Amerikai bennfentesektől lehetne megérdeklődni, ilyenkor szoktam én is elkapkodni, most már örülök, hogy a kevésbé kockázatosban vagyok. Időszerű lenne egy nagyobb emelkedés, még ha tovább is esne, lehet kéne egy heti rossz adat és arra emelkedne, mert hetek óta fordítva működik....
Na jó, de semmi jel nem mutat fordulatra. Ma reggel ráadásul már réssel nyitott lefele, ami a fordulat jele is lehetne már, be is töltötte, de megint esik.
Az igazat megvallva én inkább csak próbálok reménykedni egy csökkentésben. De szerintem sem fognak sajnos. Amit mondasz, hogy a kommentárral kicsit megpróbálják víz felett tartani az árfolyamot, abban van valami... Nem érdekel mivel, hogyan, csak ne 35 dolláron kössön ki péntek délután... Szerencsére "csak" olajcégek papírjaiban ülök, nem pedig wti-ben, de valahogy nem örülnék neki így sem. :) Van egy kis wti longom 42,09-ről és 41,59-ről, amiket én is mindenképpen tartani akarok (persze ha a stopjaim megmaradnak addig).
Nem hiszem, hogy termelés-csökkentésről döntenének, beismerve egy év óta követett politikájuk kudarcát. Lehetnek viszont pl. olyan nyilatkozatok, hogy "megtesszük a lépéseket az árfolyam stabilizálására", stb., amire lehet még húzni rajta. Longjaimat péntekig tartom azért.
egy éve Doki elemezte, kíváncsi lennék most , mit gondol, de Amerikában minden cikk arról szól, hogy kizsákmányolják a palagázt, és a kutak teljesítménye is a várthoz képest hanyatlik, csak új kutakkal tudják fent tartani a termelést, na de ilyen áron már nem éri meg, hatalmas környezet szennyezéssel jár, és lassan megnyílik az út az exportra. Most zárták el a gázcsapokat Ukrajna felé, itt a lehetőség a cseppfolyós amerikai exportra, ami tovább drágítja, de még mindig olcsóbb az orosznál, szerintem ez a nyersanyag kilóg a többiből, ha ez egyre esne, az olajnak bőven 10 alá kéne bedőlne az összes termelő ország termelése, egyes országok teljes gazdasága, ha viszont exportálnak, ez duplázódna, míg Ázsiában, az oroszoknál zuhanna a gáz ára. Az USa-nak jó mert nem herdálja el ezt az erőforrást, Európának is jó, Nekünk is, az oroszokat pedig tovább szívathatják. Szerintem jelenleg a többség shortolja, mert évek óta ezzel lehet keresni, egy váratlan fordulat sokaknak fájna. Meleg telet várnak ebben meglepetés csak hideg irányban lehet
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.