Sajnos múlt hét pénteken vettem már pár száz darabot és sikerült is beállítanom a záróárat (akkor tudtam, hogy ez már nem jó jel) - nem először -, amit az eheti szokásos lefelé menet követett :)
Nem mertem beírni ezt, mert korábban már leírtam, hogy a vételeim közül szinte alig volt olyan, ami utána tartósan pluszban maradt volna és ennél a vásárlásnál ez egyelőre nem változott meg, szóval nem szerettem volna ezzel újabb borzongást okozni a közérdeműnek :)
Viszont teljesen nyugodt vagyok, mert ezen feltételezem max 5-10-15 %r százalékot veszítek pár hetes viszonylatban, de a jövőt illető várakozásaim úgy is jóval magasabb dimenzióba helyeződtek, ahhoz meg türelemmel várom, hogy folyamatosan épüljön a megfelelő bázis.
Ahogy korábban többször is fogalmaztam, ezt a helyzetet - ha tényleg mesterkélt - arra használom fel, hogy szép apránként, ha van módom rá, csipegessek a folyó jövedelmem terhéből, csak sajnos az nem olyan magas, hogy érdemi változást okozzon a teljes állományban, illetve emiatt lemondok a jelen helyzetben való megfelelő "fogyasztásáról" és ugye a múltat már beáldoztam a folyamat elején.
Elég "vicces" volt, hogy a régi TBSZ-eken annak idején (2018) volt, hogy kiugrottam aktuálisan mínuszos befektetési jegyekből, így még a veszteségemet az is növeli, hogy a forrást eleve mínuszos állományból szereztem, ez ám a leírás művészete:)
Amúgy továbbra sem értem, hogy akkor foglalkoznak legjobban (szervilis ellenzéki sajtó, egyéb tömegmédiumok) a közterhek sorsával, amikor az történelmi minimumon van és mégis jut a jövőbe fektetni (család támogatás, magyar cégek feltőkésítése, infrastrukturális fejlesztések).
Nagyon sajnálom, hogy ez a pandémia egy nagyon szépen ívelő pályát (növekvő gazdaság - bár ennek "világi" felfogásáról megvan a véleményem, csökkenő és átstrukturált adósság, ezáltal kisebb függőség, erősödő hazai szereplők, stb.) tört meg, de úgy látom, hogy a jövőbe előre menekülnek a politikai döntéshozók, amit megértek, mert egyre idősödve rá kellett jönnöm, hogy csak a bátorsággal lehet az életet élni.
Lehet, hogy a hatalmas lufikon érlelt hitelpénzrendszer világot és az elburjánzó egyéb növekvést időnként megtörik valamivel, amely folyamatban a főszereplőnek most ezt a vírust "kérték fel".
NEW OPUS GLOBAL