Javaslok nyitni egy topicot "Nutex és elődjei, régi sérelmek és merengések a múlton" címmel ahova az a jelenlegi posztok 70% átcsoportosítható lenne. Itt a nutex részvényesek topikjában pedig elindulhatna egy értelmes diskurzus a cég jelenjéről és jövőjéről... bármi is legyen az.
Okos kérdés. Vajon mennyit tudhat a másik? Keveset, túl keveset... :-/ . Részletekkel nem szolgálhatok, mert nem voltam részese a biznisznek, és nem is voltam annyira jóban a Naggyal, de nekem (is) panaszkodott, az egyszer biztos. Ha jól emlékszem, még bennfentes kereskedésért is megbírságolták a nyomorultat, és az sem esett jól neki, nagyon nem... :-)
“A javaslat befogadásával egyidőben, az osztalék kifizethetőségének céljából határozat született az alaptőke felemeléséről és leszállításáról. - Pardon. Akkor lehetséges lenne az, tisztelt Grabo, hogy ez az egész kamu, mégse nem kell emelni és leszállítani (azaz visszaszívják majd az erre vonatkozó KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOT); azaz az osztalékfizetés beharangozása csak kamu?” Nekem, eddig ez jön le az egészből.😉 Ezt erősíti az is, hogy a cégbíró csípőből dobta vissza a bejegyzési kérelmet, mert hiányosan azt nem fogja bejegyezni.
"Mindent egybevéve, a transzparencia hiánya miatt jogos vélelem, hogy ez a
tranzakció egy Veres Tibor által megcélzott exit a Grabo-ból." . Ez az exit dolog nekem valahonnan ismerős. A Nagy István is exitálni akart a döglődő Reanalból, persze jó vastag habbal a rablóprivatizáció során összesütögetett tortáján. Sikerült is neki, igaz, egy kicsit átbasztátok, nem is olyan kicsit megaláztátok, de ezeket amúgy bőven megérdemelte. Viszont, ha jól emlékszem, te akkor még igencsak obligón belül voltál... :-)
Értem, már nem is kell a válasz. Osztalék kifizetésére vonatkozó
javaslat és osztalékfizetés lehetősége. Szóval javaslat és lehetőség. Ez
a lényeg. Ez nem jelent osztalékfizetési kötelezettséget, márpedig az osztalék kifizetéséről való döntés közgyűlési hatáskör.
Tisztelt Grabowski, - utánanéztem a dolognak, amint javasolta. Teljesen igaza van, tévedtem. - Közgyűlési határozat nincs. Viszont: A közgyűlés egyrészt befogadta az osztalékfizetésre vonatkozó javaslatot (22. december 30.) másrészt határozatával utasítja az Igazgatótanácsot az osztalék lehetséges kifizetésére (23. január 28.). A javaslat befogadásával egyidőben, az osztalék kifizethetőségének céljából határozat született az alaptőke felemeléséről és leszállításáról. - Pardon. Akkor lehetséges lenne az, tisztelt Grabo, hogy ez az egész kamu, mégse nem kell emelni és leszállítani (azaz visszaszívják majd az erre vonatkozó KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOT); azaz az osztalékfizetés beharangozása csak kamu? - Őszinte híve
"ezek hazudnak mindig mert ez az életük a hazugság" . Ez pontosan így van. Ha egy képletben szerepel a kis "g", akkor a végeredmény csak átbaszás lehet. . PS: Nem, a kis "g" jelenesetben nem a földi nehézségi gyorsulást jelöli... :-)))
Bocs, lemaradtam itt sok-mindenről. Mi lesz a beígért osztalékkal, amit elméletileg a tőketartalékból eredménytartalékba helyezett összegből fizetnek? Én a bejelentéskor mosolyogtam rajt, és kiszórtam a részvényeimet, amikor felhúzták a hírre az árfolyamot, amiből bizonyára valakik nagyon jól kerestek. Kösz a választ előre is!
Törölt felhasználó2023. 02. 22. 10:44
Nézzék a Futura vevő sincs,Huber csereklei feleket meg az őrmester is lehagyja ,3 legalja reszveny
NUTEX részvényesek topikja