Topiknyitó: Hathor 2019. 08. 30. 10:33

NUTEX részvényesek topikja  

Nutex részvényesek topikja!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Civinjanos 2023. 02. 23. 10:44
Előzmény: #39494  siemens

Üdv Siemens,
-
Stockholm szindróma.
-
Csereklei viszont egy valóban kiugróan kiváló képességű ember, akivel lehetett dolgozni (nagyon hatékonyan) és elsőrangú kapcsolatépítő. Az Enerex nevű cég megvásárlása nem volt könnyű, de a végére az egyik legjobb üzlet lett, amit az akvizíciónk során lebonyolíthattunk. Vancouverben öt napon át ejtette rabul és gyötörte a pókerarcával, no meg "ezt azért gondoljuk végig közösen" felvezetésű mondókáival - nota bene: tökéletes angolsággal - az eladót. Ez a hét volt az ügy második felvonása, amely egyébként négy felvonásos dráma volt. A negyedik felvonásban nekem már csak késve kellett egy ebédre megérkeznem és pár mondattal annyit kellett mondanom, hogy "nézd Rick, ezt a témát hosszan megbeszéltük, láthatod, hogy mi mindannyiunknak jót akarunk... adj kezet és írjuk alá végre a papírokat, jó?"
A deal egy alaptőke-emeléses többségi tulajdonszerzés volt. Így aztán a cég egy fillér (cent) kiadásunkba sem került, hiszen amit fizettünk a belement az akkor már saját cégünk kasszájába... ez Csereklei nélkül nem ment volna.
-
Itt csak hármat említek azon magyarok közül akik kiválóan dolgozott nekem a HUMET Nyrt munkatársaként: dr. Galamb, dr. Sárközy Gábor, aki egyébként a a bostoni MIT mathematics and computer science professzora volt főállásban, de Csereklei volt a legjobb.
-
Íme a sok közül három profi, akik őszinte hívét, engem az amatőrt támogattak...
Hathor
Hathor 2023. 02. 23. 10:24
Előzmény: #39498  Civinjanos
En koszonom munkajat, engem erdekel amit ir.
Reszvenyesek velemenyet 5evre elore tudom.
Fel, jo lesz, vegyetek mert olcso, kozel a nulla mi bajunk lehet, olcso es valaki kivasarolja, tele a ceg penzzel..
Na de mas is erdekelheti az embert
Civinjanos 2023. 02. 23. 10:12
Előzmény: #39489  Dr.Emu

Kedves dr. Emu,
-
Tisztelt Mindenki,
-
tekintettel arra, hogy többen sokallják a hozzászólásaimat és azok hosszát, mindezekért elnézést kérve, mentségeimet felsorolandó alant dióhéjban közlöm, hogy a beírásaim oka
-
egyrészt egy enyhe hányinger-érzet,
-
másrészt egy Alzheimer-teszt fontossága és az íráskészségem ellenőrzése;
-
harmadrészt felhívnám ezen sorok nyájas olvasóinak figyelmét arra, hogy azok csupán kérdésfeltevések, és az arra adható lehetséges válaszokból levonható következtetések, nem mások; továbbá
-
negyedrészt az engem személyemben sértő (hazugnak nevező, átbaszó, szőlőt savanyúnak érző, rágalmazó, stb.) beírásokra adott válaszok, illetve ezen válaszaim az adott szitkozódásban felemlített, velem előfordult esetek leírásával kiegészített magyarázata;
-
ötödrészt pedig néhány tucat ide nem író, de a fórumot olvasó (nota bene: a jelen helyzetben a Nutexbe történő befektetésüket fontolgató) személyek emailben és telefonon, vagy élőszóban történő közlése szerint komoly haszna vannak annak, ha egy tapasztalt személy (én = CJ) kellő alapossággal (értsd: felkészültséggel, rutinnal) osztalékfizetésről és részvénycserés vállalatfelvásárlásról kérdez és – esetünkben - következtetéseket von le;
-
hatodrészt az Önök által írottakból tovább erősödik, illetve csiszolódik bennem az a sokakat érdeklő, és ezügyben is engem meg-megkérdező személyeknek adott válaszom, miszerint mi lehetséges, mi történik, mi lesz itt, a mi gyöngyösbokrétás hazánkban a közeljövőben.
-
Ismételten elnézésért esedezve, maradok kedves mindnyájuk
őszinte híve
Hathor
Hathor 2023. 02. 23. 10:07
Amugy kulsoskent azt latom Civin ur van tamadva, es a reszvenyesek szemelyeskednek vele.
O mindig a cegrol irt, vagy annak vezeteserol.
Tobbiek meg Civint szidjak.
Nalam ez az eszrevetel, de tudom a reszvenyesek nem igy latjak
Hathor
Hathor 2023. 02. 23. 10:03
Előzmény: #39473  Törölt felhasználó
Nyugodtan nyissatok.
Csak kivancsi vagyok ki milyen szabalysertessel lesz vadolva tiltasnal?
Itt a pozitiv reszvenyes sincs tiltva es a realis volt cegvezer sem.
Nyilvan van ellenvelemeny koztuk.
De melyik ujjunkba harapjunk miattuk.
Egyik sem jobb.
Ugyanugy mindketto a velemenyet irja le.
siemens 2023. 02. 23. 09:48
Előzmény: #39494  siemens
A részvényesek 90%-a veszteségben ül, és reménykedik.....
siemens 2023. 02. 23. 09:46
Előzmény: #39469  Lastdeposit
Mikor ilyeneket olvasok nem tudom eldönteni, hogy csak viccel az illető vagy komolyan gondolja. Mi ez az áhitat? Mi ez az ömlengés? Teljes képzavar. A kolléga tudja, hogy mi történik itt 10-15 éve? Ránézett legalább egyszer a grafikonra, amióta szeretett főnöke kezében a marsallbot? Volt legalább 1 olyan döntés/bejelentés/közzététel, bármi ezen időszak alatt, amikor a részvényesek érdekeit nézték? Volt e valaha egyáltalán törekvés a részvényesi érték maximalizálására?? Stb, stb, stb. Ennyire nem látjuk a fától az erdőt? Jó, hogy nem vallottál szerelmet.....
Lafotex 2023. 02. 23. 09:06
R:13 forg:203k/db
Törölt felhasználó 2023. 02. 22. 21:16
Előzmény: #39488  Zille
Sajnos igazad van.
Nem fognak újra százmilliomossá tenni embereket, mint anno egyéb papírokban (Opus, Konzum, 4iIG, Estmedia)
siemens 2023. 02. 22. 19:52
Előzmény: #39481  Researcher
"neked még válaszolok! Sajnos vettem 60 felett is ill. van sok 35-40 -ről , ill. 14-17  van a legtöbb. Átlagom cca. 16-17 Huf/db."
- Érdekes átlagszámítás.......
- 3,8 millió db.......... papír mindent elbír.
Bpali 2023. 02. 22. 19:48
mondom év második fele..
Dr.Emu
Dr.Emu 2023. 02. 22. 19:42
Előzmény: #39472  Kosto769

Urak !
Ez egy jó topik. Úgy látom jó emberek verődtek itt össze.
Az is igaz, hogy egy jó ideje átment személyeskedésbe a fórum, aminek valószínűleg egy oka van.
Én második napja nem veszem fel a "kesztyűt".
Ezt javasolnám mindenkinek !!! Lehet ezzel hamarabb megoldanánk a problémát.
Egy új topik, semmi garanciát nem jelentene arra nézve, hogy ne ugyanazok a szereplők jelenjenek meg újra meg újra !
Zille 2023. 02. 22. 19:21
Előzmény: #39478  Researcher
65milliót raktál a Nutexbe????Sajnos ameddig ilyen részvényszámmal rendelkeznek a "kicsik"(csak két forumozónál van 5-6millió), nem fog ez menni sehova.Szeretnék tévedni,de túl optimista a hangulat.Sok idő még amíg ez a papír révbe ér.
Qwertzuio
Qwertzuio 2023. 02. 22. 19:03
Előzmény: #39483  Qwertzuio
rózsika 2023. 02. 22. 18:54
Előzmény: #39482  Civinjanos
Köszönöm a tájékoztatást.
Qwertzuio
Qwertzuio 2023. 02. 22. 18:45
Előzmény: #39477  Kosto769
Nutex osztalék sztori helyett mtel és MOL osztalék.... Talán kockázatmentes ezen az áron
De persze ez nem bölcs gondolat 🤭😊
Civinjanos 2023. 02. 22. 18:01
Előzmény: #39469  Lastdeposit

Jó Last, egy ismétlés:
-
"By the way, hogy még egy alapja legyen az ámokfutásomnak, leírom, hogy a Nutex 2017. december 31-e óta a 2022. június 30-ig terjedő időszakában gyakorlatilag olymódon növelte a forrásait, hogy - kis túlzással - egy fillér kötelezettsége és nyeresége sem keletkezett (adatok a közzétett beszámolókból), tehát nulla teljesítménnyel, kizárólag alaptőke-emelésekkel növelte a saját tőkéjét. Magyarul a kibocsátott részvények ellenértékét visszaforgatták a cégbe... és most pedig azt osztalékként kiviszik", ha a javaslatok szerint a közgyűlésük így határoz.
-
Csereklei IQ-ja 200, vagy afeletti. Akkoriban angolul, franciául és németül beszélt, írt olvasott, a BKE pénzügy szakán végzett közgazda. Segítség nélkül tárgyalt, szellemesen, okosan... egy alkalommal egy jogászt belevitt az erdőbe azzal, hogy az a szerencsétlen nem tudta, hogy Kanada Állam nem tagja az apostille-egyezménynek.
Galambbal az együttműködésük tökéletes volt. Vili is tárgyalóképes volt angolul is és szakmailag kenterbe vert sokakat a környezetében. Ennek a két embernek volt sansza értéket teremteni, ha az intellektusukat tekintem.  Mint a számok mutatják, nem tették.
-
Őszinte híve
Qwertzuio
Qwertzuio 2023. 02. 22. 17:53
Előzmény: #39481  Researcher
Helyes. 49 alatt ne add😊😊🤭💪
Civinjanos 2023. 02. 22. 17:47
Előzmény: #39458  rózsika

Tisztelt Rózsika, audiatur altera pars…
Ha már Nagy úr beszámolt Önnek, miképpen emlékszik, hát hadd tegyem én is.
Íme:
-
Annak idején, Nyíredi professzor halálát követően a tulajdonosai el kívánták adni a Gyógynövénykutató Intézet Zrt-ot. A Zrt Felügyelő Bizottságának tagja (talán elnöke) volt Nagy István, aki közölte, hogy a tulajdonosok nem tartanak igényt a kutató-gyártó területre, csak a METRO mögötti telket kívánják megtartani. Ajánlatot tettem, amely nem volt sikeres. Nagy úr ekkor ajánlotta fel vételre a HUMET Nyrt-nak a Reanal Zrt többségi tulajdonrészét.
-
Dr. Galamb és Csereklei nyolc nap alatt átvilágították a céget. Az erről szóló anyagot Nagy úrral az irodámban szigorúan kettesben átolvastuk és a szövegét és az adatokat Nagy úr kívánságának megfelelően javítottam – átbaszás? megalázás?
-
Ez a javított változat került a HUMET Nyrt Igazgatósága és Felügyelő Bizottsága együttes ülésén napirendre. Tekintettel arra, hogy én vita nélkül tudomásul vettem Nagy úr árajánlatát, egymilliárd forintra kértem felhatalmazást, 900 millióra kaptam. Ezzel a felhatalmazással tárgyaltam Nagy úrral a vételárról, a fizetési részletekről, stb. 700 millióban állapodtunk meg, azzal, hogy egy átmeneti ideig (a teljes vételár kifizetéséig) ő marad a vezérigazgató, dr. Galamb ezideig, mint a Reanal stratégiai igazgatója segíti őt. Nagy úr kikötötte továbbá, hogy amíg 100 millió foglalót nem fizetek ki neki, addig az üzletnek titokban kell maradnia. Ezzel egyetértettem, hiszen az ördög a részletekben van. Megkezdődött az adásvételi szerződés elkészítése, a 100 millió forint letétbe helyezése, az USA-ban (ugyanis a vevő a HUMET-PBC North America Inc. volt).
-
Nagy úr ezekben a napokban a saját nevében a tőzsdén HUMET részvényeket vásárolt. Tette ezt annak dacára, hogy egyrészt ez evidens bennfentes vétel volt, másrészt, mint volt pénzügyminiszter-helyettes nyilván tisztában volt az ilyem titkok törvényben szabályozott módjával.
-
Az én kötelességem az volt, hogy az üzletről azonnal tájékoztattam a PSZÁF-ot és ebben az iratban közölnöm kellett az üzletet ismerő személyek nevét. Arra rákérdeztem, hogy a Reanalnál tud-e valaki arról, hogy mi miben állapodtunk meg, Nagy úr válasza az volt, hogy rajta kívül senki. No szóval egy-két napja volt a megállapodásunknak és a jogászok vadul dolgoztak a szerződésen, amikor egy délután az irodámba betoppant két úr a PSZÁF-tól. Közölték, hogy szeparáltan velem és Csereklei úrral négyszemközt kívánnak beszélni. Amint megtudtam, miről van szó, azonnal hívtam volna Nagy urat, de a PSZÁF hivatalnoka megkért, hogy ezt legkorábban az ő távozásukat követően tegyem. Nagy úr a teniszpartija befejeztével tért haza és onnan hívott fel. Közöltem vele, mi történt és mivel volt pár órám átgondolni, azt javasoltam, hogy felejtsük el ezt az üzletet. Ő engem arra kért, ne tegyek semmit, ő a volt Pénzügyminisztériumi kollégái által megpróbálja ad acta tetetni ezt a kínos ügyet. Én, amint kért, vártam, nem léptem semerre.
-
Pár napra rá a jogászával (akinek a nevére nem emlékszem, de nem dr. Mező Andrással) felkeresett és azt kérte, hogy ne álljak el az üzlettől, ő nem kíván vezérigazgató maradni és a vételár nagy részét, 300 millió forintot HUMET részvényekben fizessek meg neki. Ez utóbbira vonatkozóan a jogásza elmagyarázta, hogy így kívánják a büntetőperben a bennfentes ügyletet degradálni az ítélet mértékét csökkenteni. Én ezeket a feltételeket elfogadtam, az üzlet létrejött. A vételárrészleteket időben megfizettük, illetve a részvényeket azonnal transzferáltuk.
-
Kérdés: mivel aláztam meg és/vagy basztam át Nagy Istvánt?
-
Őszinte híve
Researcher
Researcher 2023. 02. 22. 17:47
Előzmény: #39479  Qwertzuio
neked még válaszolok! Sajnos vettem 60 felett is ill. van sok 35-40 -ről , ill. 14-17  van a legtöbb. Átlagom cca. 16-17 Huf/db. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek