Civinjanos

Regisztráció: 2017-08-24 11:40:06

Hozzászólások száma: 793

Utolsó hozzászólás: 2020-03-23 11:39


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 2
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

NUTEX részvényesek topikja 2020. 03. 23. 11:39

Tisztelt Invest8,
nagyon meglepne, ha nem a három testőr kezében lennének ezek a papírok. Az első ilyen kibocsátásuk a Reanal elszipkázása során történt, akkor egy Liechtenstein-i alapítvány lett a tulajdonos, amiről azóta sem, soha többé nem hallottunk. Alapító elnök lehettem volna, de nem lettem.
Az Rt. 1996-ban (Kr. u.) alapíttatott, a volt tulajdonosok nevében én tárgyaltam a befektető Hoffmann-Schneider cég képviselőivel. Egy alapszabályt meg egy szindikátusi szerződést kellett összehoznunk, amely tökéletesen sikerült, a 4 millió dolláros befektetésnek zöld útja volt, viszont az ötfős igazgatóság (amelynek elnöke lettem volna) személyi összetételében nem tudtunk megegyezni. Istenben boldogult Kádár László barátom személyét kifogásolták, akinek életében is az volt a híre, hogy a magyar gyógyszeripar legokosabb embere. Nélküle nagyon alacsony lett a színvonal, ezért én sem lettem igazgatósági tag, sőt az eredendően nagytulajdonos Albaker nevű cég nevében nem is én írtam alá a kész, általam kitárgyalt dokumentumokat. Két év alatt négy vezérigazgató váltotta egymást, mire újra rám találtak – 1998. április 30-án választottak meg igazgatósági tagnak. Őszinte híve   
NUTEX részvényesek topikja 2020. 03. 21. 21:21

Tisztelt Wiswik
valóban nem vagyok kellően tájékozott. Melyik szabály tiltja a névérték felett történő emelést?
Köszönettel
NUTEX részvényesek topikja 2020. 03. 21. 20:37
Ez jó hír!
NUTEX részvényesek topikja 2020. 03. 21. 19:27

Tisztelt Nutexes, bizonyos értelemben igaza van, azt meg kell adnom.
Többek között az is komoly, hogy ennek a cégnek 2 milliárd forintos a saját tőkéje. Néha azért érdemes belemélyedni egy -egy mérlegsorba, meg arra, hogy mi van mögötte, meg mi a cég ebben a tekintetben kialakult története; abba is.
Némi nézeteltérés azért látszólag adódik közöttünk. A kérdés, amit feltett, hogy miért emel egy bennfentes 46 forinton- Elgondolkodtató, ha tudjuk, hogy megtehetné a 46 forint feléért (24,-) is. Ha 24-en emelt volna – akár két lépésben is – kétszer annyi részvénye lehetne és ha a célára 46 forint valóban (tudja, véli, mert bennfentes) akkor kétszer akkora profitja lehetne, amikor majd realizál. Szóval ennek a 46 forintos beszállásnak a hátterében kell legyen valami.
Tudva, hogy nagyrészvényesként, bennfentesként a meglévő tőketartalék átalakításával eredménytartalékká alakított tőkelem terhére minden egyes betett forintját kiveheti, tehát a beker ára nulla forint, miért is nem emel alacsonyabb áron, hogy profitot maximalizáljon? Van-e válasza erre, kedves Nutexes? Nekem van, de az Öné biztosan meggyőzőbb, úgyhogy nagyra értékelném a válaszát, hogy ami a gondolataimban ebben a témakörben csírázódni kezdett, megérlelődhessék.
Őszinte híve
Utóirat: Kérdés továbbá, hogy miért nincs egy státusz riport a befektetővel való tárgyalások megszakadásáról és az is, hogy miért kell Erdőbényén tartani a közgyűlést négy oldalnyi akadályugratás közbevetésével?      
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 13:39

Tisztelt Mindenki,
köszönet a beszélgetésért, jó étvágyat. Kis időre távozom, gondolom sokak örömére.
Jó hétvégét kíván
őszinte hívük
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 12:50

Tisztelt Warlock,
legyen Önnek igaza. Jómagam, amikor a Genezis dolgaiban jártam el - HUN-MINING- (teszem hozzá sikertelenül) és néhányan értesültek erről, akkor azt a kérdést tették fel nekem: korpa közé, János? Az első adódó alkalommal zaj nélkül távoztam.
Megismétlem, anélkül, hogy bármiféle tippet kívánnék Önnek adni: 100 millió forinttal új céget lehet a BÉT-re vinni.
Évek óta keresek sztorival rendelkező és profittal kecsegtető projektet, a cégemet 10 éve azonnal tőzsdére lehetne tenni, eddig, az elmúlt 10 évben 31 kísérletből egy sem sikerült. Nagyobbrészt ezekben az esetekben a tőzsde, mint olyan (ide értve a botrányokat) elijesztett mindenkit, akinek alkalmas projektje volt.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 12:43

Tisztelt Martin,
a felvetésén elgondolkodva egy kérdés merült fel őszinte hívében: Ha Önnek lenne egy működő vállalkozása és tőzsdére vinné, ezekkel az emberekkel összeállna egy csapatba?Amint írja, nyilván nem. -----
Ami igazán érthetetlen - bár a tőzsdének nincs emlékezete -, hogy minden  hozzászólásomat az itt a fejüket felütő kisrészvényesek közül néhányan rosszindulatúnak tekintik, ahelyett, hogy a leírtakon elgondolkodnának.
Egy biztos: ami ebben az évtizedben történt nem volt tisztességes a részvényesekkel, a kvázi üzlettársakkal szemben. Azok, a kisrészvényesek, akik kerestek a papíron, vették azt és generálták a további vételt; óhatatlanul ennek a társaságnak a malmára hajtották a vizet. A nyereségüket elismerem, a hozzájárulásukat egy ilyenfajta cég életben tartásához már kevésbé. Nem felelősök ők, hanem maga a Tőzsde vezetése, amely képtelen egy effajta eseménysorozatból a megfelelő következtetéseket levonni és sok tudatlan, de önzetlenül nagyvonalú kisrészvényes, befektető érdekeit semmibe véve tétlenül szemléli e három egyén gazdagodását, lejáratva magát az általuk vezetett intézményt: a Budapesti Értéktőzsdét.  
-------
Minden amit írtam és írok semmilyen módon nem értékelhető bennfentes információnak, kizárólag a tapasztalatomból, a Nutex közleményeinek tartalmából és az események sorrendjéből vezethető le és senkit sem kíván sem tartásra, sem vételre, sem eladásra rábírni.
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 12:13

Tisztelt Warlock,
örülök a találkozásunknak.
------
A Cs-G-H triónak eddig négy fő bevételi forrása adódott:
az Organic Mission kötvénykibocsátás 1,5 mrd Ft-ért az OM MLM cég tagjainak,
a Reanal ingatlanokra hitelfelvétel, 1,7 mrd Ft
a HUMET Nyrt vagyona, 3,7 mrd Ft
a Nutex Nyrt kisrészvényeseinek végtelenül önzetlen nagyvonalúsága.
Ez összesen közel 7 mrd Ft azonosítható, számszerűsíthető, plusz a részvényeladásokból adódó milliárdok. Ez a pénz, ezek az összegek nem a fán nőttek, hanem a valakiktől elvették, mondhatni 12 év alatt valakiknek kivették a zsebéből azzal, hogy semmiféle értéket ezeknek az embereknek nem adtak, nem produkáltak semmit. Mindez a folyamat ehhez a három emberhez kapcsolható, továbbá Füle Szabolcs és dr. Mező András két meghatározó szerepű bedolgozója a triónak. A felelősök, ha volnának ezeken az egyéneken kívül a Nutex Igazgatótanácsának tagjai, a Varga hölgyek, Kopros Dóra és mások, valamint a PSZÁF(MNB), a BÉT és az Ügyészség munkatársai, akiknek része van abban, hogy ezt az evidens eseménysorozatot "nem bűncselekmény"-ként minősítették és minősítik ma is. Egy kivételről tudok, egy PSZÁF 100 milliós bírságot valaki kiszabott OM ügyben, elismerésem érte.
Mindezek után van-e ember, aki nem inkább egy új céget alapítva megy a tőzsdére, hanem ehhez a társasághoz csatlakozik?
Őszinte híve       
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 11:28

Tisztelt Martin,
én sosem vitattam, hogy a cégből kiszervezték, - hiszen minden más hasznosat is, de az érdekeltségükben maradt és van és nyilván nem örülnek a végrehajtásnak.
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 11:19

Tisztelt Martin,
tegyük hozzá, hogy a PSZÁF (MNB), a Tőzsde és az Ügyészség szerint; amint azt én írtam volt.
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 11:17

Tisztelt Warlock,
elnézését kérem, az ismétlésekért, de mint tudja Ön is: ez a tudás édesanyja.
--
Két motívum egyébként e konverzáció során elsikkad, az egyik a CS-G-H trió vonzáskörzetébe tartozó (talán a KT Invest) két Reanal ingatlanon lévő 1,7 milliárdos bankkölcsön miatti végrehajtás, ami szerintem zavarja a triót, bár az is lehet, hogy nem és inkább elfutnak a felvett hitellel.
Ez utóbbi a valószínűbb, mivel az ingatlanok hasznosítása távlatilag bontást és építést feltételez, amihez pénz kell, nem kevés, nem beszélve a 100 éve működő vegyi üzem alatti föld környezetvédelmi állapotáról.
Kevésbé valószínű, de lehetséges, hogy a ralli célja, illetve az árfelhajtás oka az, hogy megegyeztek a végrehajtóval és már törlesztik a tartozást, mert a bedőlt hitellel azért sokak egzisztenciáját veszélyeztetik.
--
Még egyszer elnézést kér az Ön
őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 07:50

Tisztelt Warlock,
a tőketartalék másnak átadása komplikált(abb), ezért is teszik az eredménytartalékba át; ez egy számvitel által megadott költség- és fáradságmentes lehetőség. Felszabadul mindaz a tőkerész, forrás, amit eddig a névértéken felül az alaptőke-emelő bennfentesek valaha a cégbe befizettek. Az így megnövelt eredménytartalék most már alkalmas pl.: a megvolt 380 millió és beteendő 450 millió osztalékként, vagy - csődre utazva - költségként történő kiszivattyúzására. Önmagában ez a számviteli ügylet is - paradox módon, de feltétlenül az önök nagyvonalúságát erősítendő - arra utal, hogy a fizetésképtelenség felé menetel a Nutex.
Őszinte híve 
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 07. 10:45

Tisztelt Nutexes,
a cégben nincs 600 millió. Bele kell tenni.
Amit most lát az egy számviteli művelet, amelyben a nehezen (nem) mozdítható tőketartalékból egy mobilisabb eredménytartalék lett/lesz. Az eredménytartaléknak átnevezett összeget csak akkor lehetséges a cégből kivenni, ha van benne ennyi készpénz. A 46 forintokkal 600 nem, de 460 milliónyi készpénz lesz a cégben. Ezt a harmadik lépésben veszik ki, de előtte – második lépésként, fázisként - az Önök áldozatkészségének hála, a 46 forintért vett részvényeket Huber István, a befektető jövetelének és ezzel a 46 forintos beszállás deklarációjával felhajtott áron eladja.
---
Legrosszabb eset Huber István Nézőpontjából Tekintve (a továbbiakban: HINT):
Ha nem sikerül egyetlen egy darab részvényt sem eladnia Önöknek, elHINTtenie Önök között, a betett 460 milliót kiveszi (mobilizálható eredménytartalék, amelynek adóvonzata 29%) azaz a legnagyobb bukó 138 millió lehetne. Ezt a lehetőséget az Önök áldozatkészségének ismeretében kizárhatjuk, a valószínűsége: nulla %.
---
Semleges eset HINT:
Az Önök áldozatkészségének köszönhetően a részvényeket darabonként 14 forintért adja csak el (figyelem: az árfelhajtás hatására ez a 14 forintos átlag igen alacsonynak tűnik!) akkor lesz Huber István nullán. Ennek  az esetnek a bekövetkezte nem zárható ki, de a valószínűsége csekély: 10 százalék.
---
Jó eset HINT:
Jó esetnek azt kell tekinteni, ha 15 és 46 között ad el, akkor ez az „ügylet” 10 millió forint és 310 millió nyereség között kalkulálható. Nulla kockázat mellett a 10 millió is gyönyörű profit, 310 millió pedig mesés. Ez a reális változat, aminek a valószínűsége: 80%
---
A legjobb eset HINT: Az árfelhajtás hatására (újabb hír: jön a befektető!) 47 és 60 közötti átlagot ér el az eladásai során, akkor a várható profitja 320 és 600 millió közötti lesz. Ebben reménykedik Huber István és a neve alatt beszálló társaság. Ez az eset  nem zárható ki, valószínűsége 10 százalék.  
---
Ezt követően veszi majd ki a cég eredménytartalékából Huber István a betett 460 millióját. Ennek a lépésnek a valószínűsége 100%.
---
A következő lépés a fizetésképtelenség bejelentése és a felszámolás lesz. Ennek a valószínűsége napról napra egyre nő.
---
Talán így érthetőbb, tisztelt Nutexes. Ebben reménykedik az Ön
őszinte híve   
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 07. 10:43

Tisztelt Nutexes,
a cégben nincs 600 millió. Bele kell tenni.
Amit most lát az egy számviteli művelet, amelyben a nehezen (nem) mozdítható tőketartalékból egy mobilisabb eredménytartalék lett/lesz. Az eredménytartaléknak átnevezett összeget csak akkor lehetséges a cégből kivenni, ha van benne ennyi készpénz. A 46 forintokkal 600 nem, de 460 milliónyi készpénz lesz a cégben. Ezt a harmadik lépésben veszik ki, de előtte – második lépésként, fázisként - az Önök áldozatkészségének hála, a 46 forintért vett részvényeket Huber István, a befektető jövetelének és ezzel a 46 forintos beszállás deklarációjával felhajtott áron eladja.
---
Legrosszabb eset Huber István Nézőpontjából Tekintve (a továbbiakban: HINT):
Ha nem sikerül egyetlen egy darab részvényt sem eladnia Önöknek, elHINTtenie Önök között, a betett 460 milliót kiveszi (mobilizálható eredménytartalék, amelynek adóvonzata 29%) azaz a legnagyobb bukó 138 millió lehetne. Ezt a lehetőséget az Önök áldozatkészségének ismeretében kizárhatjuk, a valószínűsége: nulla %.
---
Semleges eset HINT:
Az Önök áldozatkészségének köszönhetően a részvényeket darabonként 14 forintért adja csak el (figyelem: az árfelhajtás hatására ez a 14 forintos átlag igen alacsonynak tűnik!) akkor lesz Huber István nullán. Ennek  az esetnek a bekövetkezte nem zárható ki, de a valószínűsége csekély: 10 százalék.
---
Jó eset HINT:
Jó esetnek azt kell tekinteni, ha 15 és 46 között ad el, akkor ez az „ügylet” 10 millió forint és 310 millió nyereség között kalkulálható. Nulla kockázat mellett a 10 millió is gyönyörű profit, 310 millió pedig mesés. Ez a reális változat, aminek a valószínűsége: 80%
---
A legjobb eset HINT: Az árfelhajtás hatására (újabb hír: jön a befektető!) 47 és 60 közötti átlagot ér el az eladásai során, akkor a várható profitja 320 és 600 millió közötti lesz. Ebben reménykedik Huber István és a neve alatt beszálló társaság. Ez az eset  nem zárható ki, valószínűsége 10 százalék.  
---
Ezt követően veszi majd ki a cég eredménytartalékából Huber István a betett 460 millióját. Ennek a lépésnek a valószínűsége 100%.
---
A következő lépés a fizetésképtelenség bejelentése és a felszámolás lesz. Ennek a valószínűsége napról napra egyre nő.
---
Talán így érthetőbb, tisztelt Nutexes. Ebben reménykedik az Ön
őszinte híve   
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 06. 22:39

Tisztelt Martin,
néhányan valamilyen oknál fogva megismerjük a hamiskártyást messziről. Látjuk, hogy sok szerencsétlen amatőr elkezd a hamiskártyással zsugázni. Mi, néhányan intjük az amatőröket, hogy ne tegyék. Ennyi.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 06. 22:33

Tisztelt Tomek,
sokaktól tanultam, többek között "egy Önnel szemben nem lett volna korrekt" kijelentésemre jött a válasz, miszerint "mit szólnak ehhez a döntéshez a részvényesei?"
Nagy tanulság, hogy a legcsekélyebb hatalom (döntési pozíció, munkakör) néha válaszút elé állítja az embert. Néha a helyes döntés egy törvény megsértése egy másik betartása érdekében. Jó példa erre a katona számára a "ne ölj".
Nehogy félreértse, nem öltem embert, nagyon keveseket ütöttem meg, nem alaptulajdonságom az agresszió. A példa, hogy értse, miért írom azt, hogy nem volt feddhetetlen az Ön
őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 06. 22:27

Jó éjt Nutexes,
ha azt írom, hogy 450 milliót betesz és 450 milliót kivesz és marad 10 millió részvénye, akkor már érti?
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 06. 22:25

Tisztelt Nutexes,
Huber István eladja, Önök megveszik. Néhány kisbefektető jól jár (5%) 95% bukik. Ez a tapasztalat.
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 06. 22:24

Tisztelt Janika,
nincs egyedül, azzal, hogy nemért meg engem. Többek még hülyének is néztek annak idején. Mára számuk elenyésző. Abból is profitáltam, ha hülyének néztek, főleg nagyképű és simlis "üzletfelek" esetében jött jól ez a fajta állapot.
Valaki azt írja, önmarcangolom magam. A legkevésbé sem, élvezi az Önökkel való párbeszédet az Önök
őszinte híve
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 06. 22:21

Tisztelt Nutexes,
végre kérdez.
Amint írtam, a 46 forintos csali lehet, hogy a legrosszabb 10 millió helyett az Önök áldozatkészsége révén nettó 500 milliót hoz Huber Istvánnak.
Őszinte híve

friss hírek További hírek