Civinjanos

Regisztráció: 2017-08-24 11:40:06

Hozzászólások száma: 799

Utolsó hozzászólás: 2022-09-27 10:09


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

HUNMINING -- a magyar bányászatért ma, 10:09

II.
Körülbelül ennyit mondhattam el az ottlétem (2011) során Vargának, amikor néhány váltóról és egy – később kiderült – végtelenül csalódott ötszázmilliós (!) befektetője újabb befizetéséről vartyogva leintett. Mindazonáltal a mondókám nem volt hatástalan, mert pár napra rá Varga csapot-papot otthagyott – mindent üvöltözve és közölve, hogy még aznap tegyék közzé, hogy ő (Varga) távozott a cégtől.
Aztán persze két nap múlva újra ott volt, főnököt játszani próbálva, engem meg leinteni.
Azóta is ő viszi, vitte a puskát, engem meg azóta nem szeret…
 A váltókat egy Jansen nevű figura állította ki a Járdaszigeteken bejegyzett cége nevében, darabonként sokszázezer euróról. Emlékszem, hogy néhány mikroszekundumnyi időm adódott – talán Varga levegőt vett – hogy feltegyem a kérdést, hogy miért nincs a váltók között legalább egy darab 50.000 euróra és azonnali lejáratra, nota bene: a fizető bankra kiállítva? Egy ilyen teszt nélkül átvenni millió eurókat érő(?) váltókat és várni, hogy valamikor majd Jansen (? – miért nem a bankja?) fizessen – tökéletes dilettantizmus, hozzáértés nélküli Vargát jelenített meg el
HUNMINING -- a magyar bányászatért ma, 09:46

Az én megközelítésem ehhez az ügyhöz más, mint a TEBÉSZ-é, de valószínűleg én nagyobb rálátással bírok/bírtam a személyes (értsd: privát) indokokra, mint egyébként az lehetséges lenne bárki számára.
Az alaphelyzet a Genezis állapota az ún.: bányász-apport előtt. A Genezis mérleg szerinti halmozott vesztesége 4,5 mrd forint volt, amelyért egyszemélyben Rényi volt a felelős. Egy hülyére volt szüksége, aki eme 4,5 mrd forintos seb elfedéséhez kellő ngyságú  „leukoplaszttal” rendelkezik. Ez a leukoplasztos ember volt Varga, aki képes volt – nyilván Rényi irányításával – egy teljesen értéktelen projektet 28 milliárd forintos apporttal betapasztani.
Megjegyzem, hogy Rényi volt akkora -----, hogy az apportba belerakott a bánya-humbugon felül néhány hektár dél-amerikai őserdőt, hogy ő (Rényi) is nagytulajdonos legyen (azért, hogy az apportálást követően pár százmillióval még megszívassa befektetőit), másrészt a végtelenül narcisztikus és idióta Vargát arra is rávette, hogy vele (Rényivel) menedzsment-szerződést kössön, miáltal folyamatosan növekedő adósságba verte a HUNMining-ot. Ez utóbbi számlakövetelés tömeg lett most az a hitelezői pozíció, amivel gyakorlatilag Rényi mindent visz a végén (most).
Ez nem sok (sőt szinte semmi, mert a Baritmix eladhatatlan), de a lényeg a leukoplaszt…!  ha Varga nem jön és nem apportál, akkor neki (Rényinek) kellett volna a pár év alatt 4,5 milliárddal bebuktatott cég múltjáért felelnie.
Nem kellett, mert Varga végtelen hülyesége már elég nagy volt ahhoz, hogy az egész Rényi / Genezis simlit bőven lefedje. Nos… ez a Varga képes manapság itten is shoppingolni egy magyar aranybányával – anélkül, hogy bárki felmérte volna, hogy a kezdés, a folyamatos kitermelés és a rekultiváció (stb.) mibe is kerülne. Ez az adat sehol nincs meg és ne is legyen, mert egyből világossá válik, hogy többe kerül a leves, mint a hús – azaz minden egyes forint aranybánya befektetés 1,2 – 13szoros ráfizetést, tehát csődöt generál.  
HUNMINING -- a magyar bányászatért 2022. 08. 21. 14:29

Varga István bármiféle vállalkozás irányítására alkalmatlan. Saját alkalmatlanságának tudatában - diktatorikusan intézte a HunMining ügyeit ezért semmi csoda abban nincs az egész történetben, így ebben a végkifejletben sincs.
Rényi Varga nyilvánvaló dilettantizmusát a maga teljesen erkölcstelen üzletemberi tevékenységével sokak kárára kihasználta.
Néhányan a bejegyzéseim következtében talán kisebb veszteséget szenvedtek el, mint egyébként - remélem.
HUNMINING -- a magyar bányászatért 2022. 06. 05. 13:13

Annak is sok éve már, hogy leírtam az aktivitásom részleteit a Hun Mining-ban.
A rövid összefoglalása ennek annyi, hogy Varga István egy szép napon az igazgatósági ülésen lemondott és minden kapacitálás ellenére ragaszkodott ennek jegyzőkönyvbe vételére és közzétételére. Mivel egy hónapja már a board tanácsadója voltam, írtam egy dolgozatot, miképpen lehet(ne) rendbe hozni azt a katyvaszt, amelyet Varga és Rényi urak összehoztak. A dolgozat része volt egy time-table, ami szerint bizonyos résztvevőkkel felvettem a kapcsolatot és tárgyaltam velük.
Egy héttel a lemondása után Varga lemondott vezérigazgató úr felütötte ismét a fejét a cég irodájában, leültetett többünket, és tiltakozott az ellen, hogy én bárkivel beszéljek. A tucatnyi résztvevőnek, köztük nekem, szokása szerint kb.: két órás monológot adott elő. Én úgy másfél órányi fejtegetést türelmesen hallgatva elnézést kértem és távoztam. Az udvaron kifelé mentemben még két másik résztvevője ennek az ülésnek egy fél órát kapacitált, hogy várjam ki a végét, de nemet mondtam.
Viszont másnapra nekem még hátra maradt egy fontos tárgyalásom Hun-Mining ügyben egy meglévő (csendes) tulajdonostársukkal. Mivel ezen úr további befektetéseire hivatkozva monologizált Varga István az előző napi meetingen (is); csak elmentem meghallgatni a befektetőtárs véleményét az üzleti renovációs tervemről. Főként arra voltam kíváncsi, ad-e még több pénzt az újraindításhoz. Meghallgatott és közölte a két Vargáról, hogy „…. higgyen nekem, ez a két ember szélhámos”. Isten bocsássa meg nekem, de az „üzlet az üzlet” alapon mentegettem egy darabig a két nevezett urat, de a befektetőtárs hajthatatlan volt.
 Nota bene: Kétségkívül igaz az, hogy az igazgatóságnak, amely mellett Varga István felkérésére még akkor is tanácsadó voltam, a dolgozatomat vezérigazgatói pályázatként írtam meg, hiszen ez a pozíció Varga István hisztérikus lemondásával üres volt. De, hogy ő mondott-e, mondhatott-e nemet nekem, az non sense, hiszen ő akkor és ott senki sem volt a Hun Mining-ban.   
Őszinte hívük
HUNMINING -- a magyar bányászatért 2022. 06. 03. 16:33

Már arra sem igen emlékszem, hogy melyik évben történt, olyan régen volt. A két Varga, István és Imre meghívott, hogy segítsünk a tőzsdei vonalon, mert Rényi szabotál és vitatkozik. Rényivel jól kijöttünk addig a pár óráig, amíg az apport felelősséget nem említettem Neki. Rényi ugyanis a váltó-trükkön kívül még egy dél amerikai őserdő darabot is apportált a cégbe úgy 800 millió körül – ha jól emlékszem. Ellenérveire felvetettem, hogy az addig keletkezett közel 4 milliárdos mérleg szerinti veszteségért, ami a bányászok bekerülése előtt keletkezett a cégben, ő, mint igazgatósági tag (és vezérigazgató is talán) személyesen felelős – hadd ne adjam Vargáéknak azt a tanácsot, hogy az igazgatóság nevében indítsanak ellene két polgári és egy büntetőpert.
Eddig Rényi tevékenységéről.
A Jansen ügy rém egyszerű. Németországban szervezett bulijából szerzett pénzt és garanciát. Meghirdette, hogy egy csendes németországi völgyben ún.: Themen Park-ot hoz létre, ahová felépíti Noé bárkájának „eredeti másolatát”. Néhány százezer háziasszony 20-50 euróval ebbe a projektbe beszállt.  Mivel a számlával, amire a Frau Müllerek befizettek ő (Jansen) rendelkezett lett arra pénze, hogy lefizesse a környékbeli környezetvédőket, hogy tiltakozzanak a Themen Park létesítése ellen, a nagy idegenforgalom okozta károk okán. A pénzt a Themen Park akadályoztatása miatt befektette – a Genezisbe természetesen – amely aztán már Hun Mining néven egy off shore vállalatnak kölcsönadta a pénzt, váltókért cserébe.  A néhány 10 millió euró így aztán Jansen és Rényi pénze lett.
 Varga István meg dél afrikai stróman bányászok nevében apportálta a – mint az elmúlt tízegynéhány évben ez világossá vált – teljesen értéktelen dolgait – bányák, Baritmix, technológiák. Tette ezt egy tucat cég nevében, amelyek ma már sehol sincsenek.
 Három-négy szélhámos egymásra talált. Ez a cég a BÉT egyik szégyene. A másik a Nutex-Humet. Ennek vezetői kb.: 4 milliárd forintnyi vagyont vittek el Belize-i off shore cégbe és a Reanal mindhárom ingatlanját ide ezek közé értve. A Reanal ingatlanokra volt egy bank, amely 3,5 milliárd hitelt adott nekik; az okozott kár így összesen 8 milliárd, meg a részvényesek bukója.
Peanuts.
Nehogy félreértés legyen, ez nem az első írásom ezekről az ügyekről – és nemcsak itt, de e tárgyban készült dolgozataim több erre felkent hatóságnál is elfekszenek, még a 2009-es és a 2010-es évek elején írtam és küldtem el őket.
Sok minden változott 2008 Karácsonya óta, amikor is nekem ebből a cirkuszból elegem lett. Varga István kivételével – mert ő beteges – a többiek gazdag emberek lettek.
 Aki teheti adja át üdvözletemet azoknak, akik felelősek azért, hogy ez a két cég még nincs felszámolva és a vezetői nem ülnek (RIP, dr. Galamb).
 Őszinte hívük.
NUTEX részvényesek topikja 2022. 03. 12. 18:55

Vili igazán jókór jött.
Akik addig segítettek, mind szélnek eredtek, ugyanis az első beadványunkat az FDA visszautasította. Hiába próbálkoztam náluk azzal, hogy a világ legautentikusabb kritikusa- az Egyesült Államok gyógyszerhatósága – írta le, hogy mi hibádzik ahhoz, hogy a HUMETet forgalomba hozzuk. Győzködtem a menni készülőket, hogy most állhatnánk neki a siker reményében a munkának - otthagytak.
Híre is ment a dolognak, többen rákérdeztem most mi a tervem. Mondtam, hogy ide kell egy perfekt angolos, FDA rutinnal bíró vegyész.  Pár napon belül összehoztak Vele és a másfél órás beszélgetésünket követően felvittem Vilmost a céghez és bemutattam az embereimnek – már akik megmaradtak.
Két hét gondolkodási időt kért és azt követően megjelent egy egyméterszer kétméteres tace paoval – egy abszolút részletes ütemtervvel, hogy miképpen kell identifikálnunk mi ez az anyag, miképpen lesz a beadványunk sikeres az FDA-hoz és miképpen lehet a Humifulvátot gyógyszeralapanyaggá fejleszteni. Felragasztottuk az egyik példányt a tárgyalónk falára, elszívtunk egy cigit és nekiláttunk a dolognak. Jobban mondva Ő nekilátott. Előkerítette Michel Glade kollégáját valahonnan a Sziklás hegységből és a többezer mérföldes távolság dacára előkészítettek egy anyagot, amit odaadhattunk a beadványunkat gondozó Jonathan Emord ügyvédnek, hogy most akkor kezdheti elölről az FDA procedúrát.
Ennek a fázisnak az elejetáján lettem igazán elnök, vezető, vagy inkább Mr. Humet, ahogy odaát hívtak. Washington DC-ben, Jonathan irodájában volt a start, az első igazán fontos megbeszélés, amelynek a negyvenedik percében harmadszor, vagy negyedszer kotyogtam bele a nagyok dolgába, mire Emord ügyvéd úr a nekem (az ügyfélnek) kijáró tisztelettel bár, de rámmordult:
- János, látom már nagyon rágyújtanál… van egy dohányzó kolleganőm. Nem sétálnál vele egy órácskát itt a közeli parkban? Értettem a szóból és magukra hagytam Jonathant, Vilmost és a többieket. Egy elnök dolga az, hogy összehozza a szükséges IQ-t ő megmaradhat olyannak, amilyen volt, nincs mit tovább bizonyítania.
A többi történelem – igazi gazdasági csoda történt: az FDA nem tiltakozott az ellen, hogy a termékünket az Egyesült Államokban forgalomba hozzuk. Ez előttünk Közép Európából csak a Cavintonnal sikerült. Szóval kis idő és 75 nap után megjelenhetett végre az egész oldalas hirdetésünk a Napi Gazdaságban: US Open for Humet®-R!
Aztán persze rosszra fordultak a dolgok és csődből kellett menekülnünk. Vilmos nem hagyta, hogy feladjuk. 20 órákat dolgoztunk, mert ha kellett könyörögtünk, hívtuk a hitelezőinket, járuljanak hozzá a helyzet normalizálásához. Napi 20 órákat dolgoztunk, Vilmos meg én hetekig. A végén a munkánk eredménye annyi volt, hogy akit hitt bennünk az a csődben is jól járt, a cég megmenekült, amit senki nem hitt volna és végezetül egy 20 millió dollárt érő magyar- kanadai-amerikai minimulti lettünk.
Ekkor szálltam én ki, és lett Vilmos az elnök.
Ami ezután történt, az felfoghatatlan. Az én precíz és lelkiismeretes, hatékony munkatársam eltévesztette az irányt és egy számomra minősíthetetlen szakaszát is láthattam a minap lezárult életének.
Sokat köszönhettünk egymásnak. Ő megélhette, hogy a „klub” tagja lehetett, egy gyógyszergyár vezérigazgatója lett. Én megélhettem egy immár 14 éve tartó nyugdíjaséletet.
Vili elment. Maradjunk annyiban: Isten nyugtassa.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 03. 23. 11:39

Tisztelt Invest8,
nagyon meglepne, ha nem a három testőr kezében lennének ezek a papírok. Az első ilyen kibocsátásuk a Reanal elszipkázása során történt, akkor egy Liechtenstein-i alapítvány lett a tulajdonos, amiről azóta sem, soha többé nem hallottunk. Alapító elnök lehettem volna, de nem lettem.
Az Rt. 1996-ban (Kr. u.) alapíttatott, a volt tulajdonosok nevében én tárgyaltam a befektető Hoffmann-Schneider cég képviselőivel. Egy alapszabályt meg egy szindikátusi szerződést kellett összehoznunk, amely tökéletesen sikerült, a 4 millió dolláros befektetésnek zöld útja volt, viszont az ötfős igazgatóság (amelynek elnöke lettem volna) személyi összetételében nem tudtunk megegyezni. Istenben boldogult Kádár László barátom személyét kifogásolták, akinek életében is az volt a híre, hogy a magyar gyógyszeripar legokosabb embere. Nélküle nagyon alacsony lett a színvonal, ezért én sem lettem igazgatósági tag, sőt az eredendően nagytulajdonos Albaker nevű cég nevében nem is én írtam alá a kész, általam kitárgyalt dokumentumokat. Két év alatt négy vezérigazgató váltotta egymást, mire újra rám találtak – 1998. április 30-án választottak meg igazgatósági tagnak. Őszinte híve   
NUTEX részvényesek topikja 2020. 03. 21. 21:21

Tisztelt Wiswik
valóban nem vagyok kellően tájékozott. Melyik szabály tiltja a névérték felett történő emelést?
Köszönettel
NUTEX részvényesek topikja 2020. 03. 21. 20:37
Ez jó hír!
NUTEX részvényesek topikja 2020. 03. 21. 19:27

Tisztelt Nutexes, bizonyos értelemben igaza van, azt meg kell adnom.
Többek között az is komoly, hogy ennek a cégnek 2 milliárd forintos a saját tőkéje. Néha azért érdemes belemélyedni egy -egy mérlegsorba, meg arra, hogy mi van mögötte, meg mi a cég ebben a tekintetben kialakult története; abba is.
Némi nézeteltérés azért látszólag adódik közöttünk. A kérdés, amit feltett, hogy miért emel egy bennfentes 46 forinton- Elgondolkodtató, ha tudjuk, hogy megtehetné a 46 forint feléért (24,-) is. Ha 24-en emelt volna – akár két lépésben is – kétszer annyi részvénye lehetne és ha a célára 46 forint valóban (tudja, véli, mert bennfentes) akkor kétszer akkora profitja lehetne, amikor majd realizál. Szóval ennek a 46 forintos beszállásnak a hátterében kell legyen valami.
Tudva, hogy nagyrészvényesként, bennfentesként a meglévő tőketartalék átalakításával eredménytartalékká alakított tőkelem terhére minden egyes betett forintját kiveheti, tehát a beker ára nulla forint, miért is nem emel alacsonyabb áron, hogy profitot maximalizáljon? Van-e válasza erre, kedves Nutexes? Nekem van, de az Öné biztosan meggyőzőbb, úgyhogy nagyra értékelném a válaszát, hogy ami a gondolataimban ebben a témakörben csírázódni kezdett, megérlelődhessék.
Őszinte híve
Utóirat: Kérdés továbbá, hogy miért nincs egy státusz riport a befektetővel való tárgyalások megszakadásáról és az is, hogy miért kell Erdőbényén tartani a közgyűlést négy oldalnyi akadályugratás közbevetésével?      
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 13:39

Tisztelt Mindenki,
köszönet a beszélgetésért, jó étvágyat. Kis időre távozom, gondolom sokak örömére.
Jó hétvégét kíván
őszinte hívük
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 12:50

Tisztelt Warlock,
legyen Önnek igaza. Jómagam, amikor a Genezis dolgaiban jártam el - HUN-MINING- (teszem hozzá sikertelenül) és néhányan értesültek erről, akkor azt a kérdést tették fel nekem: korpa közé, János? Az első adódó alkalommal zaj nélkül távoztam.
Megismétlem, anélkül, hogy bármiféle tippet kívánnék Önnek adni: 100 millió forinttal új céget lehet a BÉT-re vinni.
Évek óta keresek sztorival rendelkező és profittal kecsegtető projektet, a cégemet 10 éve azonnal tőzsdére lehetne tenni, eddig, az elmúlt 10 évben 31 kísérletből egy sem sikerült. Nagyobbrészt ezekben az esetekben a tőzsde, mint olyan (ide értve a botrányokat) elijesztett mindenkit, akinek alkalmas projektje volt.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 12:43

Tisztelt Martin,
a felvetésén elgondolkodva egy kérdés merült fel őszinte hívében: Ha Önnek lenne egy működő vállalkozása és tőzsdére vinné, ezekkel az emberekkel összeállna egy csapatba?Amint írja, nyilván nem. -----
Ami igazán érthetetlen - bár a tőzsdének nincs emlékezete -, hogy minden  hozzászólásomat az itt a fejüket felütő kisrészvényesek közül néhányan rosszindulatúnak tekintik, ahelyett, hogy a leírtakon elgondolkodnának.
Egy biztos: ami ebben az évtizedben történt nem volt tisztességes a részvényesekkel, a kvázi üzlettársakkal szemben. Azok, a kisrészvényesek, akik kerestek a papíron, vették azt és generálták a további vételt; óhatatlanul ennek a társaságnak a malmára hajtották a vizet. A nyereségüket elismerem, a hozzájárulásukat egy ilyenfajta cég életben tartásához már kevésbé. Nem felelősök ők, hanem maga a Tőzsde vezetése, amely képtelen egy effajta eseménysorozatból a megfelelő következtetéseket levonni és sok tudatlan, de önzetlenül nagyvonalú kisrészvényes, befektető érdekeit semmibe véve tétlenül szemléli e három egyén gazdagodását, lejáratva magát az általuk vezetett intézményt: a Budapesti Értéktőzsdét.  
-------
Minden amit írtam és írok semmilyen módon nem értékelhető bennfentes információnak, kizárólag a tapasztalatomból, a Nutex közleményeinek tartalmából és az események sorrendjéből vezethető le és senkit sem kíván sem tartásra, sem vételre, sem eladásra rábírni.
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 12:13

Tisztelt Warlock,
örülök a találkozásunknak.
------
A Cs-G-H triónak eddig négy fő bevételi forrása adódott:
az Organic Mission kötvénykibocsátás 1,5 mrd Ft-ért az OM MLM cég tagjainak,
a Reanal ingatlanokra hitelfelvétel, 1,7 mrd Ft
a HUMET Nyrt vagyona, 3,7 mrd Ft
a Nutex Nyrt kisrészvényeseinek végtelenül önzetlen nagyvonalúsága.
Ez összesen közel 7 mrd Ft azonosítható, számszerűsíthető, plusz a részvényeladásokból adódó milliárdok. Ez a pénz, ezek az összegek nem a fán nőttek, hanem a valakiktől elvették, mondhatni 12 év alatt valakiknek kivették a zsebéből azzal, hogy semmiféle értéket ezeknek az embereknek nem adtak, nem produkáltak semmit. Mindez a folyamat ehhez a három emberhez kapcsolható, továbbá Füle Szabolcs és dr. Mező András két meghatározó szerepű bedolgozója a triónak. A felelősök, ha volnának ezeken az egyéneken kívül a Nutex Igazgatótanácsának tagjai, a Varga hölgyek, Kopros Dóra és mások, valamint a PSZÁF(MNB), a BÉT és az Ügyészség munkatársai, akiknek része van abban, hogy ezt az evidens eseménysorozatot "nem bűncselekmény"-ként minősítették és minősítik ma is. Egy kivételről tudok, egy PSZÁF 100 milliós bírságot valaki kiszabott OM ügyben, elismerésem érte.
Mindezek után van-e ember, aki nem inkább egy új céget alapítva megy a tőzsdére, hanem ehhez a társasághoz csatlakozik?
Őszinte híve       
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 11:28

Tisztelt Martin,
én sosem vitattam, hogy a cégből kiszervezték, - hiszen minden más hasznosat is, de az érdekeltségükben maradt és van és nyilván nem örülnek a végrehajtásnak.
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 11:19

Tisztelt Martin,
tegyük hozzá, hogy a PSZÁF (MNB), a Tőzsde és az Ügyészség szerint; amint azt én írtam volt.
Őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 11:17

Tisztelt Warlock,
elnézését kérem, az ismétlésekért, de mint tudja Ön is: ez a tudás édesanyja.
--
Két motívum egyébként e konverzáció során elsikkad, az egyik a CS-G-H trió vonzáskörzetébe tartozó (talán a KT Invest) két Reanal ingatlanon lévő 1,7 milliárdos bankkölcsön miatti végrehajtás, ami szerintem zavarja a triót, bár az is lehet, hogy nem és inkább elfutnak a felvett hitellel.
Ez utóbbi a valószínűbb, mivel az ingatlanok hasznosítása távlatilag bontást és építést feltételez, amihez pénz kell, nem kevés, nem beszélve a 100 éve működő vegyi üzem alatti föld környezetvédelmi állapotáról.
Kevésbé valószínű, de lehetséges, hogy a ralli célja, illetve az árfelhajtás oka az, hogy megegyeztek a végrehajtóval és már törlesztik a tartozást, mert a bedőlt hitellel azért sokak egzisztenciáját veszélyeztetik.
--
Még egyszer elnézést kér az Ön
őszinte híve
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 08. 07:50

Tisztelt Warlock,
a tőketartalék másnak átadása komplikált(abb), ezért is teszik az eredménytartalékba át; ez egy számvitel által megadott költség- és fáradságmentes lehetőség. Felszabadul mindaz a tőkerész, forrás, amit eddig a névértéken felül az alaptőke-emelő bennfentesek valaha a cégbe befizettek. Az így megnövelt eredménytartalék most már alkalmas pl.: a megvolt 380 millió és beteendő 450 millió osztalékként, vagy - csődre utazva - költségként történő kiszivattyúzására. Önmagában ez a számviteli ügylet is - paradox módon, de feltétlenül az önök nagyvonalúságát erősítendő - arra utal, hogy a fizetésképtelenség felé menetel a Nutex.
Őszinte híve 
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 07. 10:45

Tisztelt Nutexes,
a cégben nincs 600 millió. Bele kell tenni.
Amit most lát az egy számviteli művelet, amelyben a nehezen (nem) mozdítható tőketartalékból egy mobilisabb eredménytartalék lett/lesz. Az eredménytartaléknak átnevezett összeget csak akkor lehetséges a cégből kivenni, ha van benne ennyi készpénz. A 46 forintokkal 600 nem, de 460 milliónyi készpénz lesz a cégben. Ezt a harmadik lépésben veszik ki, de előtte – második lépésként, fázisként - az Önök áldozatkészségének hála, a 46 forintért vett részvényeket Huber István, a befektető jövetelének és ezzel a 46 forintos beszállás deklarációjával felhajtott áron eladja.
---
Legrosszabb eset Huber István Nézőpontjából Tekintve (a továbbiakban: HINT):
Ha nem sikerül egyetlen egy darab részvényt sem eladnia Önöknek, elHINTtenie Önök között, a betett 460 milliót kiveszi (mobilizálható eredménytartalék, amelynek adóvonzata 29%) azaz a legnagyobb bukó 138 millió lehetne. Ezt a lehetőséget az Önök áldozatkészségének ismeretében kizárhatjuk, a valószínűsége: nulla %.
---
Semleges eset HINT:
Az Önök áldozatkészségének köszönhetően a részvényeket darabonként 14 forintért adja csak el (figyelem: az árfelhajtás hatására ez a 14 forintos átlag igen alacsonynak tűnik!) akkor lesz Huber István nullán. Ennek  az esetnek a bekövetkezte nem zárható ki, de a valószínűsége csekély: 10 százalék.
---
Jó eset HINT:
Jó esetnek azt kell tekinteni, ha 15 és 46 között ad el, akkor ez az „ügylet” 10 millió forint és 310 millió nyereség között kalkulálható. Nulla kockázat mellett a 10 millió is gyönyörű profit, 310 millió pedig mesés. Ez a reális változat, aminek a valószínűsége: 80%
---
A legjobb eset HINT: Az árfelhajtás hatására (újabb hír: jön a befektető!) 47 és 60 közötti átlagot ér el az eladásai során, akkor a várható profitja 320 és 600 millió közötti lesz. Ebben reménykedik Huber István és a neve alatt beszálló társaság. Ez az eset  nem zárható ki, valószínűsége 10 százalék.  
---
Ezt követően veszi majd ki a cég eredménytartalékából Huber István a betett 460 millióját. Ennek a lépésnek a valószínűsége 100%.
---
A következő lépés a fizetésképtelenség bejelentése és a felszámolás lesz. Ennek a valószínűsége napról napra egyre nő.
---
Talán így érthetőbb, tisztelt Nutexes. Ebben reménykedik az Ön
őszinte híve   
NUTEX részvényesek topikja 2020. 02. 07. 10:43

Tisztelt Nutexes,
a cégben nincs 600 millió. Bele kell tenni.
Amit most lát az egy számviteli művelet, amelyben a nehezen (nem) mozdítható tőketartalékból egy mobilisabb eredménytartalék lett/lesz. Az eredménytartaléknak átnevezett összeget csak akkor lehetséges a cégből kivenni, ha van benne ennyi készpénz. A 46 forintokkal 600 nem, de 460 milliónyi készpénz lesz a cégben. Ezt a harmadik lépésben veszik ki, de előtte – második lépésként, fázisként - az Önök áldozatkészségének hála, a 46 forintért vett részvényeket Huber István, a befektető jövetelének és ezzel a 46 forintos beszállás deklarációjával felhajtott áron eladja.
---
Legrosszabb eset Huber István Nézőpontjából Tekintve (a továbbiakban: HINT):
Ha nem sikerül egyetlen egy darab részvényt sem eladnia Önöknek, elHINTtenie Önök között, a betett 460 milliót kiveszi (mobilizálható eredménytartalék, amelynek adóvonzata 29%) azaz a legnagyobb bukó 138 millió lehetne. Ezt a lehetőséget az Önök áldozatkészségének ismeretében kizárhatjuk, a valószínűsége: nulla %.
---
Semleges eset HINT:
Az Önök áldozatkészségének köszönhetően a részvényeket darabonként 14 forintért adja csak el (figyelem: az árfelhajtás hatására ez a 14 forintos átlag igen alacsonynak tűnik!) akkor lesz Huber István nullán. Ennek  az esetnek a bekövetkezte nem zárható ki, de a valószínűsége csekély: 10 százalék.
---
Jó eset HINT:
Jó esetnek azt kell tekinteni, ha 15 és 46 között ad el, akkor ez az „ügylet” 10 millió forint és 310 millió nyereség között kalkulálható. Nulla kockázat mellett a 10 millió is gyönyörű profit, 310 millió pedig mesés. Ez a reális változat, aminek a valószínűsége: 80%
---
A legjobb eset HINT: Az árfelhajtás hatására (újabb hír: jön a befektető!) 47 és 60 közötti átlagot ér el az eladásai során, akkor a várható profitja 320 és 600 millió közötti lesz. Ebben reménykedik Huber István és a neve alatt beszálló társaság. Ez az eset  nem zárható ki, valószínűsége 10 százalék.  
---
Ezt követően veszi majd ki a cég eredménytartalékából Huber István a betett 460 millióját. Ennek a lépésnek a valószínűsége 100%.
---
A következő lépés a fizetésképtelenség bejelentése és a felszámolás lesz. Ennek a valószínűsége napról napra egyre nő.
---
Talán így érthetőbb, tisztelt Nutexes. Ebben reménykedik az Ön
őszinte híve   

friss hírek További hírek