki az osszes stopot es jol megszopatnak mindenkit. Meglepetesre es longra szamitok holnap.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.