Topiknyitó: Hathor 2019. 08. 30. 10:33

NUTEX részvényesek topikja  

Nutex részvényesek topikja!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Civinjanos 2023. 02. 24. 09:21
Előzmény: #39514  Törölt felhasználó

Tisztelt Grabo,
-
a részvényeseim megélték, hogy az adóhivatal ostoba és teljesen indokolatlan eljárása miatt a részvényeik eladhatatlanná váltak (2002), csődvédelmet kellett kérnem, majd a megélték azt, hogy (a túlerő dacára) kitartottunk, dolgoztunk (2002-2008) és
-
a csődből minden hitelezőnk plusszal szállhatott ki (2007);
-
felépítettünk egy magyar-amerikai-kanadai minimultit, ami 20 millió dollárt ért (lásd a 2009. tavaszán közzétett éves beszámolót), ami akkor 3,8 milliárd, a mai árfolyamon kb.:  forint7 milliárd, azaz
-
az egy részvényre eső saját tőke (fundamentális alap) 60-120 köré volt tehető. Ez a 2009-2023 közötti időszak hígításait is figyelembe véve legalább a dupláját, plusz infláció érte (120-240 forint/részvény). Egy részvény ára - hála 15 év (2009-2023) hatékony zabrálásnak - ma ennek az egy huszada és tizede között van.
-
Mint már többször leírtam, a cégvezető dolga nem az, hogy a kisbefektetői szerencsejátékát biztos nyereménnyel kecsegtesse, mert az a priori (eleve) lehetetlen, másrészt egy vállalat vezetésének dolga az egészséges növekedés menedzselése, finanszírozása. Ezres nagyságrendű részvényesi tömeggel még a legrosszabb helyzetben sem dobható a lovak közé a gyeplő, egyrészt mert a nagy csaták idején a tábornokoknak az első vonalban a helyük, másrészt téveszthető el a növekedés, mint cél, mert a lehető legrosszabb helyzetben is van egy lehető legjobb lépés.
-
Őszinte híve
Kosto769
Kosto769 2023. 02. 24. 09:16
Előzmény: #39514  Törölt felhasználó
Sehogyan, semmikor?😊
Zille 2023. 02. 24. 09:15
Előzmény: #39517  Kosto769

https://organicmission.hu/
Az internet nem felejt,Civin Úr nem a levegőbe beszél!
Kosto769
Kosto769 2023. 02. 24. 09:06
Előzmény: #39513  Törölt felhasználó
Öntömjénezés mindíg büdös.
Kosto769
Kosto769 2023. 02. 24. 09:04
Majd kiderül.
Civinjanos 2023. 02. 24. 09:04

Üdv Boxer,
-
nem kell. Nem is teszem. Mit kéne a mínusz 0-ról plusz 20-ra javított eredményemen magyaráznom?
-
Mivel istenítette egy hozzászóló, Siemens meg arra jól megválaszolt, én kiegészítem azzal, hogy valóban zseni a Csereklei, de sajnos a génjeibe kódoltan meglop mindenkit, akt csak ér.
-
Kétségkívül jólesett, hogy Siemens "mester"-nek szólított; erre előjött néhány emlék, amit nem álltam meg, hogy megírjam. Baj?
-
Őszinte híve
Törölt felhasználó 2023. 02. 24. 09:03
Előzmény: #39512  Civinjanos
Civin úr!
Nekem már csak egyetlen kérdésem maradt.
Az Ön és Csereklei vitéz által elért eredményekből, hogyan és mikor részesültek a részvényeseik?
Őszinte híve
Grabowski
Törölt felhasználó 2023. 02. 24. 08:49
Előzmény: #39512  Civinjanos
Miért van szükséged ennyire magyarázni a bizonyítványodat. 
Civinjanos 2023. 02. 24. 00:34
Előzmény: #39510  siemens

Tisztelt Siemens,
-
abban, amit írt hiba nincs. Alapvetően az, hogy a távozásom után Csereklei miképpen viselkedett (tisztességtelenül), a távozásom előtti állapotokat is közvetve minősíti. Nyilván, amíg én voltam a „mester” (köszönet, hogy a sikeres idők megszólításával melengeti a szívemet) Csereklei nem járhatott el tisztességtelenül. Ez a logika az én gondolkodásomban egy fontos levezetés az én itteni negatív megítélésem emészthetősége szempontjából.
-
Cserekleivel volt több vitám, mindig egyezségre jutottunk, hogy mi a legjobb a HUMET-nek. Rendszerint Galamb Vili és az alelnökünk is besegített – működött a dolog. Csereklei a javuló helyzetben egy a kisrészvényeseket kiszorító, hígító technikával állt elő, amit mindhárman zsigerből elleneztünk. Az alelnököm kifejezetten a lemondása, a távozása emlegetésével tiltakozott. Négyszemközt kellett egyeztettem vele, le ne mondjon már, no meg mert Csereklei javaslata egy bizonyos szempontból jó volt és módosítva, később igen hasznosnak is bizonyult. Ezen a megbeszélésünkön hangzott el az alelnökünk szájából az alábbi: „ A te filozófiád az, hogy a pénz az olyan, mint a trágya. Egykupacban semmit sem ér, de ha okosan szétszórjuk, megtermékenyíti a földet és kisarjad az új vetés. Ezzel szemben Csereklei meg úgy gondolkodik, hogy egymilliárd forint fölött már minden fillér számít.” Frappáns, mi több, szellemes és bölcs jellemzése volt a kettőnk közötti különbségnek.
-
Alelnököm a barátom volt, egy hét fős kompániába keveredtünk még a 90-es évek elején. Én voltam az utolsónak csatlakozó a kompániához, de néhány találkozónk után ezek a barátok „Tábornok Úr”-nak szólítottak és szólítanak a mai napig. Az apósomat összehoztam az egyik barátommal, aki irodájába beléptünkkor „Az Isten hozott tábornok úr!” felkiáltással fogadott, amin az apósom nagyon meglepődött és később magyarázatot is kért, miért e baráti tisztelet. Jó volt elmondani az apósomnak ennek okát… egy kissé növelte a családon belüli reputációmat ez a köszöntés.
-
Hogy a „mester” megszólítás miért kísért az aktív pályám során, arról itt és most sem írok; nem tehetem, hacsak nem nagyon szerénytelenül. Viszont beugrik egy roppant aranyos sztori erről is. Egy társasági teniszversenyen futottam össze egy bróker barátommal, aki réges-rég külföldről segített eligazodni a tőzsde rejtelmeiben. Profi ő is, sokat tanultam tőle. Egy kisebb társaságban ücsörgött a tenisztelep büféjében, ott fedeztem fel őt, intettem neki, ő meg „végre újra találkozunk, mester” szöveggel fogadott. Miután az ő társaságában ülőkhöz még nem volt szerencsém, mindenkinek bemutatkoztam és ezt azzal zártam, hogy a bróker barátomról elmondtam, hogy ő érttette meg velem, mi is a tőzsde, ő a nagy tanítóm nekem. Erre az egyikük feltette a kérdést: „ B…. meg, ha te tanítottad a mestert, akkor te ki vagy?” Mosolygósan indult az a nap is.
-
 „Mester…” ez a megszólításom aztán a szentendrei ismerőseim között is széles körben elterjedt. Amikor pár választással ezelőtt megpróbálkoztam a polgármesterség elnyerésével, ez is a szlogenem része lett. Azt, hogy polgár voltam és vagyok, azt az adóhivatal elleni nyilvános cirkuszban bizonyítottam, erre nem kellett magyarázat. Így aztán a rövid (el sem indultam végül, mert annyira esélytelen voltam) kampányomban a szlogen ekként alakult: „A polgár. A mester. A polgármester…”
-
Őszinte híve
Zille 2023. 02. 23. 16:22
Előzmény: #39492  Törölt felhasználó
Egyszer volt budán kutyavásár.
siemens 2023. 02. 23. 15:57
Előzmény: #39500  Civinjanos
Üdv, Mester! 
-
Készséggel elhiszem, hogy egy magasan kvalifikált, nyelveket beszélő, intelligens emberről beszélünk, akinek nagy szerepe volt a Humet felvirágoztatásában. De mi történt azóta? Sajnos a hatalom torzító hatása és az ebből fakadó jellemtorzulásnak köszönhetően teljesen elveszítette a realitást. Saját vagyonaként, egyszemélyes cégként, kézi vezérléssel vezette süllyesztőbe a Nutexet. Persze érthető, hiszen hirtelen akkora vagyon pottyant az ölébe, amiről álmodni sem mert. Elgyengült, és a könnyebb utat választotta. Nagyon sokan estek ebbe a hibába. Köztük a legjobb barátom is. Ő is a pénzt választotta. A hirtelen jött hatalom, ha nem tudjuk feldolgozni, eltompítja erkölcsi érzékünket. Tévedhetetlennek, érinthetetlennek hisszük magunkat. 
Hathor
Hathor 2023. 02. 23. 12:24
Előzmény: #39508  ricraven
Tul kombinaltok minfent, mindenrol es mindenkirol.
Maradjuon mindenki Nutex temanal, ne egymassal foglalkozassal.
Ennyi csak az elvaras
ricraven
ricraven 2023. 02. 23. 12:22
Nyilván van kommentszámláló, aminek én butuska mindig bedőlök. Keresik az ilyen faszi(o)kat, mint én, akikkel lehet parttalan vitát folytatni. Kicsit szerencséjük van, mert bár nem vagyok nyugdíjas, és nem vagyok portfólió alkalmazott sem , de sok a szabadidőm. Több sétát kellene beiktatnom, mint Manopinak, a mosoly viszont töménytelen alkalommal megjelenik az arcomon, amikor olvasom a Nutex fórumot. 
Hathor
Hathor 2023. 02. 23. 11:42
Előzmény: #39505  ricraven
Nem kerulom.
Ird meg mit kerdezel, mire
Civinjanos 2023. 02. 23. 11:40
Előzmény: #39502  ricraven

Ric kedves,
-
a beragadt hozzászólók közül nemhogy senki, de szinte mindannyian "ezt csinálják". Erre mondtam én, hogy ez bűnpártolás - de bűnpártolás azért is, mert saját magukat károsítják/károsították meg, miáltal feltehetőleg a komplett környezetük megsínyli a frusztrációjukat.
.
Őszinte híve
ricraven
ricraven 2023. 02. 23. 11:39
Előzmény: #39504  Hathor
Sikerült kikerülni a kérdést megint, mint az összes kellemetlent számodra. 
Hathor
Hathor 2023. 02. 23. 11:34
Előzmény: #39502  ricraven
En nem mondom hogy nem ajanlott kategoria. Mindenki azt csinal, amit akar.
Nyugodtan vegyetek, en ezt irom
Civinjanos 2023. 02. 23. 11:32
Előzmény: #39469  Lastdeposit

Kedves Land,
-
ha megengedi (ha nem), folytatva a hablatyolást egy számomra roppant tanulságos történetet adok közre Cserekleiről.
-
Mint írtam, közel 130 millió forintom maradt a HUMET Nyrt kasszájában, amelyet még a válságos időkben, ingatlanjaim eladásával fizettem be a cégbe. Ezt a készpénzkövetelést, mivel nagy tervek voltak, a távozásomkor nem vettem ki a cégből, hanem kötvényesítettük, 10 éves futamidővel és évi 2%-os kamatozással. Tekintettel arra, hogy mi folyt ott, próbáltam a kötvényeket eladogatni, de intézmények és józan befektetők elhajtottak azzal, hogy ezt a pénzt – ismerve a Csereklei-Galamb-Mező dr.-File Szabolcs kvartett tevékenységét a büdös életben nem fizetik ki nekem… "...hát nem látom, hogy mindent kiloptak a cégből, a kötvényeim lejárata előtt meg szépen bedöntik a céget… ugyan már… " - mondták. Mit szépítsem: jogosan.
-
Hála Istennek a barátok segítettek és több tucatnyian féláron vettek tőlem ilyen kötvényeket. Ismerős, ugye? Family, friends and foul… Így aztán nem csak az én nevemben, hanem 70 ember nevében tárgyalt a kiváló ügyvéd vejem Cserekleivel. Tárgyalt… Csereklei csak írásban (email) volt hajlandó kommunikálni, egy éven át húzta az időt, fel is adtuk. Galamb Vilit én hívtam fel a végén és telefonon megállapodtunk abban, hogy ennek így semmi értelme, ő speciel tisztességgel fizetni akar, de csak új részvényekkel képes, készpénzzel nem. Belementünk, és mint tudják 2017. végére a kötvényeimet részvényekre váltotta Csereklei - én meg kiszállhattam végre; köszönettel kifizetve a hozzám csatlakozó FFF-klubtagokat és fogadva az annak idején simfelők gratulációját: „…hát mégis kifizettek?... nem hittem volna…”
-
Ezen közben, az egyik kötvényestársam, egy kiváló pszichológus érdeklődött, mik is az előzmények. A sztorit ismerte, de – mivel alapos ember - végig is olvasta a leveleket, amiket Csereklei az említett egy éves időhúzása alatt írt. „Ez a pasas a pszichológia, mint tudomány által jól kategorizált anális típus, Jánoskám” - mondta. „Mit jelent ez? – kérdeztem. „Ez a fajta azért nem szarja ki magát, mert az az övé… a tudatalattija feltör a tudatába és nem adná az Istennek sem senkinek sem, ami az övé, vagy az övé lehet. Ez nem betegség ez, hanem valószínűleg a génekben van" - válaszolta.
-
Bingó. Csereklei egy részvényesi közösség vitathatatlanul kiváló első embere lehetett volna, de nem: ő inkább hazavitte mindazt, amit a részvényesek rábíztak és jómagam ráhagyományoztam. Nem szarról, 20 millió dollárról volt szó. Jellemző módon elsőként a cégcsoport koronaékszerét, egy piaci áron közel (akkor) kétmilliárdot érő ingatlant lopott ki - a könyvelésben az 1960-as években aktivált és 2009-re 23 millió forintosra amortizált könyvi értéken egy Seychelles szigeteki off shore cégbe.
-
Bocsántot kér a locsogásért őszinte hívük, azzal, hogy talán jobban érthető a fentiek olvastán, hogy mi miért történt a HUMET/Nutex vagyonnal.
ricraven
ricraven 2023. 02. 23. 11:24
Előzmény: #39496  Hathor
"Csak kivancsi vagyok ki milyen szabalysertessel lesz vadolva tiltasnal?"
Tessék, hogy hiteles legyél, milyen szabálysértést követtem el, amiért kitiltottál Dec 30- án. "Szedd össze magad" jeligével.
"Fel, jo lesz, vegyetek mert olcso, kozel a nulla mi bajunk lehet, olcso es valaki kivasarolja, tele a ceg penzzel."
Ilyeneket az állandó kommentelők közül senki nem csinál , csak dmode haverod, amikor arra fordul a széljárás, meg te magad jössz a füles csészékkel, amikor veszel ebből. Addig nem ajánlott kategória nálad. 
Civinjanos 2023. 02. 23. 10:47
Előzmény: #39499  Hathor

Üdv és köszönet, őszinte hívétől, kedves Hathor.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek