Az OPUS egyrészt bármikor létrehozható új divíziót, illetve a Tigáz esetében érdemes a 2018.02.15én béten megjelent eseményt megnézni. . Ismétlés lesz :)
figyi, ezt tudod értelmezni? mert nagyon nem akarod észrevenni, hogy TULAJ, nem kezelő, TULAJ :DDD "a status capital közvetlen tulaja is, nem csak kezelője a status energynek az opus honlap szerint"
megpróbálom egy külső példán keresztül szemléltetni. kicsit más, de hasonló "logika": attól még, hogy az állam a Corvinus kezelésébe adta a tulajdonában lévő részvénypaketteket, nem következik, hogy Corvinus NAGYtulajdonosa is lett az érintett cégeknek (pl. MOL)
De meg mennyire, hogy az alapkezelőn keresztül, mégis mi máson keresztül? Vagy tényleg valamit én értelmezek félre és más OPUS közvetlen vagy közvetett tulajdonban lévő cég is tulajdonos a TIGAZ-ban, nem csak a magántőkealap.. :) . megpróbálom lerajzolni mit látok én: OPUS (- Status Zrt (-status magántőkealap-) -) . ennyit, nem többet..
idézet a honlapról:"az OPUS GLOBAL Nyrt. 2017 júliusában vásárolta meg az alapkezeléssel foglalkozó STATUS Capital Zrt. 24,67%-át.A STATUS Capital Zrt 2017-ben 10 milliárd forint jegyzett tőkéjű STATUS Energy Magántőkealapot indított." nem csak kezel, ő a tulaja is akár részben, akár egészben
félreértelmezed:opus megvette a status capital zrt 24,67%-át és a status capital zrt a tulajdonosa a status energy magántőke alapnak!egyáltalán nem csak alakezelőn keresztül vagyunk a történetben
Ezt had ne kezdjük már újra magyarázni, korábban sokat foglakozott vele a topic. Amit a Status-on keresztüli - nem is tudom hogy nevezzem - "érdekeltségről" írsz, az helytálló. Ebből azonban nem következik az, hogy OPUS tulajdonos TIGAZ-ban. A magántőkealap igaz részesül valamekkora kezelési díjban az általa kezelt vagyon méretétől függően, ugyanakkor annak nagysága csupán töredéke a vagyonelemek által termelt profitnak...
NEW OPUS GLOBAL